I on je bio neciji ljubimac...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

pesak

Post by pesak »

kod nas pricaju o zivotinjama , ali ih masovno ubijaju.
niko ne prica o skolama koje prokisnjavaju, nemaju grejanje, ali zato se grade dve crkve na novom beogradu.osim onog idiotskog hrama sv. save.
dakle- o zivtoinjama i deci niko ne brine.
cheguevara_k1

#27 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by cheguevara_k1 »

cheguevara_k1 wrote:Prije 7 dana SOS-u je javljeno da se u sarajevskom naselju Dobrinja nalazi pas povrijedjene zadnje lijeve sape. Odemo mi i imamo sta da vidimo. Pas je kucni ( na vratu jos uvijek vidljivi tragovi ogrlice ), a sapica slomljena. A on jadan, dobar kao hljeb, ne zali se na bol vec bi se igrao. Slican prelom je imao i moj pas, polomljena mu je butna kost ( femur ). To je inace najjaca kost u tijelu psa. Neko ga je jednostavno izbacio na ulicu, da ne bi placao veterinara. Svi pomislimo, sreca za njega, sad cemo mu pomoci. Ali... Petak je, veterinar ga je pregledao i kaze, treba da se uradi rentgenski snimak da bi znali sta dalje. Nema problema, to je par minuta posla. Aha... u normalnoj zemlji mozda, ali ne i kod nas. Vikendom ne radi radiologija na veterini, a ni u kantonalnoj vet. stanici. Cekamo ponedeljak. Rano jutro, na veterini je problem kao prvo, zasto pas nema ime i zasto nema vlasnika . Nakon sto smo to rijesili ( skoro pola sata je trajalo natezanje ) kazu nam da njima rentgen ne radi, pregrijava se !!! Cekamo srijedu, kad radi rentgen u kantonalnoj veterinarskoj stanici ( kao da drugim danima nema povredjenih zivotinja). Profesionalnost i ljubaznost su na nivou. Aha... Mozda na nivou nekog zatvora u Texasu, ali nikako na nivou jedne ustanove u kojoj je lijecenje skuplje nego u klinikama za ljude. (ne)Strucnost i (ne)profesionalnost necu da komentarisem jer mozda nisam kompetentan. Kako se to desava kasno navece, veterinar hirurg ce snimak pogledati sutra. Cetvrtak, hirurg je pogledao snimak, ali avaj... on nema anestetika kako bi mogao da operise psa !!!! I konacno sedmog dana Dobrica ( u medjuvremenu je dobio ime ) dolazi na operaciju. Umjesto sretnog zavrsetka, hirurg konstatuje da je prelom vec star i da nema spasa. Noga je amputirana :(

Image

Eto ljudi, proslo je skoro pola godine... Danas je 12.08.2008. a 18. bi bilo pola godine od kako je Dobrica dosao kod mene. Gledam ga kako lezi na ovim plocicama, ovako jadan i nikakav. Mrsav,prljav, gladan... E pa ljudi moji, veceras u 20:00 Dobrica je otputovao u Njemacku u mercedesu sa diplomatskim tablicama. Kasnije cu okaciti slike, ili ce ih okaciti Velja.

p.s. @Svileni HVALA
dacina_curica

#28 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by dacina_curica »

jedva cekamo slike :)

Che :) svaka ti cast sto si otvorio svoj dom i poklonio svoju ljubav jednom nemocnom bicu :) :) :)
Amazonka27

#29 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by Amazonka27 »

:thumbup:
Citizen-X

#30 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by Citizen-X »

Hajvan...

