I MI KONJA ZA TRKU IMAMO ...

Fair Life

#1 I MI KONJA ZA TRKU IMAMO ...

Post by Fair Life »

Image

Politikom se ne mogu baviti oni koji vole istinu i ljepotu, jer politika se ne bavi ni istinom ni ljepotom. Najvaznije im je uzeti novac od onih koji ga imaju i koji su ga spremni "investirati" u politiku i uzeti glasove od siromasnih uz obecanje da ce ih stititi jedne od drugih.

Nasi "politicari" nisu izuzetak. Trude se da uvjezbaju laganje u pravi cas. Njima trebamo zahvaliti sto nam je buducnost jasnija od proslosti. Naime, o nasoj bosanskoj buducnosti su se izgleda vec uspjesno dogovorili izmedju sebe. Sto se tice proslosti vjerujem da ce se i o njoj dogovoriti. Preostaje samo da i narodi Bosne i Hercegovine klepnu usima i prihvate politicke lazi kao 'zdravo za gotovo'. Po svemu sudeci nismo daleko od tog trenutka. Za "srpske i hrvatske" politicke kadrove nije upitno, njihovo je djelovanje protiv Bosne i Hercegovine jasno od samog pocetka, ali me iznenadjuju stavovi onih "politicara" koji su se busajuci u prsa "kleli" u potrebu ocuvanja cjelovite i nedjeljive BiH.

Za tu ideju mnogi su dali zivote. Danas vjerujem da su mnogi bili obmanuti. Danasnja politika to jasno pokazuje. Nije se ginulo za oslobodjenje Bosne i Hercegovine, nego za vjersko i nacionalno oslobodjenje, pardon okupaciju, sopstvenog naroda.

Danas ti isti ne misle isto.

Danas oni misle BiH ono isto sto su mislili Mate Boban i Radovan Karadzic. U cemu je razlika? U tome sto su to "nasi kadrovi", pa ako i oni pristanu na rezultate (unutrasnje granice) obiljezene genocidom i mi cemo, jer nasi su ??!!

Sramota !!

Pitam vas: Nije li ovaj nastup Bakira Izetbegovica samo kontinuitet politike koju je SDA vodila od samog pocetka (ali zakrabuljeno da bi obmanula "svoj" narod - Muslimane, sada vec uobicajeno Bosnjake)? Ne ide li on samo putem koji je njegov rahmetli otac vec davno trasirao?

Bas kao u epskoj pjesmi Uros i Mrnjavcevici

..."Od oca ce ostanuti sinu"...

Problem Bosne i Hercegovine su ovakvi "politicari nacionalisti" koji su sebi uzeli za pravo da, ako vec ne mogu kontrolisati i staviti pod svoju kapu cijeli prostor BiH, pod svoju kapu strpaju dijelove BiH (nastanjene sopstvenim narodom) prema kojima se mogu odnositi kao prema "prciji ostavljenoj njima u amanet".
Ali isto tako prcijom smatraju i narod na tom prostoru.

Nacionalne stranke i religija koja se vec pretvorila, iz duhovnog vlasnistva pojedinca vjernika, u politicku religiju sa megalomanskom zeljom da se svaka pretvori i u drzavnu religiju (na prostoru BiH), cine sve sto je u njihovoj moci da od jedne drzave naprave tri: Parohiju, Zupu i Dzemat na cijim ce prostorima imati apsolutnu moc - svako nad "svojim" coporom.

