...i, stiže PAUK!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
woland

#1 ...i, stiže PAUK!!

Post by woland »

Znam da nije vesela tema, ali samo da se pojadam kako su mi jučer pokupili auto u roku od 40ak minuta koliko me nije bilo! Na Čaršiji! Ali, dobro, do mene je, što jest, jest! Ali kad smo morali čekati prokletu policijsku patrolu gore na onom parkingu gdje idu podignuta vozila više od pola sata, tad mi je prekpjelo! :x :x :x :x :x
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Koje auto i koje tablice su na njemu?
demagog

Post by demagog »

Pitanje iz radoznalosti: kolika se u Sarajevu placa kazna kad ti pauk odnese auto ?
Qler

Post by Qler »

najskuplji parking u gradu :D:D:D

mislim da je oko 60KM, nisam siguran :D
woland

Post by woland »

Da je bogdo 60km! :(

Komunalnom preduzeću "RAD", koje ti je odnijelo auto paukom, platiš 111 km. 100 je korištenje pauka, a 11 je to što mi je auto pola sata bilo kod njih. Kažu da se plaća po 20km za svaki dodatni dan stajanja vozila kod njih. A, onda čekaš pola sata da se policijska patrola smiluje da dođe i da ti i oni naplate 20 km kao kaznu za saobraćajni prekršaj. Sve u svemu, "olakšaše" me za 131 KM u roku od pola sata :x :x :x Ako još uračunam i 5km datih za taxi do to prokletog parkinga, onda je to 136km :x :x GRRRRRRRRR!!!!! :x :x
Qler

Post by Qler »

vala mogo si pjeske :D:D:D:D
ustedio bi 5KM :D:D:D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ako trebas da se ljutish na nekog onda si to jedino TI :D .Pamet u glavu pa za volan :D .
woland

Post by woland »

Bobi wrote:Ako trebas da se ljutish na nekog onda si to jedino TI :D .Pamet u glavu pa za volan :D .
Znam, znam :( Ma, najgore mi je što je to bilo fakat kratko...nije me bilo 40 minuta, i odmah dođu! A, da ih ja zovem jer obijaju stan u komšiluku, ne bi se pojavili ni za dva sata :x A, da ne pričam kad bi se pojavili da me neko opljačka u tramvaju :x
JD

Post by JD »

Ne znam kakvo vi to cekanje neke patrole spominjete, meni kad su jednom digli auto ja otisao gore i odmah sam mogao preuzeti auto, naravno nakon sto sam im dao 120 KM majku im njihovu. I to nisam nigdje nepropisno parkirao, ispred prve gim onaj red ako znate, ima sto godina auta se ondje parkiraju al eto njima doslo u glavu hajmo mi pokupit dva tri auta... idioti hehe.

A inace sto se tice tog parkiranja, samo je vazno ako si neki zajeban tip da parkiras na sred ferhadije nece ti smjeti nista, to ti je nasa policija, *ebo ih njihov zakon kad nije isti za svakog.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

problem je čaršija,dignu i za 10 min, a ne za 40 :sad:
obiđi muzičku,pa imaš gore kolko oćeš mjesta, a blizu
JD

Post by JD »

mačak u čizmama wrote:problem je čaršija,dignu i za 10 min, a ne za 40 :sad:
obiđi muzičku,pa imaš gore kolko oćeš mjesta, a blizu
Ma nista to, treba se praviti lud pa parkirat na trotoar preko puta Centrala, nece ti ga dici sigurno kontaju neko zajeban pa nece smjeti. A ako se napravis fin pa parkiras gore nize City puba ispred onog hotela, pametovat ce ti da si stao na mjesto predvidjeno za taxiste, a nikad se nijedan taxi tu nije parkirao. Sta ces pametni nasi policajci. :lol:
woland

Post by woland »

JD wrote:Ne znam kakvo vi to cekanje neke patrole spominjete, meni kad su jednom digli auto ja otisao gore i odmah sam mogao preuzeti auto, naravno nakon sto sam im dao 120 KM majku im njihovu. I to nisam nigdje nepropisno parkirao, ispred prve gim onaj red ako znate, ima sto godina auta se ondje parkiraju al eto njima doslo u glavu hajmo mi pokupit dva tri auta... idioti hehe.

