I on je bio neciji ljubimac...
Moderator: anex
- cheguevara_k1
#1 I on je bio neciji ljubimac...
Prije 7 dana SOS-u je javljeno da se u sarajevskom naselju Dobrinja nalazi pas povrijedjene zadnje lijeve sape. Odemo mi i imamo sta da vidimo. Pas je kucni ( na vratu jos uvijek vidljivi tragovi ogrlice ), a sapica slomljena. A on jadan, dobar kao hljeb, ne zali se na bol vec bi se igrao. Slican prelom je imao i moj pas, polomljena mu je butna kost ( femur ). To je inace najjaca kost u tijelu psa. Neko ga je jednostavno izbacio na ulicu, da ne bi placao veterinara. Svi pomislimo, sreca za njega, sad cemo mu pomoci. Ali... Petak je, veterinar ga je pregledao i kaze, treba da se uradi rentgenski snimak da bi znali sta dalje. Nema problema, to je par minuta posla. Aha... u normalnoj zemlji mozda, ali ne i kod nas. Vikendom ne radi radiologija na veterini, a ni u kantonalnoj vet. stanici. Cekamo ponedeljak. Rano jutro, na veterini je problem kao prvo, zasto pas nema ime i zasto nema vlasnika . Nakon sto smo to rijesili ( skoro pola sata je trajalo natezanje ) kazu nam da njima rentgen ne radi, pregrijava se !!! Cekamo srijedu, kad radi rentgen u kantonalnoj veterinarskoj stanici ( kao da drugim danima nema povredjenih zivotinja). Profesionalnost i ljubaznost su na nivou. Aha... Mozda na nivou nekog zatvora u Texasu, ali nikako na nivou jedne ustanove u kojoj je lijecenje skuplje nego u klinikama za ljude. (ne)Strucnost i (ne)profesionalnost necu da komentarisem jer mozda nisam kompetentan. Kako se to desava kasno navece, veterinar hirurg ce snimak pogledati sutra. Cetvrtak, hirurg je pogledao snimak, ali avaj... on nema anestetika kako bi mogao da operise psa !!!! I konacno sedmog dana Dobrica ( u medjuvremenu je dobio ime ) dolazi na operaciju. Umjesto sretnog zavrsetka, hirurg konstatuje da je prelom vec star i da nema spasa. Noga je amputirana 

- mrs. zurbrigen
#2 Re: I on je bio neciji ljubimac...
cheguevara_k1 wrote:Prije 7 dana SOS-u je javljeno da se u sarajevskom naselju Dobrinja nalazi pas povrijedjene zadnje lijeve sape. Odemo mi i imamo sta da vidimo. Pas je kucni ( na vratu jos uvijek vidljivi tragovi ogrlice ), a sapica slomljena. A on jadan, dobar kao hljeb, ne zali se na bol vec bi se igrao. Slican prelom je imao i moj pas, polomljena mu je butna kost ( femur ). To je inace najjaca kost u tijelu psa. Neko ga je jednostavno izbacio na ulicu, da ne bi placao veterinara. Svi pomislimo, sreca za njega, sad cemo mu pomoci. Ali... Petak je, veterinar ga je pregledao i kaze, treba da se uradi rentgenski snimak da bi znali sta dalje. Nema problema, to je par minuta posla. Aha... u normalnoj zemlji mozda, ali ne i kod nas. Vikendom ne radi radiologija na veterini, a ni u kantonalnoj vet. stanici. Cekamo ponedeljak. Rano jutro, na veterini je problem kao prvo, zasto pas nema ime i zasto nema vlasnika . Nakon sto smo to rijesili ( skoro pola sata je trajalo natezanje ) kazu nam da njima rentgen ne radi, pregrijava se !!! Cekamo srijedu, kad radi rentgen u kantonalnoj veterinarskoj stanici ( kao da drugim danima nema povredjenih zivotinja). Profesionalnost i ljubaznost su na nivou. Aha... Mozda na nivou nekog zatvora u Texasu, ali nikako na nivou jedne ustanove u kojoj je lijecenje skuplje nego u klinikama za ljude. (ne)Strucnost i (ne)profesionalnost necu da komentarisem jer mozda nisam kompetentan. Kako se to desava kasno navece, veterinar hirurg ce snimak pogledati sutra. Cetvrtak, hirurg je pogledao snimak, ali avaj... on nema anestetika kako bi mogao da operise psa !!!! I konacno sedmog dana Dobrica ( u medjuvremenu je dobio ime ) dolazi na operaciju. Umjesto sretnog zavrsetka, hirurg konstatuje da je prelom vec star i da nema spasa. Noga je amputirana
jadan cuko...
a sta znaci star? mislim, bi li mu se mogla noga spasiti, da niste morali cekati sedmicu dana?
- cheguevara_k1
Ma ja mislim da se mogla spasiti i sad, ali... Nije do mene 
- cheguevara_k1
Sto se preloma tice, ili ga je udario auto, ili ga je neko krvnicki udario nekom palicom, posto ta kost ne puca bas tako lako.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
A dusha draga
bas me potresla prica a i on...vidi se da je dobrica neka
Jako mi je zao.
Mozda je mogla noga bit spasena da se ranije reagovalo al kod nas je sve...

