A to za jezik i mene interesuje...jer realno jezik koji govore svi stanovnici Bosne se razlikuje od susjeda...Da vidimo koliko ce procentualno biti onih sto govore bosanski...koliko je to koherentni faktor u Bosni. Koliko su ljudi uopste svjesni medjusobnih slicnosti.zavrzlama wrote:Evo i mene popisase prije par minuta....najsmjesnije pitanje" od kakvog materijala je temelj kuce"ko da ce opet rata biti
...
Kljucna tacka koja ce pokazati broj Probih stanovnista je "Jezik" jer za Bosanski jezik ce se izjasniti svi koji istinski vole BIH,bez obzira da li se neko izjasni bosnjak,bosanac,jugosloven i slicno....tako da je izbor jezika,popravni za one koji su u dilemi bosanac ili bosnjak..
I sta bi? Jesu li vas popisali?
- fantom slobode
#676 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
- Horasio_Sarajlic
#677 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Probudise me jutros i to bgm prije devet, jos dodatna cetiri "Bosanac-Bosanka" ...

- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#678 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Hvala Bogu mlad sam, moci cu bjezati iz ove drzave
Srbi ce biti ujedinjeni, Hrvat isto, a mi cemo opet dobiti po ushima 
Nakon ovog popisa ukoliko bude kako se predvidja, apsolutno nemamo prava da se zalimo. Mada ko zna, vjerovatno ce nam i biti bolje jer smo naucili biti podanicki narod.
Nakon ovog popisa ukoliko bude kako se predvidja, apsolutno nemamo prava da se zalimo. Mada ko zna, vjerovatno ce nam i biti bolje jer smo naucili biti podanicki narod.
-
Heller
#679 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Nije otkrio lični, nego ajmo reći makrosatatistički podatak, nije poimenice nabrajao ko je staIt_is_a_Leclerc wrote:Odmah prijavi tog popisivača koji ti je rekao. On je pod krivičnom (dakle ne kaznenom, već krivičnom) odgovornošću prisegnuo na apsolutnu zaštitu podataka. Da ti prevedem, za takvo nešto se ne piše kazna, već se ide na sud.theTruePath wrote:Rece jedan popisivac da je u Sarajevu vecina Bosanaca hrvatskih i srpskih imena,,bosnjaci su uglavnom bosnjaci
Znao sam da ce se srbi hrvati Sarajeva i Tuzle izjasnjavati bosancima ili pak Jugosima
Osim ako to ne izmišljaš...
- cyprus
#680 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ni to nije dozvoljeno...Heller wrote:Nije otkrio lični, nego ajmo reći makrosatatistički podatak, nije poimenice nabrajao ko je staIt_is_a_Leclerc wrote:Odmah prijavi tog popisivača koji ti je rekao. On je pod krivičnom (dakle ne kaznenom, već krivičnom) odgovornošću prisegnuo na apsolutnu zaštitu podataka. Da ti prevedem, za takvo nešto se ne piše kazna, već se ide na sud.theTruePath wrote:Rece jedan popisivac da je u Sarajevu vecina Bosanaca hrvatskih i srpskih imena,,bosnjaci su uglavnom bosnjaci
Znao sam da ce se srbi hrvati Sarajeva i Tuzle izjasnjavati bosancima ili pak Jugosima
Osim ako to ne izmišljaš...
- cyprus
#681 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Očitozavrzlama wrote:znaci diskutujemo na bosanskom jezikucyprus wrote:Jesil me to upravo uvrstio u patriote?zavrzlama wrote:Evo i mene popisase prije par minuta....najsmjesnije pitanje" od kakvog materijala je temelj kuce"ko da ce opet rata biti
...
Kljucna tacka koja ce pokazati broj Probih stanovnista je "Jezik" jer za Bosanski jezik ce se izjasniti svi koji istinski vole BIH,bez obzira da li se neko izjasni bosnjak,bosanac,jugosloven i slicno....tako da je izbor jezika,popravni za one koji su u dilemi bosanac ili bosnjak..![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#682 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
'Bosanac i Hercegovac' 
- cyprus
#683 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
leet wrote:'Bosanac i Hercegovac'
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#684 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Genijalno

