i opet NOVE TABLICE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mehopuzic
#1 i opet NOVE TABLICE
evo od 1. jula ce se uvesti nove CIPS saobracajne dozvole i nove tablice... valjda ce biti ljepse od ovih sada!
-
The_Fluid
Da, tablice generalno ostaju siste, barem shto se tiche rasporeda brojeva i slova, mogutje je, kazhem mogutje, jer finalna odluka josh nije donesena, da sa lijeve strane se, ponovo, uvede plava uspravna shtrafna, sa BIH slovima.
Takodjer se mijenjaju i papiri, znachi umjesto kupusaste saobratjajne uvodi se tzv, potvrda o registraciji, koja bi trebala biti istih dimenzija i kvalitete kao i nove lichne i vozachke, gdje bi se nalazili podaci o osobi, a strana, i autu, b strana.
Takodjer se uvodi i sticker (naljepnica), na shofershajbu, te vlasnichki list.
Razmishlja se i o stickeru na tablicama.

Takodjer se mijenjaju i papiri, znachi umjesto kupusaste saobratjajne uvodi se tzv, potvrda o registraciji, koja bi trebala biti istih dimenzija i kvalitete kao i nove lichne i vozachke, gdje bi se nalazili podaci o osobi, a strana, i autu, b strana.
Takodjer se uvodi i sticker (naljepnica), na shofershajbu, te vlasnichki list.
Razmishlja se i o stickeru na tablicama.
-
ace ventura
odlicno, mogu misliti kako ce to biti uradjeno: umjesto kupusaste saobracajne cemo dobiti malu i kompaktnu karticu. sad izracunajte, licna + vozacka + saobracajna + bamcard + mastercard + clanska za videoteku, debljina po 2mm = 12mm debljine u novcaniku!!! jos treba dodati hrpu cenera za mandatne u keshu!!! a tek ako uvedu vlasnicki list i slicne gluposti, jos cemo morati da nosamo fasciklu punu A4 dokumenata sa sobom, kao sto moramo prijavnicu nosati uz licnu kartu. ma divota jedna.
a tek sto se radujem naljepnicama na sajbi!!! samo neka bude sto veca, da se bolje vidi i sto vise smeta
pa dokle vise misle da nas deru!!! meni je dobra i ova saobracajna, dobre su mi i ove tablice (iako ne znam ni koji je broj na njima), sve mi je dobro, ne treba mi nista bolje, ljepse, modernije, kvalitetnije... osim, naravno, novih puteva, auta, politicara i viznog rezima!!!
a tek sto se radujem naljepnicama na sajbi!!! samo neka bude sto veca, da se bolje vidi i sto vise smeta
pa dokle vise misle da nas deru!!! meni je dobra i ova saobracajna, dobre su mi i ove tablice (iako ne znam ni koji je broj na njima), sve mi je dobro, ne treba mi nista bolje, ljepse, modernije, kvalitetnije... osim, naravno, novih puteva, auta, politicara i viznog rezima!!!
-
photomag
slazem se ventura. sta fali ovim saobracajnim i tablicama? hoce da naprave bazu podataka? pa sto je ne prave prilikom registracije koju svi moramo uraditi svake godine? stickere mogu i tada podijeliti. ovo je samo jos jedan nacin kako da se pare izvuku od nas. a jos malo pa ce se i pasosi opet mijenjati, ovo je provjerena informcija.ace ventura wrote:odlicno, mogu misliti kako ce to biti uradjeno: umjesto kupusaste saobracajne cemo dobiti malu i kompaktnu karticu. sad izracunajte, licna + vozacka + saobracajna + bamcard + mastercard + clanska za videoteku, debljina po 2mm = 12mm debljine u novcaniku!!! jos treba dodati hrpu cenera za mandatne u keshu!!! a tek ako uvedu vlasnicki list i slicne gluposti, jos cemo morati da nosamo fasciklu punu A4 dokumenata sa sobom, kao sto moramo prijavnicu nosati uz licnu kartu. ma divota jedna.
a tek sto se radujem naljepnicama na sajbi!!! samo neka bude sto veca, da se bolje vidi i sto vise smeta![]()
ne kontam sto ne naprave jednom dobre dokumente pa se vise ne moramo guzvati po redovima svake godine i placati 30, 40 maraka za svaki dokuemnt?????
sve je to jedno sranje
-
Klesar Tadija Tegoba
MATER IM GREBEM. Ja ne znam stvarno dokle ce ljudi sutiti dok nas majmuni u ministarstvima za sve i svasta vozaju. Ja ne znam koliko ovaj forum okuplja ljudi, ukoliko nas ima respektabilan broj, daj da probamo svoje misljenje o bitnim pitanjima anketirati i formulisati, pa ga uredno poslati nasim dragim vlastodrscima.
