I onda doš'o Valter,...

Locked
Skijaš

#726 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

avantime wrote:
Skijaš wrote:
Meni je HDZ toliko zagorčao život da mi i broj 2 može biti trećina od 17 ako već, zbog opstrukcija sa imenovanjem kantonalnih delegata, moramo djelovati u vanustavnoj dimenziji. Čović je blokiranjem tih delegata izašao iz pravnog okvira i na to se moralo odgovoriti.
Koliko je kantona na vrijeme izabralo delegate u Dom naroda? Tko god je to prekršio neka ga se kazni sukladno zakonu.

Ovo oko trećine. Pa čovječe, ti podržavaš PUČ. Ja to ne mogu shvatiti. Državni udar?! I naravno reći ćeš da jako voliš državu u kojoj podržavaš državni udar. Da su ga, ne dao Bog, napravili Dodik i Čović? Isto bi rekao?!
Niti u jednom od kantona na koji je HDZ imao utjecaj mjesecima nisu bili izabrani delegati u Dom naroda. I tu sada dolazimo do problema, postoji rok, HDZ ga krši, a nema sankcija jer to nije zakonom definisano. I pošto sankcije nisu zakonom definisane, HDZ je odlučio čitavu državu držati svojim taocem dok mu se kao razmaženom djetetu ne udovolji svim zahtjevima. Tu se praksu moralo prekinuti i jačanje SDP-a je bio odličan trenutak za to. Moguće je da se sličan scenario desi i na državnom nivou jer nema logike da čovjek koji je imenovan za mandatara i dobije podršku 60 % parlamentaraca, ipak ne može proći dok se ne udovolji svim zahtjevima Osovine zla.
Skijaš

#727 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

avantime wrote:
Skijaš wrote:
Dobro, sada bar znaš kako je biti u defanzivi i u puno slabijoj poziciji. Enjoy Bosnia and Hercegovina. Može se doći do dogovora koji bi bio pravedan po sva tri naroda a može se i insistirati na rezultatima rata koji je nametnut Sarajevu i koji Sarajevo nije tražilo. Za ovo prvo uvijek ima prostora, na ovo drugo će ti se prikladno odgovoriti. Ti se možeš buniti, ali nikakve koristi.
Ti rezultati rata su potpisani i vaša draga SAD stoji iza toga. Tako da ti to vidi s njima.
SAD podržavaju tumačenja OHR-a protiv kojih se ti buniš.
zavrzlama

#728 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

avantime wrote:
zavrzlama wrote:citajuci postove od salonske ekipe,dodje se do sledeceg zakljucka:

Dodik moze koristiti prljavu igru u rusenju BIH,suzivota,a SDP ne moze koriastiti prljavu igru u odbrani BIH.....
Svi komplimenti na detektiranju stanja i iznošenju činjenice da SDP vodi prljavu politiku. Koliko me veseli da je to netko rekao toliko me žalosti da ste toga svjesni i podržavate to.

Nije dobro.

Dodik čuva RS i to je sasvim logično od njega. Jasno mu je pokazano na primjeru Hrvata što bi mu bilo da nema RS-a. Drugim riječima SDP samo učvršćuje RS. Ja svakako neću podržati priču o otcjepljenju iz BiH.

normalno da vodi prljavu igru..ne popusta dodikovom fasizmu :wink: ...jer svaka odbrana BIH je za tebe i slicne prljava igra....
a drugo pricu o otcepljenju ti neces podrzati jer ti dodik nema sile da istu osigura,a ne jer si ko fol neki legalista :wink:
quasar

#729 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

SDP treba da ide "ruzama na topove"?
To kako ti vidis da bi trebalo da se politika vodi protiv ovakvih balvana kakvi su u HDZ i SNSD ne bi nigdje dovelo. Treba im pokazati da BiH nije samo HDZ i Srpska prcija pa da jedino oni mogu ucjenjivati i postavljati maksimalisticek zahtjeve.

