Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Citat: Originalni Mostar Sevdah Reunion snima singl u studiju Pavarotti
Grupa Mostar Sevdah Reunion u sastavu: Ilija Zelić, Mustafa Šantić, Ljiljana Butler, Sead Avdić, Nedžo Kovačević i Kosta Latinović, čiji je naziv registriran i zaštićen u državnom Institutu za zaštitu ...
... intelektualnih prava BiH te u Svjetskoj organizaciji za zaštitu intelektualnih prava (World Intellectual Property Organisation), ušla je u studio gdje će snimiti novi singl. Na ovaj način grupa demantira pisanje pojedinih medija u kojima se govori o izlasku novog albuma ove grupe pod nazivom "Café Sevdah".
Naime, radi se o aktivnostima bivšeg menadžera grupe Drage Šestića te bivših članova grupe Miše Milić-Petrovića i Sandija Durakovića koji nemaju pravnu osnovu da koriste ime Mostar Sevdah Reunion u ove svrhe, objasnili su članovi grupe.
Dok traje snimanje singla kojim se najavljuje novi album, grupa Mostar Sevdah Reunion se ujedno priprema za gostovanje na Pulskom festivalu, 20. srpnja, gdje će nastupiti u sklopu večeri posvećenoj promociji 13. Sarajevo Film Festivala.
Preuzeto sa: http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=48628
Znači sada imamo dva MSR - jedan sa Dragijem Šestićem, a drugi sa Mustafom Šantićem. Šteta baš šteta
Bojim se da od toga neće biti ništa.
Tako je bilo i sa grupom Knock Out - nastavili razdvojene karijere i gdje su danas - nigdje.
Zar zaista u ovoj zemlji svaki iole dobar projekat mora da propadne?
ovo je veliki hendikep kako za bosnu tako i za cijeli balkan, pa i šire.
ali tako su onio odlučili, šteta, velika šteta.
sad mi je žao što ih nisam vidio uživo,
pozdrav raji!
nane_hercegovac wrote:Ma sad to dobri, nekako mi vise lici na nafuravanje, sve te obrade sevdaha, pa i ono sto Damir Imamovic radi nije OK. To mi lici na ono isto sto se desilo i sa nastankom folk muzike, kada su neki pokusali nesto improvizovati, pa su se pojavili neki bezveze zvukovi i bezveze stihovi, i za tu vrstu muzike kazu da je narodna.
Original je jedino Himzo Polovina, Zaim Imamovic, Zora Dubljevic, Behka i Ljuca, Emina Zecaj, da ne nabrajam ostale.
Kako god, mi imamo jednu mladu nasljednicu ovih velikana, konjicanku Almu Subasic, ko je slusao tu djevojcicu i ko je ljubitelj pravog sevdaha zna o cemu pricam.
necem da se slozim. to sto rade msr je super ( mislim na muziku, ne na "unutargrupsko" preseravanje.) a i damir mi je odlican, a njega i znam licno pa mi je tim jos i drazi
Da dodam i onu malu Aldijanu Tuzlak, ima takodjer lijep glas.
Amira Medunjanin je prica za sebe, jedna od najboljih mladih interpretatorki
bosanske sevdalinke u zadnje vrijeme. Sto se tice Mostar Sevdah Reuniona,
imali su dobar stil i muziku, malo je vise u zadnje vrijeme bilo pjesama s
Ljiljanom Petrovic nego sto su izdavali sevdalinke.