Svako ima pravo da ide na dženazu kome hoće to je čak i dužnost.. Ali meni to i jeste problem u državi što su ministrima najbolji prijetelji Ćelo Šaja i slična ekipa...dimu wrote:JThomas wrote:e jest, baš smo to rekli, ja eto mislim da je branković pošten, kako me samo skontadimu wrote: a ovi ministri direktori i ostali svi su posteni dobri super fini itd ???
pa hajde hoces li praviti frku ako brankovic krepa i bude sahranjen sa drzavnim pocastima zato sto je premijer a ustvari krao gdje je stigao ??
ili ces praviti frku zato sto je neki ministar otisao svom prijatelju na dzenazu ??
I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
- saibaba
#226 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
- jazz001
#227 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
mi smo slijepci ba,,,kaze mi covjek u Hrvatskoj 1997,,,to je bilo u proslom vijeku
,,, pricamo nesto bezveze,,,kaze slusaj me dobro,,,VI BOSANCI SAMO MISLITE DA IMATE DRZAVU,,,VI JE IMATE,,,ALI NEMA KO DA VAM JE VODI,,,i sad nesto kontam fakat je covjek bio u pravu,,,ja kontao nesto me provocira
a čovo bio u pravu 100%,,,eeee
- JThomas
#228 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
prvi dio nije tačan, mi NEMAMO državu 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#229 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Vi i dalje o Celi i Celinoj raji...
Zabrinjava li vas cinjenica da ce sad, kad krene borba za njegovu poziciju, biti okrsaja izmedju njegovih pulena i "novih klinaca", i da ce ti okrsaji bili BILO KAD BILO GDJE?=
Ja nisam rat u Sarajevu prezivjela da bi nastradala na sred ulice zato sto se nekom klosaru nadiglo da se obracuna sa drugim klosarom cija je neka mahala...
Zabrinjava li vas cinjenica da ce sad, kad krene borba za njegovu poziciju, biti okrsaja izmedju njegovih pulena i "novih klinaca", i da ce ti okrsaji bili BILO KAD BILO GDJE?=
Ja nisam rat u Sarajevu prezivjela da bi nastradala na sred ulice zato sto se nekom klosaru nadiglo da se obracuna sa drugim klosarom cija je neka mahala...
-
sanny
#230 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Na sramotu drzavi, vlasti i onom koga je predstavljao!
Tesko nama s ovkvim herojima, zastitnicima nacionalnih interesa i velikim vjernicima na baterije..
Tesko nama s ovkvim herojima, zastitnicima nacionalnih interesa i velikim vjernicima na baterije..
-
VjecitiStudent
#231 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
mIRCerka wrote:Vi i dalje o Celi i Celinoj raji...
Da onda pravimo peticiju da puste Gashija iz zatvora?
- amrica
#232 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Nije se pojavio na sahrani Denisa Mrnjavca, djecaka koji bi danas napunio 17 godina....Asana wrote:Razumijem ja da je sevap svakog muslimana da svakom muslimanu klanja dzenazu, ali .... svaki dan su novine pune smrtovnica: umiru bolesni, stari, sami, umiru i djeca jer nedostaje lijekova za njihovo lijecenje (nisu djeca toliko vrijedna kao Celo, pa da se lijece i izmjestaju od para poreskih obveznika...)
... pa svako ipak ne ide na svaku dzenazu, nego odabere onu ili onog pokojnika, koji mu je vazan
svojim izborom E.H. se priklonio idolu Nermina Sikirice
i stao protiv svih neduznih zrtava kaosa u kojem zivimo, a za koji su zasluzni takvi poput Cele i njihovi prijatelji i zastitnici
E.H. je izgubio svaki moralni kredibilitet da se pojavljuje bilo gdje kao ministar
-
VjecitiStudent
#233 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Naravno, pa nije "njegov" pa da mu ide na sahrane.amrica wrote: Nije se pojavio na sahrani Denisa Mrnjavca, djecaka koji bi danas napunio 17 godina....
-
mIRCerka
#234 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Pricaj ti sta hoces, ako si slusao zadnji snimak Ramiza Cele kad kaze DAJ DA SE NADJEMO NEGDJE VANI PA DA TO RIJESIMO NEMOJ U GRADU MOZE NEKO NASTRADAT...tako se to radi...nek idu na livadu nek se porokaju, ko prezivi nek bude sef "opasnih momaka" i tacka...VjecitiStudent wrote:mIRCerka wrote:Vi i dalje o Celi i Celinoj raji...
Ja nisam rat u Sarajevu prezivjela da bi nastradala na sred ulice zato sto se nekom klosaru nadiglo da se obracuna sa drugim klosarom cija je neka mahala...![]()
Tih ce ljudi uvijek biti, kao sto ce uvijek biti i prostitutki...al sve vise i vise se obracuni desavaju u po bijela dana medju rajom koja nit luk jede nit luk mirise...