Sta bi ti uradio da tebi neko nudi da moze biti samo kakoon kaze ili nikako drugacije?
Treba da sjednemo i da se dogovaramo da bude po Dodinom, a ovamo ko hebe sta zele glasaci platforme. Platforma je nudila svoj program i HDZ i SNSD-u, i nudjeno im je da odaberu sta im se svidja, a nek bace sta im se ne svidja i da zajedno radimo na tome oko cega se slazemo. Nisu ljudi htjeli ni da gledaju.
Sta tebi to govori? Meni govori da im je interes bio da anuliraju pobjedu SDP-a na izborima i da ih pomnoze sa nulom.
Eto sad im se vraca.
BiH-x

#730 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by BiH-x »

avantime wrote:Dodik čuva RS i to je sasvim logično od njega. Jasno mu je pokazano na primjeru Hrvata što bi mu bilo da nema RS-a.
Pa zar je manje logicno da Zlaja cuva BiH?
ultima_palabra

#731 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
Iscitaj malo literaturu o 14. kongres SKJ, odrzanog 1990. na kojem je Milosevic trazio uvodjenje principa jedan covek jedan glas, prvo u odlucivanju unutar SKJ, a potom i na drzavnom nivou, sto je na kraju dovelo do raspada prvo SKJ, a onda i zajednicke drzave.
14. kongres je bio malo komplikovaniji od toga... a i situacije su manje-više neuporedive.
zavrzlama

#732 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

Laus wrote:
zavrzlama wrote:Dodik moze koristiti prljavu igru u rusenju BIH,suzivota,a SDP ne moze koriastiti prljavu igru u odbrani BIH.....
:lol: :lol: :lol: :lol: Bravo. Sve objasnjeno u jednoj recenici. Moze i treba ali ne treba prodavati muda pod bubrege. Udri do kraja. Politikom se ne bave humanitarci vec ljudi sposobni da izvuku maksimum za svoju ciljnu grupu. Svi ovi komentari, ajooo, vidi, kako ovo, ali... su blago receno naivni. Politicki ciljevi se ne dobijaju na poklon.
kaklvo crno udaranje...rahat patnja i samo obicno "NE" na dodikove ultimatume...tvoji istomisljenici trebaju da udaraju i idu do kraja,jer se dzaba ginulo :wink: ...zlaja samo malo pokazuje odnos snaga na terenu 8)

probosanski politicki ciljevi ce se dobiti velikosrpskom frustracijom :wink: ..sve ce doci samo od sebe....na tvoju zalost rs i velikosprska politika nece imati taj luksuz da otmeno propadnu,propasce kao posljednji sljamovi,a ti se sturi da propadnu otmeno....rahat patnja i laganoze mezit..
avantime

#733 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

Skijaš wrote:
Niti u jednom od kantona na koji je HDZ imao utjecaj mjesecima nisu bili izabrani delegati u Dom naroda. I tu sada dolazimo do problema, postoji rok, HDZ ga krši, a nema sankcija jer to nije zakonom definisano. I pošto sankcije nisu zakonom definisane, HDZ je odlučio čitavu državu držati svojim taocem dok mu se kao razmaženom djetetu ne udovolji svim zahtjevima. Tu se praksu moralo prekinuti i jačanje SDP-a je bio odličan trenutak za to. Moguće je da se sličan scenario desi i na državnom nivou jer nema logike da čovjek koji je imenovan za mandatara i dobije podršku 60 % parlamentaraca, ipak ne može proći dok se ne udovolji svim zahtjevima Osovine zla.
Idemo redom, krši ga HDZ, ali ne samo on. Budi precizan. Zakon ili kršiš ili ga ne kršiš, nema ono netko je malo a netko malo više.

Dalje. Državni udar je državni udar i nema tu alibija ni opravdanja. Isto kao u prethodnom slučaju.

Ne dao Bog da se dogodi na BIH razini ono što su uradili u Federaciji. Ako misliš da će to dovesti do ekonomskog prosperiteta, napretka, snižavanja kreditnog rejtinga, onda si ti u debeloj zabludi. Tko bi činio to Vijeće ministara iz RS-a?

Po zakonu je moguće da dobije 60% glasova i da ne prođe jer postoji entitetsko glasovanje. Osim toga budimo realni da bi tako riješenje podržao samo Bošnjaci, Bosanci,,... i kako već.

