...i, stiže PAUK!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
woland
#1 ...i, stiže PAUK!!
Znam da nije vesela tema, ali samo da se pojadam kako su mi jučer pokupili auto u roku od 40ak minuta koliko me nije bilo! Na Čaršiji! Ali, dobro, do mene je, što jest, jest! Ali kad smo morali čekati prokletu policijsku patrolu gore na onom parkingu gdje idu podignuta vozila više od pola sata, tad mi je prekpjelo!

-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Koje auto i koje tablice su na njemu?
-
woland
Da je bogdo 60km!
Komunalnom preduzeću "RAD", koje ti je odnijelo auto paukom, platiš 111 km. 100 je korištenje pauka, a 11 je to što mi je auto pola sata bilo kod njih. Kažu da se plaća po 20km za svaki dodatni dan stajanja vozila kod njih. A, onda čekaš pola sata da se policijska patrola smiluje da dođe i da ti i oni naplate 20 km kao kaznu za saobraćajni prekršaj. Sve u svemu, "olakšaše" me za 131 KM u roku od pola sata
Ako još uračunam i 5km datih za taxi do to prokletog parkinga, onda je to 136km
GRRRRRRRRR!!!!!

Komunalnom preduzeću "RAD", koje ti je odnijelo auto paukom, platiš 111 km. 100 je korištenje pauka, a 11 je to što mi je auto pola sata bilo kod njih. Kažu da se plaća po 20km za svaki dodatni dan stajanja vozila kod njih. A, onda čekaš pola sata da se policijska patrola smiluje da dođe i da ti i oni naplate 20 km kao kaznu za saobraćajni prekršaj. Sve u svemu, "olakšaše" me za 131 KM u roku od pola sata
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ako trebas da se ljutish na nekog onda si to jedino TI
.Pamet u glavu pa za volan
.
-
woland
Znam, znamBobi wrote:Ako trebas da se ljutish na nekog onda si to jedino TI.Pamet u glavu pa za volan
.
-
JD
Ne znam kakvo vi to cekanje neke patrole spominjete, meni kad su jednom digli auto ja otisao gore i odmah sam mogao preuzeti auto, naravno nakon sto sam im dao 120 KM majku im njihovu. I to nisam nigdje nepropisno parkirao, ispred prve gim onaj red ako znate, ima sto godina auta se ondje parkiraju al eto njima doslo u glavu hajmo mi pokupit dva tri auta... idioti hehe.
A inace sto se tice tog parkiranja, samo je vazno ako si neki zajeban tip da parkiras na sred ferhadije nece ti smjeti nista, to ti je nasa policija, *ebo ih njihov zakon kad nije isti za svakog.
A inace sto se tice tog parkiranja, samo je vazno ako si neki zajeban tip da parkiras na sred ferhadije nece ti smjeti nista, to ti je nasa policija, *ebo ih njihov zakon kad nije isti za svakog.
-
mačak u čizmama
problem je čaršija,dignu i za 10 min, a ne za 40
obiđi muzičku,pa imaš gore kolko oćeš mjesta, a blizu
-
JD
Ma nista to, treba se praviti lud pa parkirat na trotoar preko puta Centrala, nece ti ga dici sigurno kontaju neko zajeban pa nece smjeti. A ako se napravis fin pa parkiras gore nize City puba ispred onog hotela, pametovat ce ti da si stao na mjesto predvidjeno za taxiste, a nikad se nijedan taxi tu nije parkirao. Sta ces pametni nasi policajci.mačak u čizmama wrote:problem je čaršija,dignu i za 10 min, a ne za 40![]()
-
woland
Mi smo morali čekati da dođe policijska patrola do Rada na Ciglanama da im platim kaznu od 20km za saobraćajni prekršaj nepropisnog parkiranja. Valjda to ne možeš platiti ovima u Radu, nego moraš čekati glupe drotove!JD wrote:Ne znam kakvo vi to cekanje neke patrole spominjete, meni kad su jednom digli auto ja otisao gore i odmah sam mogao preuzeti auto, naravno nakon sto sam im dao 120 KM majku im njihovu. I to nisam nigdje nepropisno parkirao, ispred prve gim onaj red ako znate, ima sto godina auta se ondje parkiraju al eto njima doslo u glavu hajmo mi pokupit dva tri auta... idioti hehe.
-
JD
Hmm pa vjerovatno mislis na ono da gore imaju one dvije kucice gdje placas pauka i kaznu odvojeno, samo sto sam ja to odmah zavrsio tj nisam morao nikoga cekati.woland wrote: Mi smo morali čekati da dođe policijska patrola do Rada na Ciglanama da im platim kaznu od 20km za saobraćajni prekršaj nepropisnog parkiranja. Valjda to ne možeš platiti ovima u Radu, nego moraš čekati glupe drotove!
-
woland
Nemam pojma da to postoji. Gdje se može nabaviti? Treba li se šta učlaniti ili samo odem i kupim?mehopuzic wrote:a sto jednostavno ne kupite onu markicu za A zonu (45 KM) i mozes parkirati na svim parkinzima! a ko nema para za parking nek se vozi tramvajem! tako sav svijet radi
-
mehopuzic
ma u jkp Rad odes i kupis! to jarane ima vec 5-6 godina i bez toga kod mene u centru nemozes zivitiwoland wrote:Nemam pojma da to postoji. Gdje se može nabaviti? Treba li se šta učlaniti ili samo odem i kupim?mehopuzic wrote:a sto jednostavno ne kupite onu markicu za A zonu (45 KM) i mozes parkirati na svim parkinzima! a ko nema para za parking nek se vozi tramvajem! tako sav svijet radi
-
JD
Ja mislim da svejedno moras platiti parking, ali ako imas tu A zonu karticu mozes parkirati npr u ulici branilaca sarajeva (onaj red od stanice kod doma armije pa dole do pozorista) ili dole oko fis-a i bilo gdje, gdje ima onaj znak za A zonu.woland wrote: Hvala! Potražit ću to. Znači, sa tim mogu da parkiram na svaki parking gdje se inače plaća po satu u centru?
-
mehopuzic
ma moras platiti one parkinge ogradjene sa cuvarom ali mozes po ovim parkirati gdje se na sat placaJD wrote:Ja mislim da svejedno moras platiti parking, ali ako imas tu A zonu karticu mozes parkirati npr u ulici branilaca sarajeva (onaj red od stanice kod doma armije pa dole do pozorista) ili dole oko fis-a i bilo gdje, gdje ima onaj znak za A zonu.woland wrote: Hvala! Potražit ću to. Znači, sa tim mogu da parkiram na svaki parking gdje se inače plaća po satu u centru?