I TO SU NAŠA DJECA
- munevera44
-
pita
#2 Re: I TO SU NAŠA DJECA
Pa kako sa 130km/h na autocesti zaustavis...ako ti dijete skoci na auto???....Meni je u Albaniji skocio tip tocno pred auto koji je prelezio autocestu...kao da je neka lokalna cesta...ziv sam se pokakao 
- munevera44
#3 Re: I TO SU NAŠA DJECA
...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 18:30, edited 1 time in total.
-
pita
#4 Re: I TO SU NAŠA DJECA
Ljubljanska obilaznica je isti drek....osobito petkom...vuce se ko slina...samo da fakat ti niko ne skace po autu...
Taj problem sa guzvama imaju skoro svi veci gradovi
-
safran
#5 Re: I TO SU NAŠA DJECA
Da li si uopste procitao tekst vesnine poruke ?pita wrote:Ljubljanska obilaznica je isti drek....osobito petkom...vuce se ko slina...samo da fakat ti niko ne skace po autu...
Ili je to odgovor na legendarno pitanje - koliko cevapa moze stati slonu u uho ako bicikl ide 10 na sat?
-
safran
#6 Re: I TO SU NAŠA DJECA
Ja sam se, prije nekih godinu i pol, isto kao i ti isfrustrirana nezbrinutom djecom po ulici, raspitivala i obracala sto socijalnim radnicima, opstinarima, poznanicima pa cak i sa-x-u. Negdje sam ismijana, negdje mi je receno da gledam svoja posla, negdje su me sazaljivo pogledali ... ali nigdje ni trunke dobre volje. Najbolje mi je ono - ma to su cigani to im je u prirodi, i ako ih sklonis sa ulice opet ce se tamo naci. Da drzava radi svoj posao djeca ne bi smjela biti na ulici bez nadzora. Al' eto, kod nas moze ....
-
pita
#7 Re: I TO SU NAŠA DJECA
to je odgovor na tzv. autocesta...sto je vesna napisala.safran wrote:Da li si uopste procitao tekst vesnine poruke ?pita wrote:Ljubljanska obilaznica je isti drek....osobito petkom...vuce se ko slina...samo da fakat ti niko ne skace po autu...
Ili je to odgovor na legendarno pitanje - koliko cevapa moze stati slonu u uho ako bicikl ide 10 na sat?
- CLIO
#8 Re: I TO SU NAŠA DJECA
pita wrote:to je odgovor na tzv. autocesta...sto je vesna napisala.safran wrote:Da li si uopste procitao tekst vesnine poruke ?pita wrote:Ljubljanska obilaznica je isti drek....osobito petkom...vuce se ko slina...samo da fakat ti niko ne skace po autu...
- CLIO
#9 Re: I TO SU NAŠA DJECA
"Mama" redovno cita forum.Samo dok ona ovo procita,ona ce to srediti u danu, nemoj da brines,ne nece ona cekati da neko dijete strada na ulici pa da onda reagira,ne ne, ona to rjesava po kratkom postupku. Tajo ce ti to potvrditi i on ce pomoci svog sina radi.vesna55 wrote:Opet ja sa novom temom.
U petak kasno popodne krenula prema Konjicu. Izlaz iz Sarajeva, opšti haos. Pa dobro treba nam svima strpljenja, ne ulazim da li je ona fatalna petlja zidana kao Skadar na Bojani. Čekamo u koloni otegla se više kilometara. I onako usput hoćeš nećeš nisi ćorav pa vidiš. Na tzv "autoputu" brojem i slovom 16 toro djece uzrasta od 8 do 14 godina ( slobodna procjena) prosijače po autoputu. A nekoliko djevojčica skaću na kamione i šlepere, i vjerovatno prose ili rade bog zna šta drugo sa vozačima tih teretnjaka.
Ljudi moji pa to su samo djeca. Čija su, da li itko vodi računa o toj djeci. Vidljivo je da su jako zapuštena po svim pitanjima. Šta rade naše socijalne službe. Kažu mi da je takvo stanje skoro svaki dan na ovoj dionici puta. Pa ako je svaki dan molim da odgovorne službe policija, centri za socijalni rad i neznam ko sve još pokušaju pomoći toj djeci.
Pa to su naša djeca.
- karanana
#10 Re: I TO SU NAŠA DJECA
Ta djeca su romi i oni ne prosjace samo tu nego na svakoj raskrsnici u sarajevu. njih njihovi roditelji nagone i salju na prosjacenje. ne znam sta je moc drzave da ista uradi, da uzme tu djecu i ne znam sta bi sa njima. vjeruj mi kad auta budu furala 100 na sat tuda, nece oni hodat po cesti tek tako. da li pretpostavljas da ima i prostitucije kad kazes da djeca uskacu u kamione i rade bog zna sta sa vozacima? to su ipak teske i neosnovane optuzbe.
- CLIO
#11 Re: I TO SU NAŠA DJECA
A tebe odmah interesujekaranana wrote:Ta djeca su romi i oni ne prosjace samo tu nego na svakoj raskrsnici u sarajevu. njih njihovi roditelji nagone i salju na prosjacenje. ne znam sta je moc drzave da ista uradi, da uzme tu djecu i ne znam sta bi sa njima. vjeruj mi kad auta budu furala 100 na sat tuda, nece oni hodat po cesti tek tako. da li pretpostavljas da ima i prostitucije kad kazes da djeca uskacu u kamione i rade bog zna sta sa vozacima? to su ipak teske i neosnovane optuzbe.
- karanana
#12 Re: I TO SU NAŠA DJECA
CLIO wrote:A tebe odmah interesujekaranana wrote:Ta djeca su romi i oni ne prosjace samo tu nego na svakoj raskrsnici u sarajevu. njih njihovi roditelji nagone i salju na prosjacenje. ne znam sta je moc drzave da ista uradi, da uzme tu djecu i ne znam sta bi sa njima. vjeruj mi kad auta budu furala 100 na sat tuda, nece oni hodat po cesti tek tako. da li pretpostavljas da ima i prostitucije kad kazes da djeca uskacu u kamione i rade bog zna sta sa vozacima? to su ipak teske i neosnovane optuzbe.Potencijalni klijent?
ma ja vise volim kad nisam u pokretu.