citajuci kur'an naisao sam na ovaj ajet.............
I tvoj gospodar nece unistiti naselja zbog nasilja (nepravde), dok njihovi stanovnci rade dobra djela
- a tumaci se ovako, da ce ljudi biti kaznjeni zbog svog oholog ponasanja i loseg ophodjenja prema drugima, a ne zbog pogresnog vjerovanja............
[/b]
I tvoj gospodar............
-
Bird
#2 Re: I tvoj gospodar............
Znači ima nade za mene, jer kao kršćanin "pogrešno" vjerujemr_faruk wrote:
- a tumaci se ovako, da ce ljudi biti kaznjeni zbog svog oholog ponasanja i loseg ophodjenja prema drugima, a ne zbog pogresnog vjerovanja............
[/b]
-
Aristokrata
pa ja zato i kazem nije bitno za koji "tim" igras vec kako "igras"!BO wrote:Ali one koji budu vjerovali i dobra djela činili nagrada neprekidna će čekati. (84:25)![]()
-
Abdurrahman
#5 Re: I tvoj gospodar............
Allah nece kaznit jedan narod dokle god taj narod nije skrenuo potpuno sa Pravog puta i dokle god cine dobra djela. Medjutim, potop koji se desio u vaktu Nuha a.s., je bio zato sto su ljudi poceli ciniti sirk Allahu, znaci pripisivati Allahu druga. To je po prvi put se pojavilo na Zemlji. Zato ih je Allah i kaznio.r_faruk wrote:citajuci kur'an naisao sam na ovaj ajet.............
I tvoj gospodar nece unistiti naselja zbog nasilja (nepravde), dok njihovi stanovnci rade dobra djela
[/b]
-
verbal
#6 Re: I tvoj gospodar............
sve covjek zna, jeboteAbdurrahman wrote:Allah nece kaznit jedan narod dokle god taj narod nije skrenuo potpuno sa Pravog puta i dokle god cine dobra djela. Medjutim, potop koji se desio u vaktu Nuha a.s., je bio zato sto su ljudi poceli ciniti sirk Allahu, znaci pripisivati Allahu druga. To je po prvi put se pojavilo na Zemlji. Zato ih je Allah i kaznio.r_faruk wrote:citajuci kur'an naisao sam na ovaj ajet.............
[/b]