I onda doš'o Valter,...

Locked
tbv

#951 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

Corto Maltese wrote:
tbv wrote:
Corto Maltese wrote:
I ja se bogme zaklinjem u ZAVNOBIH, ali ne zaboravljam šta u njemu piše. A u njemu jasno piše da manje ili više vrijednih naroda u BiH nema, a nevidljivom tintom je dopisano: "Ključ je majka!"
"Ključ je majka!" a Republika Srpska garant tog kljuca!? ...ma daj molim te postedi nas te "savremene (citaj fasisticke) demokratije"...
Pa ukini je onda.
Necu, cekam da sama potpise kapitulaciju. :D
tbv

#952 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

Hipatija wrote:
Laus wrote:
Na dan posjete američke državne tajnice Hillary Rodham Clinton BiH, britanski dnevni list "The Times" objavio je prijetnju lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije da će ako bude potrebno i upotrebom sile zaustaviti Milorada Dodika, ukoliko bude kršio Ustav BiH.

"Ili ću naći način da legitimno zaustavim Dodika u kršenju ustava fizičkom silom, nad kojom imam ovlaštenja, ili ću biti smijenjen i neki ludi radikali će preuzeti moju dužnost i to će učiniti", prenosi Times Lagumdžijine riječi.
Zlatko Lagumdžija najavio krvoproliće: Ulice Tripolija bit će Diznilend u odnosu na BiH !?
Datum kaze da je ovo izjavljeno odmah nakon izbora. Sta reci nego, OK.
@ "Laus" Čini mi se da namjerno širiš neistinu?!
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a.

Predsjednik SDP-a je u svojoj izjavi Timesu, jasno dao do znanja svima u Bosni i Hercegovini da, ukoliko Milorad Dodik bude pokušao silom prekršiti Dejtonski mirovni sporazum i pocijepati državu BiH, a to ne bude spriječeno od strane međunarodne zajednice u skladu sa njenim obavezama proisteklim iz tog sporazuma, onda će legalne i legitimne vlasti BiH Dodikov pokušaj spriječiti svim raspoloživim sredstvima, uključujući i silu. Takav legitiman odgovor na Dodikovo kršenje ustava je jedini način da se spriječe gori scenariji u BiH i regionu.
Nije namjerno, to je poslovno. :)
tbv

#953 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

Chmoljo wrote:Pejanović je zastupnik u federalnom parlamentu.

u Hercegovini ni hrvatski SDP neće biti nikada jak.

u Banja Luci, hm, eto tamo ima konrad... on će izlaziti i ulaziti u prostorije SDP na Boriku, pa će biti aktivna stranka i tamo.
U BanjaLuci je dragan bl, konrad je pri peace corps na Palama :mrgreen:
tbv

#954 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote:danas tri naroda ne bi imali pravni okvir da čitavu državu smatraju svojom.
Evo kako zavnobih, Valter i multienticnost izgledaju na terenu. Tekst od prije 20 dana. Izvor - nezavisan.

Mrtva multietnicka trka. Sarajevo sa 96% duva za vratom Banjaluci koja vodi sa 99%. :lol:

http://www.slobodnaevropa.org/content/h ... 28645.html
E jos bi bilo dobro kad bi iznjeo cinjenice zbog cega je to tako, ali da ubuhvatis razdoblje od 1992 do danas... :lol:
tbv

#955 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by tbv »

Skijaš wrote:Porediti SDP sa SPS-om je uvreda moj Corto. Kritikuj, budi konstruktivan, nemoj se tako nisko spuštati da kontriranje SDP-u pravdaš povlačenjem paralele sa SPS-om. Nisko od tebe, šta da ti kažem.
U muci se prijatelji poznaju, a neprijatelji skidaju svoju masku.

Pozz svima idem sad spavati, pisemo se za par sati ;-)
vivaldi

#956 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Skijaš wrote:Ne mislim da je ovo rezultat smišljene politike
Ti ne mislis, ja mislim. Ovakav argument bi vjerovatno dobio i u Banjaluci i u Mostaru - to je slucajno. Slucajno my ass!
Ti, odnosno tvoj brat, zna da ja to spominjem godinama. Postavljao sam nekoliko puta link stanja po opstinama gdje se lijepo vidjelo stanje.

Valter ima najbolji spin i propagandu. Od ova 4 % njih je bar 3,5% postavljeno tamo gdje se mogu medijski exploatisati pa se covjek iznenadi kad vidi ovakve podatke jer ovi brojevi i ono sto se vidi na tv-u su u ogromnoj nepodudarnosti. Valteru oni nisu neki trosak, dobro dodju, a ne postavljaju nikakva pitanja. Samo uzmu 2-3 milje svakog prvog. Da misle svojom glavom, lupili bi od sto sakom jos davno i postavili ovo pitanje na stranackim sastancima.