Zanimljivo je to da se na jednoj starni kritizira nepoštivanje zakona a na drugoj strani se poziva na kršenje istih. Sve ovisno od trenutka do trenutka, odnosno od aspiracije do aspiracije. :-) Ako će biti po mom, krši zakon, ako neće, ne smiješ kršiti zakon :-) Ma bravo. Ja takvu BiH ne želim.
avantime

#734 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

BiH-x wrote:
avantime wrote:Dodik čuva RS i to je sasvim logično od njega. Jasno mu je pokazano na primjeru Hrvata što bi mu bilo da nema RS-a.
Pa zar je manje logicno da Zlaja cuva BiH?

Zlaja čuva BiH?! ?! ?! Gdje, kada, kako?
BiH-x

#735 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by BiH-x »

^^Pa za pocetak, protivi se secesionizmu i raspadu zemlje.
Skijaš

#736 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

avantime wrote:
zavrzlama wrote:citajuci postove od salonske ekipe,dodje se do sledeceg zakljucka:

Dodik moze koristiti prljavu igru u rusenju BIH,suzivota,a SDP ne moze koriastiti prljavu igru u odbrani BIH.....
Svi komplimenti na detektiranju stanja i iznošenju činjenice da SDP vodi prljavu politiku. Koliko me veseli da je to netko rekao toliko me žalosti da ste toga svjesni i podržavate to.
Ne može se igrati fer sa nekim ko ne zna šta znači ta riječ.
Nije dobro.
Nije dobro da se više ne može blokirati Zenicu, Tuzlu i Travnik spuštanjem rampe južno od Mostara. Nije dobro što se više ne može prcati Sarajevo u mozak umobolnim zahtjevima. Nije dobro, znam da nije dobro. Sad valja razgovarati s njima i objašnjavati im za stolom zašto nije u redu da se HDZ-u ograničava prostor a jeste u redu da HDZ skoro dvije decenije djeluje u tandemu sa četnicima.
Dodik čuva RS i to je sasvim logično od njega. Jasno mu je pokazano na primjeru Hrvata što bi mu bilo da nema RS-a. Drugim riječima SDP samo učvršćuje RS.

Dodikova snaga je na silaznoj putanji. Svu je energiju usmjerio u referendum o ukidanju državnog pravosuđa a kurva Evropa mu odgovara procesom koji predviđa jačanje tog pravosuđa. Ako Čović to ne vidi, ko ga šljivi, neka potone sa Dodikom.
emigrazione

#737 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by emigrazione »

BiH-x wrote:^^Pa za pocetak, protivi se secesionizmu i raspadu zemlje.
:D super za pocetak
avantime

#738 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

Ovo tebi sliči na to?! Efekti njegovog djelovanja sliče na to?! Pa on je samo napeo "konopce" na tu temu. Nije ih relaksirao.
Ako pošteno i realno pogledamo Zlaju samo podržavaju Bošnjaci, Bosanci, muslimani. Dominantno ili velikom većinom ga ne podržavaju ni Srbi ni Hrvati.
Ukomponirajmo u to podatak da BiH nije ni srpska, ni bošnjačka ni hrvatska, nego i srpska i bošnjačka i hrvatska onda logično dođemo do zaključka da Zlaja ne radi za BiH nego za Bošnjake, Bosance, muslimane i kako se sve određuju te skupine ljudi (poštujem svaki odabir).
avantime

#739 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

Skijaš wrote: Ne može se igrati fer sa nekim ko ne zna šta znači ta riječ.
Apsolutno se ne slažem. To što ti govoriš nije dobro i neće nas dovesti u bolje ekonomsko stanje, nego će samo dodatno stvoriti jaz među narodima, zapravo između srba i hrvata s jedne strane i bošnjaka, bosanaca, muslima s druge strane.

To apsolutno ne podržavam i to nikako nije dobro.

Mora se uvažiti realnost i uvažavati druge. Samo tako, a ne gaženjem drugih možemo doći na "zelenu granu". Žao mi je, što i ti to ne vidiš.

Bez obzira što bošnjački političari u ime svoga naroda uzurpiraju prava mene i moga naroda ja NE ŽELIM da moji političari rade to nekome drugom.

