I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dijaliza

#1 I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by dijaliza »

I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Želimo da svi članovi uprave iznesu svoje prijedloge, kaže Šuman • Treneru u decembru ističe ugovor sa "Plavima"...

02.12.2008. 19:15

Husnija Arapović olakšao je posao Upravnom odboru Fudbalskog kluba Sarajeva pa je uoči jučerašnje sjednice, na kojoj se trebalo raspravljati o povjerenju treneru, podnio ostavku zbog, kako je napisao, privatnih razloga.

Uprava je ovo jednoglasno prihvatila tako da će Sarajevo na proljeće imati i trećeg trenera nakon što je na početku sezone ekipu vodio Šener Bajramović.

Odluka o tome ko će to biti, jučer nije donesena. Kvorum za odučivanje je postojao, za razliku od prethodna dva sastanka, ali su pojedini članovi ponovo izostali pa će od njih biti zatraženo da u naredna tri dana dostave svoje prijedloge. Nakon toga, uprava će se ponovo sastati i pokušati pronaći najbolje rješenje.

Favorit za poziciju trenera je Mehmed Janjoš, koji je zainteresiran da dobije novi mandat na Koševu.

- Nismo željeli žuriti s odlukom. Hoćemo da svi članovi uprave učestvuju u pronalaženju izlaza iz krize. Zato na sjednici uopće nismo razgovarali o kandidatima. To ćemo učiniti za nekoliko dana - rekao nam je predsjednik FK Sarajevo Hajrudin Šuman.

Dodao je kako su se prisutni članovi složili da se u rad uprave uključe dvije legende kluba, ali više detalja o tom pitanju znat će se za nekoliko dana. Navodno će pozivi biti upućeni Predragu Pašiću i Safetu Sušiću.

Također, razgovarano je o finansijskoj situaciji u klubu. Čelni su se ljudi kluba složili da je prioritet isplata dvije zaostale plaće fudbalerima. Kako kaže Šuman, igrači bi svoje zarade trebali dobiti do petka.

Nastavak sjednice zakazan je za petak.

Krunić definitivno odlazi s Grbavice

Poraz u Travniku, gdje je Željezničar, nakon 0:2, primio tri gola, potpuno je slomio ekipu s Grbavice. Trener Simo Krunić još razmišlja o onome što se dogodilo na Piroti, o porazu koji će, najvjerovatnije, značiti i njegov odlazak s klupe "Plavih".

- Ovo u Travniku psihički nas je potpuno slomilo, utakmicu koju trebamo dobiti s pet razlike na kraju smo izgubili. Imali smo sve, vodstvo, igru, šanse, protivnik se potpuno predao. Kao i sve što se do sada događalo sa ekipom, i ovo stavljam sebi na dušu - rekao je Simo Krunić.

Osmo mjesto na kraju jesenjeg dijela uz 21 bod ipak je mršav učinak za Željezničar, koji će teško ostvariti zacrtani cilj, izlazak u Evropu.

Ipak, činjenica je da u ekipi, za razliku od prošle jeseni, kada je osvojila bod manje, nema Semira Štilića, Bubakara Dijalibe (Boubacar Dialiba) i Sanela Jahića.

- Ne želim tražiti alibi, snosim odgovornost za sve. Dao sam od sebe sve što znam, pružili smo šansu svim igračima, tražili najbolje. Ni danas neću nijednog igrača prozivati, uopće nisam nezadovoljan njihovom igrom, ali jesam bodovnim saldom. Nedostajalo nam je iskustva, sreće... No, svi su dali koliko su mogli i ja svu krivicu preuzimam na sebe - govori Krunić.

Kruniću u decembru ističe ugovor sa Željezničarom, a čelnici kluba ovih će dana obaviti razgovor sa trenerom.