- madner
#235 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Eh, to je razlika izmedju Cela i Gasija.
Gasi se jedino moze obracunat sa svojim ogledalom sam.
Gasi se jedino moze obracunat sa svojim ogledalom sam.
- veljaca
#236 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Tvoje misljenje, imas pravo na to. Ja se sa tim ne slazem, imam pravo. Samo da doprinesem temi - trebalo bi da svi koji su na nekim funkcijama, kada idu na neka mjesta kao OBICNI ljudi - da nose natpis - NISAM U ( NA ) FUNKCIJI. Da se zna kad rade nesto kao funkcioneri a kada kao obicni ljudi.Asana wrote:
E.H. je izgubio svaki moralni kredibilitet da se pojavljuje bilo gdje kao ministar
-
VjecitiStudent
#237 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
I koliko se do sada takvih obracuna desilo van grada?mIRCerka wrote:Pricaj ti sta hoces, ako si slusao zadnji snimak Ramiza Cele kad kaze DAJ DA SE NADJEMO NEGDJE VANI PA DA TO RIJESIMO NEMOJ U GRADU MOZE NEKO NASTRADAT...tako se to radi...nek idu na livadu nek se porokaju, ko prezivi nek bude sef "opasnih momaka" i tacka...VjecitiStudent wrote:![]()
Tih ce ljudi uvijek biti, kao sto ce uvijek biti i prostitutki...al sve vise i vise se obracuni desavaju u po bijela dana medju rajom koja nit luk jede nit luk mirise...
- Asana
#238 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
procitaj ponovo veljaca... pa svako ipak ne ide na svaku dzenazu, nego odabere onu ili onog pokojnika, koji mu je vazan
i stao protiv svih neduznih zrtava kaosa u kojem zivimo, a za koji su zasluzni takvi poput Cele i njihovi prijatelji i zastitnici
svojim izborom se EH degradirao i pokazao da nije osoba koja ima dovoljno moralnog integriteta da bude ministar obrazovanja i kulture bilo gdje, a i to se ocekuje od drzavnih sluzbenika, zar ne...?
Uostalom, bas me zanima da li je EH unaprijed pisao sate za izostanak s posla u privatne svrhe, ili je ipak upotrijebio radno vrijeme da ode negdje kao privatna osoba...?
- veljaca
#239 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Evo PROCITAH bogami vise puta - kako mi ti rece .... Moras priznati ( a smatram te takvom - razumnom osobom ) da postoje i ljudi koji drugacije misle - od pamtivijeka.Asana wrote:procitaj ponovo veljaca... pa svako ipak ne ide na svaku dzenazu, nego odabere onu ili onog pokojnika, koji mu je vazan
svojim izborom se EH degradirao i pokazao da nije osoba koja ima dovoljno moralnog integriteta da bude ministar obrazovanja i kulture bilo gdje, a i to se ocekuje od drzavnih sluzbenika, zar ne...?
Uostalom, bas me zanima da li je EH unaprijed pisao sate za izostanak s posla u privatne svrhe, ili je ipak upotrijebio radno vrijeme da ode negdje kao privatna osoba...?
Eto vec kad si tako fino napisala ( iako nije tema ) koji po tebi od drzavnih sluzbenika rade isto kao E.H. a koji ne rade tako ? Ako mozes da odgovoris. I koliko ih pise izlaske u PRIVATNE svrhe ?
- Asana
#240 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
http://adsfbih.gov.ba/download/propisi/ ... ks_bos.pdfII - PRINCIPI ETIČKOG KODEKSA
4. U ostvarivanju principa Kodeksa, državni službenik obavezan je da preduzima, u skladu sa
ovim Kodeksom, određene radnje i mjere, odnosno da se suzdržava onih radnji koje su kao takve
zabranjene.
5. U izvršavanju zadataka predviđenih opisom radnog mjesta, pored obaveza koje proizilaze iz
ustava, zakona i drugih propisa, državni službenik osigurava:
• poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine, Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, zakona i
drugih propisa u Državi Bosni i Hercegovini i Federaciji Bosne i Hercegovine;• poštivanje i privrženost pravnom poretku Države Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne
i Hercegovine;
• poštivanje vrijednosti međunarodnog prava;
• sprečavanje zloupotrebe pozicije u organu državne službe u korist ličnog interesa;
• savjesno, stručno, samostalno i odgovorno obavljanje zadataka, uz puno zalaganje za
afirmaciju državne službe i čuvanje njenog ugleda, o čemu se mora voditi računa i van
radnog vremena;
-
zonbirile
#241 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
pa čoek je čuvao ugled,ugledalo ga cijelo Sarajevo.
