I onda doš'o Valter,...

Locked
Hipatija

#901 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Hipatija »

Laus wrote:
Na dan posjete američke državne tajnice Hillary Rodham Clinton BiH, britanski dnevni list "The Times" objavio je prijetnju lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije da će ako bude potrebno i upotrebom sile zaustaviti Milorada Dodika, ukoliko bude kršio Ustav BiH.

"Ili ću naći način da legitimno zaustavim Dodika u kršenju ustava fizičkom silom, nad kojom imam ovlaštenja, ili ću biti smijenjen i neki ludi radikali će preuzeti moju dužnost i to će učiniti", prenosi Times Lagumdžijine riječi.
Zlatko Lagumdžija najavio krvoproliće: Ulice Tripolija bit će Diznilend u odnosu na BiH !?
Datum kaze da je ovo izjavljeno odmah nakon izbora. Sta reci nego, OK.
@"Laus"Čini mi se da namjerno širiš neistinu?!
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a.

Predsjednik SDP-a je u svojoj izjavi Timesu, jasno dao do znanja svima u Bosni i Hercegovini da, ukoliko Milorad Dodik bude pokušao silom prekršiti Dejtonski mirovni sporazum i pocijepati državu BiH, a to ne bude spriječeno od strane međunarodne zajednice u skladu sa njenim obavezama proisteklim iz tog sporazuma, onda će legalne i legitimne vlasti BiH Dodikov pokušaj spriječiti svim raspoloživim sredstvima, uključujući i silu. Takav legitiman odgovor na Dodikovo kršenje ustava je jedini način da se spriječe gori scenariji u BiH i regionu.
nosara

#902 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

Hipatija wrote:
Laus wrote:
Na dan posjete američke državne tajnice Hillary Rodham Clinton BiH, britanski dnevni list "The Times" objavio je prijetnju lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije da će ako bude potrebno i upotrebom sile zaustaviti Milorada Dodika, ukoliko bude kršio Ustav BiH.

"Ili ću naći način da legitimno zaustavim Dodika u kršenju ustava fizičkom silom, nad kojom imam ovlaštenja, ili ću biti smijenjen i neki ludi radikali će preuzeti moju dužnost i to će učiniti", prenosi Times Lagumdžijine riječi.
Zlatko Lagumdžija najavio krvoproliće: Ulice Tripolija bit će Diznilend u odnosu na BiH !?
Datum kaze da je ovo izjavljeno odmah nakon izbora. Sta reci nego, OK.
Povodom precizne i jasne izjave Predsjednika SDP-a, dr Zlatka Lagumdžije, date londonskom dnevniku Times, koja je pogrešno i zlonamjerno prenesena i interpretirana od strane novinske agencije SRNA, SDP javnosti želi ponoviti stav Predsjednika Lagumdžije i SDP-a.

Predsjednik SDP-a je u svojoj izjavi Timesu, jasno dao do znanja svima u Bosni i Hercegovini da, ukoliko Milorad Dodik bude pokušao silom prekršiti Dejtonski mirovni sporazum i pocijepati državu BiH, a to ne bude spriječeno od strane međunarodne zajednice u skladu sa njenim obavezama proisteklim iz tog sporazuma, onda će legalne i legitimne vlasti BiH Dodikov pokušaj spriječiti svim raspoloživim sredstvima, uključujući i silu. Takav legitiman odgovor na Dodikovo kršenje ustava je jedini način da se spriječe gori scenariji u BiH i regionu.
To je od inhaliranja amonijacnih para... :oops: Sjecam se, ucio na katekizmu... :D
Hipatija

#903 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Hipatija »

stochar wrote:
dajte ljudi trgnite se, imamo stranku u koju smo svi gledali kao u spasioce koji ce doci, pohapsiti kriminalce, i krenuti naprijed, a kad su dosli na vlast koalirali s kriminalcima i ponasaju se gore od njih! nikad vise optuznica i istraga politicara nije popadalo u tako malo vremena...
Ovu priču možeš pričati u svom toru i svojim ovcama. Na ovom forumu ovakva propaganda "ne pije vode"!
Laus

#904 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Laus »

Spominjanje rijeci SILA povodom hipoteticke sitacije je nista drugo nego pokazivanje misica i provociranje. To se ne radi ako je cilj uspostava vlasti sa tim istim Dodikom isto kao sto se ne prave bespotrebne provokacije poput ove sa lobiranjem da se SNSD suspenduje iz te inernacionale. Uostalom znate to svi, smo napominjem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#905 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Chmoljo »