Nadnarod

Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegovic, u okviru predizborne kampanje, ustvrdio je: Bosnjaci su okosnica, temelj Bosne i Hercegovine, uz duzno postovanje svih ostalih patriota (...) Bosnjaci ne mogu opstati bez jake stranke (...) A jaka SDA znaci jaku Bosnu”. Izetbegovic u maniru lidera reaktivira formulu jedan narod, jedna stranka, cemu slijedi jedna drzava, jedan vodja. I to za narod nad narodima u bh. drzavi. Iz vrha SDA opetuje se tvrdnja o posebnom pravu Bosnjaka na BiH, kao temeljnog naroda, dok su ostali podrazumijevajuce manje vrijedni i s manje prava na ovu zemlju. Ovaj predizborni poklon obradovace, dakako, i srpske i hrvatske nacionaliste, hegemoniste i separatiste, i, narocito, stalne partnere SDA - SDS i HDZ. U ovom ekstremno diskriminirajucem istupu posebno je vazno uskracivanje ravnopravnosti i za “ostale patriote” i njihovo ispracanje “uz duzno postovanje”. Nema cestitih Bosanaca i Hercegovaca do Bosnjaka, ali, zna se, samo onih sto su uz “jaku stranku” kao garanta “jake Bosne” (opet bez Hercegovine). Agresori i odgovorni za ratne zlocine dobili su adut za manipulaciju da je krivnja za tragediju BiH i Bosnjaka najprije kod njih, jer ne trpe druge i hoce cijelu zemlju za sebe. Ovo je poziv za novu nacionalnu konfrontaciju, a oni sto Bosnjaci nisu na prostoru vlasti SDA mogu ovo dozivjeti i kao prijetnju. Ovaj unitaristicko - hegemonisticki poklic neposredna je podrska zagovaracima referenduma o otcjepljenju i konacnoj diobi BiH. Zbog toga mogu biti izlozeni napadima i Bosnjaci tamo gdje su manjina.

Zija DIZDAREVIC
margareta

#2 Re: I MI KONJA ZA TRKU IMAMO ...

Post by margareta »

...vrtiš me u krug, vrtiš me u krug , ko' da tvoja sam igračka.........
'sad me bacaš tu, onda opet tu ko' da tvoja sam igračka...............
.....NE....JA.........VIŠE......NIKAD......NEČU......TEBI............REČI :
"DA"
...............Više nikada !
-------------------------------------------------------------------------------------
Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegovic, u okviru predizborne kampanje, ustvrdio je: Bosnjaci su okosnica, temelj Bosne i Hercegovine, uz duzno postovanje svih ostalih patriota (...) Bosnjaci ne mogu opstati bez jake stranke (...) A jaka SDA znaci jaku Bosnu”. Izetbegovic u maniru lidera reaktivira formulu jedan narod, jedna stranka, cemu slijedi jedna drzava, jedan vodja. I to za narod nad narodima u bh. drzavi. Iz vrha SDA opetuje se tvrdnja o posebnom pravu Bosnjaka na BiH, kao temeljnog naroda, dok su ostali podrazumijevajuce manje vrijedni i s manje prava na ovu zemlju. Ovaj predizborni poklon obradovace, dakako, i srpske i hrvatske nacionaliste, hegemoniste i separatiste, i, narocito, stalne partnere SDA - SDS i HDZ. U ovom ekstremno diskriminirajucem istupu posebno je vazno uskracivanje ravnopravnosti i za “ostale patriote” i njihovo ispracanje “uz duzno postovanje”. Nema cestitih Bosanaca i Hercegovaca do Bosnjaka, ali, zna se, samo onih sto su uz “jaku stranku” kao garanta “jake Bosne” (opet bez Hercegovine). Agresori i odgovorni za ratne zlocine dobili su adut za manipulaciju da je krivnja za tragediju BiH i Bosnjaka najprije kod njih, jer ne trpe druge i hoce cijelu zemlju za sebe. Ovo je poziv za novu nacionalnu konfrontaciju, a oni sto Bosnjaci nisu na prostoru vlasti SDA mogu ovo dozivjeti i kao prijetnju. Ovaj unitaristicko - hegemonisticki poklic neposredna je podrska zagovaracima referenduma o otcjepljenju i konacnoj diobi BiH. Zbog toga mogu biti izlozeni napadima i Bosnjaci tamo gdje su manjina.

Zija DIZDAREVIĆ
grbavica70

Post by grbavica70 »

MARGARETA

Zaista ne vidim u cemu se sastoji tvoj odgovor na vise nego dobru temu...osim sto uobicajeno i neumorno kopiras sta je prethodnik ili postavljas topica napisao, ne doprinosis razvoju teme sekunde jedne jedine...Jeli ovo tvoj nacin da pokazes da ti se tema ne svidja ili je nesto drugo u pitanju ?