Cak je i mile pokupio te folove pa na rtrs imas urednicu lejlu, novinara ajdina i spikerku aidu. Najsmjesnije mi je sto je portaprol Mtela neka Aida. Bas me zanima ima li jos neki nesrbin u toj firmi u nekoj kancelariji daleko od ociju javnosti, ili je Aidica jedina koja je (pukom slucajnoscu :-) ) gurnuta pred kamere.
tbv wrote:E jos bi bilo dobro kad bi iznjeo cinjenice zbog cega je to tako, ali da ubuhvatis razdoblje od 1992 do danas...
Cim ti meni objasnis kako je sdp multietnicka stranka ako po tebi u sarajevu zive samo Bosnjaci, ja cu tebi odmah objasniti da nisu svi srbi otisli za karadzicevim pozivom, ni hrvati za (ne znam ko je njih zvao) pozivom.
popajic

#957 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by popajic »

Postao/la vivaldi dana 04/07/2011 08:44
tbv je napisao/la:E jos bi bilo dobro kad bi iznjeo cinjenice zbog cega je to tako, ali da ubuhvatis razdoblje od 1992 do danas...

Cim ti meni objasnis kako je sdp multietnicka stranka ako po tebi u sarajevu zive samo Bosnjaci, ja cu tebi odmah objasniti da nisu svi srbi otisli za karadzicevim pozivom, ni hrvati za (ne znam ko je njih zvao) pozivom.
Kakve veze ima postotak Bosnjaka u Sarajevu sa gradjanskim , multietnickim opredjeljenjem SDP_a ?
To sto se masa Bosnjaka , a ne Srba ili Hrvata " nasla " u gradjanski orijentiranoj politici SDP- a puno vise govori o stepenu sovinizma konstitutivaca , nego o SDP-u.
andromeda101

#958 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by andromeda101 »

nosara wrote:
ultima_palabra wrote:
nosara wrote:Dug koji NIKAD nece moc vratit, korupcija, unistena privreda, genocidna tvorevina... A ti, ako su ti u srcu, preseli tamo...
:?: :?
Sta se cudis...? Eto nisu pobili sve srbe, samo su ih protjerali...

Kako god, eliminisali su ih, a to je genocid...

Treba li da spominjem udruzeni zlocinacki pothvat u BiH, ili da sacekamo presudu tribunala...?

Nataknem ih... :D Njemacki konjusari... :-)
Ne bih isao do te krajnosti da Hrvatsku poredim sa RS-om. Jesu se zaduzili, ima korupcije (ali daleko manje nego u BiH i Srbiji).
Za razliku od Srbije oni su promjenuli ka pozitivnom politiku prema BiH, sto je za pohvaliti. Niko nije perfektan, ali porediti Hrvatsku sa Srbijom ili RS-om u ovom trenutku je ekstremno i nezahvalno.
Jesu Srbe ukinuli kao konstitutivan narod u Hrvatskoj i jesu ih protjerali za vrijeme HDZ-a. SDP u Hrvatskoj je ovo nastojao ispraviti, a pogotovo ako Srbi pokrenu slucaj u Strazburu oko ovih pitanja ja mislim da ce se tu jos toga desavati.
JThomas

#959 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JThomas »

brate, ako nešto nema veze sa SDPom i ako mu nešto ne može fakturisati, to je politika koja je dovela do toga da je u sarajevu 96% muslimana/bošnjaka. za to se lijepo žalite SDSu, HDZu i SDA.
zavrzlama

#960 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

popajic wrote:
tbv je napisao/la:E jos bi bilo dobro kad bi iznjeo cinjenice zbog cega je to tako, ali da ubuhvatis razdoblje od 1992 do danas...

Kakve veze ima postotak Bosnjaka u Sarajevu sa gradjanskim , multietnickim opredjeljenjem SDP_a ?
To sto se masa Bosnjaka , a ne Srba ili Hrvata " nasla " u gradjanski orijentiranoj politici SDP- a puno vise govori o stepenu sovinizma konstitutivaca , nego o SDP-u.

