I nije im valjao Marjan???!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
BSn

#826 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by BSn »

vratnik wrote:Marjane sve najbolje, uz tebe smo. Nazalost ne mozemo ti pomoci, kao ni ti nama.

Moze on vama - da nastavi radit svoj posao, no on to ne zeli.
Pitam se kakve taj covjek ugovore potpisuje, kad samo odjednom moze dici sidro i reci "ja ne zelim vise da komentarisem". Svugdje u svijetu postoji neki otkazni rok, nesto. Samo on, kad se pojave oni koji ne razmisljaju kao on, dize sidro i to je to...
BARESI

#827 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by BARESI »

Apsolutna podrška,al je žalosno što nijedna normalna priča ovdje nemože proć :roll: STOP NACIONALIZMU I PRIMITIVIZMU :bih:
BSn

#828 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by BSn »

johnny_blazze wrote:zao mi covjeka otisao sa sport-kluba i dosao ovdje i sad ga zajebaju gdje god ode da radi, prvo hayat pa sad ove entitetske televizije

Kazu da ono sto valja i traje, a sve sto prestane da traje ima razloge zasto je prestalo.
nokia6170

#829 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by nokia6170 »

BSn wrote:
johnny_blazze wrote:zao mi covjeka otisao sa sport-kluba i dosao ovdje i sad ga zajebaju gdje god ode da radi, prvo hayat pa sad ove entitetske televizije

Kazu da ono sto valja i traje, a sve sto prestane da traje ima razloge zasto je prestalo.
imal ko da vodi u zapisnik bisere :D
BarbaDue

#830 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by BarbaDue »

Podrska Marijanu, i molba...nemoj pokleknuti, bori se zajedno sa nama...mi cemo ti pomoci ali moras i ti pomoci nama :thumbup:

Svi zajedno do pobjede :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
girl

#831 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by girl »

meni je on malo "previse ogorcen i uvrijedjen" sta god mu se kaze. ne volim kako "reve" dok komentarise, daje stotinu bespotrebnih komentara, kad je ko jeo, pišao, bio kod tetke koja radi u uzicu u samoposluzi, ali vidim da ga narod voli i da iskreno i od srca radi posao. zato bih voljela da i dalje komentarise. al' nece ga plaho ni narodvoliti ako svaki mjesec digne nos i ode. nekad treba 1) sutit i trpit i dokazivat se da si bolji ako mislis da se isplati radi sebe/ nekog drugog ko ti je drag/ veceg dobra i
sl. 2) smislit nacin da uradis tom ko je tebi nesto uradio nesto isto ili gore
3) otici.

on cini mi se vec drugi put bira broj 3. a mozda grijesim? sretno,, kako god :)
samo malo

#832 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by samo malo »

bosanski wrote:Treba tražit da Bakir Hadžiomerović prenosi tekme. :D
Ekskluzivno! Sastavi timova
Skandalozno, lopta je otišla u gol aut
Ekskluzivno! sudija je produžio utakmicu tri minute
I onda Avdino javljanje sa terena "na ovom stadionu jos rade samo vuvuzele, ali onda je dosao ON"
softly

#833 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by softly »

Moze li nam neko TEHNICKI potkovan, objasniti moze li se na BHT ugraditi VISEKANALNI tonski prijenos, tj. mogucnost izbora komentatora u ovakvim prijenosima.
Pa nek svak sebi odabere komentatora, jer ocito je ovdje nakon smrti Tita i Mladena Delica vise ne moze jedan komentator svima valjati.
Taman kad bi i Mladen Delic se vratio, prosao bi isto i ko i Mijajlovic.
samo malo

#834 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by samo malo »

Inace, ono sto sam saznao, Arenasport ima plan uzimanja sto veceg kolaca Balkanu i skupljaju najbolje komentatore u regionu, vec su potpisali Zeljka Velu (najboljeg komentatora sa HTV-a) mislim da i Bahu vrbuju, a cuo sam i da je Marjan na meti.

Vjerovatno je to taj "medjunarodni projekat" na koji ide Marjan.
BSn

#835 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by BSn »

nokia6170 wrote:
BSn wrote:

imal ko da vodi u zapisnik bisere :D
More bit' da je biser, a more i ne bit. Do tebe je, nije do recenice.
vrhbosna

#836 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vrhbosna »

softly wrote:Moze li nam neko TEHNICKI potkovan, objasniti moze li se na BHT ugraditi VISEKANALNI tonski prijenos, tj. mogucnost izbora komentatora u ovakvim prijenosima.
Pa nek svak sebi odabere komentatora, jer ocito je ovdje nakon smrti Tita i Mladena Delica vise ne moze jedan komentator svima valjati.
Taman kad bi i Mladen Delic se vratio, prosao bi isto i ko i Mijajlovic.
Eno Baha živog,on je najbolji a na njega se malo ko žalio.
Mesud11

#837 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Mesud11 »

bosanski wrote:GENERALNI DIREKTOR RTVFBiH
Džemal Šabić
telefon: +387 (0)33 464 070
Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
telefon: +387 (0)33 461 101

HAJMO SAD KO VUVUZELE DA IM UŽARIMO TELEFON!
ZVONIMIR JUKIĆ, izvršni direktor
[email protected]

SPORTSKA REDAKCIJA
[email protected]

[email protected]

Nema drugog, brzeg i jednostavnog nacina, treba samo zvati i zvati, pisati mailove, navalite na telefone izrazite podrsku Marjanu i usput spomenite kolegiju FTV-a najblize!

