I opet bez gasa
-
StupskaBitanga
#1 I opet bez gasa
Javiše sad na BHRT da je smanjena isporuka BH Gasa prema Sarajevo-gasu u vezi plina i da će neka naselja ostati bez ovog energenta
Zna li se koja su to?
Zna li se koja su to?
- alibaba_i_30_godina
#2 Re: I opet bez gasa
Cisti bezobrazluk! Kod mene ga ima a tesko onim kojim nestane ...

- Mahalac
#3 Re: I opet bez gasa
Gledam ih sad na tv-u, nase dozivotne direktore, isti ljudi ista prica....pa sve ovo i mnogo toga drugoga je morbidno.
Ovaj narod zaista ali zaista i zasluzuje sve ovo sto nam se desava
..i po ko zna koji put.
Ovaj narod zaista ali zaista i zasluzuje sve ovo sto nam se desava
..i po ko zna koji put.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: I opet bez gasa
Opet ću morati da se grijem na struju, plinske boce (Propan-butan),...A baš danas platio plin i to ih kreditiram još od ljetos, pomalo uplaćujem za plin tako da zimi bude manje opterećen porodični budžet,...Mahalac wrote:Gledam ih sad na tv-u, nase dozivotne direktore, isti ljudi ista prica....pa sve ovo i mnogo toga drugoga je morbidno.
Ovaj narod zaista ali zaista i zasluzuje sve ovo sto nam se desava![]()
..i po ko zna koji put.
Moguće je da budu ''ukinuti'' samo oni koji se griju preko Toplana,...Moguće, vrlo moguće,...
- alibaba_i_30_godina
#5 Re: I opet bez gasa
Mogu ti reci da je to uplacivanje nekoliko mjeseci ranije dosta dobra ideja ... pline je preskup ...PipiDugaDevetka wrote: Opet ću morati da se grijem na struju, plinske boce (Propan-butan),...A baš danas platio plin i to ih kreditiram još od ljetos, pomalo uplaćujem za plin tako da zimi bude manje opterećen porodični budžet,...
Moguće je da budu ''ukinuti'' samo oni koji se griju preko Toplana,...Moguće, vrlo moguće,...
Jednom mi je dosao racun 800,00 KM a nije bila uopste velika zima, tek pocetak ...
- Vragolan
#6 Re: I opet bez gasa
ma brate nek nam ukinu struju, vodu, grijenje, gas, odvoz smeca, sve neka ukinu
a neka redovno salju racune, bolje nismo ni zasluzili
meni samo nije jasno kako nemogu iskljuciti one koji ne placaju grijanje, sad cu ja koji ga redovno placam ispastati zbog onih koji ga ne pacaju, fino otici tim ljudima na vrata i iskljuciti grijenje
znam da medju njima ima puno "bijede" ali neka ih drzava subvencionira, ali ne moze ako ih subvencioniraju morat ce dici jos jedan kredit kod mmf-a, i usput sebi opet povecati plate
a neka redovno salju racune, bolje nismo ni zasluzili
meni samo nije jasno kako nemogu iskljuciti one koji ne placaju grijanje, sad cu ja koji ga redovno placam ispastati zbog onih koji ga ne pacaju, fino otici tim ljudima na vrata i iskljuciti grijenje
znam da medju njima ima puno "bijede" ali neka ih drzava subvencionira, ali ne moze ako ih subvencioniraju morat ce dici jos jedan kredit kod mmf-a, i usput sebi opet povecati plate
-
ja1977
#7 Re: I opet bez gasa
Mene interesuje kakve su sanse da se redovne plarise udruze i tuze Sarajevogas u slucaju da prekinu ispuruku pline??
Njihova obaveza je da obezbjede plin, nasa obaveza je da to placamo. Ako smo mi ispunili nasu obavezu, a ono nisu svoju,.... Sta onda ??
Njihova obaveza je da obezbjede plin, nasa obaveza je da to placamo. Ako smo mi ispunili nasu obavezu, a ono nisu svoju,.... Sta onda ??
-
nova_korisnica
#8 Re: I opet bez gasa
ja taman hocu da vidim ima li kakva tema u vezi gasa...
zivim u starom gradu...bojler mi pokazuje da je opao pritisak...znaci smanjuju dotok plina
zivim u starom gradu...bojler mi pokazuje da je opao pritisak...znaci smanjuju dotok plina
- GAU 8
#9 Re: I opet bez gasa
Nista, pojela maca, a mi ga pushimo...ja1977 wrote:Mene interesuje kakve su sanse da se redovne plarise udruze i tuze Sarajevogas u slucaju da prekinu ispuruku pline??
- Haris.ba
#10 Re: I opet bez gasa
Da agencija/šta već za zaštitu potrošača hoće da radi pružila bi pravne i infrastrukturne potrebe za zajedničku tužbu svima kojima se izgasi dotok plina a redovno plaćaju. Pošto se ne radi o "višoj sili" nema osnova da se onaj ko plaća redovno ukida sa sistema. Ja ovdje ne vidim BH gas kao srž problema. Ljudi su uradili jedino normalno u cijeloj priči. Problem je Sarajevogas koji neće da skine toplane sa sistema(duguju mu skoro 70 miliona). U tom slučaju svi korisnici Sarajevogasa ( a naplata im je oko 95%, ako izuzmeš toplane) bi imali gas. A Toplane svakako moraju povećati cijenu usluga. I svakako poiskučivati SVE neplatiše. Plati pa klati...ja1977 wrote:Mene interesuje kakve su sanse da se redovne plarise udruze i tuze Sarajevogas u slucaju da prekinu ispuruku pline??
P.S.