- klaki
#685 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Dosla je kod mene jos prvi dan popisa neka pravo mlada (moje godiste
)
Nista sva 4 clana porodice su Bosnjaci i pricamo Bosanski jezik. Samo sto je mene stara popisala i stavila islam a zelio sam se izjanisti ko ateista... al' hajd helenejse
edit: joj ovaj video
Nista sva 4 clana porodice su Bosnjaci i pricamo Bosanski jezik. Samo sto je mene stara popisala i stavila islam a zelio sam se izjanisti ko ateista... al' hajd helenejse
edit: joj ovaj video
-
Juvelandia
#686 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
leet wrote:'Bosanac i Hercegovac'

-
theTruePath
#687 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Jbg i ja sam u ostalima kad na pitanje o vjeri nije znala reci islam,vec rekla muslimanska vjera
-
kakavdanakneiskustvu
- bingov buraz
#689 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Ružno za vidjeti kad čovjek u srednjim godinama pravi budalu od sebecyprus wrote:leet wrote:'Bosanac i Hercegovac'
Vezano za popis, još nisam došao na red izgleda
-
kakavdanakneiskustvu
#690 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
cyprus wrote:leet wrote:'Bosanac i Hercegovac'
- branimir stulic
#691 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
od jucer
4 bosanca
4 drzavljanstva samo BiH
4 bosanca
4 drzavljanstva samo BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#692 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
ludacha wrote:Kako se ono kaze? Statistika je tacan skup netacnih podataka?![]()
Citam vase odgovore, da ste nesto mogli preskociti, neodgovoriti..meni ova mija rece da se sve mora upisati...glupasto pitanje kad su se roditelji vjencali,mjesec i godina, sto bi to trebali znati? Godinu znam., mjesec nemam blage veze..bezveze..kao i vodokotlic![]()
I koja je fora sa "drzavljanstvom entiteta"? ne kontam tu formulaciju...
Iz it dem or ajm bikomin a bit stjupiiid? :O
mene i ženu mi to nije pitalo,čudno
-
kakavdanakneiskustvu
#693 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?
- Edin H.
#694 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
branimir stulic wrote:od jucer
4 bosanca
4 drzavljanstva samo BiH
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#695 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
bez ikakvih prepucavanja zbog kojih su i ostale teme zatvorene. pričamo o tehničkim detaljima popisa.
- It_is_a_Leclerc
#696 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Hoće. Svaki odgovor će imati svoju šifru, bio on ponuđen ili opcionalan. Npr. neko se izjasnio kao radijator po nacionalnosti,i odgovor radijator dobija svoju šifru.kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li u rezultatima popisa moguće biti vidjeti broj npr. ateista ili agnostika,ljudi koji su izabrali npr. srpsko-hrvatski jezik ili neki drugi osim ova tri glavna?
-
dragan.s
#697 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Jutros i mene popisaše.
Lijepa cura, kulturna. Sve gotovo za 10-tek minuta.
Lijepa cura, kulturna. Sve gotovo za 10-tek minuta.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#698 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
iskrene čestitke Bošnjacima....sad će im teći med i mlijeko, svi će imati po četiri žene, izvor nafte i svak svoj fudbalski klubMudonja veliki wrote:po nezvaničnim podacima do kojih se ipak na razne načine dolazi bosanaca nema ni 1% zabilježeno tek na nivou statističke greške po Sarajevu i Tuzli
totalni krah
Bošnjaci su pokazali visoku samosvjest i ovo će biti velika pobjeda i potvrda nacionalne samosvjesti i identiteta Bošnjaka
a budućnost će biti svijetla ko sarajevsko, pardon kako Tokić kaže
-
zavrzlama
#699 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Birajuci izmedju opstanka BIH i licnog opredjeljenja sta sam i ko sam...izabrao opstanak BIH...
opstanak BIH=bosnjak-bosanski-islam
licno opredjeljenje =bosanac-bosanski-islam...toliko od mene....pametnom dosta..
opstanak BIH=bosnjak-bosanski-islam
licno opredjeljenje =bosanac-bosanski-islam...toliko od mene....pametnom dosta..
- Horasio_Sarajlic
#700 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Mudonja veliki wrote:po nezvaničnim podacima do kojih se ipak na razne načine dolazi bosanaca nema ni 1% zabilježeno tek na nivou statističke greške po Sarajevu i Tuzli
totalni krah
Bošnjaci su pokazali visoku samosvjest i ovo će biti velika pobjeda i potvrda nacionalne samosvjesti i identiteta Bošnjaka