Zato sto je najvjerovatnije(kazem navjerovatnije, nikada mu nije sudjeno) odgovoran za mnoga ubistva i mucenja kako u ratu tako nakon njega. Dakle, zlocinac. To je meni dovoljno da ga smatram losim, pa napravio najjacu drzavu na svijetu.Ahmmed wrote:Prozor wrote:Nije valj´o ni Tito, ako cemo iskreno...
A što nije valjao?Ne mislim, naravno, da mu je svaka bila "zlatna"(znaš da ne idealiziram dunjalučke stvari) , ali nikada mi niko nije uspio odgovoriti na pitanje šta bi, da se nije "desio" Tito,bilo optimalno rješenje za Bošnjake, muslimane.
I obrati paznju da ovdje govorim o Titu kao Titu, ne o alternativama niti o onome sto je stvorio niti kome je valjao a ko ne, ako neko ima krv na rukama ne moze biti dobar, a ako samo blize pogledas fakticki je ne moguce da NIJE ZNAO ni za Goli Otok niti kako se tamo postupa, niti za masovne egzekucije bez sudjenja nakon rata, niti za mnogo toga tokom rata...
I neka niko ne misli da ja ovdje zastupam njegove protivnike, Partizani su definitivno bili manje-vise jedina alternativa tada, ali ja govorim o njihovom lideru, i njegovoj odgovornosti... A da ne budem ne-pravedan, ako stvarno nije imao krvi na rukama, ja se najdublje izvinjavam i poricem izneseno...
@Vodenjak
Ako je on odgovoran za smrt ijednog nevinog covjeka, mene nije briga je li valjao bas svima ostalim...