Citava ujudurma oko opetovanog izdavanja pasosa, licnih karata, vozackih i saobracajnih je isprovocirana od stranaca i napravljena da bi se nadolmili strani isporucioci opreme, koji isporucuju sve od pleha za tablicu do softvera, sto je opet sve uredno pokriveno nasim placanjem za svaki dokument. Ne d'o Bog da se takva zamjena napravi u normalnoj proceduri, po isteku vazenja postojecih dokumenata. Naravno, strategija "Sta me briga sta je bilo i sta ce biti poslije mene i mog mandata" je najbolje plodno tlo za takvu vrstu medjunarodnog shanerluka. Jasno je i majmunu na grani, da cemo opet mijenjati tablice, ako se kojim cudom nadjemo u EU!
A da sav ovaj bunt nije laz, evo jos jedan od primjera takvog mudrog koncepta je software za finansijsko knjigovodstvo isporucen Trezoru BiH i koji je uredno placen par miliona dolara. Isto stanje je i Centralnoj banci koja redovno narucuje software od slovenackog partnera Halcom bez ikakvog javnog tendera (Jedinstveni registar racuna u BiH). Evo sada ce nam i norvezani 'pokloniti' sw za zdravstvo - za povezivanje 4 ili 5 klinickih centara. Jedva cekam da i to cudo vidim i da me opali po glavi racun za odlazak u neku od tih institucija. Softver za Carine BiH je opet 'poklonjen' od UN-a, samo sto je trebalo platiti i sto se placa crno ispod noktiju za dorade i odrzavanje istog. A, ovo je samo vrh ledenog brijega...
Na kraju ko nas shisha, ko hoce da se voza, lijeci, jede i zivi... a u vladi nije - i treba da plati. Njih se po 4-ica moraju voziti u taksiju od Holiday Inna do Skupstine.
Citava ujudurma oko opetovanog izdavanja pasosa, licnih karata, vozackih i saobracajnih je isprovocirana od stranaca i napravljena da bi se nadolmili strani isporucioci opreme, koji isporucuju sve od pleha za tablicu do softvera, sto je opet sve uredno pokriveno nasim placanjem za svaki dokument. Ne d'o Bog da se takva zamjena napravi u normalnoj proceduri, po isteku vazenja postojecih dokumenata. Naravno, strategija "Sta me briga sta je bilo i sta ce biti poslije mene i mog mandata" je najbolje plodno tlo za takvu vrstu medjunarodnog shanerluka. Jasno je i majmunu na grani, da cemo opet mijenjati tablice, ako se kojim cudom nadjemo u EU!
A da sav ovaj bunt nije laz, evo jos jedan od primjera takvog mudrog koncepta je software za finansijsko knjigovodstvo isporucen Trezoru BiH i koji je uredno placen par miliona dolara. Isto stanje je i Centralnoj banci koja redovno narucuje software od slovenackog partnera Halcom bez ikakvog javnog tendera (Jedinstveni registar racuna u BiH). Evo sada ce nam i norvezani 'pokloniti' sw za zdravstvo - za povezivanje 4 ili 5 klinickih centara. Jedva cekam da i to cudo vidim i da me opali po glavi racun za odlazak u neku od tih institucija. Softver za Carine BiH je opet 'poklonjen' od UN-a, samo sto je trebalo platiti i sto se placa crno ispod noktiju za dorade i odrzavanje istog. A, ovo je samo vrh ledenog brijega...
Na kraju ko nas shisha, ko hoce da se voza, lijeci, jede i zivi... a u vladi nije - i treba da plati. Njih se po 4-ica moraju voziti u taksiju od Holiday Inna do Skupstine.
-
ace ventura
eh, bar sam ih za pasos zaje**, nisam ni izvadio ovaj zadnji. mozda cak ni predzadnji, ko ce znati koliko su ih promijenili...
da ne vozim, ne bih ja promijenio ni licnu ni vozacku, sta ce mi!?
da ne vozim, ne bih ja promijenio ni licnu ni vozacku, sta ce mi!?
-
bihac-x
ove grozne tablice poznatije kao brojke i slove treba PODHITNO mijenjati, toliko su ruzne i odvratne da se ne mogu gledati, cak i cijelokupni izgled auta kvare koliko su ruzne, gdje god odes preko granice ljudi umiru od smijeha ...
Ako ne moze drugacije , treba bar raspored slova i brojeva promijenuti, koncepcijski bi trebalo da ide prvo slovo, pa grb BIH, pa tri broja , crtica i tri broja .. dakle nista se ne mjenja osim koncepcije i izgleda i ubacuje se grb BiH koji je treba od pocetka biti na tablicama ....
recimo
A * 223-446
(umjesto * bio bi grb BiH)
Ako ne moze drugacije , treba bar raspored slova i brojeva promijenuti, koncepcijski bi trebalo da ide prvo slovo, pa grb BIH, pa tri broja , crtica i tri broja .. dakle nista se ne mjenja osim koncepcije i izgleda i ubacuje se grb BiH koji je treba od pocetka biti na tablicama ....
recimo
A * 223-446
(umjesto * bio bi grb BiH)