Laus wrote:Spominjanje rijeci SILA povodom hipoteticke sitacije je nista drugo nego pokazivanje misica i provociranje. To se ne radi ako je cilj uspostava vlasti sa tim istim Dodikom isto kao sto se ne prave bespotrebne provokacije poput ove sa lobiranjem da se SNSD suspenduje iz te inernacionale. Uostalom znate to svi, smo napominjem.
ajme, kuku meni, neko provocira SNSD... :-) ja sam mislio da su balije i mudžahedini manje suptilni... mislio sam da je djelokrug njihovog političkog djelovanja kalašnjikov i bombaši samoubice...

kad ne lezi vraže, podli ekstremisti se naučili i pričati... još kad nauče čitat... pffff...
nosara

#906 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

Laus wrote:Spominjanje rijeci SILA povodom hipoteticke sitacije je nista drugo nego pokazivanje misica i provociranje. To se ne radi ako je cilj uspostava vlasti sa tim istim Dodikom isto kao sto se ne prave bespotrebne provokacije poput ove sa lobiranjem da se SNSD suspenduje iz te inernacionale. Uostalom znate to svi, smo napominjem.
'ta ce internacionala... :D

Povezivanje sos Majkata jedinstvena rusija je slijedeci projekat od najznacajnijeg znacaja... :wink: Lako je meni za vas... :D
exliberal

#907 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by exliberal »

StupskaBitanga wrote:neka mi neko odgovori na jedno jednostavno pitanje
Koja stranka bi bolje zastupala interese Srba, Hrvata, Bošnjaka, ostalih i građana BiH bolje od SDP?
Ili da pojasnim imamo li ikoga boljeg od SDPa?
Nisu idealni, imaju mana ili propusta i kikseva ali ja ne vidim nikog boljeg
Ako ko zna nek nam kaže
A kako to SDP zastupa interese Srba i Hrvata?......instaliranjem "podobnih" na odredjene pozicije od 92 pa nadalje a onda ih zaboravljajuci ili nogirajuci kad im istekne rok upotrebe?.....gdje su zavrsili podobni Pejanovic, Ljujicka, Bogicevic i mnogi drugi koji su vjerovali u demokraticnost i gradjansko drustvo.....na istom mjest gdje ce zavrsit Komsic kad mu istekne rok.....i toga ste svjesni htjeli to priznat ili ne.
Ja cu pocet vjerovat da je SDP gradjanska stranka kad budu jaki u Hercegovini i Banja Luci.....ok nemoraju pobjedit nek budu drugi, tad cu reci da je ideja gradjanske drzave rasirena u cijeloj drzavi.Sve dok se ideja o gradjanskoj drzavi bude samo prostirala u jednom dijelu federacije SDP ce samo biti crvena verzija SDA.
A prvi korak da SDP ppostane gradjaska partija ce biti kad se mali princ skloni iz partije, kad se vrate u njihove redove gore navedeni, kad Divjak za kojeg svi tvrde da je jedan od istinskih patriota izjavi da SDP neigra kurvanjsku politiku a ne ono sto sam postavio prije par stranica. ......i ono sto stocar napisa maloprije
AliceInChains

#908 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by AliceInChains »

Stochar

pa sve je to OK, ali je irelevantno u situaciji u kojoj stojimo u blatu, dok susjedi napreduju. eno, 5. jula se zatvara zeljeznicka linija Bihac-Sarajevo, a danas Hrvatska predstavila mega-moderni voz vlastite proizvodnje.
Od 5. jula bit će ukinuta linija Bihać - Sarajevo - Bihać

Željeznice Republike Srpske saopštile su u nedjelju da će zbog malog broja putnika i nedostatka elektro-lokomotiva od 5. jula biti ukinuta direktna linija Bihać - Sarajevo i Sarajevo - Bihać.
Za putnike koji namjeravaju putovati na ovoj relaciji uvode se novi vozovi na relaciji Bihać - Bosanski Novi i Bosanski Novi - Bihać, tako da će putnici uz presjedanje u Bosanskom Novom moći putovati iz Bihaća za Sarajevo, odnosno iz Sarajeva za Bihać.

Voz iz Bihaća za Bosanski Novi polazit će u 22.12 , a iz Bosanskog Novog za Bihać u 5.04, navodi se u saopštenju iz ŽRS.

U dogovoru sa Željeznicama Federacije BiH vozovi na relaciji Bihać - Sarajevo i Sarajevo - Bihać saobraćali su od 16. septembra prošle godine.