Iako znam da i u Sarajevogasu i Toplanama ima ogromne rastrošnosti, srž problema je neekonomska cijena grijanja kod Toplana. I razliku treba da podnese budžet. A pošto ga ne mogu donijeti ni ovako, i sletio je sa 1 milijardu na nekih 650 miliona - para nema.
-
AdnanSA
#11 Re: I opet bez gasa
Interesantno samo 9 postova na ovoj temi. Ukoliko sutra ili za koji dan nestane gasa svima, ova tema će da ima 300 postova. Podsjetime na vrijeme početka rata dok su četnici klali po istočnoj Bosni ostala raja je govorila dobro je kod nas neće ili još nije. Tako i sada još se grijemo dobro je. Možda se i dogovore pa gasa i bude.
-
samo malo
#12 Re: I opet bez gasa
Koja istocna Bosna, nama u starom gradu padale granate po glavi, mene jaran sa Alipasinog zove da izadjemo i da kakav bolan rat?AdnanSA wrote:Interesantno samo 9 postova na ovoj temi. Ukoliko sutra ili za koji dan nestane gasa svima, ova tema će da ima 300 postova. Podsjetime na vrijeme početka rata dok su četnici klali po istočnoj Bosni ostala raja je govorila dobro je kod nas neće ili još nije. Tako i sada još se grijemo dobro je. Možda se i dogovore pa gasa i bude.
Konformizam je najveca bolest bosanskog drustva.
- Skyfox
#13 Re: I opet bez gasa
nece mi nikada biti jasno... Redovni platise ostaju bez grijanja radi toga sto nemogu naci nacin da sankcionisu neplatise...
- -Romeo-
#14 Re: I opet bez gasa
koji budžet, znaš li ti ko sve puni budžet da bi pojedinci imali džaba grijanje. neka onda i meni iz budžeta plate ugalj.Haris.ba wrote:Da agencija/šta već za zaštitu potrošača hoće da radi pružila bi pravne i infrastrukturne potrebe za zajedničku tužbu svima kojima se izgasi dotok plina a redovno plaćaju. Pošto se ne radi o "višoj sili" nema osnova da se onaj ko plaća redovno ukida sa sistema. Ja ovdje ne vidim BH gas kao srž problema. Ljudi su uradili jedino normalno u cijeloj priči. Problem je Sarajevogas koji neće da skine toplane sa sistema(duguju mu skoro 70 miliona). U tom slučaju svi korisnici Sarajevogasa ( a naplata im je oko 95%, ako izuzmeš toplane) bi imali gas. A Toplane svakako moraju povećati cijenu usluga. I svakako poiskučivati SVE neplatiše. Plati pa klati...ja1977 wrote:Mene interesuje kakve su sanse da se redovne plarise udruze i tuze Sarajevogas u slucaju da prekinu ispuruku pline??
P.S.
Iako znam da i u Sarajevogasu i Toplanama ima ogromne rastrošnosti, srž problema je neekonomska cijena grijanja kod Toplana. I razliku treba da podnese budžet. A pošto ga ne mogu donijeti ni ovako, i sletio je sa 1 milijardu na nekih 650 miliona - para nema.
- Loulou
#15 Re: I opet bez gasa
To i jeste najveća (individualna) frustracija u ovoj situaciji.Skyfox wrote:nece mi nikada biti jasno... Redovni platise ostaju bez grijanja radi toga sto nemogu naci nacin da sankcionisu neplatise...
Na principu: "Ko te **be, plaćaj kad si budala".
- Alhemicarkaa
#16 Re: I opet bez gasa
Ja također preko ljeta pretplacujem, kako zimi ne bih keširala odjednom veliki novac, i čitavu zimu sam u pretplati, i sad bi mi kao trebali ukinuti gas. Pa bar je gas jednostavno zavrnuti 
- -Romeo-
#17 Re: I opet bez gasa
evo vlada je platila za neplatiše, odnosno vlada je našim parama platila tuđe dugove. aferim .
- Control panel
#18 Re: I opet bez gasa
sta bi od one policije sto rece svileni ublehas da ce je poslati u komunalna preduzeca.-Romeo- wrote:evo vlada je platila za neplatiše, odnosno vlada je našim parama platila tuđe dugove. aferim .
- jazzer
#19 Re: I opet bez gasa
Upravo tako. 100 godina su neki direktori, idu iz jedne (javne) firme u drugu i za sobom ostavljaju pustosMahalac wrote:Gledam ih sad na tv-u, nase dozivotne direktore, isti ljudi ista prica....pa sve ovo i mnogo toga drugoga je morbidno.
Ovaj narod zaista ali zaista i zasluzuje sve ovo sto nam se desava![]()
..i po ko zna koji put.
a nikada ne bi podnijeli ostavku jer, za Boga, nisu oni nesposobni nego je do neplatisa
Pa nadjite nacina idioti i iskljucite ih vise j.bali vas oni a ljudima koji placaju grijanje uredno, omogucite isto!!!
-
zonbirile
#20 Re: I opet bez gasa
-------------------------------------------------------------------Skyfox wrote:nece mi nikada biti jasno... Redovni platise ostaju bez grijanja radi toga sto nemogu naci nacin da sankcionisu neplatise...
pa ukinuli pola svojih žrtava.Kada se sjetim sranja o Nabuko projektu,a Jadranka ubaci Hrvatsku u šemu.
- alibaba_i_30_godina
#21 Re: I opet bez gasa
Finansijsku policiju ne treba poslati samo u Sarajevo gas vec i sve ostale drzavne firme da se vise tacno utvrdi gdje idu nase pare i prije svega kome, pa onda svim drugim vecim privatnim preduzecima ...Control panel wrote:
sta bi od one policije sto rece svileni ublehas da ce je poslati u komunalna preduzeca.