Ako se ne varam još mi nitko nije odgovorio zašto SDP i SDA nisu dali koje mjestu BOSSu, SBiH, SBB, DNZu nego sami to dijele, a isto to osporavaju HDZu BiH i HDZu 1990?
zavrzlama

#740 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

avantime wrote:
Ovo tebi sliči na to?! Efekti njegovog djelovanja sliče na to?! Pa on je samo napeo "konopce" na tu temu. Nije ih relaksirao.
Ako pošteno i realno pogledamo Zlaju samo podržavaju Bošnjaci, Bosanci, muslimani. Dominantno ili velikom većinom ga ne podržavaju ni Srbi ni Hrvati.
Ukomponirajmo u to podatak da BiH nije ni srpska, ni bošnjačka ni hrvatska, nego i srpska i bošnjačka i hrvatska onda logično dođemo do zaključka da Zlaja ne radi za BiH nego za Bošnjake, Bosance, muslimane i kako se sve određuju te skupine ljudi (poštujem svaki odabir).

pa onda nadji vecinu medju hrvatima i srbima koji ce se zalagati za normalnu BIH,pa cemo borbu za BIH koju vodi Zlaja i SDP,zamijeniti dodikom i Covicem,jer je BIH i srpska i hrvatska i bosnjacka...eto nek sad srbi i hrvati preuzmu odgovornost za jacanje normalne BIH...jel posteno....valjad ce i dodik odustat od secesije :D
Skijaš

#741 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

avantime wrote:Ne dao Bog da se dogodi na BIH razini ono što su uradili u Federaciji.
Možda neće ovaj put nego nakon sljedećih izbora kad dodatno ojača, ali i sada SDP ima dovoljno vremena da toleriše Špirićevu vladu u tehničkom mandatu i sljedećih 10 mjeseci dok SDS-ovci ne odluče biti uzdržani. O ostalom na nekoj od drugih tema
BiH-x

#742 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by BiH-x »

avantime wrote: Ovo tebi sliči na to?! Efekti njegovog djelovanja sliče na to?! Pa on je samo napeo "konopce" na tu temu. Nije ih relaksirao.
To ste rekli za Silajdzica...i Komsica...i Izetbegovica...jbg, ispade samo Dodo i Covo zele da smiruju tenzije u uvoj drzavi a ovi drugi im ne daju :(
avantime wrote:Ako pošteno i realno pogledamo Zlaju samo podržavaju Bošnjaci, Bosanci, muslimani. Dominantno ili velikom većinom ga ne podržavaju ni Srbi ni Hrvati.
Ako posteno i realno pogledamo; Srbi i Hrvati uglavnom zele da se BiH raspadne. Zakaj ja trebam imati razumijevanja za takve?
Komrad

#743 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

avantime wrote:
Meni je žao da se netko može složiti s tim ako mu netko kaže da je trećina od 17 5 da on to prihvati. Toliko poznam matematiku da nikad neću to potvrdi makar mi netko to nametao.
To je toliko prezvakana tema pa me cudi da nisi uspio procitati o cemu se radi

17 od 5 nije jedna trecina niti se jedna trecina izvodila od 17 :)

U trenutku biranja formiranja vlasti klub delegata iz reda Hrvatskog naroda nije brojao 17 nego 6 delegata
avantime

#744 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

zavrzlama wrote: pa onda nadji vecinu medju hrvatima i srbima koji ce se zalagati za normalnu BIH,pa cemo borbu za BIH koju vodi Zlaja i SDP,zamijeniti dodikom i Covicem,jer je BIH i srpska i hrvatska i bosnjacka...eto nek sad srbi i hrvati preuzmu odgovornost za jacanje normalne BIH...jel posteno....valjad ce i dodik odustat od secesije :D
Normalna BiH nije ono što ti misliš da je. Dakle nije normalno samo ono što ti i bošnjaci, bosanci, muslimani misle da je dobro. A pogotovo nije normalna BiH ovo što radi Zlaja.

