Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo sad mi javljaju iz prve ruke da je neki pametnjakovic fino parkirao svoj tamnoplavi BMW (012-J-130) ispred Centrala tako da vec sat! vremena 4-5 GRASovih autobusa ne mogu da prodju.
Policija stoji pored auta, skontali su da BMW ima kozna sjedista i neki "satelitski" mobitel a vlasnika nigdje.
Navodno, ni Pauk sluzba u ova doba ne radi (BTW, sad je 2121).
A policijajci se nisu sjetili da pitaju u Centralu ili okolnim kaficima, sigurno bi nasli vlasnika (samo je pitanje smije li to policija uraditi???)
Juce sam bar znala da ljudi moraju pjeske zbog otvaranja Sarajevske zime!
gdje su sad oni amerikanci sa youtube clipa sa hammerom sto furaju bagdadskim ulicama i udaraju sva auta ispred njih koja im se nadju na putu i ne sklone se, da malo profuraju ulicom zelenih beretki.
Update: putnici koji i dalje cekaju na buseve su culi privatni razgovor policajca kako kaze da ne smije nista da uradi jer je auto izgleda od nekog glavonje...
narod je vise isprepadan danas nego u doba udbe...i onda se pitamo sto ljudi ne glasaju, ili zasto glasaju kako vec glasaju? Zato sto se narod svoje sjene boji...treba mu stravu saljevat'...
Otkako su se otvorili Aquarius i Incognito na Grbavici, navecer se vracam kuci sredinom ceste jer je trotoar pretvoren u parking, a sve zelene povrsine su uredno uzorane, na proljece sijemo zito...
Narod stojao, cekao, davali se razni prijedlozi: " hajmo odgurati auto metar nize", razbiti mu sofersajbu, mozda dodje kad cuje alarm..." zvati neku TV stanicu da dodju i snime ovo (pozvali smo ih par: TV KAntona SA, Hayat, ali niko nije dosao, hvala velika mediji). Samo mi je zao sto niko nije imao aparat da ovo uslika, bar da se objavi u rubrici foto kritika,ako nista.
I nakon preko 2 sata, lik se pojavio sa jaranom. Policija je pored uvidjaja /oko 22:21 su poslali patrolu i slikali auto/ odlucila sacekati ovog degena. Ispostavilo se da je iz Ljubuskog? i da "nije znao" da je tu zabrana - mada na samoj zgradi Centrala stoji jasno vidljiv znak/ valjda je nepismen, sta li? Kaze:" Vidio auto parkiran ispred, pa mislio da se moze". Otidjoh kad su policajci poceli pisati prijavu/ kazna je 40KM?, puno brate!/
Sto jeste, jeste, moram priznati da se policija potrudila, dvojica njih su ostali cekati: "makar i do 7 ujutru, tad mi smjena zavrsava", i jos par gradjana. Cekali i docekali.
melb26sa wrote:Evo sad mi javljaju iz prve ruke da je neki pametnjakovic fino parkirao svoj tamnoplavi BMW (012-J-130) ispred Centrala tako da vec sat! vremena 4-5 GRASovih autobusa ne mogu da prodju.
Policija stoji pored auta, skontali su da BMW ima kozna sjedista i neki "satelitski" mobitel a vlasnika nigdje.
A policijajci se nisu sjetili da pitaju u Centralu ili okolnim kaficima, sigurno bi nasli vlasnika (samo je pitanje smije li to policija uraditi???)
Rjesenje je jednostavno: pauk sluzba bi trebala i u to doba da radi.
Registraciju i opis auta dati svima koji su te noci uzalud nedgje cekali svoj autobus... da ga se prisjete kljucem u prolazu....
melb26sa wrote:Evo sad mi javljaju iz prve ruke da je neki pametnjakovic fino parkirao svoj tamnoplavi BMW (012-J-130) ispred Centrala tako da vec sat! vremena 4-5 GRASovih autobusa ne mogu da prodju.
Rjesenje je jednostavno: pauk sluzba bi trebala i u to doba da radi.
Registraciju i opis auta dati svima koji su te noci uzalud nedgje cekali svoj autobus... da ga se prisjete kljucem u prolazu....
