I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
jedna tamo

#501 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by jedna tamo »

popis(h)ali me danas :D

samo mislim da ovo nije realan popis, jer dosta hrvata ili srba u miješanim brakovima će se izjasniti kao ostali....vidim po komentarima na fejsu, starci rvati iz livna al ona nije :lol:
al hajd razumijem u neku ruku al jbg treba se izjasnit ko si, niđe veze pa ako si i u miješanom braku to si šta si....
ušće

#502 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by ušće »

JoseMujica wrote:
.....ima dvaes godina u mektebima se uči ne vjeruj jugoslovenima ni kad cedevitu nose :lol: :lol:
JoseMujica wrote:ne vrijeđaju se ustanove vego su ljudi uvredljivi, posebno kad im istinu kažeš
Prvo sam htio da ti nabrojim ...pa znaš već kako onako slatko punih usta "pod naški " Bosansko -Hercegovački,,
..a onda sam skontao da ti je vakat da opet malo ohladaiš pa ovaj tvoj Tako "smiješni "Post prijavljujem adminu kao tešku uvredu ....
O'zone
Globalni moderator

#503 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by O'zone »

jedna tamo wrote:popis(h)ali me danas :D

samo mislim da ovo nije realan popis, jer dosta hrvata ili srba u miješanim brakovima će se izjasniti kao ostali....vidim po komentarima na fejsu, starci rvati iz livna al ona nije :lol:
al hajd razumijem u neku ruku al jbg treba se izjasnit ko si, niđe veze pa ako si i u miješanom braku to si šta si....
Pa valjda se svako izjasnio onako kako se osjeća. Ne možeš nekog natjerati nekoga da se izjasni kako mu neko sugerira a ako možeš onda taj nema svoje pravo ja :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#504 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by O'zone »

Ja uvrijedljivih ljudi na ovom forumu :-)
mirzet87sa

#505 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mirzet87sa »

sha_ba wrote:nisam jos.... popisana :(

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nisam ni ja...popisan ahaha :D
Janjicar

#506 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

Jos uvijek niko ni meni nije dolazio za popis, vjerovatno ce za vikend navratiti u ovaj dio tako da se ne brinem.

A o'zone naravno da smo uvredljivi ;)
cyprus

#507 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Zaoštrila se situacija :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#508 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovo stvarno više nije uredu. Pa dajte se smirite više s tim faking fotoaparatima i mobitelima po restoranima... Popisivač možda dopunjava popisnu skicu sa instruktorom, ispisuje obavijest ili piše izvještaj instruktoru, a gomila ljudi okolo slika da stavi na klix kako "skandalozno : popisivaju i po kafićima"...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#509 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:Zaoštrila se situacija :mrgreen:
ma ja, zato je nekima i smetalo oftopicarenje jer je bilo veselo, bez prepucavanja :mrgreen:

evo jedna zanimljivost, teta koja je bila kod mene ne kaze A nego O :skoljka:
Janjicar

#510 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovo stvarno više nije uredu. Pa dajte se smirite više s tim faking fotoaparatima i mobitelima po restoranima... Popisivač možda dopunjava popisnu skicu sa instruktorom, ispisuje obavijest ili piše izvještaj instruktoru, a gomila ljudi okolo slika da stavi na klix kako "skandalozno : popisivaju i po kafićima"...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /131003148

Upravo tako.

A ovi nasi jedva cekaju da stave slike i objave.
Cherry-Cherry

#511 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Cherry-Cherry »

Ja sam lupila površinu kuhinje. :D Hoće li to neko provjeravati, pa mi puknuti kaznu? :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ima li išta gluplje nego kad neko ne zna šta da kaže, pa prijavi post? Takvi su bili cinkaroši i u školi, plakali učiteljici. :D Drugarice učiteljice, diraaaa me... :mrgreen:

Izvinjavam se za skretanje s teme :zoka:
ušće

#512 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by ušće »

JoseMujica wrote:
od :izet: u :igrac: :place1: 3,14čko
Od :izet: i ja tebi ...hvala na brzom odgovoru ...a da vrijeđeš... vrijeđaš ...

@ Cherry-Cherry

de malo ohladi ...
cyprus

#513 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:Ja sam lupila površinu kuhinje. :D Hoće li to neko provjeravati, pa mi puknuti kaznu? :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ima li išta gluplje nego kad neko ne zna šta da kaže, pa prijavi post? Takvi su bili cinkaroši i u školi, plakali učiteljici. :D Drugarice učiteljice, diraaaa me... :mrgreen:

Imam ja jedno skroz offtopic pitanje, al me pravo intrigira: zašto su cinkaroši uvijek na lošem glasu? Po meni je prijaviti nekoga ko je uradio nešto loše vrlina... Loše je prikrivati nečije zlodjelo... Al eto, možda ja imam iskrivljen sistem vrijednosti :mrgreen:
Janjicar

#514 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

cyprus wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ja sam lupila površinu kuhinje. :D Hoće li to neko provjeravati, pa mi puknuti kaznu? :D

Imam ja jedno skroz offtopic pitanje, al me pravo intrigira: zašto su cinkaroši uvijek na lošem glasu? Po meni je prijaviti nekoga ko je uradio nešto loše vrlina... Loše je prikrivati nečije zlodjelo... Al eto, možda ja imam iskrivljen sistem vrijednosti :mrgreen:
Iskrivljen sistem vrijednosti u svijetu (Y)

Snowden, Asanz, Maning itd svi su cinkarosi i umjesto da ih svi cijene oni su izgubili svoje zivote zato sto su citavom svijetu pomogli.
_majevica_

#515 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by _majevica_ »

Janjicar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ovo stvarno više nije uredu. Pa dajte se smirite više s tim faking fotoaparatima i mobitelima po restoranima... Popisivač možda dopunjava popisnu skicu sa instruktorom, ispisuje obavijest ili piše izvještaj instruktoru, a gomila ljudi okolo slika da stavi na klix kako "skandalozno : popisivaju i po kafićima"...