- scooter21ba
#242 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
toliko o mircerki pacifisti koja se bori za prava ljudi zivotinja i svega i da grad bude boljimIRCerka wrote:Vi i dalje o Celi i Celinoj raji...
jesam li slijep ili ti je zao cele?
a toliko si glasna kad su ugrozena prava bilo koga mi moramo se boriti protiv toga itd
tvoja prica otprilike ovako ide neka njih nek drze ove male kriminalce pod sakom ali ce oni krasti na veliko i mene i tebe i tvog oca tetka majku i moje i pete i desete
samo nek se ne obracunavaju u gradu gdje mogu stradati nevini od metka a sto stradaju drugi na druge nacine to je nevazno jeli tako?
ja mislio ti onakva kakvom si se predstavljala al sam se grdno prevario
ps ako je imalo demokratski valjda mogu svoje misljenje iznjeti da ne dobijem ban jer si ti mod
-
mIRCerka
#243 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Prvo, ban bi trebao dobiti jer si bezobrazan i unaprijed pises nesto sto je nidje veze.scooter21ba wrote:toliko o mircerki pacifisti koja se bori za prava ljudi zivotinja i svega i da grad bude boljimIRCerka wrote:Vi i dalje o Celi i Celinoj raji...
a toliko si glasna kad su ugrozena prava bilo koga mi moramo se boriti protiv toga itd
tvoja prica otprilike ovako ide neka njih nek drze ove male kriminalce pod sakom ali ce oni krasti na veliko i mene i tebe i tvog oca tetka majku i moje i pete i desete
samo nek se ne obracunavaju u gradu gdje mogu stradati nevini od metka a sto stradaju drugi na druge nacine to je nevazno jeli tako?
ps ako je imalo demokratski valjda mogu svoje misljenje iznjeti da ne dobijem ban jer si ti mod
Drugo, ili ne znas citati, ili si teze nadrogiran pa ne vidis sta pise, drugog objasnjenja nema.
Trece, meni nije zao Cele. Nikoga ko se kriminalom bavi mi nije zao. Zao mi je sve one zavedene djece koja u takvim likovima vide idole. sakama i oruzjem do novca, ne radom.
Procitaj malo i zakljucanu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=58132 pa onda sudi sta sam i kako sam napisala.
Pa ces skontati koliko si se ovim postom provalio.
PS I dalje zelim svim ljudima iz krim miljea da odu na livadu i da se na istoj porokaju. Jer se ova danasnja djeca rokaju na sred ulice gdje ja kao obicni prolaznik mogu ni kriva ni duzna nastradati.
Kontas li sad ili ti treba nacrtati?
-
brinetta
#244 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
toliko o mircerki pacifisti koja se bori za prava ljudi zivotinja i svega i da grad bude boljiscooter21ba wrote:mIRCerka wrote:Vi i dalje o Celi i Celinoj raji...
Tebi nije dobro. Mirci bi trebala pisati proste, nikako prostoprosirene recenice kako ti ne bi ti vadio svoje slobodoumne zakljucke, hrkljus!!!!!!!
Last edited by brinetta on 22/12/2008 16:33, edited 1 time in total.
- scooter21ba
#245 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
ja bezobrazan?mIRCerka wrote:Prvo, ban bi trebao dobiti jer si bezobrazan i unaprijed pises nesto sto je nidje veze.scooter21ba wrote: toliko o mircerki pacifisti koja se bori za prava ljudi zivotinja i svega i da grad bude bolji
Drugo, ili ne znas citati, ili si teze nadrogiran pa ne vidis sta pise, drugog objasnjenja nema.
Trece, meni nije zao Cele. Nikoga ko se kriminalom bavi mi nije zao. Zao mi je sve one zavedene djece koja u takvim likovima vide idole. sakama i oruzjem do novca, ne radom.
Procitaj malo i zakljucanu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=58132 pa onda sudi sta sam i kako sam napisala.
Pa ces skontati koliko si se ovim postom provalio.
PS I dalje zelim svim ljudima iz krim miljea da odu na livadu i da se na istoj porokaju. Jer se ova danasnja djeca rokaju na sred ulice gdje ja kao obicni prolaznik mogu ni kriva ni duzna nastradati.