Bilo je i takvih prijedloga- policija je bila preblizu, vjeruj da me je mamilo, ali policija nije dala:" ti ces platiti za stetu na vozilu?"
pretpostavljo sam da covjek nije iz sarajeva, jer cak ni ovi nasi najveci mangupi vise ne parkiraju onde, fino se ljudi popnu na strosmajerovu. mora se onde gdje autobusi skrecu malo bolja odbrana od parkinga staviti, neke saksije s cvijecem, stubici...nije dovoljno staviti nekakvu kantu za smece ili onaj stari crveni znak autobuske stanice.
ali stvarno, covjek vise u ovom gradu nema gdje ni parkirati. ima auta vise nego ljudi. prije sam ganjo mjesto gdje ne moram platiti pa sam kruzio gradom i do pola sata da nadjem kakvu ulicicu gdje bih se mogao uvuci. sad mi vise nije ni zao tih par maraka ali i da hocu, ovih nekoliko jadnih parkinga je uvijek dupke puno i da bih kod njih nasao mjesto moramnekad i po 2-3 kruga napraviti.
miki27 wrote: Ispostavilo se da je iz Ljubuskog? i da "nije znao" da je tu zabrana - mada na samoj zgradi Centrala stoji jasno vidljiv znak/ valjda je nepismen, sta li? Kaze:" Vidio auto parkiran ispred, pa mislio da se moze".
prolazio sam ja tuda malo prije nego je nastao zastoj, i bila su fakat 2 auta ispred BMWa tj iza onog crvenog znaka dokle treba busu prostora da smota
Generalno mislim da je broj auta i saobracaj sasvim prerastao ovaj grad. Ove ulice su pravljene za fijakere. Samo malo odlazim od teme, ali ulice i tokovi saobracaja su tako napravljeni da cak i taj jedan mangup ili mozda covjek koji stvarno nije znao za zabranu, moze blokirati cijeli grad. Mislim da Sarajevu treba vise alternativnih ulica gdje bi se auta u ovakvim slucajevima mogla preusmjeriti i zaobici ovako nesto. Na primjer ta ulica, Zelenih Beretki, je jedno veliko slijepo crijevo i sa nje se ne moze nigdje skrenuti od bezistana pa do kulovica desno i one ulice gdje je smjesten sud lijevo. Ima ovakvih primjera milion.
a tako je to, nista se ne gradi od rata, jedino sto su napravili onaj fol autoput prema blazuju i onu cestu kod vf koreje, a auta ima 10 puta vise...
a parkiranje je poseban problem, i ono malo prostora za parking se nesto smanjuje i zagradjuje... svako ko ima granap,kafic,apoteku ili bilo sta, daje sebi za pravo da zagradjuje gajbama i cunjevima javni parking ispred svog objekta, a to niko ne regulise.
eno skrenes tamo kod doma armije odma onaj vojnik nesto pametuje fol se ne moze tu stati a nekakvih auta uvijek tu parkirano a nijedno nema posebno odobrenje da se vidi da moze tu... et samo jedan primjer
putnik wrote:To je prilično uska ulica za buseve. Trebalo bi ih ukinuti
Ukinuti buseve u centru grada da bi se neandertalci mogli parkirati gdje imje volja???!!!!
Busevi se u svim normalnim gradovima civilizovanog svijeta najviše i koriste u centru grada, a ne auta (i zbog manjeg aero-zagađenja, i zbog obostrane ekonomičnosti).
Izvini, odakle si ti, ako nije tajna??Baš mi zvučiš post-Daytonski!
putnik wrote:To je prilično uska ulica za buseve. Trebalo bi ih ukinuti
Ukinuti buseve u centru grada da bi se neandertalci mogli parkirati gdje imje volja???!!!!
Busevi se u svim normalnim gradovima civilizovanog svijeta najviše i koriste u centru grada, a ne auta (i zbog manjeg aero-zagađenja, i zbog obostrane ekonomičnosti).
Izvini, odakle si ti, ako nije tajna??Baš mi zvučiš post-Daytonski!
ja vjerujem da je u australiji drugaciji tip humora, pa se zato moras naviknuti na sarkasticni tip humora koji preovladava na stranicama ovog foruma. uglavnom smajlici bi ti trebali biti znakovi da se radi o sarkazmu a ne o necijem ozbiljnom prijedlogu.