Normalna BiH je BiH u kojoj će se komotno i sretno sjećati svi, a ne samo jedan narod.
avantime

#745 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by avantime »

Komrad wrote:
To je toliko prezvakana tema pa me cudi da nisi uspio procitati o cemu se radi

17 od 5 nije jedna trecina niti se jedna trecina izvodila od 17 :)

U trenutku biranja formiranja vlasti klub delegata iz reda Hrvatskog naroda nije brojao 17 nego 6 delegata
:-) :lol: :lol: :lol:

Svaki drugi kometar je suvišan.
zavrzlama

#746 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by zavrzlama »

avantime wrote:
zavrzlama wrote: pa onda nadji vecinu medju hrvatima i srbima koji ce se zalagati za normalnu BIH,pa cemo borbu za BIH koju vodi Zlaja i SDP,zamijeniti dodikom i Covicem,jer je BIH i srpska i hrvatska i bosnjacka...eto nek sad srbi i hrvati preuzmu odgovornost za jacanje normalne BIH...jel posteno....valjad ce i dodik odustat od secesije :D
Normalna BiH nije ono što ti misliš da je. Dakle nije normalno samo ono što ti i bošnjaci, bosanci, muslimani misle da je dobro. A pogotovo nije normalna BiH ovo što radi Zlaja.

Normalna BiH je BiH u kojoj će se komotno i sretno sjećati svi, a ne samo jedan narod.
ok..onda ukinuti diskriminaciju...recimo ime rs-a ,obiljezje,himnu i krsne slave...dvije skole pod jednim krovom...eto jel se slazes..
BiH-x

#747 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by BiH-x »

avantime wrote:Normalna BiH je BiH u kojoj će se komotno i sretno sjećati svi, a ne samo jedan narod.
A gdje se to Hrvati u BiH osjecaju nekomotno? U Citluku? Mostaru? Sirokom? Zepcu? :mrgreen: Mislis da se Bosnjak u ovim gradovima osjeca komotnije nego Hrvat u Sarajevu, Tuzli, Bihacu, Zenici?
Komrad

#748 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

avantime wrote:
Apsolutno se ne slažem. To što ti govoriš nije dobro i neće nas dovesti u bolje ekonomsko stanje, nego će samo dodatno stvoriti jaz među narodima, zapravo između srba i hrvata s jedne strane i bošnjaka, bosanaca, muslima s druge strane.

To apsolutno ne podržavam i to nikako nije dobro.

Mora se uvažiti realnost i uvažavati druge. Samo tako, a ne gaženjem drugih možemo doći na "zelenu granu". Žao mi je, što i ti to ne vidiš.

Bez obzira što bošnjački političari u ime svoga naroda uzurpiraju prava mene i moga naroda ja NE ŽELIM da moji političari rade to nekome drugom.

Ako se ne varam još mi nitko nije odgovorio zašto SDP i SDA nisu dali koje mjestu BOSSu, SBiH, SBB, DNZu nego sami to dijele, a isto to osporavaju HDZu BiH i HDZu 1990?
Zasto bi SDP i SDA dali neko mjesto BOSSu, SBiHu, SBBu, DNZu?
Ahmmed

#749 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Ahmmed »

avantime wrote:

pa, ja ću se sad raznijeti :-) :-) .....ovo mi priča osoba kojoj jedino HDZ-ovi imaju legalitet i legitimitet, kad je riječ o političkom predstavljanju hrvatskog naroda u BIH....dakle, oni,čiji je kompletan politički i vojni vrh iz perioda od 1992 do 1995, u Hagu.valjda ih spremaju za dodjelu Nobelove nagrade za dostignuća iz 1993 i otvaranje rahat mjesta za sreću i komociju....U Dretelju i na Heliodromu....
Last edited by Ahmmed on 30/06/2011 23:04, edited 1 time in total.
Skijaš

#750 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

avantime wrote:Mora se uvažiti realnost i uvažavati druge. Samo tako, a ne gaženjem drugih možemo doći na "zelenu granu".
To "uvažavati druge" se očigledno ne odnosi na Bošnjake jer je HDZ sve uradio da Bošnjake ograniči na što manji dio teritorije. Bošnjaci ne prihvataju etničku podjelu a to rješenje ne odgovara ni Srbima ni Hrvatima tako da ako HDZ želi biti uvažavan, mora odbaciti koncept etnoteritorijalizacije. Pruži Bošnjacima ruku, reci kako nije u redu da im se nameće rješenje sa kojim su najviše oni oštećeni i da svi zajedno trebamo naći rješenje pravednije i od Vašingtonskog i od Dejtonskog sporazuma.

Insistirati na nasiljem obezbjeđenim rezultatima a buniti se zato što HDZ koji je osvojio 50 % glasova Hrvata ne može dobiti sve hrvatske pozicije, pa tu nema ni pravde ni poštenja.
Locked