...i opet sarajevo film festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lesli Eldridž

#51 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

KatarinaKosaca wrote:
Pera Trta wrote:
KatarinaKosaca wrote:Vratio se Šera na forum :bih:
Gdje je?
Sad ima nik Lesi, ali se vratio kući :lol:
Ma poljoprivrednice moja za sve je kriv Zlaja, jelde? :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#52 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Pera Trta »

Nije mislila na tebe LesLi (već Lesi) i molim te da ne idemo offtopic. Hvala!
Lesli Eldridž

#53 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

united bosnae wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Bernard_Prince wrote:Purivatra je vrlo neugodan lik (mene podsjeca na Putina, lafo fin, a jeben). Nesto kontam, pa ko je mogao zamisliti da ce nas zajahati cetnici, ustase i ova mladomuslimanska bratija, poslije SFRJ. Zajahali, pa ne popustaju, a sve gore od gorega, dno dna, neuspjeli abortusi...
Zbilja, šta su ove glavešine radile i po čemu su bile prepoznatljive i poznate prije rata? :-)
Covjece, pa tebi je jos uvijek mjerilo ono sto je bilo prije 20 godina. Cuj "Po cemu su bile prepoznatljive i poznate prije rata". Prije dvadeset godina Amiga je bila masina, tada jos mnogi za Internet nisu ni culi, Yugo je smatran dobrim autom, a mnogi su jos imali problema sa "bezicni" kucnim telefonima. CD je bio vrhunac tehnike a MP3 samo psovka.
I ti pitas, sta je i gdje je neko bio prije 20 godina!?!?

Vjeruj mi da za mnoge vrijeme nije stalo prije 20 godina, a 20 godina je vise nego dovoljno vremena da neko ko je bio niko i nista postane neko (ovdje mislim prvenstveno u intelektualnom smislu) i nauci nesto.

I bez namjere da branim ikoga od organizatora SFF-a, ali ako vec rade na necemu sto je uspijesno onda treba da budu i adekvatno nagradjeni ili trebaju i oni da odu u neku drugu sredinu gdje ce biti priznati vise nego kod svoje kuce.
Da, riješili su svih pametnih i poštenih ali neposlušnih kadrova (tako je dedo htio i priznao pred svekolikom javnošću), isplivali su eksperti u lopovluku. Šta su konkretno uradili? Koliko su para zaradili i koliko je BiH i Sarajevo zaradilo novaca od tih "genijalnih" "projekata" (što ne volim izraz "projekat" koji se sa engleskog jezika trpa svugdje, a nije u duhu našeg jezika). Nečija uspješnost i značaj se mjeri samo po zarađenom novcu, uticaju i poboljšanju koje je kao kulturnjak, stručnjak, izumitelj,... ostavio iza sebe. Toliko je sjajnih izumitelja iza sebe ostavilo sjajna dotignuća, toliko je puno kulturnjaka koji su proslavili svoj kraj i na čemu ljudi žive, toliko je sjajnih ljudi ostavilo nešto bitno iza sebe. E sad je pitanje bilo: "Šta su to ovi lezihljebovići uradili do sada?" Hajde odgovori mi konkretno. Došli glumci i zvijezde, najeli se, napili se, otišli dalje i ne sjećaju se više gdje je Sarajevo. Je li to uspjeh? Jeste ali kod izetbegovića i ostale bratije... :lol: Samo su potrošili našu lovu. Na tim ublehama fantastično žive već skoro 20 godina, a da o medijskom teroru i "kompetentnosti" istih i ne pišem...
Last edited by Lesli Eldridž on 17/07/2009 21:46, edited 2 times in total.
Lesli Eldridž

#54 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

Pera Trta wrote:Nije mislila na tebe LesLi (već Lesi) i molim te da ne idemo offtopic. Hvala!
Ma proganj'o sam je zbog "pametnih" postova na drugim temama, pa ne može jadnica da mi oprosti. Za sve joj je Zlaja bio kriv, pa tako i za bolnu menstruaciju :D (podforum je bio Zdravlje :D ), pa ne može da mi oprosti, pa malo začatava. :) Nego, u pravu si, ne treba začatavati, idemo na temu. :D
upravnik

