I tvoj gospodar............

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
r_faruk

#1 I tvoj gospodar............

Post by r_faruk »

citajuci kur'an naisao sam na ovaj ajet.............

I tvoj gospodar nece unistiti naselja zbog nasilja (nepravde), dok njihovi stanovnci rade dobra djela

- a tumaci se ovako, da ce ljudi biti kaznjeni zbog svog oholog ponasanja i loseg ophodjenja prema drugima, a ne zbog pogresnog vjerovanja............

[/b]
Bird

#2 Re: I tvoj gospodar............

Post by Bird »

r_faruk wrote:

- a tumaci se ovako, da ce ljudi biti kaznjeni zbog svog oholog ponasanja i loseg ophodjenja prema drugima, a ne zbog pogresnog vjerovanja............

[/b]
Znači ima nade za mene, jer kao kršćanin "pogrešno" vjerujem :D , a oni koji "ispravno" vjeruju, a oholi su, oni lezi keru tamo gdje ti je mjesto :-) :D
BO

Post by BO »

Ali one koji budu vjerovali i dobra djela činili nagrada neprekidna će čekati. (84:25) :D :D
Aristokrata

Post by Aristokrata »

BO wrote:Ali one koji budu vjerovali i dobra djela činili nagrada neprekidna će čekati. (84:25) :D :D
pa ja zato i kazem nije bitno za koji "tim" igras vec kako "igras"!
Abdurrahman

#5 Re: I tvoj gospodar............

Post by Abdurrahman »

r_faruk wrote:citajuci kur'an naisao sam na ovaj ajet.............

I tvoj gospodar nece unistiti naselja zbog nasilja (nepravde), dok njihovi stanovnci rade dobra djela

[/b]
Allah nece kaznit jedan narod dokle god taj narod nije skrenuo potpuno sa Pravog puta i dokle god cine dobra djela. Medjutim, potop koji se desio u vaktu Nuha a.s., je bio zato sto su ljudi poceli ciniti sirk Allahu, znaci pripisivati Allahu druga. To je po prvi put se pojavilo na Zemlji. Zato ih je Allah i kaznio.
verbal

#6 Re: I tvoj gospodar............

Post by verbal »

Abdurrahman wrote:
r_faruk wrote:citajuci kur'an naisao sam na ovaj ajet.............

[/b]
Allah nece kaznit jedan narod dokle god taj narod nije skrenuo potpuno sa Pravog puta i dokle god cine dobra djela. Medjutim, potop koji se desio u vaktu Nuha a.s., je bio zato sto su ljudi poceli ciniti sirk Allahu, znaci pripisivati Allahu druga. To je po prvi put se pojavilo na Zemlji. Zato ih je Allah i kaznio.
sve covjek zna, jebote
verbal

Post by verbal »

BO wrote:Ali one koji budu vjerovali i dobra djela činili nagrada neprekidna će čekati. (84:25) :D :D
a tumaci se ovako:

"...dok je ovaca, bice i dzempera..." (84:25)
Post Reply