I šta ako "revolucija" uspije?
-
Lucius Vorenus
#1 I šta ako "revolucija" uspije?
Je li iko čuo ikakav program od ovih što ruše vladu TK? Ima li neki plan šta kad ovi odu s vlasti, kako dalje i šta dalje? Meni se čini da se tamo baš i ne zna šta ko hoće i kako hoće, nego su ljudi od muke počeli protestvovat' pa kud puklo da puklo.. 
- trcicu trceci
#2 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
kakva muka dosadno raji kuci
- Cherry-Cherry
#3 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
-
Lucius Vorenus
#4 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Po nekoj logici bi trebalo da se izabere neko rukovodstvo, da se formulišu zahtjevi, pa da se s tim krene protiv Vlade..Ili jednostavno nasilno srušiti Vladu(čini mi se da u tome uspijevaju), pa onda prema toj liesti zahtjeva postupati dalje..Cherry-Cherry wrote:To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
- Ali Kemal
#5 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Katastrofa je koliko su ljudi isprepadani da je promjena vlasti neka strasna stvar, da ce svijet da propadne, ako se smijeni vlast 
- dog_killer
#6 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Nista, bice jos gore. Nesigurno stanje u državi, manjak novca, nema plata ni penzija itdCherry-Cherry wrote:To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
- Cherry-Cherry
#7 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Pa dobro, zato imamo izbore.Lucius Vorenus wrote:Po nekoj logici bi trebalo da se izabere neko rukovodstvo, da se formulišu zahtjevi, pa da se s tim krene protiv Vlade..Ili jednostavno nasilno srušiti Vladu(čini mi se da u tome uspijevaju), pa onda prema toj liesti zahtjeva postupati dalje..Cherry-Cherry wrote:To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
-
Lucius Vorenus
#8 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
dog_killer wrote:Nista, bice jos gore. Nesigurno stanje u državi, manjak novca, nema plata ni penzija itdCherry-Cherry wrote:To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
Plata i penzija ionako nema, a i kad ima, k'o da ih i nema...Šta je razlika između toga što sad imamo vladu koja ničemu ne valja, ili toga što ćemo imat' prelaznu vladu koju smo mi doveli direktno..(govorim s pozicije tih što protestvuju, mada nisam uključen.)
- trcicu trceci
#9 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
ovi kao ruse neku vladu, a ovi im se smiju i govore "pa vec dvije godine vlade nema" paradoks drustva
- Cherry-Cherry
#10 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Ljudi su ubjeđeni da će preko noći sve procvjetati. Ne treba ovdje revolucija, već evolucija. Nema instant rješenja.
-
Lucius Vorenus
#11 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Cherry-Cherry wrote:Pa dobro, zato imamo izbore.Lucius Vorenus wrote:Po nekoj logici bi trebalo da se izabere neko rukovodstvo, da se formulišu zahtjevi, pa da se s tim krene protiv Vlade..Ili jednostavno nasilno srušiti Vladu(čini mi se da u tome uspijevaju), pa onda prema toj liesti zahtjeva postupati dalje..Cherry-Cherry wrote:To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
Pa valjda kad je revolucija u toku, onda se organizuju prijevremeni izbori, obično u roku 90 dana, i u krajnjem slučaju donese se prijelazni Ustav..S tim da se stare stranke i kandidati ne mogu prijaviti na liste..To je bit revolucije, novi ljudi se pojave, nova snaga..Da li je to moguće u Tuzli? Čuo sam da zahtijevaju da se ukine Kanton..Ako se ukine TK, moraju se ukinuti i ostali, a zatim i mijenjati Ustav Federacije, i BiH...
- dog_killer
#12 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Kako nema? U mom komsiluku vecina radi i ima plate. A penzija isto ima, jesu male ali ih ima.Lucius Vorenus wrote:dog_killer wrote:Nista, bice jos gore. Nesigurno stanje u državi, manjak novca, nema plata ni penzija itdCherry-Cherry wrote:To ja cijelo vrijeme govorim. Šta poslije?
Plata i penzija ionako nema, a i kad ima, k'o da ih i nema...Šta je razlika između toga što sad imamo vladu koja ničemu ne valja, ili toga što ćemo imat' prelaznu vladu koju smo mi doveli direktno..(govorim s pozicije tih što protestvuju, mada nisam uključen.)
-
Lucius Vorenus
#13 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
dog_killer wrote:
Kako nema? U mom komsiluku vecina radi i ima plate. A penzija isto ima, jesu male ali ih ima.
Izađi iz komšiluka pa ćeš vidjeti da nema.
- dog_killer
#14 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Ne kažem da je bajno ali može još gore da bude, budi uvjeren u to.Lucius Vorenus wrote:dog_killer wrote:
Kako nema? U mom komsiluku vecina radi i ima plate. A penzija isto ima, jesu male ali ih ima.
Izađi iz komšiluka pa ćeš vidjeti da nema.
-
Lucius Vorenus
#15 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
dog_killer wrote: Ne kažem da je bajno ali može još gore da bude, budi uvjeren u to.
Pa dobro onda. Ovi da imaju plate, penzije i zdravstveno i sve ostalo, vjerovatno ne bi ni protestvovali. Jer ne protestvuju ljudi što im je dosadno, nego što im nešto nije pravo.
- dog_killer
#16 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Imaju pravo da protestvuju ali ne i da ruše, misliš da će rušenjem popraviti svoj socijalni status i izvući zemlju iz ovog belaja.Lucius Vorenus wrote:dog_killer wrote: Ne kažem da je bajno ali može još gore da bude, budi uvjeren u to.
Pa dobro onda. Ovi da imaju plate, penzije i zdravstveno i sve ostalo, vjerovatno ne bi ni protestvovali. Jer ne protestvuju ljudi što im je dosadno, nego što im nešto nije pravo.