#55 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by upravnik »

jeza u ledja wrote:@ upravnik, jedno pitanje

Sta je tacno svrha tvog uvodnog posta?
nema svrhu
samo moje viđenje stvari, a ujedno i jadikovka zbog medijskog i ostalih terora koji nas očekuju za vrijeme trajanja cirkusa
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#56 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Pera Trta »

upravnik wrote:
jeza u ledja wrote:@ upravnik, jedno pitanje

Sta je tacno svrha tvog uvodnog posta?
nema svrhu
samo moje viđenje stvari, a ujedno i jadikovka zbog medijskog i ostalih terora koji nas očekuju za vrijeme trajanja cirkusa
Ma ti si u pravu 100%. Svi ovi "kulturnjaci" će pjevati drugu pjesmu i u istu tikvu puhati, samo dok festival počne i stane ih nervirati crveni tepih, gužva u gradu, 17-godišnje sponzoruše sa akreditacijama i sve ostalo...svake godine ista priča...tako su pisali i prošle godine, pa čim je počelo svi navalili pljuvati :) .
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#57 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Dado dijasporitus »

upravnik wrote:evo šta su mi sve polemičari uspjeli reći u samo par postova:
-nesretan
-iskompleksiran
-podao
-neko kome vazda nešto smeta
-treba me protjerati u bijeli svijet
-tužan
-ljubomoran
-isfrustriran
-adolescent
-naopak
-paćenik
-loše mi je na ovom svijetu,
a možda sam i:
-odbijen za posao na SFF
-bivši eminin momak
-emerik gudelj
:roll: :roll: :roll: :bih:

djeco, ne čitajte više Avaz, vidite da vam ne godi :D
Jasno je da je za tebe SFF kicasti, bezobrazni, mafijaski, nemoralni, bahati circus ali u svom kompletnom tekstu osim pljuvanja raznih faca koji su odgovorni za taj circus nisi naveo ni jedno racionalno objasnjenje zasto drzis takav stav niti zasto SFF nevalja Sarajevu

Stoga nemozes pljuvati druge i ocekivati da ces ostati suh ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#58 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by KatarinaKosaca »

Lesli Eldridž wrote:
Pera Trta wrote:Nije mislila na tebe LesLi (već Lesi) i molim te da ne idemo offtopic. Hvala!
Ma proganj'o sam je zbog "pametnih" postova na drugim temama, pa ne može jadnica da mi oprosti. Za sve joj je Zlaja bio kriv, pa tako i za bolnu menstruaciju :D (podforum je bio Zdravlje :D ), pa ne može da mi oprosti, pa malo začatava. :) Nego, u pravu si, ne treba začatavati, idemo na temu. :D
Opet nisi uzeo dozu tableta danas??? E, terapiju valja nositi pa makar i o vrat okačenu Lesli..... :roll:
Lesli Eldridž

#59 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

KatarinaKosaca wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Opet nisi uzeo dozu tableta danas??? E, terapiju valja nositi pa makar i o vrat okačenu Lesli..... :roll:
Ako te malo provalim i nerviraš se žali se Zlaji nemoj meni. Znaš da je on meni idol :D Imaš li šta konkretno o temi? @ upravnik: Vidiš kako se priča ponavlja. Kad se ne slažu sa našim stavovima onda samo mogu da začatavaju i da pokušavaju da vrijeđaju jer nemaju bilo kakvih argumenata :-) :D
KatarinaKosaca

#60 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by KatarinaKosaca »

Ja nisam iznijela stav o SFF i ne prizivaj upravnika kao dijete mamu. mama, mama, vidi šta mi rade. Odjednom si počeo, pa kažem, valja uzimati ljekove redovno... 8-)
Lesli Eldridž

