I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
horkesh

#76 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by horkesh »

5ar5rovic wrote:Što napadate čovjeka, ni kriva - ni dužna. Tuzlak, Ministar Kulture i svega još, u Sarajevu. Nije Emiru la(h)ko !!! Dobro je poznato da je Grad fascinacija provincijalaca ali ujedno i predmet tihe želje koja se našem Emiru, uz pomoć Stranke i ostvarila. Populistički glumac koji podilazi ukusu najšire publike u cilju ostvarenja svoga cilja - American Dream - posao u Rajvosa i to kakav - kulturan, a parali!!!
Svoj patološki antagonizam prema Gradu, žitelji provanse prikrivaju pokušajem identifikacije sa predratnim sarajevskim duhom, ali im ne ide... Sve se može naučiti i odglumiti, ali to, Emire, danas smo vidjeli, ne može.
Jasta, sanjao covjek o divnom Sarajevu, tom Gradu sa velikim G, koji je, kao sto znamo, zavist citavog svijeta. Isti je provincijalac kao i, recimo, Mirza Delibasic. Pih, ti provincijalci - nazad u sela!
schtab

#77 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by schtab »

Ne mogu da vjerujem sta se sve ovdje pise :shock: pa vise ne smijes ni na dzenazu otici :-) (ja nisam bio) al ne vidim nista lose sto su ljudi isli na dzenazu..

citam ove postove ko da vas je celo zlostavljo svaki dan!! ovako ne pisete o Karadzicu :-) sta ste se navili, ko da nemate pametnijih stvari nego palamuditi o covjeku (jos o mrtvom) neznam sto niste pisali dok je ziv bio, i dok ste mu to mogli reci u lice !!
LAIBACH KUNST

#78 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by LAIBACH KUNST »

Hajde ba, sad se niko nije stidio, pricam ti pricu...Bajram je praznik slavlja, veselja, smijeha, a u mnogim mjestima se obiljezavao i pucnjavom ako komunista nije bilo u blizini. To nije nemuslimanski adet.[/quote]

Izvini,ali je prekasno da bih vodio računa o detaljima,ali ti se zahvaljujem na savjetima (Možeš pogledati moje ranije komentare pa ćeš vidjeti da itekako znam koristiti internet).Što se tiče pucnjava,kod nas u Sarajevu toga za Bajram nije bilo (namjerno Bajram pišem velikim slovom).Kod nas ti je Bajram uvijek bio vjerski praznik i bilo je sramota isti slaviti kao da je seoska svadba.No dobro,nismo svi isti.Za tvoju informaciju,za ovaj protekli Bajram (08.12.2008.) u Sarajevu je bilo 68 građana lakše ili teže povrijeđenih (govorim o onima koji su se obratili za pomoć).Ako je to tebi normalno,onda u redu.Iskreno,meni je apsurdno da Muslimani bodu noževima bilo koga, bilo kada (posebno za Bajram),a još posebno kad se bodu između sebe.Zapravo,siguran sam da onaj ko pođe na proslavu Bajrama i ponese nož ili pištolj,taj sa Bajramom i Islamom nema nikakve veze.Ako griješim,ti napiši šta je onda ispravno.
Last edited by LAIBACH KUNST on 20/12/2008 01:25, edited 1 time in total.
Ohran

#79 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Ohran »

schtab wrote:Ne mogu da vjerujem sta se sve ovdje pise :shock: pa vise ne smijes ni na dzenazu otici :-) (ja nisam bio) al ne vidim nista lose sto su ljudi isli na dzenazu..

citam ove postove ko da vas je celo zlostavljo svaki dan!! ovako ne pisete o Karadzicu :-) sta ste se navili, ko da nemate pametnijih stvari nego palamuditi o covjeku (jos o mrtvom) neznam sto niste pisali dok je ziv bio, i dok ste mu to mogli reci u lice !!
Nije tu problem dzenaza, vecina od ovih sto pisu i ne znaju sta je dzenaza, koliko sam mogao primjetiti ovjdje ima mnooogo komunista i ne biraju nacina da oblate nekoga ko je radikalno protiv odn ko pripada stranci u kojoj je najvise Bosnjaka. Vidimo da su ovaj put sami sebi u stomak skocili jer se normalni ljudi zgrazavaju od njihovih komentara.
Ohran

#80 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Ohran »