(SRNA)
Nego, kad se zabrinu foleranti o stanju u drzavi i okrivljuju SDP zbog Zeljeznica entiteta pod kontrolom debilnih cetnika/ZRS.... :mrgreen:

Pisi konkretne stvari, i ukazivaj na konkretne stvari........cuj, jos ce ispasti, da je SDP kriv, sto su Srbi birali SNSD u cetnitetu i propadaju......i zbog njihovih intelektuklozetskih vozdova vuku i ZFBIH u belaj :lol: Likovi ste vi, al' originalni.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#909 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Chmoljo »

Pejanović je zastupnik u federalnom parlamentu.

u Hercegovini ni hrvatski SDP neće biti nikada jak.

u Banja Luci, hm, eto tamo ima konrad... on će izlaziti i ulaziti u prostorije SDP na Boriku, pa će biti aktivna stranka i tamo.
AliceInChains

#910 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by AliceInChains »

Opusteno, nista nema od ujedinjanja ZRS i ZFBIH, ili PIORS i PIOFBIH, zasad. i ZATO je (hvala bogu) kriv (i) SDP :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 03/07/2011 22:06, edited 1 time in total.
nosara

#911 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

exliberal wrote:
StupskaBitanga wrote:neka mi neko odgovori na jedno jednostavno pitanje
Koja stranka bi bolje zastupala interese Srba, Hrvata, Bošnjaka, ostalih i građana BiH bolje od SDP?
Ili da pojasnim imamo li ikoga boljeg od SDPa?
Nisu idealni, imaju mana ili propusta i kikseva ali ja ne vidim nikog boljeg
Ako ko zna nek nam kaže
A kako to SDP zastupa interese Srba i Hrvata?......instaliranjem "podobnih" na odredjene pozicije od 92 pa nadalje a onda ih zaboravljajuci ili nogirajuci kad im istekne rok upotrebe?.....gdje su zavrsili podobni Pejanovic, Ljujicka, Bogicevic i mnogi drugi koji su vjerovali u demokraticnost i gradjansko drustvo.....na istom mjest gdje ce zavrsit Komsic kad mu istekne rok.....i toga ste svjesni htjeli to priznat ili ne.
Ja cu pocet vjerovat da je SDP gradjanska stranka kad budu jaki u Hercegovini i Banja Luci.....ok nemoraju pobjedit nek budu drugi, tad cu reci da je ideja gradjanske drzave rasirena u cijeloj drzavi.Sve dok se ideja o gradjanskoj drzavi bude samo prostirala u jednom dijelu federacije SDP ce samo biti crvena verzija SDA.
A prvi korak da SDP ppostane gradjaska partija ce biti kad se mali princ skloni iz partije, kad se vrate u njihove redove gore navedeni, kad Divjak za kojeg svi tvrde da je jedan od istinskih patriota izjavi da SDP neigra kurvanjsku politiku a ne ono sto sam postavio prije par stranica. ......i ono sto stocar napisa maloprije
Ufff... :-)

Nesto ih ne mogu u posljednje vrijeme, ali ti pretjera... :shock:

Neka zauzmu gard kontra reisa i ture par hrvata i srba vise u strukture nego sad, i ja opet na liniji... :D Njihova politika "pro BiH" smrdi u rs i hb, a to nije do njih... Kancerozno je tkivo tamo... :roll:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#912 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

nosara wrote:
Hipatija wrote:

To je od inhaliranja amonijacnih para... :oops: Sjecam se, ucio na katekizmu... :D

:mrgreen:

Ps šta ako i nije izjava izvučena iz konteksta,neko je morao malo upozoriti bahate krkane koja je godina i da
ova zemlja ima načina da se zaštiti od svakoga ko udari na ustavni poredak BiH? :dance: :dance:
Klempo da ima nuklearni arsenal,on bi opet onakav nikakav i klempav šutio!!!Lagumdžijina izjava
iz postizbornog perioda je samo jasno upozorenje svima onima koji bi da vrše nekakve secesije
i sanjaju druge mokre snove!
Čisto da bude jasno šta će se dešavati! 8-)

Ko god misli da može silom mijenjati postojeći Ustav (neću ni spominjati kočenje zemlje u cijelini gdje god
se to može,na štetu svih zajedno :x ),neka proba,niko mu ne brani! 8-)
Hipatija

#913 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Hipatija »

Laus wrote:Spominjanje rijeci SILA povodom hipoteticke sitacije....
Znaš li uošte kojim povodom i u kojem kontekstu ( u odnosu na Miloradove "aktivnosti") je ovo rečeno?!
Eto, nećemo pominjati silu - samo ćemo ga mrko pogledati ( a Milorad će se ko prepasti i prestati za razgrađivanjem države i državnih institucija).
Možda bi ti više volio da se Miloradu niko u BiH ne suprotstavlja ( ni riječima?)?! Sve da bude po njegovom planu i naumu?!
prljavi Hare