#61 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

KatarinaKosaca wrote:Ja nisam iznijela stav o SFF i ne prizivaj upravnika kao dijete mamu. mama, mama, vidi šta mi rade. Odjednom si počeo, pa kažem, valja uzimati ljekove redovno... 8-)
Ne prizivam ja upravnika, već samo konstatujem kako ste svi koji nemate argumenata isti. Doduše ti si malo teži slučaj, jer tebi je za sve kriv drug Zlaja. Neuroza ili ... šta li je već tvoja dijagnoza. Frapantna je sličnost kako napadate one koji se ne slažu sa većinom. Zato je najbolje da napišeš protestno pismo mome stranačkom šefu Zlaji. :D
To što nisi iznijela stav o SFF te odmah diskvalificira jer začatavaš iz medicinskoneuroloških razloga :DNajbolje bi bilo da malo pišeš o SFF, a eto ako budeš fina i budeš pisala malo inteligentnije postove, neću te više podjebavati na drugim temama :D Neću Tita mi, samo se vrati na temu, :D tj. počni pisati o SFF... Neću da začatavam zbog respekta prema forumu i pravila foruma... 8-)
Last edited by Lesli Eldridž on 17/07/2009 22:09, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#62 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by KatarinaKosaca »

Lesli Eldridž wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ja nisam iznijela stav o SFF i ne prizivaj upravnika kao dijete mamu. mama, mama, vidi šta mi rade. Odjednom si počeo, pa kažem, valja uzimati ljekove redovno... 8-)
Ne prizivam ja upravnika, već samo konstatujem kako ste svi koji nemate argumenata isti. Doduše ti si malo teži slučaj, jer tebi je za sve kriv drug Zlaja. Neuroza ili ... šta li je već tvoja dijagnoza. Frapantna je sličnost kako napadate one koji se ne slažu sa većinom. Zato je najbolje da napišeš protestno pismo mome stranačkom šefu Zlaji. :D
To što nisi iznije stav o SFF te odmah diskvalificira jer začatavaš iz medicinskoneuroloških razloga :DNajbolje bi bilo da malo pišeš o SFF, a eto ako budeš fina i budeš pisala malo inteligentnije postove, neću te više pšodjebavati na drugim temama :D Neću Tita mi, samo se vrati na temu, tj. počni pisati o SFF... Neću da začatavam zbog respekta prema forumu i pravila foruma... 8-)
Haj, ba, jesam teži slučaj, okani se mene više nego to o pljuvanju neistomišljenika pod tvojim nikom napisano me slatko nasmija :lol: :lol: . Hvala još jednom. Kažem ja treba i osvježenja forumu, a ti si injekcija za smijeh ;-) :razz:
Lesli Eldridž

#63 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

KatarinaKosaca wrote:
Haj, ba, jesam teži slučaj, okani se mene više nego to o pljuvanju neistomišljenika pod tvojim nikom napisano me slatko nasmija :lol: :lol: . Hvala još jednom. Kažem ja treba i osvježenja forumu, a ti si injekcija za smijeh ;-) :razz:
Kiseo smijeh u tvome slučaju :lol: :D Ko prizna pola mu se prašta :D Počni malo o temi da pišeš, dogovorili smo se da nema začatavanja... 8-)
KatarinaKosaca

#64 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by KatarinaKosaca »

Lesli Eldridž wrote:Kiseo smijeh u tvome slučaju :lol: :D Ko prizna pola mu se prašta :D
Ovo je jedan jako pametan dečko. Svjetski. Obrazovan, pismen, načitan, vidio svijeta, tolerantan, mislim i da je lijep,morao bi biti i svi koji se sa tim ne slažu nisu dobri u gladu.

Zadovoljan??? A sad me se okani, živ bio :run:
Lesli Eldridž

#65 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

KatarinaKosaca wrote:
Lesli Eldridž wrote:Kiseo smijeh u tvome slučaju :lol: :D Ko prizna pola mu se prašta :D
Ovo je jedan jako pametan dečko. Svjetski. Obrazovan, pismen, načitan, vidio svijeta, tolerantan, mislim i da je lijep,morao bi biti i svi koji se sa tim ne slažu nisu dobri u gladu.