Izvini,ali je prekasno da bih vodio računa o detaljima,ali ti se zahvaljujem na savjetima (Možeš pogledati moje ranije komentare pa ćeš vidjeti da itekako znam koristiti internet).Što se tiče pucnjava,kod nas u Sarajevu toga za Bajram nije bilo (namjerno Bajram pišem velikim slovom).Kod nas ti je Bajram uvijek bio vjerski praznik i bilo je sramota isti slaviti kao da je seoska svadba.No dobro,nismo svi isti.Za tvoju informaciju,za ovaj protekli Bajram (08.12.2008.) u Sarajevu je bilo 68 građana lakše ili teže povrijeđenih (govorim o onima koji su se obratili za pomoć).Ako je to tebi normalno,onda u redu.Iskreno,meni je apsurdno da Muslimani bodu noževima bilo koga, bilo kada (posebno za Bajram),a još posebno kad se bodu između sebe.Zapravo,siguran sam da onaj ko pođe na proslavu Bajrama i ponese nož ili pištolj,taj sa Bajramom i Islamom nema nikakve veze.Ako griješim,ti napiši šta je onda ispravno.
E tu sam vec protiv, mada tako ni izbliza nije bilo prije. Znas (ako si upamtio, a ako nis pitaj starije) prije ti i nije bilo toliko oruzja da bi se takve stvari desavale, medjutim poenta je trebala da bude skroz druga.
LAIBACH KUNST

#81 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by LAIBACH KUNST »

Upamtio sam svašta,ali nikada nije bilo normalno pucati i ranjavati ljude.Posebno ako to neko radi slaveći vjerski praznik.
Izvini,spava mi se,pa ako budeš raspoložen sutra,možemo nastaviti.
Ohran

#82 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Ohran »

LAIBACH KUNST wrote:Upamtio sam svašta,ali nikada nije bilo normalno pucati i ranjavati ljude.Posebno ako to neko radi slaveći vjerski praznik.
Izvini,spava mi se,pa ako budeš raspoložen sutra,možemo nastaviti.
Nema problema, lahka ti noc.
amrica

#83 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by amrica »

Ode tema niđe veze.
Apsolvirano, ko je bio IBC prije rata, u ratu i poslije rata, sad je tema sta je ministar KULTURE Kantona Sarajevo(!!????) radio na dženazi jednog samoubice sa takvom prosloscu?
mostarac

#84 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

amrica wrote:Ode tema niđe veze.
Apsolvirano, ko je bio IBC prije rata, u ratu i poslije rata, sad je tema sta je ministar KULTURE Kantona Sarajevo(!!????) radio na dženazi jednog samoubice sa takvom prosloscu?
rekao sam vec:
Davao primjer djacima, kao ministar obrazovanja, ko treba da im budu uzori i kojim putem da krenu.
Ohran

#85 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by Ohran »

Amrice, da ti nisi slucajno plavusa?
amrica

#86 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by amrica »

Ja pisala o pateticnom jeftinom i jadnom nastupu kod Denisa Latina, kad je plakao zbog ratnih strahota u Sarajevu.... Samo je ponizio sve Sarajlije time, niko od nas ne plače kad se sjeti rata, nego smo ponosni što smo preživjeli, a naše mrtve oplakujemo svako na svoj način, ne treba nam glumac koji Sarajeva u ratu nije vidio da nas predstavlja.

I njegovo pojavljivanje na svakoj sahrani ili godisnjici necije smrti, ponekad ima smisla, ali ovo danas.... halllo Al Capone? Ova drzava je vlasnistvo mafije, to je jasno, ali ovo prvi put (osim Bakira I.) da ministri i slični glavonje prisistvuju sahranama pravih vlasnika ove drzave.

ooopps, sahranama, dženazama, ukopima, da ne bude zabune za one koji ne razumiju, i nazzi naboja.
amrica

#87 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by amrica »

Ohran wrote:
Amrice, da ti nisi slucajno plavusa?

Jao, kako si ti genijalan, to jos nikad nisam cula :-) :-) :-) :-) :-)
emigracija

#88 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by emigracija »

Ma ja nataknem na neku stvar i sve cele i cace i juke i ostale majmune...a ko se nadje uvrijedjen nataknem i njega da mu bude lakse. Eeeee kako bi se nas drug Tito obracunao laganini sa ovom bagrom, a najvise bi najebali ovi sto ih kuju u zvijezde... ''...jel ti celo uzor? Jeste! E hodi malo 'vamo...''....
dimu

#89 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

Sir Charles wrote: Problem je u tome sto je na toj dzenazi bio Emir Hadzihafizbegovic - ministar, a ne Emir Hadzihafizbegovic - gradjanin. I kao sto je neko vec ranije rekao, dok obavlja javnu funkciju, on je obavlja 24h dnevno, sve dok je na tu funkciju imenovan. Kada je prestane obavljati, neka ide gdje hoce, kada hoce i kome hoce....