:thumbup:
andromeda101

#961 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by andromeda101 »

andromeda101 wrote: Ne bih isao do te krajnosti da Hrvatsku poredim sa RS-om. Jesu se zaduzili, ima korupcije (ali daleko manje nego u BiH i Srbiji).
Za razliku od Srbije oni su promjenuli ka pozitivnom politiku prema BiH, sto je za pohvaliti. Niko nije perfektan, ali porediti Hrvatsku sa Srbijom ili RS-om u ovom trenutku je ekstremno i nezahvalno.
Jesu Srbe ukinuli kao konstitutivan narod u Hrvatskoj i jesu ih protjerali za vrijeme HDZ-a. SDP u Hrvatskoj je ovo nastojao ispraviti, a pogotovo ako Srbi pokrenu slucaj u Strazburu oko ovih pitanja ja mislim da ce se tu jos toga desavati.
Nadji mi jednog politicara u Srbiji ili RS-u, pa cak i medju Bosnjacima koji je toliko radio na "pranju ruku" kao Stipe Mesic?
De mi nadji jednog? I ja sam isto da se za one stvari koje su pocinjene u Bugojnu odgovara. Pravde mora biti. Mislim trebamo mi sebe isto malo pogledati, a ne da se zbog zlocinaca iz Bosnjackog korpusa oprasta/amnestira zlocincima iz Hrvatskog korpusa.
draganbl

#962 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by draganbl »

Ja recimo ne smatram da je SDP bošnjačka stranka.
Moja osnovna zamjerka SDP-u je nedostatak volje, znanja i truda da pridobiju građanski orijentisane apstinente iz većinski srspkih i hrvatskih sredina.
Po mom mišljenju, osnovni razlog za to je nedostatak dublje strategije i konkretnih planova kako se ta građanski orijentisana politika države za čovjeka zaista može realizovati. Apstinenti se ne prepoznaju u šupljim obećanjima, a onakve blamaže poput ukidanja ocjene iz vjeronauke, Lagumdžijina sujeta i egoizam, koalicija sa ustašama i kriminalcima itd. apstinente još više udaljuju od SDP-a.
Da ponovim još jednom, nije problem u SDP-u i njegovom načelnom zalaganju za građansku državu, već u tome što ništa više od tog "načelnog zalaganja" i ne nude.
nosara

#963 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

draganbl wrote:Ja recimo ne smatram da je SDP bošnjačka stranka.
Moja osnovna zamjerka SDP-u je nedostatak volje, znanja i truda da pridobiju građanski orijentisane apstinente iz većinski srspkih i hrvatskih sredina.
Po mom mišljenju, osnovni razlog za to je nedostatak dublje strategije i konkretnih planova kako se ta građanski orijentisana politika države za čovjeka zaista može realizovati. Apstinenti se ne prepoznaju u šupljim obećanjima, a onakve blamaže poput ukidanja ocjene iz vjeronauke, Lagumdžijina sujeta i egoizam, koalicija sa ustašama i kriminalcima itd. apstinente još više udaljuju od SDP-a.
Da ponovim još jednom, nije problem u SDP-u i njegovom načelnom zalaganju za građansku državu, već u tome što ništa više od tog "načelnog zalaganja" i ne nude.
:D

Nikad nisi dao glas sdp-u, tako da nemas kredibilitet "izigranog biraca"... Svi pobrojani kiksevi su novijeg datuma, a ti si stari sovinista... :D
JThomas

#964 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JThomas »

i što reče: svi bi sad promjene preko noći, a nisu tako glasali. kad se podvuče crta za cijelo stanovništvo bih, opet je više ljudi glasalo za status quo nego za promjene.
ultima_palabra

#965 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:i što reče: svi bi sad promjene preko noći, a nisu tako glasali. kad se podvuče crta za cijelo stanovništvo bih, opet je više ljudi glasalo za status quo nego za promjene.
Tačno... a i kad imaš čovjeka koji pravi promjene kao Suljagić, opet se većina potrudi da ga popljuje. Zašto baš vjeronauka, ima prečih stvari... što dira u srednje škole, ljudska prava bla bla :-) Ne dao Bog da se krene u smanjivanje administracije :D
JThomas

#966 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by JThomas »

to jedino stranci na silu mogu uraditi. jer našem insanu se državni hljeb toliko osladio da bi stranka koja bi skresala administraciju mogla odmah staviti ključ u bravu i zatvoriti radnju.

a svi lafo hoće promjene.
andromeda101

#967 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by andromeda101 »

JThomas wrote:to jedino stranci na silu mogu uraditi. jer našem insanu se državni hljeb toliko osladio da bi stranka koja bi skresala administraciju mogla odmah staviti ključ u bravu i zatvoriti radnju.

a svi lafo hoće promjene.
:thumbup:
Administracija se treba skresati dobro i napraviti funkcionalnom. Pa bolje upotrijebiti ljudske resorse na nesto sto ce zaraditi novac, nego da lijencare po drzavnim kancelarijama, zaposlenih recimo 3-4 sto bi jedan covjek mogao obavljati.
bingov buraz

#968 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by bingov buraz »

stochar wrote: meni je samo licemjerna prica kako SDP ucestvuje u blokadi vlasti kako ne bi popustili ni pedlja HDZ-u i SNSD-u, a ovamo koalirali sa najvecim zlom kako bi pokupili vlast. sve ostalo me ne interesuje - politicari su, pos'o him je da se bavu tim, zato ih placamo, i ne pada mi na pamet da ja sada smisljam sta i kako. odvedem auto na servis, ljudi urade sta treba, ja platim da ne mislim oko toga, i zavrsena stvar, ne drezdim nad majtorom i govorim mu sta i kako. ako majstor uradi lose - promijenim majstora. ovi majstori rade lose, bojim se da na naredni izbor majstora necu ni izaci...