A da je sramota, jesta bogami veeeelika sramota!
pridruzujem se orgiljama, mame im se najebem :x
vrhbosna

#838 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vrhbosna »

samo malo wrote:Inace, ono sto sam saznao, Arenasport ima plan uzimanja sto veceg kolaca Balkanu i skupljaju najbolje komentatore u regionu, vec su potpisali Zeljka Velu (najboljeg komentatora sa HTV-a) mislim da i Bahu vrbuju, a cuo sam i da je Marjan na meti.

Vjerovatno je to taj "medjunarodni projekat" na koji ide Marjan.
Željko Vela najbolji u HR:lol: :lol: :lol: :lol: Mutić se u grobu prevrće :-)
Rookie

#839 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Rookie »

Evo ja sam se požalio sportskoj redakciji Federalne televizije prije par minuta. Valjda koriste mail...

Poštovani,

želim da izrazim svoje duboko ogorčenje načinom na koji je Dragiša Ćorsović komentarisao utakmicu Srbija - Gana na Federalnoj televiziji, koja nije dužna, kao ni njeni gledaoci, da trpi očitu naklonjenost jednoj od reprezentacija i neprofesionalizam dotičnog.
Da ne bih nabrajao sve primjere i devedesetominutno savjetovanje igrača Srbije tipa "treba raširiti odbranu Gane, treba biti oprezan...", koje je nerijetko zvao po nadimcima, samo ću Vas zamoliti da se umiješate u svoj posao i da poslušate na kakav je način prokomentirao pogodak Gane.
Skandalozno!
Žao mi je što nemam tačan transkript ali pogodak i slavlje Gane je bilo popraćeno traženjem krivaca u reprezentaciji Srbije, objašnjavanjem njihovog psihološkog pada itd.
Pogodak i slavlje Gane je bilo praktično izignorisano. Samo poslušajte još jednom tih par minuta.
Bojim se i pomisliti kako bi bio prokomentarisan pogodak Srbije kad je i najmanja prilika rezultarala ogromnim uzbuđenjem dotičnog nacionaliste, za koje postoje video zapisi na kojima je rat iza nas opisivao kao odbranu srpske otadžbine od islamskih fanatika! Dovoljno je samo da ukucate njegovo ime i prezime u Google. Veći nacionalista ne može postojati i u pravo vrijeme se sigurno ne bi libio da se iživljava nad svim gledaocima Federalne televizije, kad bi mu se pružila prilika.
U nedostatku iste, upravo Federalna televizija mu je pružila sličnu mogućnost.
Svjestan sam da je i taj pogodak kasno postignut i da nije bilo vremena za promjene, ali svakako da na Vašu dušu ide sama procjena da će taj monstrum da korektno komentariše tu utakmicu.
Red je da se izvinete svojim gledaocima zbog toga i da više nikad ne dopustite da se Dragiša ikako ukaže na FTV-u, osim možda na 60 minuta u istrazi njegove ratne uloge.
Nadam se da ćete nekada negdje objaviti Vaše stajalište po pomenutom pitanju, makar i odgovorom na ovu moju žalbu.

Pozdrav.
Cyrax

#840 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Cyrax »

girl wrote:meni je on malo "previse ogorcen i uvrijedjen" sta god mu se kaze. ne volim kako "reve" dok komentarise, daje stotinu bespotrebnih komentara, kad je ko jeo, pišao, bio kod tetke koja radi u uzicu u samoposluzi, ali vidim da ga narod voli i da iskreno i od srca radi posao. zato bih voljela da i dalje komentarise. al' nece ga plaho ni narodvoliti ako svaki mjesec digne nos i ode. nekad treba 1) sutit i trpit i dokazivat se da si bolji ako mislis da se isplati radi sebe/ nekog drugog ko ti je drag/ veceg dobra i
sl. 2) smislit nacin da uradis tom ko je tebi nesto uradio nesto isto ili gore
3) otici.