sta bolan ti pricas kakvih 24h ???

ima covjek radno vrijeme

sta kad Emir ode na more na odmor jel i tad ministar ?

kako ti genije znas jel otisao kao ministar ili kao gradjanin ??? kako uopste on moze biti gradjanin ako je ministar 24h dnevno onda ??? pricas gluposti obicne

ako vec imas nesto protiv ministra nadji bolji argument, jer moze raditi i ici gdje hoce van radnog vremena neces mu sigurno ti odredjivat

a sto se tice Cele rahmetli, sad ste se svi raspisali kad je covjek umro, gdje ste bili tako puni dokaza protiv njega dok je bio ziv ? imali ste priliku da ucinite nesto a sad se nasli pravit pametni po forumu... jadno
dimu

#90 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

emigracija wrote:Ma ja nataknem na neku stvar i sve cele i cace i juke i ostale majmune...a ko se nadje uvrijedjen nataknem i njega da mu bude lakse. Eeeee kako bi se nas drug Tito obracunao laganini sa ovom bagrom, a najvise bi najebali ovi sto ih kuju u zvijezde... ''...jel ti celo uzor? Jeste! E hodi malo 'vamo...''....

sto ne ode na dzenazu danas pa to isto ne rece pred svima ?

jesi yeben iza tastature, svaka ti cast
mostarac

#91 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

dimu wrote:
Sir Charles wrote: Problem je u tome sto je na toj dzenazi bio Emir Hadzihafizbegovic - ministar, a ne Emir Hadzihafizbegovic - gradjanin. I kao sto je neko vec ranije rekao, dok obavlja javnu funkciju, on je obavlja 24h dnevno, sve dok je na tu funkciju imenovan. Kada je prestane obavljati, neka ide gdje hoce, kada hoce i kome hoce....

ima covjek radno vrijeme

kako ti genije znas jel otisao kao ministar ili kao gradjanin ??? kako uopste on moze biti gradjanin ako je ministar 24h dnevno onda ??? pricas gluposti obicne

ako vec imas nesto protiv ministra nadji bolji argument, jer moze raditi i ici gdje hoce van radnog vremena neces mu sigurno ti odredjivat

a sto se tice Cele rahmetli, sad ste se svi raspisali kad je covjek umro, gdje ste bili tako puni dokaza protiv njega dok je bio ziv ? imali ste priliku da ucinite nesto a sad se nasli pravit pametni po forumu... jadno

Ministar vlade ima radno vrijeme, al on je ministar i kad nije na poslu i kao takav je javna licnost koja je tu da PREDSTAVLJA i REPREZENTUJE. Zakonski gledano Ministar obrazovanja i kulture PREDSTAVLJA u JAVNOSTI i PRAVNIM POSLOVIMA obrazovanje i kulturu i shodno tome ministar nije u zakonskoj mogucnosti otici na javni skup, a dzenaza to jeste po svim oblicima i definicijama javnih skupova, kao gradjanin. On zakonski ne moze za vrijeme trajanja svog mandata biti tamo kao gradjanin. Zakon je to jasno definisao i rekao da u JAVNOSTI, sto znaci i na javnim skupovima, ministar predstavlja obrazovanje i kulturu, makar mu to i padalo van radnog vremena.
amrica

#92 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by amrica »

A sta jedan ministar treba tražiti na sahrani jednog osudjenog silovatelja i ubice?

I to sarajevski siledžija, a ministar taze, frišak sarajlija?
mostarac

#93 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

dimu wrote:
emigracija wrote:Ma ja nataknem na neku stvar i sve cele i cace i juke i ostale majmune...a ko se nadje uvrijedjen nataknem i njega da mu bude lakse. Eeeee kako bi se nas drug Tito obracunao laganini sa ovom bagrom, a najvise bi najebali ovi sto ih kuju u zvijezde... ''...jel ti celo uzor? Jeste! E hodi malo 'vamo...''....