Upravo tako.

Ma nema ona il on sta da pise po restoranima i kaficima...naravno da ima tu sumnje pogotovo ako liste il
tasnu otvaraju i vade popisnice na sto i sl...Sve u svemu nije mjesto za pisanje..ako je dosao na pauzu nek
je tako i iskoristi...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#516 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by JoseMujica »

ušće wrote:
JoseMujica wrote:
od :izet: u :igrac: :place1: 3,14čko
Od :izet: i ja tebi ...hvala na brzom odgovoru ...a da vrijeđeš... vrijeđaš ...

@ Cherry-Cherry

de malo ohladi ...
očigledno ti rebusi nisu jača strana :roll: a ne čudi pošto nisi dobar ni s razumijevanjem teksta, a ako išta ovdje treba prijaviti jeste tvoje spuštanje diskusije na nivo kafanskog personalnog prepucavanja
Janjicar

#517 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Janjicar »

_majevica_ wrote:
Janjicar wrote:

Upravo tako.

Ma nema ona il on sta da pise po restoranima i kaficima...naravno da ima tu sumnje pogotovo ako liste il
tasnu otvaraju i vade popisnice na sto i sl...Sve u svemu nije mjesto za pisanje..ako je dosao na pauzu nek
je tako i iskoristi...
Ako je prizemlje nekog objekta restoran a prvi sprat je prostor za zivljenje jednog domacinstva.
Vlasnik restorana je ujedno i nositelj domacinstva.
Domacin fino ponudi da sjede da se popise ?
mO k3

#518 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mO k3 »

granita wrote:Pojela knedlu, popila limunadu, popisila i otisla. Fina njaka :)
Pa ovi popisivači koliko se napiju limunade od kuće do kuće ,jeli igdje Piške ???
_majevica_

#519 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by _majevica_ »

Janjicar wrote:
_majevica_ wrote:
Janjicar wrote: http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /131003148

Upravo tako.

je tako i iskoristi...
Ako je prizemlje nekog objekta restoran a prvi sprat je prostor za zivljenje jednog domacinstva.
Vlasnik restorana je ujedno i nositelj domacinstva.
Domacin fino ponudi da sjede da se popise ?
Tako Mico postar dijeli postu u kafani :lol:
StupskaBitanga

#520 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by StupskaBitanga »

Image
talić

#521 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by talić »

mO k3 wrote:
granita wrote:Pojela knedlu, popila limunadu, popisila i otisla. Fina njaka :)
Pa ovi popisivači koliko se napiju limunade od kuće do kuće ,jeli igdje Piške ???
Vjeruš da sam isto pomislio i ženu koja nas je popisala ( s obzirom da je izgledala uredno) kad je pošla dalje ponudio korištenjem kupatila .
Dao joj čist ručnik i pokazao joj gdje se nalazi kupatilo i mislim da sam učinio sevap iako sam se izjasnio kao Bosanac . :izet:
sinuhe

#522 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sinuhe »

Broj stanovnika se moze utvrditi i na druge nacine. Ja sam dosao do broja od 3,1 milion na osnovu potrosnje elektricne energije.
Pustite ljude da vas anketiraju pa bilo u kafani ili na ulici. Vecina ljudi je odmetnuta od drustva pa barem to mozete uraditi jednom u 20 godina.
muzicar_iz_parka

#523 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by muzicar_iz_parka »

Problem je u velikom broju netačnih podataka u raznim bazama poput CIPS-a, prema njoj BiH ima 3,2 miliona punoljetnih građana (onih sa ličnom kartom), prema tome se recimo prave birački spiskovi. Kad dodaš još maloljetne kojih bi trebalo biti barem 20% od 3,2 miliona, ispade da ima oko 3,9 mil ukupnog stanovništva. Naravno problem je u tome da dosta podataka nije redovno ažurirano (umrli, rođeni), a zbog poteškoća prilikom vađenja putnih isprava u nesposobnim konzulatima/ambasadama širom svijeta, dosta naših državljanja to radi u BiH gdje imaju uredno prijavljeno boravište.

Nesposobna vlast nije na vrijeme narodu objasnila čemu popis služi, niti organizovala isti kako treba, a trebalo je objasniti da se nikakva prava ne gube, određene organizacije plaše sa pričama kako će "nepopisani" izgubiti ovo i ono pravo (imovina, itd).

Od pitanja za koje izjašnjavanje nije obavezno napravila se velika galama, niko ni ne obraća pažnju na drugih 88.
A i manipulacije su se mogle lako spriječiti, odredi se broj dana potreban da bi neko imao status rezidenta, npr. više od pola godine, itd.
Ovako je relativno nejasno formulisano ko je u stvari stanovnik (ne državljanin, to je druga kategorija), ispade većina dijaspore pošto dolaze jednom godišnje pod stanovnike, jer ne borave duže od 12 mjeseci u komadu van države.
_majevica_

#524 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by _majevica_ »

sinuhe wrote:Broj stanovnika se moze utvrditi i na druge nacine. Ja sam dosao do broja od 3,1 milion na osnovu potrosnje elektricne energije.
Pustite ljude da vas anketiraju pa bilo u kafani ili na ulici. Vecina ljudi je odmetnuta od drustva pa barem to mozete uraditi jednom u 20 godina.
Mogli su i posle dzume :-D
akcid

#525 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:Image

Pa ti sjedi u kući i čekaj dogledno vrijeme ne bi li se ponovo pojavio popisivač Mutapčić :-) :(

Ko popisuje popisivače?
Locked