Jedna opaska : kada "odgovoras" na neciju temu, bar nauci kako se stavlja pod "quote" i zaista nema potrebe da bezrazlozno zauzimas prostor kopirajuci sta je prethodnik rekao, i sa obzirom da, u ovom i u mnogim drugim slucajevima, nastavljas praksu konstantnog mijesanja sloca "ch" i "c" ( meko), upotrebe "caps" i usklicnika kada je to najmanje potrebno...Ovo shvati kao dobronamjernu kritiku i nadam se da vise neces bespotrebno zauzimati prostor.

Sto se tice Bakira, jasno je da pokusava da prigrabi svu vlast za sebe ali je nejasno da li je on svojom izjavom svjestan sta ce sve da prouzrokuje...SDA sa pocetka 90-ih i prvih visestranackih i parlamentarnih izbora u BiH, je imala slicnu politiku sa tom razlikom sto nisu tako javno objelodanili kakve su im, zapravo, namjere, ali su i oni vrlo brzo bili "procitani" od SDS i HDZ...Ako je to program "nove" SDA sa Bakirom na celu, onda se nista dobro ne treba ocekivati u godinama koje dolaze, jer u Bosni ne mogu i ne smiju postajati "zasluzniji" narodi od onih drugih, kao ni "jedna stranka, jedna narod, jedna vlast"...Opet dolazimo do onih politickih borbi sa pocetka 90-tih, kada se pokusavalo sprijeciti da se izglasa zakon po kojem ce jedna narod da dominira u svakom pogledu nad ostala dva konstitutivna naroda...

Sada je vec jasnije, mada se to i ranije znalo, zasto Srbi i Hrvati radije gledaju prema Zagrebu i Beogradu, a sve manje prema Sarajevu...Ocigledno je da neki misle da mogu nekaznjeno da potrose svo vrijeme jedno naroda i da poslije njih vise nikada nista ne moze da se desi...
SemirSA

Post by SemirSA »

Zasto BiH Muslimani ne bi imali svoju stranku kroz koju grade politiku svog naroda, koji uzput receno nije pocinio ni 5% zlocina kakve su pocinili pripadnici srpske i znatno manje zlocina od hrvatske populacije u BiH?????
I zasto to tebe uzbudjuje???
Zasto ne razmisljas o onima koji jos uvijek sprovode politiku nacionalnog odcepljenja, velike Srbije, velike Hrvatske, zasto ne shvatis da je rat vodjen da bi se ubila Bosna i Hercegovina, svaki covjek koji je tu ideju podrzavao, da bi se ubila kultura i istorija te zemlje??? E ti ne razmisljas o tome jer je tebi to NORAMALNO i ne nalazis razloga za osudu takvog ponasanja, ali nalazis osudu za nesto sto te ipak mislim licno ne dira: Izetbegovicev poziv samo zaboravi jer ti ionako neces za njega glasati, niti razumijes da je to sto je on rekao dijelom istina jer 99% Muslimana se borilo za opstanak BiH dok je taj procenat Srba i Hrvata mozda svega 10%. Ostali su se borili za njen nestanak kao i nestanak Muslimana jer su oni njeni najiskreniji pobornici. Ne kazem da sam za bilo kakvu dominaciju nacije nad nacijom ali nije li upravo sada u RS srpska nacija dominantna i da ne dozvoljava povratak, opstanak niti kulturu druga dva naroda da se ustolici kao sto to Ustav BiH predvidja??? Dakle, Srbi a i Hrvati nastavljaju ono sto u ratu oruzjem nisu uspjeli-da zapisaju teritoriju, nastave etnicko ciscenje-da jednonacionalno vladaju na zapisanim teritorijama.
Ali jarane...kao sto maloprije napisah: mokraca vremenom izlapi....