Heh pa da ga neko od ministrove raje propuca :D
mostarac

#94 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

dimu wrote:

ima covjek radno vrijeme

Ucinio je Salem Miso, al drzava je stala iza Cele, a o Misinoj sudbini vise niko nista ne zna. Nismo mi tu da cinimo. Miso je to uradio umjesto nas, al Celo je nazalost mocniji od Salema Mise i njegove presude.
dimu

#95 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

amrica wrote:A sta jedan ministar treba tražiti na sahrani jednog osudjenog silovatelja i ubice?

a sta recimo ako mu je u rodu bio nesto ? ako mu je bio prijatelj ?

ti bi sjedila kuci, ne bi otisla clanu porodice na dzenazu ma kakav on bio za zivota ?

njegova porodica i prijatelji sigurno ne pricaju o njemu kao kriminalcu pa nazovi to zivotom u zabludi ili kako hoces, ljudi su se oprostili od njega i nemas ni ti ni bilo ko drugi tu pametovati sto je neko isao na dzenazu
emigracija

#96 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by emigracija »

dimu wrote:

Ja sa ubicama i samoubicama ne zelim nista da imam niti imam potrebu da se s tobom ovdje nesto raspravljam kad si vjerovatni klinjo koji nema jos pravo ni na licnu kartu a kamoli na svoje neko misljenje pa ti ga kuci namecu
amrica

#97 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by amrica »

@dimu

a jesi li mu to ti u rodu kad tako pricas?

On je ministar!!!!!! placen od strane poreskih obveznika ovog grada, nije placen od svoje rodbine ili svojih prijatelja. Kad se kandidiras za neku funkciju, privatni život zdraaavo.... mislim privatni život vezan za bas privatno, veze sa mafijom, kromosima, itd...

A ako bas mene osobno pitas, i da mi je rodjeni brat (hvala bogu nije) a da je udario, a kamoli silovao ijednu žensku, ne da mu ne bih otisla na sahranu, nego bih ga se javno odrekla.
mostarac

#98 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

dimu wrote:
amrica wrote:A sta jedan ministar treba tražiti na sahrani jednog osudjenog silovatelja i ubice?

a sta recimo ako mu je u rodu bio nesto ? ako mu je bio prijatelj ?

ti bi sjedila kuci, ne bi otisla clanu porodice na dzenazu ma kakav on bio za zivota ?

njegova porodica i prijatelji sigurno ne pricaju o njemu kao kriminalcu pa nazovi to zivotom u zabludi ili kako hoces, ljudi su se oprostili od njega i nemas ni ti ni bilo ko drugi tu pametovati sto je neko isao na dzenazu

Jesi ti kad cuo za rijec koja se zove PROTOKOL? E vidis kao ministar izmedju ostalog si duzan postovati i protokol, a protokol kaze da se ugled institucije ne smije dovoditi u pitanje. Dakle obzirom da je Celo bio jedan OSUDJENI kriminalac, tamo jedan ministar nije smio biti jer narusava ugled vlade pa taman da mu je brat rodjeni.
Za ovakve stvari se u normalnim drzavama podnosi momentalna ostavka ili te sutra razrijese duznosti htio ti ili ne htio. Ovakvi gafovi se u normalnim zemljama ne prastaju, a kamoli da ih neko brani.
Mogao mu je bit brat rodjeni to nema veze. On je sa ovim cinom nepobitno ukaljao ugled institucije i za to u politickom smislu "leti glava" i to zauvijek.
Al kao sto Zlatko Lagumdzija rece: "Sve drzave svijeta imaju svoju mafiju, samo u Bosni i Hercegovini mafija ima svoju drzavu" pa u skladu s tim, a i uz merhametli odobravanje avaza, a time i sirih masa, ministar je otisao na dzenazu osudjenom kriminalcu i nece se desiti nista.
dimu

#99 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by dimu »

emigracija wrote:
dimu wrote:

Ja sa ubicama i samoubicama ne zelim nista da imam niti imam potrebu da se s tobom ovdje nesto raspravljam kad si vjerovatni klinjo koji nema jos pravo ni na licnu kartu a kamoli na svoje neko misljenje pa ti ga kuci namecu

ma nisam ja ni prohodao jos, samo ti uzivaj mangupe iza monitora hahaha

vidim frustracije pucaju iz tebe, pa ih lijecis nazivajuci rahmetli ljude majmunima na forumu, hajde uzivo to nekome reci da te vidimo strasni...
mostarac

#100 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!

Post by mostarac »

dimu wrote:
emigracija wrote:
dimu wrote:

ma nisam ja ni prohodao jos, samo ti uzivaj mangupe iza monitora hahaha

vidim frustracije pucaju iz tebe, pa ih lijecis nazivajuci rahmetli ljude majmunima na forumu, hajde uzivo to nekome reci da te vidimo strasni...
Sila je jezik glupih ljudi i ne vidim nijedan razlog zasto bi covjek htio da dolazi u situaciju da se razracunava sa onima koji su premalo pametni, al dovoljno glupi da svoje argumente dokazuju nasilnim putem ;)
Post Reply