IBISEVIC povrijedjen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Emir_tm87

#26 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Emir_tm87 »

Admir_1984 wrote:
komeba wrote:Ko ga je povrijedio? :x :x :x :x :x
Rajnhardth, stoper HSV-a :x
dabogda umro rajnhardt :evil: nikad mi nije bio nesto drag :x
riko-ga

#27 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by riko-ga »

Jao jao Vedo majstore toliko me ova vijest pogodila da nemogu jos da vjerujem.Koi su to pehpvi u klinac vise pa do kada.Bajramovic sad Vedo prije Beslija ...............Katastrofa.Stvarno mi je momka zao i to pravo.
alphonse kauders

#28 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by alphonse kauders »

Sutra će na pregled u kliniku Heidelberg. Ako su mu pukli križni ligamenti, to znači minimum 6 mjeseci pauze (iako se Salihamidžić svojevremeno vratio za 4.5 mjeseca), a ako nije tako gadno vjerovatno će opet morati pauzirati najmanje mjesec i po, što znači da je sad već izvjesno da će naš napad u Belgiji biti Džeko / Muslimović (naravno, ako i oni ostanu čitavi)

Želim mu što brži oporavak, a fakat čudo bi bilo da nama nešto ne pođe po zlu i da sastavimo jednom u životu najjaču reprezentaciju.

Šteta brate, golema :-?
vratnik

#29 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by vratnik »

Ja sam isto sad cuo na vijestima u 22:00. (ntv /D).. :(
Vedadu zelim brz oporavak i da se sto prije vrati na teren. :thumbup:
Emir_tm87

#30 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Emir_tm87 »

riko-ga wrote:Jao jao Vedo majstore toliko me ova vijest pogodila da nemogu jos da vjerujem.Koi su to pehpvi u klinac vise pa do kada.Bajramovic sad Vedo prije Beslija ...............Katastrofa.Stvarno mi je momka zao i to pravo.
i meni je nenormalno zao, sad se samo nadam da nije u pitanju neka bas tako teska povreda pa da je sezona za njega zavrsena
legendo_moja

#31 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by legendo_moja »

Nevjerovatno. Ovo me podsjetilo na Da Silvu prošle godine.

Nadam se da će imati snage da se vrati.
BaileyS

#32 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by BaileyS »

Image

Image

u tri dana dva nenadoknadiva gubitka

:sad:
dast

#33 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by dast »

Pa citam na sportsport.ba vijest (19.45. objavljena) da su Salihovic i Ibisevic usli sa klupe i da je HSV pobjedio, cisto sumnjam da bi ovako krupna vijest o povredi promakla da se objavi, pogotovu na nasem portalu, ali sve je moguce...
alphonse kauders

#34 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by alphonse kauders »

Tek sutra će se znati prava težina povrede. Sumnja se na to pucanje ligamenata koljena, ali se nadaju da je manje ozbiljno i da će pauza biti 1-2 mjeseca.
and

#35 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by and »

alphonse kauders wrote:Tek sutra će se znati prava težina povrede. Sumnja se na to pucanje ligamenata koljena, ali se nadaju da je manje ozbiljno i da će pauza biti 1-2 mjeseca.
nadam se ,jer da su mu baš pukli ti ligamenti ne bi se mogao ni osloniti na nogu,a to bi bila vijest koja bi išla i u izvještaju sa utakmice ili odmah nakon utakmice.
nadamo se da je lakše
bruce lee

#36 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by bruce lee »

ja sam procitao na teletekstu prije nekih pola sata i evo jos uvijek ne mogu da dodjem sebi.. bojao sam se povrede, ali sto je odmah morala doci beka teza. sigurno je da ce biti izvan stroja duze vremena, a neki mediji vec pricaju o "saisonaus" (zavrsetku sezone).. nadajmo se da nije tako. ipak :( :( :( :( :(
jeza u ledja

#37 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by jeza u ledja »

ovo ko grcka tragedija :-?
Mahalac

#38 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Mahalac »

Ovo je jos jedna potvrda da smo mi proklet narod
campa_xxx

#39 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by campa_xxx »

Ako Bog da bice on dobro ;-)
Aduu

#40 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Aduu »

campa_xxx wrote:Ako Bog da bice on dobro ;-)
"Bog" ocito nije htio da on bude dobro :x :x

Fakat mi je zao :sad:
campa_xxx

#41 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by campa_xxx »

Aduu wrote:
campa_xxx wrote:Ako Bog da bice on dobro ;-)
"Bog" ocito nije htio da on bude dobro :x :x

Fakat mi je zao :sad:
Pa i napisao sam "ako BOG da bice dobro"....
jeza u ledja

#42 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by jeza u ledja »

Frisko sa Transfermarkta:

Schock für Hoffenheim und Ibisevic: Kreuzband angerissen
Veröffentlicht: 14.01.2009 - 21:14 Uhr

Schock für Herbstmeister 1899 Hoffenheim und seinen Top-Torjäger Vedad Ibisevic: Der Bosnier zog sich am Mittwoch im Testspiel gegen den Hamburger SV (0:2) wahrscheinlich einen Anriss des Kreuzbandes zu und dürfte damit für lange Zeit ausfallen. «Nach den ersten Untersuchungen, die allerdings nur teilweise aussagekräftig sind, deutet einiges darauf hin, dass das vordere rechte Kreuzband angerissen ist», sagte 1899-Trainer Ralf Rangnick am Mittwochabend. Ibisevic wird am Donnerstag zurück nach Deutschland fliegen und soll in Heidelberg genauer untersucht werden.