Kontas li sad ili ti treba nacrtati?
pa da najlakse je tako ko ti odgovori bezobrazan je
posto sam vidio nekoliko slucajeva onda bi se unaprijed ogradio
drugo vidim dobro da zalis celu sto je mrtav jer onda se ne bi ovi mali kriminalci borili za vlast
zao ti djece a volila bi da je on ostao da bi se obracunavao sa ostalima van grada?
nisam se uopste provalio jer u prethodnom postu vidim sta si napisala
ako znas crtati nacrtaj
- scooter21ba
#246 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
ti njen advokat ili potrcko?brinetta wrote:
Tebi nije dobro. Mirci bi trebala pisati proste, nikako prostoprosirene recenice kako ti ne bi ti vadio svoje slobodoumne zakljucke, hrkljus!!!!!!!
pogledah temu i ti ocito isto misljenje imas
ajd zdrao
-
mIRCerka
#247 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Nauci citati kad ti ne bude guzva na poslu.scooter21ba wrote: ja bezobrazan?
pa da najlakse je tako ko ti odgovori bezobrazan je
posto sam vidio nekoliko slucajeva onda bi se unaprijed ogradio
drugo vidim dobro da zalis celu sto je mrtav jer onda se ne bi ovi mali kriminalci borili za vlast
zao ti djece a volila bi da je on ostao da bi se obracunavao sa ostalima van grada?
nisam se uopste provalio jer u prethodnom postu vidim sta si napisala
ako znas crtati nacrtaj
Evo napisacu ti velikim slovima da ti bude lakse procitati.
MENI NIJE ZAO CELE. ZAO MI JE MENE JER ZBOG STRAHA OD MOGUCIH I VRLO VJEROVATNIH OBRACUNA U BORBI ZA NJEGOVO MJESTO MOGU NASTRADATI KAD SUBOTOM POPODNE PROSETAM FERHADIJOM.
Mogu li dalje??
ZAO MI JE SVE ONE DJECE KOJA U NJEMU VIDE IDOLA I SMATRAJU DA JE TO ISPRAVAN PUT, LAKA LOVA NAJBOLJA LOVA.
Smijem li dalje ili jos uvijek varis prve dvije recenice???
SVE "OPASNE" MOMKE MOLIM I PREKLINJEM DA SVOJE VRLO VJEROVATNE OBRACUNE OBAVE NEGDJE NA LIVADI ILI U 4 UJUTRO KAD NEMA CIVILA I NEDUZNIH GRADJANA NA ULICI.
Kontas li sad?
-
dimu
#248 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
koji je to obracun bio ove godine osim pucnjave u incognitu ?mIRCerka wrote:al sve vise i vise se obracuni desavaju u po bijela dana medju rajom koja nit luk jede nit luk mirise...
ne mozes stavljati takve obracune sa obracunima medju "obicnom" rajom, kao ovi sto se bodu, tuku, otimaju, kradu itd... to nema veze sa ovim "zvucnim imenima"
tako su se raja uspanicila i kad je Delalic ubijen kao sad ce bit belaji sad ce ovo sad ce ono, i nista se plaho ne desi sto nije uobicajeno...
tako da se nece nista sad desavati strasno, Celine ce poslove ili preuzeti neko drugi, ili ce njegova ekipa nastaviti i to je to...
-
Vozac
#249 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
Je li trebo svaki musliman onda da izvrsi svoju duznost i dodje tom covjeku na dzenazu? Od Rejsa do prosijaka?donBeton wrote:Koji je problem u tome što je jedan musliman izvršio svoju dužnost?amrica wrote:taj isti glumac je plakao, brisao suze kod Denisa Latina u emisiji o opkoljenom Sarajevu kad su gosti, Sarajlije, od Senada Hadžifejzovića do "anonimnih" stanovnika ovog grada tokom rata pricali šta je bilo i kako je bilo...
Koja patetika. Ali što jest, jest, vrhunski je glumac. Mislim da mu je bilo teže zaplakati za sarajevskim stradinjima nego glumiti bosanskog glupana u karauli.
- scooter21ba
#250 Re: I MINISTAR SE OPROSTIO OD ĆELE!!!
kao sto dimu pomenumIRCerka wrote: Nauci citati kad ti ne bude guzva na poslu.
Evo napisacu ti velikim slovima da ti bude lakse procitati.
MENI NIJE ZAO CELE. ZAO MI JE MENE JER ZBOG STRAHA OD MOGUCIH I VRLO VJEROVATNIH OBRACUNA U BORBI ZA NJEGOVO MJESTO MOGU NASTRADATI KAD SUBOTOM POPODNE PROSETAM FERHADIJOM.
Mogu li dalje??
ZAO MI JE SVE ONE DJECE KOJA U NJEMU VIDE IDOLA I SMATRAJU DA JE TO ISPRAVAN PUT, LAKA LOVA NAJBOLJA LOVA.
Smijem li dalje ili jos uvijek varis prve dvije recenice???
SVE "OPASNE" MOMKE MOLIM I PREKLINJEM DA SVOJE VRLO VJEROVATNE OBRACUNE OBAVE NEGDJE NA LIVADI ILI U 4 UJUTRO KAD NEMA CIVILA I NEDUZNIH GRADJANA NA ULICI.
Kontas li sad?
to se svake subote desavaju obracuni?
evo sada je bila subota ja ne vidjeh niti cuh da se desio bilo kakav obracun a nema cele
cak se cini mi se raja osjeca sigurnije i slobodnije