Dobro, muslimanima je duznost klati kurban, on se jede i kurban zna sta ga ceka, mi to ne vidimo da on to zna ali on to zna. Jer hudo se gica pod nozem i mrda. Sigurno da zna da mu je selit na onaj svijet. Kazu da ce na onaj svijet samo ljudi. Ja cisto sumnjam. Delfin ili pas ima instancaniji instikt od covjeka ali on u pravdi i zakonu nema mjesta koliko bi definisao njegov instikt. Dakle hajvan ima dusu definitivno - cim zna da pokaze privrzenost, ljubav i zelju da ima svog gospodara, nekog ili nesta da mu pokaze svoju privrzenost i ljubav - definitivno ima dusu. A hajvanova je nepatvorena, ona ne zna ni za profit, ni za prosirenje sredstava za rad i zaradu. Zna samo za svoj teritorij, privrzenost, kontrolu - onoliko koliko ga sljeduje po Bozjim zakonicima prirode i biotopa. U zakonu - nema definicije duse - osim kada je u pitanju skrbnistvo nad opet jebenom imovinom i vrijednoscu izmjerenom u kili zlata ili kili eura, jer je dusevno oboljela osoba - dusevno oboljela. Samo tad je zakon pisan jebenom ljudskom rukom i nogom koja sutne pasce i slomi mu kicmu ili nogu - vrijedan i validan.

Kazu - naucna definicija stoji - covjek je drustveno visoko inteligentno bice. Kamo god se okrenuli i pogledali - destruktivnijeg prema svojoj vrsti i svojoj okolini bica nema. Jer... hajvan nije u stanu da zagadi - on i kad se posere svoje govno zakopa da zemlja vidi koristi i zemlja vidi koristi i od toga - dok covjek svoja govna baca u rijeku - tamo gdje vec postoji floro i faunostaza zivota - pa je i to uspio uglavnom da unisti i debilno poremeti busajuci se u prsa savrsenstvom civilizacije zivota - sarkofaga koji je sve veci a bezivotnoscu i opstom bezvrijednoscu kakva ne postoji ni na Necastivom Suncu koje sagorijeva samo u sebi i oko sebe.

Pitacemo mi hajvana za halal - itekako. Ali hajvan ne halali ni na ovom a tek sumnjam da ce na onom svijetu. Nevidljivi kitabi su neumoljivi a bespotrebne sve patnje svakog zivog bica na zemlji - medjutim patnja je smisao zivota. I gasi se zadnjim stekerom ja l' vjestackim ja l' prirodnim.
To niko ne zna - dok ne doceka svoj zaman.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#31 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by mIRCerka »

cheguevara_k1 wrote:
p.s. @Svileni HVALA
svileni... :-)

cim se on upetljao, to ne moze lose proci :D che, mogu mislit kako ti je bilo rastati se od njega... :D

Svaka cast tebi i zeni ti sto te trpi takvog blesavog :D

:thumbup:
Svileni

#32 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by Svileni »

Jel' se to horska pjevacica nesto meni obraca il' mi se, na trenutak, samo tako ucinilo?! :D
Pa, sta ima Mirci, lutko nad lutkama! :D
Znaci, put otputov'o dobri Dobrica Mercedesom sa diplomatskim tablicama. Potpuno genijalno. Uglavnom, s nogom ili bez, smeker ostaje smeker. :thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#33 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by mIRCerka »

Svileni wrote:Jel' se to horska pjevacica nesto meni obraca il' mi se, na trenutak, samo tako ucinilo?! :D
ima Machaka Uzoriti....

nema te da se javish, kontam saznali tvoji za majmunche pa te slomili od batina :D
VeljaPas

#34 Re: I on je bio neciji ljubimac...

Post by VeljaPas »

Svileni wrote:Jel' se to horska pjevacica nesto meni obraca il' mi se, na trenutak, samo tako ucinilo?! :D
Znaci, put otputov'o dobri Dobrica Mercedesom sa diplomatskim tablicama. Potpuno genijalno. Uglavnom, s nogom ili bez, smeker ostaje smeker. :thumbup:
jos da si vidio na cijem mu je krilu glava putem naslonjena bila. ako nisi vidio, evo ti pa gustaj:
http://picasaweb.google.com/SOS.Sarajev ... eUNjemacku
Post Reply