on cini mi se vec drugi put bira broj 3. a mozda grijesim? sretno,, kako god :)
Nije on "previse ogorcen i uvrijedjen" nego nece da mu supci,koji blage veze sa sportom nemaju,odredjuju kad i kako ce raditi.Hajde bgti reci je li ti draze slusati njegove komentare(posto se toga hvatate ko p'jan plota a kad vas covjek pita o cemu da prica da vam guzici ugodi odgovora nema) ili nase hadalje koji se slome imena igraca da procitaju?Sto se glasa tice eve vam Cose giganta pa nek vam prede do kraja prvenstva a dabogda do penzije bio komentator na svakoj televiziji.
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#841 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by BolanBolan »

E ne mogu da vjerujem:

...dok je sa RTRS-a izdato saopštenje u kome se navodi kako Mijajlovićeva boja glasa iritira gledaoce, te kako ovaj komentator daje previše informacija!?

http://www.24sata.info/sport/fudbal/sp- ... o-nas.html
leviatan

#842 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by leviatan »

Dragiša Ćo(r)sović za Spor tSport.ba
"Nikad nisam ništa demantovao"

Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 14.06.10. 14:42.

Komentator Radio televizije Republike Srpske Dragiša Ćo(r)sović u razgovoru za SportSport.ba je kazao kako ne želi davati izjave, demantovati išta što je napisano, te je istakao kako je on novinar RTRS-a, a ne urednik.

Ćo(r)sović je indirektno kazao kako on nije odgovoran za uklanjanje Marjana Mijajlovića sa komentara utakmice SP, istakavši kako je on novinar u redakciji, a ne urednik, što implicira da za takvo nešto nema ni ovlasti.

"Ti si urednik SportSport.ba i znaš kako to ide u hijerarhiji", kaže Ćo(r)sović.
"Što se svega ostalog tiče, zakasnio si više od 24 sata sa pozivom. Ja nikada u životu nisam ništa demantovao, pa neću ni sad. Da si me nazvao jučer rekao bih ti sve što bi te zanimalo, ali ovako me nije briga šta ćeš napisati. Jučer sam pročitao tvoj tekst i da si me nazvao prije mogli bi pričati, ali ovako ne želim ništa reći, ni demantovati. Molim te, izbriši moj broj, a kada budeš dolazio u Lukavicu na Slaviju ja ću te uvijek lijepo dočekati", rekao je Ćo(r)sović i dodao:

"Ovaj razgovor sad što vodimo možeš upotrijebiti i zloupotrijebiti, nije me briga. Ja vaš portal svakako više neću čitati", zaključio je Ćo(r)sović u razgovoru za SportSport.ba
Šibicar

#843 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Šibicar »

BSn wrote:

Stoji to da Marijan nekad pretjera,ima mana,kao i svi,glas mu nije jača strana u prihvatljivosti za ljudsko uho,često mu se glas i izgubi,nekad i pravila ne poznaje(slučaj ofsajd) :mrgreen: ,ali jbg,narod ga voli,vjerovatno zbog toga što je onako fanatično komentarisao utakmice reprezentacije,pa je svima ostao simpatičan.Naravno,svako ima pravo na svoje mišljenje,pa tako je on za neke totalno loš,dosadan i peglativan komentator,dok je za druge odličan,zabavan i interesantan komentator....100 ljudi,100 ćudi...
saobracajni fax

#844 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by saobracajni fax »

bojim se da je nas marijan dobri se zamjerio nekada nekome uticajnom u BiH,i ovaj mu sada ne dozvoljava da radi ni na jednoj televiziji.
Bez ikakvog objasnjenja izbacen je sa obje televizije,a bio je omiljen u hajatu...
znate kako to ide kod nas:"budi siguran da se vise nigdje neces zaposliti,bolje ti je odlazi iz zemlje jer ti necu dozvoliti da radis ovdje"...
samo to moze biti
Erzsebet

#845 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Erzsebet »

Ne vidim razloga da prestane komentarisati sada, kao dijete se ljuti zbog nekoliko četnika koji su nazvali i protestvovali, te zbog četnika davidovića koji je četnicima uslišio molitve. Ne može se radi takvih stvari odustati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#846 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Truba »

pa čovječe ukinuli su ga na poluvremenu...
ljudi se zainate za manje stvari
Erzsebet

#847 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Erzsebet »

komi wrote:pa čovječe ukinuli su ga na poluvremenu...
ljudi se zainate za manje stvari
Pa ukinuli su ga na RTRS-u, nisu i na FTV-u i BHT-u. Neka ga ukidaju, treba im zabraniti da imaju njegov komentar ako već ne žele, a gledanost će im biti manja, jer će pametni ljudi gledati FTV. Mene nervira što odustaje, kada bi svi tako, ostala bi država samo debilima da je vode (kao što i jeste tako).
Truba

#848 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Truba »

pa ako ima bolja ponuda nek ide čovjek dalje...
Truba

#849 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Truba »

možda je mislio ostali se usrali :D
vemus

#850 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vemus »

Izvolite broj:

033 461 101, trazite Sportsku redakciju FTV-a a u drugom pozivu BHT-a i tako ce efekat biti veci...
Locked