- U klubu su bili izuzetno korektni i ja im zahvaljujem na tome. Obavit ćemo razgovore, želio bih da se rastanemo u korektnim odnosima i nadam se da će Željezničar pronaći trenera koji će donijeti pozitivan šok u ekipi te da će rezultati u proljeće biti bolji - rekao je Krunić nagovijestivši definitivan odlazak s pozicije trenera.
elSaik

#2 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by elSaik »

Jedno pitanje, što tip iz Tuzle (ako sam dobro upratio ranije postove) otvara temu o ovome? Postoje teme o klubovima pa nek' se tamo postavljaju te info, iako mislim da su već postavljene. :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by mIRCerka »

jake stete...
Topla voda

#4 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by Topla voda »

ode kruno simic..steta...jel preuzeo odgovornost? :D
elSaik

#5 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by elSaik »

Topla voda wrote:ode kruno simic..steta...jel preuzeo odgovornost? :D
Naravno...
Ipak, činjenica je da u ekipi, za razliku od prošle jeseni, kada je osvojila bod manje, nema Semira Štilića, Bubakara Dijalibe (Boubacar Dialiba) i Sanela Jahića.

- Ne želim tražiti alibi, snosim odgovornost za sve. Dao sam od sebe sve što znam, pružili smo šansu svim igračima, tražili najbolje. Ni danas neću nijednog igrača prozivati, uopće nisam nezadovoljan njihovom igrom, ali jesam bodovnim saldom. Nedostajalo nam je iskustva, sreće... No, svi su dali koliko su mogli i ja svu krivicu preuzimam na sebe - govori Krunić.
Umjetnik a

#6 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by Umjetnik a »

ode morinjo :mrgreen:
-danTe-

#7 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by -danTe- »

Husnija Arapović olakšao je posao Upravnom odboru Fudbalskog kluba Sarajeva pa je uoči jučerašnje sjednice, na kojoj se trebalo raspravljati o povjerenju treneru, podnio ostavku zbog, kako je napisao, privatnih razloga.
ma daj... :roll: :roll: :roll:
rIder

#8 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by rIder »

Umjetnik a wrote:

ode morinjo :mrgreen:
:lol: :lol:
nikad_izvini

#9 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by nikad_izvini »

Mene više zanima jel odoše, djeci im za lijekova trebalo, Samir pijačar i Faruk.

Dobar primjer su pitari.Džaba im svaku heftu da mijenjaju trenera kad im je uprava briljantna.
Fordas

#10 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by Fordas »

O majko moja, pa vi u svom jadu imate snage da o nama razmisljate, pa nevjerovatno :lol: :lol:
bijelo_dugme

#11 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by bijelo_dugme »

and1medjed wrote:
ma daj... :roll: :roll: :roll:
:lol:
tazmania

#12 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by tazmania »

vrhunac ove nase nazovimo je premijer lige bi bio da sad Sarajevo dovede simu krunica a Željo husniju :lol:
domingo_rajvoSA

#13 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by domingo_rajvoSA »

tazmania wrote:vrhunac ove nase nazovimo je premijer lige bi bio da sad Sarajevo dovede simu krunica a Željo husniju :lol:

ne bi me cudilo i da se to desi :lol: :lol:
cico x

#14 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by cico x »

elSaik wrote:Jedno pitanje, što tip iz Tuzle (ako sam dobro upratio ranije postove) otvara temu o ovome? Postoje teme o klubovima pa nek' se tamo postavljaju te info, iako mislim da su već postavljene. :)
a sto tipovi koji navijaju za beogradski partizan komentarisu tuzlaka koji postavlja teme sarajevskih klubova?
elSaik

#15 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by elSaik »

cico x wrote:
elSaik wrote:Jedno pitanje, što tip iz Tuzle (ako sam dobro upratio ranije postove) otvara temu o ovome? Postoje teme o klubovima pa nek' se tamo postavljaju te info, iako mislim da su već postavljene. :)
a sto tipovi koji navijaju za beogradski partizan komentarisu tuzlaka koji postavlja teme sarajevskih klubova?
Ne znam, pitaj njih...
Epitop

#16 Re: I Sarajevo i Željo ostali bez trenera

Post by Epitop »

ja mislio Istočno Sarajevo ostalo bez trenera...
Post Reply