bas me potresla prica a i on...vidi se da je dobrica neka
Jako mi je zao.
Mozda je mogla noga bit spasena da se ranije reagovalo al kod nas je sve...
-
VeljaPas
Kod nas je sve do Nas. 10 godina SOS ukazuje na problem nezbrinutih zivotinjaladyblue18 wrote:A dusha draga![]()
![]()
bas me potresla prica a i on...vidi se da je dobrica neka![]()
![]()
Jako mi je zao.
![]()
![]()
![]()
Mozda je mogla noga bit spasena da se ranije reagovalo al kod nas je sve...![]()
![]()
i nedostatak osnovne brige o njima.
Dobrica je pas koji je omao puno srese.
i tri noge su nesto.
u ovom trenu diljem BiH hiljade i hiljade zivotinja tesko pate.
od onih koji cekaju na kljanje kako bi se ljudi nazderali a njihovi koljaci obogatili, do ptica u letu koje cekaju lovca iz italije da nam razvije lovni turizam.
o psima na jednometarskom lancu, drugom prilikom.
-
jasminasab
A joj, kako samo tuzno izgleda, zlato malo. Ja sam ga vidjela onaj dan kad je isao na rentgen i nisam ga se nimalo bojala, a inace imam ogromnu fobiju od cuka. Eto koliko je dobar.
Imate li zasad dovoljno novaca za njega?
Imate li zasad dovoljno novaca za njega?
- cheguevara_k1
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Ja ne mogu da vjerujem da ako je zivio u kuci da mu je vlasnik ovo uradio...ja bih tog vlasnika na robiju
stvarno izgleda bezazleno...a inace imam ogromnu fobiju od pasa al on je bas nekako...
stvarno izgleda bezazleno...a inace imam ogromnu fobiju od pasa al on je bas nekako...
-
VeljaPas
Sad je do veterinara u Visokom.cheguevara_k1 wrote:Ma ja mislim da se mogla spasiti i sad, ali... Nije do mene
Vjerovali ili ne: od jucer na cesti u Visokom lezi polomljen pas i iako ima gradjana koji su spremni pomoci, nemogu dobiti asistenciju veterinara.
Veterinar jednostavno ne zeli pomoci uz komentar da on nije sintor. Katastroffffaaaaaaa
Ovog trena treci gradjanin (cija je zena u medjuvremenu uvukla cuku u svoju avliju) zove i kaze da veterinar mirza ne moze doci jer ima privatnih obaveza.
Katastrofa
-
VeljaPas
veterinar iz SA moze doci tek onda kada ne bude veterinara u Visokom.kiseljak wrote:Treba pozvati nekog veterinara da dođe it Sarajeva to je odmah rješenje a ne cekanje tog što ne želi doći.
svaki veterinar koji odbija pruziti pomoc povrijedjenoj zivotinji, u normalnoj zemlji gubi posao i biva javno prokazan,
- cheguevara_k1
Znaci li to, da ce pas do daljnjeg biti bez pomoci ??? Hajde onda da se organizujemo i prebacimo ga u Sarajevo ?u normalnoj zemlji
- cheguevara_k1
Ispao Dobrica u novinama
A ovo na slici uz njega mu je, vjerovali ili ne, kcerka.

-
Svileni
Hvala cheguevara na svemu sto si uradio za ovog psa kao i na postavljenoj prici o dobrom Dobrici i Omi. Nadam se da mu oporavak ide dobro i da ce se uskoro naci neko dobar poput njega da ga udomi. Misljenje o polupismenim idiotima koji im ovo sve rade sam ti rekao tamo gdje sam bio nepotrebno konspirativan k'o iz najbolje tradicije konspirativnosti razvijene izmedju laznog Valtera, Zisa i Mirne Potkazivaca pa ne bih da se ponavljam a i mogla bi mi ona naka Mirci opaliti ban od jedno, cirka, 2 ( slovima 2 ) vijeka zbog neprimjerenog govora pa gdje sam onda prispio, kukala mi sekularna majka. Ne znas ti Mirci. Vozi Folciku a pri tom je ters zena
. Ja sam vidio razne kombinacije al' ova kombinacija, Folcika + ters zena u njoj, ta ti je kombinacija, buraz moj, nepodnosljivo ubitacna
.
- cheguevara_k1
Ma nisam ja za njega ucinio nista u odnosu na ono koliko je on za sebe ucinio sam. Jos cu morati da ga bacim na dijetu ( pomislice neko da je tronogo prase )
A sto se Mirci tice, ona zna da ne smije da nas dira
Zaprijeceno joj je u jednom drugom postu pustanjem divljih zvjeri ( Cige - Lava osisanog; Dobrice - Tigra tronogog i Izudin-age - Medvjeda sepavog( copavaog) ) na onog njenog Husniju

p.s. Hvala i tebi na onome sto si ucinio za Dobricu. A i za Cigu.
A sto se Mirci tice, ona zna da ne smije da nas dira
p.s. Hvala i tebi na onome sto si ucinio za Dobricu. A i za Cigu.