A inace sto se tice tog parkiranja, samo je vazno ako si neki zajeban tip da parkiras na sred ferhadije nece ti smjeti nista, to ti je nasa policija, *ebo ih njihov zakon kad nije isti za svakog.
Mi smo morali čekati da dođe policijska patrola do Rada na Ciglanama da im platim kaznu od 20km za saobraćajni prekršaj nepropisnog parkiranja. Valjda to ne možeš platiti ovima u Radu, nego moraš čekati glupe drotove!
JD

Post by JD »

woland wrote: Mi smo morali čekati da dođe policijska patrola do Rada na Ciglanama da im platim kaznu od 20km za saobraćajni prekršaj nepropisnog parkiranja. Valjda to ne možeš platiti ovima u Radu, nego moraš čekati glupe drotove!
Hmm pa vjerovatno mislis na ono da gore imaju one dvije kucice gdje placas pauka i kaznu odvojeno, samo sto sam ja to odmah zavrsio tj nisam morao nikoga cekati.
mehopuzic

Post by mehopuzic »

a sto jednostavno ne kupite onu markicu za A zonu (45 KM) i mozes parkirati na svim parkinzima! a ko nema para za parking nek se vozi tramvajem! tako sav svijet radi
woland

Post by woland »

mehopuzic wrote:a sto jednostavno ne kupite onu markicu za A zonu (45 KM) i mozes parkirati na svim parkinzima! a ko nema para za parking nek se vozi tramvajem! tako sav svijet radi
Nemam pojma da to postoji. Gdje se može nabaviti? Treba li se šta učlaniti ili samo odem i kupim?
mehopuzic

Post by mehopuzic »

woland wrote:
mehopuzic wrote:a sto jednostavno ne kupite onu markicu za A zonu (45 KM) i mozes parkirati na svim parkinzima! a ko nema para za parking nek se vozi tramvajem! tako sav svijet radi
Nemam pojma da to postoji. Gdje se može nabaviti? Treba li se šta učlaniti ili samo odem i kupim?
ma u jkp Rad odes i kupis! to jarane ima vec 5-6 godina i bez toga kod mene u centru nemozes ziviti
woland

Post by woland »

mehopuzic wrote:
ma u jkp Rad odes i kupis! to jarane ima vec 5-6 godina i bez toga kod mene u centru nemozes ziviti
Hvala! Potražit ću to. Znači, sa tim mogu da parkiram na svaki parking gdje se inače plaća po satu u centru?
JD

Post by JD »

woland wrote: Hvala! Potražit ću to. Znači, sa tim mogu da parkiram na svaki parking gdje se inače plaća po satu u centru?
Ja mislim da svejedno moras platiti parking, ali ako imas tu A zonu karticu mozes parkirati npr u ulici branilaca sarajeva (onaj red od stanice kod doma armije pa dole do pozorista) ili dole oko fis-a i bilo gdje, gdje ima onaj znak za A zonu.
mehopuzic

Post by mehopuzic »

JD wrote:
woland wrote: Hvala! Potražit ću to. Znači, sa tim mogu da parkiram na svaki parking gdje se inače plaća po satu u centru?
Ja mislim da svejedno moras platiti parking, ali ako imas tu A zonu karticu mozes parkirati npr u ulici branilaca sarajeva (onaj red od stanice kod doma armije pa dole do pozorista) ili dole oko fis-a i bilo gdje, gdje ima onaj znak za A zonu.
ma moras platiti one parkinge ogradjene sa cuvarom ali mozes po ovim parkirati gdje se na sat placa
Post Reply