Majstor je debelo limitiran cinjenicom da ima samo 50 konvertibilnih na raspolaganju a ti trazis zamjenu motora i generalno sredjivanje (plus otezavajucu okolnost da mora da saradjuje sa starim "majstorom" koji je i upropastio tvoj automobil).
Realan covjek skonta da za "fesliju" mozes dobiti samo zamjenu ulja i filtera,jbg. tako je!
nosara

#969 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

Sala... :D
Gandalf

#970 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Gandalf »

bingov buraz wrote:
stochar wrote: meni je samo licemjerna prica kako SDP ucestvuje u blokadi vlasti kako ne bi popustili ni pedlja HDZ-u i SNSD-u, a ovamo koalirali sa najvecim zlom kako bi pokupili vlast. sve ostalo me ne interesuje - politicari su, pos'o him je da se bavu tim, zato ih placamo, i ne pada mi na pamet da ja sada smisljam sta i kako. odvedem auto na servis, ljudi urade sta treba, ja platim da ne mislim oko toga, i zavrsena stvar, ne drezdim nad majtorom i govorim mu sta i kako. ako majstor uradi lose - promijenim majstora. ovi majstori rade lose, bojim se da na naredni izbor majstora necu ni izaci...

Majstor je debelo limitiran cinjenicom da ima samo 50 konvertibilnih na raspolaganju a ti trazis zamjenu motora i generalno sredjivanje (plus otezavajucu okolnost da mora da saradjuje sa starim "majstorom" koji je i upropastio tvoj automobil).
Realan covjek skonta da za "fesliju" mozes dobiti samo zamjenu ulja i filtera,jbg. tako je!

Obzirom da zadnjih 20 godina živimo u pravom paklu, zaista je teško očekivati da bilo ko, sve užase zadnjih 20 godina može ispraviti za par mjeseci - i još kad pomislim na "pomoć" okolnih "prijateljskih" država :roll:
nosara

#971 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

Gandalf wrote:
bingov buraz wrote:

Obzirom da zadnjih 20 godina živimo u pravom paklu, zaista je teško očekivati da bilo ko, sve užase zadnjih 20 godina može ispraviti za par mjeseci - i još kad pomislim na "pomoć" okolnih "prijateljskih" država :roll:
Oni guraju dobro na fed. i drzavnom nivou, ali lokalno (Sarajevo), gaf do gafa... Tu nema opravdanja... S druge strane, USK dere guzove... :D
Laus

#972 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Laus »

popajic wrote:

Ma da, nisu oni krivi sto Srbi i Hrvati ne glasaju za njih. To nije njihova stvar, njihov posao je da ih bez obzira na to predstavljaju te stoga traze ministarstva koja pripadaju srpskim i hrvatskim predstavnicima. :lol:
Razne politike su u startu osudjene na propast i vidljivo je da se ne mogu zadrzati dugo. Npr. Harisova je bila osuđena na propast zbog ustavne i fizicke nemogucnosti da ciljeve sprovede u djelo ali ova SDPova uz to pati još od nestostatka zdravog razuma. :lol:
jutarnji

#973 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by jutarnji »

Laus wrote:Razne politike su u startu osudjene na propast i vidljivo je da se ne mogu zadrzati dugo. Npr. Harisova je bila osuđena na propast zbog ustavne i fizicke nemogucnosti da ciljeve sprovede u djelo ali ova SDPova uz to pati još od nestostatka zdravog razuma
Spominje lik zdrav razum a milorad dodik mu idol?
ultima_palabra

#974 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

jutarnji wrote:
Laus wrote:Razne politike su u startu osudjene na propast i vidljivo je da se ne mogu zadrzati dugo. Npr. Harisova je bila osuđena na propast zbog ustavne i fizicke nemogucnosti da ciljeve sprovede u djelo ali ova SDPova uz to pati još od nestostatka zdravog razuma
Spominje lik zdrav razum a milorad dodik mu idol?
Kanalizacija udarila u glavu :D
nosara

#975 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

Laus wrote:
Ma da, nisu oni krivi sto Srbi i Hrvati ne glasaju za njih.
Ustase i cetnici, mahom... Ipak su oni predstavnici i srba i hrvata, ali onih neopterecenih...
Locked