Angesichts der schweren Verletzung des 24-Jährigen rückte die zweite Testspiel-Niederlage des Tabellenführers der Fußball-Bundesliga im Trainingslager im spanischen La Manga in den Hintergrund. «Das ist überhaupt nicht wichtig. Gegenüber dem 0:2 gegen Bochum war eine Steigerung zu erkennen«, sagte Rangnick. Die Treffer für den HSV erzielten Collin Benjamin (26. Minute) und Paolo Guerrero (82.). In der Schlussminute sahen der Hamburger Ivica Olic und Hoffenheims Carlos Eduardo nach einer Rangelei jeweils die Rote Karte.

Ob der Deutsche Fußball-Bund gegen die beiden Spieler Ermittlungen einleitet, war am Mittwochabend noch unklar. Olic würde im Falle einer Sperre ausgerechnet das Duell mit seinem neuen Arbeitgeber Bayern München am 30. Januar in der Hamburger Arena verpassen. Rangnick wollte sich am Mittwochabend an Spekulationen über Sperren nicht beteiligen. «Carlos hatte heute gesundheitliche Probleme und hätte besser nicht gespielt. Die Situation war sicher unnötig.»

Vor rund 800 Zuschauern zeigten beide Teams insgesamt ein munteres Testspiel. Die Hoffenheimer, bei denen Chinedu Obasi (Aufbau-Training nach Muskelfaserriss) und Marvin Compper (Knöchelprellung) fehlten, erwischten den besseren Start und hatten durch Nachwuchsspieler Pascal Groß die erste Großchance (13.). Nach rund 20 Minuten wurden die Hamburger, bei denen Testspieler Marcel Ndjeng eine halbe Stunde lang zum Einsatz kam und der Niederländer Nigel de Jong sowie der Brasilianer Neves nach Verletzungen Comebacks feierten, aber stärker und gingen durch Benjamin in Führung. Nach dem Seitenwechsel schickte Hoffenheims Trainer Ralf Rangnick eine völlig veränderte Mannschaft aufs Feld, in der selbst Co-Trainer Tomislav Maric zum Einsatz kam.

Abseits des Trainingsplatzes treiben beide Clubs in La Manga ihre Personalplanungen voran. Nachdem Hoffenheims Ibisevic am Vortag ein deutliches Bekenntnis zum Herbstmeister abgegeben hatte, rechnet auch dessen Manager Jan Schindelmeiser mit einer baldigen Einigung zwischen seinem Club und dem bosnischen Nationalspieler. «Die Gespräche laufen seit geraumer Zeit in sehr angenehmer Atmosphäre. Ich denke, dass wir uns bald einig werden», sagte der Hoffenheimer Manager am Mittwoch der Deutschen Presse-Agentur dpa. Gleiches gelte für Neu-Nationalspieler Tobias Weis.
Abacija

#43 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Abacija »

Kako mozete biti tako egoisticni i samo gledati sebe?! Samo gledate kako ce se ovo negativno odraziti na reprezentaciju a zaboravljate kako je Ibisevicu. :x
Reprezentacija postoji i igrace bez Ibisevica, a ako se ne plasiramo to nece biti zbog ove povrede nego zbog Cirinog nepoznavanja geografije i nesposobnosti Saveza. Ciro misli da je turneja po Evropi otici na turnir u malom fudbalu u Hrvatskoj, a Savez misli da je iranska reprezentacija u fudbalu velesila.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#44 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by gentoo »

De ba prevedi ovo..
Krigla_Sa

#45 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Krigla_Sa »

Jarane mozes ukratko prevesti ono sto je bitno ? Njemacki pojma nemam.
Stvarno sjebada,bas veceras pricam s rajom o njemu i govorimo svi "samo da ne bude povreda" kad evo sad citam povrijedio se i to zajebana povreda.
Fakat FUJ . :x
SAAdnan

#46 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by SAAdnan »

gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#47 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by gentoo »

klixober

#48 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by klixober »

Ukratko-pise da je povreda teza i da se misli da su popucali ligamenti.Sutra ide u Njemacku na pregled.
Epitop

#49 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by Epitop »

Što umjesto koljena ne postavi glavu brže bi zarasla, prava bosanska je tvrda ko kamen.
Koliko ja nešto kontam ovaj njemački ispade da su u pitanju križni ligamenti, a to je baš loše, jer nema gore povrede koljena od te povrede. :( :(
Go Vedo, svi smo uz tebe. :bih: :bih:
adisio

#50 Re: IBISEVIC povrijedjen

Post by adisio »

Ovo me puno nije iznenadilo. Jedan od razloga sto mislim da ce Dzeko u buducnosti biti veci igrac od Vede je fizicka gradja. Igraci slabije gradje jednostavno se cesto povrijedjuju i to usporava ili cak unistava njihovu karijeru... primjera mnogo recimo Baljic. S druge strane Igraci jace gradje i kad imaju povredu peko nje lakse predju tipa Konjic, Barbarez.
Post Reply