Zadovoljan??? A sad me se okani, živ bio :run:
:run: Pa ti si začatala i prozivala me, ne ja tebe... 8-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#66 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Dado dijasporitus »

SFF je jedina manifestacija tog tipa u Sarajevu koja visestruko sebe isplati. Mnogi se tuze da u gradu bude guzva a mozda je zato sto se broj stanovnika u Sarajevu poveca za skoro 100000 za vrijeme SFF-a sto zbog regionalni to I Evropskih I sirih turista. Svi oni moraju negdje prespavati, jesti, piti, trositi. Za vrijeme SFF-a hoteli I privatni smjestaju su puni, kafici I restorani su puni, taksisti rade duplo, trosi se visestruko a sve to ide u dzepove vlasnicima koji su takodjer gradjani Sarajeva. Nebrojim uopste dohodak od prodaje karata, sponzora I gradske doplate SFF-u, Miro to licno moze zadrzati jer pare koje dodju paralelno sa odrzavanjem SFF-a su snazan ekonomski kotac gradjanima Sarajeva.

Dakle mozete vi nevoliti tipove koji se vrzmaju oko SFF-a ali cinjenica je da je SFF vrlo bitan Sarajevu sto iz kulturnih, turistickih, marketinskih to I zbog ekonomskih razloga.
Lesli Eldridž

#67 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

Dado dijasporitus wrote:SFF je jedina manifestacija tog tipa u Sarajevu koja visestruko sebe isplati. Mnogi se tuze da u gradu bude guzva a mozda je zato sto se broj stanovnika u Sarajevu poveca za skoro 100000 za vrijeme SFF-a sto zbog regionalni to I Evropskih I sirih turista. Svi oni moraju negdje prespavati, jesti, piti, trositi. Za vrijeme SFF-a hoteli I privatni smjestaju su puni, kafici I restorani su puni, taksisti rade duplo, trosi se visestruko a sve to ide u dzepove vlasnicima koji su takodjer gradjani Sarajeva. Nebrojim uopste dohodak od prodaje karata, sponzora I gradske doplate SFF-u, Miro to licno moze zadrzati jer pare koje dodju paralelno sa odrzavanjem SFF-a su snazan ekonomski kotac gradjanima Sarajeva.

Dakle mozete vi nevoliti tipove koji se vrzmaju oko SFF-a ali cinjenica je da je SFF vrlo bitan Sarajevu sto iz kulturnih, turistickih, marketinskih to I zbog ekonomskih razloga.
Hajde daj mi tu analizu. Koliko se po slobodnoj procjeni zaradi, a koliko potroši? Zarade organizatori, a porezni obveznici sve plate i na kraju nas ogule. I na kraju im neki još i aplaudiraju na uspješno izvedenoj pljački... 8-) Ukupni saldo je negativan... :-)
united bosnae

#68 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by united bosnae »

Lesli Eldridž wrote: E sad je pitanje bilo: "Šta su to ovi lezihljebovići uradili do sada?" Hajde odgovori mi konkretno. Došli glumci i zvijezde, najeli se, napili se, otišli dalje i ne sjećaju se više gdje je Sarajevo. Je li to uspjeh? Jeste ali kod izetbegovića i ostale bratije... :lol: Samo su potrošili našu lovu. Na tim ublehama fantastično žive već skoro 20 godina, a da o medijskom teroru i "kompetentnosti" istih i ne pišem...
Nisam siguran dali je pitanje bilo i meni upuceno al moj odgovor bi bio u formi podpitanja, kako ti definises uspijeh jednog filmskog festivala. Dali bi po tebi jedan medjunarodni filmski festival bio uspjesan da se na kraju istog svim stanovnicima grada u kojem je festival odrzan podijeli cca po 200 eura.
Lesli Eldridž