#914 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

Chmoljo wrote:Pejanović je zastupnik u federalnom parlamentu.

u Banja Luci, hm, eto tamo ima konrad... on će izlaziti i ulaziti u prostorije SDP na Boriku, pa će biti aktivna stranka i tamo.
Konrad je tamo naša najveća nada,ali ne može ništa preko noći,dajmo čovjeku priliku! ;-)
nosara

#915 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

prljavi Hare wrote:

Konrad je tamo naša najveća nada,ali ne može ništa preko noći,dajmo čovjeku priliku! ;-)
Jeko konrad...? :?
kamen spoticanja

#916 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by kamen spoticanja »

realno izjava je tipa one kakve je davao haris silajdjic onomad kad je miloradu nabacivao zicere na volej...totalno bespotrebno...a dosad je zlatko imao dobar pristup laktasenku...i ovaj se tu nije snalazio...ovako vode ide na miletov mlin...e sad sto to treba zlatku pokazat ce vrijeme...nadam se da nece uz struju jos sto-sta poskupiti...
ultima_palabra

#917 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:realno izjava je tipa one kakve je davao haris silajdjic onomad kad je miloradu nabacivao zicere na volej...totalno bespotrebno...a dosad je zlatko imao dobar pristup laktasenku...i ovaj se tu nije snalazio...ovako vode ide na miletov mlin...e sad sto to treba zlatku pokazat ce vrijeme...nadam se da nece uz struju jos sto-sta poskupiti...
:? To je izjava iz oktobra, koliko ja znam...
nosara

#918 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

kamen spoticanja wrote:realno izjava je tipa one kakve je davao haris silajdjic onomad kad je miloradu nabacivao zicere na volej...totalno bespotrebno...a dosad je zlatko imao dobar pristup laktasenku...i ovaj se tu nije snalazio...ovako vode ide na miletov mlin...e sad sto to treba zlatku pokazat ce vrijeme...nadam se da nece uz struju jos sto-sta poskupiti...
Nadaj se... :-) 'bo ih ferk... :x
kamen spoticanja

#919 Re: I onda doš'o Valter,...

ultima_palabra wrote:
onda je moj bed...nisam upratio kada je izrecena...
ostaje nam onda ovaj dobar pristup...sjoj sto pohvali zlatka u neznanju :D
Corto Maltese

#920 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Corto Maltese »

Vidan zaokret u marketingu izbornih pobjednika. SDP se od stranke praznih obećanja pretvara u stranku punu opravdanja. Na Ilidži nije upalilo ni jedno ni drugo, ali 'ta će Ilidža.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#921 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by plain vanilla »

jok, sve ce pojeftiniti :roll:
prljavi Hare

#922 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by prljavi Hare »

Hipatija wrote:
Laus wrote:Spominjanje rijeci SILA povodom hipoteticke sitacije....
Znaš li uošte kojim povodom i u kojem kontekstu ( u odnosu na Miloradove "aktivnosti") je ovo rečeno?!
Eto, nećemo pominjati silu - samo ćemo ga mrko pogledati ( a Milorad će se ko prepasti i prestati za razgrađivanjem države i državnih institucija).
Možda bi ti više volio da se Miloradu niko u BiH ne suprotstavlja ( ni riječima?)?! Sve da bude po njegovom planu i naumu?!

Prošla su vremena "Prudova",seljačko-bahato-krkanskih prijetnji,a Dodiku niko ne brani da se i dalje kurchi
pod kojekakvim šatorima i izigrava seoskog mangupa! :D

Davno prošlo vrijeme! 8-)
Hipatija

#923 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Hipatija »

Izjava je data povodom Miletovih "referendumskih aktivnosti". Kako vidiš "trebalo je to kazati na vrijeme, jasno i glasno - dok ne bude kasno!
nosara

#924 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:
onda je moj bed...nisam upratio kada je izrecena...
ostaje nam onda ovaj dobar pristup...sjoj sto pohvali zlatka u neznanju :D
Tako banda crvena absorbuje nepazljive promatrace ... Pazi... :D
kamen spoticanja

#925 Re: I onda doš'o Valter,...

plain vanilla wrote:
jok, sve ce pojeftiniti :roll:
dobro ba...hvalim ih svo vrijeme,sto uopste nije uobicajeno :D
jednom ih iskritikujes i odmah si hdz-ovac,fahrin,haretov i ciji ono jos :D
dole vlada :!: :D
Locked