-
Lucius Vorenus
#17 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
dog_killer wrote:Imaju pravo da protestvuju ali ne i da ruše, misliš da će rušenjem popraviti svoj socijalni status i izvući zemlju iz ovog belaja.Lucius Vorenus wrote:dog_killer wrote: Ne kažem da je bajno ali može još gore da bude, budi uvjeren u to.
U krajnjoj liniji zašto ne bi imali pravo da ruše? Kad se sve ogoli, narod je platio, narod će i popraviti..A političari ne rade svoj posao, pa su odgovorni i pred narodom i pred zakonom. Sila valjda i treba da služi da ih podsjeti na to.
-
shminka
#18 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Ovo je jednostavno revolt, bunt na sve ove godine i nadam se da ce se nesto izroditi iz svega ovoga
-
rapidgreat
#19 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Bosna i Hercegovina od sticanja svoje nezavisnosti nije doživjela ovakve proteste kao u Tuzli. Zašto se pitate šta će biti? Pa pustite da vidimo. Ne mora sve biti planski. Stihija će donijeti novu vlast koja će imati svježe uspomene nedavnih dešavanja. Pojavit će se neka nova politika u društvu koja će napraviti promjene. Nije utopija, nije ni realnost. Jedna od matematskih mogućnosti... Ostavite se pitanja o ciljevima. Dozlogrdilo je ljudima.
Najsretniji sam što nisam političar, ni sin nekog političara. Ne bih im bio u koži.
Najsretniji sam što nisam političar, ni sin nekog političara. Ne bih im bio u koži.
-
VjecitiStudent
#20 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Da karikiramo do kosti:
Kakva su do sada ONI vlast bila, nasljednike možemo komotno i lutrijom birati, ništa manje stručni biti neće. Što je sigurno, ovakve lopove teško da možemo dobiti, jer za ovakve lopovluke je potrebna dobro uigrana mafija.
A čim bude manje krađe, para će biti više.
Pa ćemo onda vidjeti kako dalje.
Kakva su do sada ONI vlast bila, nasljednike možemo komotno i lutrijom birati, ništa manje stručni biti neće. Što je sigurno, ovakve lopove teško da možemo dobiti, jer za ovakve lopovluke je potrebna dobro uigrana mafija.
A čim bude manje krađe, para će biti više.
Pa ćemo onda vidjeti kako dalje.
-
Lucius Vorenus
#21 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
rapidgreat wrote: Stihija će donijeti novu vlast koja će imati svježe uspomene nedavnih dešavanja.
Stihija može donijeti i bezakonje..Neka organizacija mora postojati, inače će nastati anarhija. Ko je vođa? Ko je odgovoran? Koji je cilj? Kako ga postići? Šta dalje? To nije stihija, to su pitanja koja moraju imati odgovor prije nego što se desi smjena sadašnje vlasti inače će nastati haos..
- Maharadza
#22 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Kao ni onim papcima u institucijama i državnim firmama (sve što je na budžetu) koji su dobili posao preko štele! NIČIJE NIJE DO ZORE GORILO, PA NEĆE NI VAŠE!!!rapidgreat wrote:Bosna i Hercegovina od sticanja svoje nezavisnosti nije doživjela ovakve proteste kao u Tuzli. Zašto se pitate šta će biti? Pa pustite da vidimo. Ne mora sve biti planski. Stihija će donijeti novu vlast koja će imati svježe uspomene nedavnih dešavanja. Pojavit će se neka nova politika u društvu koja će napraviti promjene. Nije utopija, nije ni realnost. Jedna od matematskih mogućnosti... Ostavite se pitanja o ciljevima. Dozlogrdilo je ljudima.
-
rapidgreat
#23 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
A sad je trenutno vladavina reda?Lucius Vorenus wrote:rapidgreat wrote: Stihija će donijeti novu vlast koja će imati svježe uspomene nedavnih dešavanja.
Stihija može donijeti i bezakonje..Neka organizacija mora postojati, inače će nastati anarhija. Ko je vođa? Ko je odgovoran? Koji je cilj? Kako ga postići? Šta dalje? To nije stihija, to su pitanja koja moraju imati odgovor prije nego što se desi smjena sadašnje vlasti inače će nastati haos..
Demokratija par excellence... Gdje smo svi jednaki - samo su neki jednakiji od drugih
-
frx
#24 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Sigur o se mora promjenoti nesto ako niyta buduci politi ari ce biti odgovorniji jer ce se bojati narodda tjj trebali bi paziti sta obecavaju. I nije mi jasno zasto neki forumasi placu za jebe im prozorima sto su danas porazbojani a nije im zao milijardi koje su otisle na najskiplji drzavni aparat sacinjen od familijarnih klanova i podobnih supkolizaca. I zar je normalno da policajac sa srednjom skolom ima platu vecu od doktora... nemogu vise da nabrajm Ali tolikp stvari ima kpje se trebaju mje jati a samo je jedan nacin srusiti sve pa ispocetka.... 
- ultima_palabra
#25 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Institucije sistema su izgubile povjerenje građana i postale same sebi svrha... sve se svelo na partiokraciju i nepotizam, formirala se klasa povlaštenih od članova političkih stranaka i njihove rodbine koju narod vidi kao neprijatelja.
Nemam iluzije da će takav sistem pasti zbog par dana protesta, ali svakako je dobro da mu se temelji što više uzdrmaju i da gospoda vide da nisu nedodirljivi... samo ih strah može natjerati da rade u interesu naroda.
Nemam iluzije da će takav sistem pasti zbog par dana protesta, ali svakako je dobro da mu se temelji što više uzdrmaju i da gospoda vide da nisu nedodirljivi... samo ih strah može natjerati da rade u interesu naroda.