#69 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

united bosnae wrote:
Lesli Eldridž wrote: E sad je pitanje bilo: "Šta su to ovi lezihljebovići uradili do sada?" Hajde odgovori mi konkretno. Došli glumci i zvijezde, najeli se, napili se, otišli dalje i ne sjećaju se više gdje je Sarajevo. Je li to uspjeh? Jeste ali kod izetbegovića i ostale bratije... :lol: Samo su potrošili našu lovu. Na tim ublehama fantastično žive već skoro 20 godina, a da o medijskom teroru i "kompetentnosti" istih i ne pišem...
Nisam siguran dali je pitanje bilo i meni upuceno al moj odgovor bi bio u formi podpitanja, kako ti definises uspijeh jednog filmskog festivala. Dali bi po tebi jedan medjunarodni filmski festival bio uspjesan da se na kraju istog svim stanovnicima grada u kojem je festival odrzan podijeli cca po 200 eura.
Ne. Ako je gradska uprava izdvojila lovu za to, onda se uspješnost mjeri kroz vraćeni novac gradskoj upravi. Zadovoljan? Sve mora imati ekonomsko uporište. Ako se samo troši, a uz to nema bilo kakvih kulturnih dotignuća onda je jasno da je sve što se radi besmisleno... 8-)
Lesli Eldridž

#70 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

I da dodam da se pare koje se zarade mogu trošiti na pravi način (socijala, infrastruktura,...) Ovde se samo radi o trošenju novca od strane nehljebovića koji nisu zaradili ni marke na realnim stvarima. Samo nas isisavaju, k'o vampiri. I onda ima love za SFF i ostale jebivjetre tzv. "kulturnjake", a nema para za liječenje oboljelih od zločudnih bolesti. I sada će se morati guliti onaj odvratni zeleni pijesak sa pločnika jer je to nehigijenska i estetska rugoba. Sve to treba zaćerati u mp3 i novac utrošiti na oboljele ljude i njihovo liječenje...
Cholina_Lokica

#71 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Cholina_Lokica »

hajd sad pishite peticiju da se ukine :roll:
Lesli Eldridž

#72 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

Dile wrote:hajd sad pishite peticiju da se ukine :roll:
Neka se sami izdržavaju. I neka onda svoj zarađeni novac troše, a ne da im se daju milioni, a nehljebovići se hvale da su menadžeri. Purivatra i ostali treba da privuku novac iz inostranstva ili da ga zarade na realnim stvarima (neka snimaju filmove i zarađuju vani), a da se onda hvale strašnim uspjesima. Lako je trošiti kad ti je bakir familija i država ti doturi love koliko ti treba. Neka zarade proizvodnjom filmova, pa neka se onda kurče kako su najbolji... :x
Cholina_Lokica

#73 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Cholina_Lokica »

rekla sam vam.. pishite peticiju. mozete zvati i nevladin sektor da se odrze demonstracije...
Lesli Eldridž

#74 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Lesli Eldridž »

U svakom realnom biznisu se podvuče crta i gleda saldo. Ako je negativan treba nešto mijenjati. A ovi samo troše. E sad će se javiti pojedini forumaši koji će kao i purivatrić i familija palamuditi da je bitna kultura, a ne novac, i da kultura ne zarađuje. E mora se zaraditi da bi se trošilo, a kod nas se samo troši, a ceh plaćaju porezni obveznici. Kako to ne shvatate? :-)
sodom

#75 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by sodom »

Najjači su mi ovi specijalci što ne kontaju da čovjek- auitor teme ne kritikuje festival...
al džaba je pisat... svoje nedamooooo, uvijek se nadje neko ko je pametan i ko nam kvari veselje :D
Lesli šta ima tu da se shvata, bitno je da nam dođe leni, ili madona nije bitno što je to pola budzeta kantona :lol:
Last edited by sodom on 17/07/2009 22:46, edited 1 time in total.
Post Reply