Dakle ako si za Bosnu i Hercegovinu bori se ali kritikom vlastitog naroda. Ja licno sam za Bosnu i Hercegovinu, gradjansku drzavu, neoptrerecenu nacionalizmima bilo koje religije, profesionalno organizovanu, okrenutu businesu, zemlju slobodnu za svakoga ko ne tjera ljude ni na sta pa ni na izbor vjere. A ti????
Fair Life

Post by Fair Life »

Semire, Bakirov nastup nije na liniji ocuvanja vec razbijanja Bosne i Hercegovine.

I tebe kao to ne brine. Mislim da tebe ionako malo stvari zabrinjava jer ih ne razumijes jer ih ne prepoznajes. Kad preokrenes jos nekoliko hiljada listova svog zivota na zidnom kalendaru naucices da neke stvari prepoznajes i iznenadices se tada kako ce ti se tada "samo od sebe govoriti".
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:Semire, Bakirov nastup nije na liniji ocuvanja vec razbijanja Bosne i Hercegovine.

I tebe kao to ne brine. Mislim da tebe ionako malo stvari zabrinjava jer ih ne razumijes jer ih ne prepoznajes. Kad preokrenes jos nekoliko hiljada listova svog zivota na zidnom kalendaru naucices da neke stvari prepoznajes i iznenadices se tada kako ce ti se tada "samo od sebe govoriti".
"Fair Life" , ZNAM mnogo o SDA stranci, ali to za Bakira iskreno ne znam.
Ako ti nije problem pokušaj iznijeti barem par argumenata , molim te radi moga budučeg stava , kao i radi drugih nedovoljno upučenih.
Hvala
Fair Life

Post by Fair Life »

margareta wrote:
Fair Life wrote:Semire, Bakirov nastup nije na liniji ocuvanja vec razbijanja Bosne i Hercegovine.

"Fair Life" , ZNAM mnogo o SDA stranci, ali to za Bakira iskreno ne znam.
Ako ti nije problem pokušaj iznijeti barem par argumenata , molim te radi moga budučeg stava , kao i radi drugih nedovoljno upučenih.
Hvala
OSLOBODJENJE - 27.8.2004
U ZiZi

Nadnarod

Zija DIZDAREVIC

Pravilo pisi kako govoris, citaj kako je napisano izgleda da je nepotpuno. Ne daje instrukcije o tome kako i razumjeti procitano.

O tome da li ces razumjeti i kako ces razumjeti procitano - do tebe je (ili mozda do nekog drugog ?).
margareta

Post by margareta »

ISKRENO I VELIKO TI HVALA na ovako ZORNOJ i KVALITETNOJ prezentaciji tj.
prikazu , prikaza i nakaza od SVIH i mladih i starih SDA- ovaca.

Odmah po mome citatu tvoga novinskog texta , javio se "dežurni komentator grbavica70", iz razloga koji sam očekivala - extremnim krilima dr. dvije str. ODGOVARA "naš" extremizam, naciolizam itd.
Jednostavno ga obilazim.

Kad' bih ja iznijela sve istine i zablude oko SDA,
i kad bi mi narod povjerovao , mi bi stvarno stali na svoje čvrsto tlo.

Bez obzira mladi il' stari SDA su banditi , lopovi , nacionalisti i destruktori svih ljudskih vrijednosti iz milion+ 1 razlog
a samo jedan je u korist naroda
"OČUVANJE VITALNIH NACIONALNIH INTERESA"
margareta

#9 Re: I MI KONJA ZA TRKU IMAMO ...

Post by margareta »

NAŠA GORKA ZBILJA i
SDA - ov VELIKI lopovluk
a sve efendije.......
............... pod plaštom religije POKAZAŠE narodu BOGA svoga,
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ma neka si ti prekopirala opet chitav tekst zbog jedne prostoproshirene rechenice bez ikakvog smisla. :D
margareta

Post by margareta »

SMRT NACIONALIZMU
JBT

Post by JBT »

<< Prethodna tema :: Sljedeća tema >>
Autor: JBT Poslano: 17. jun. 2004. 23:14
Srbe ne cekajte

Ko to tamo pjeva da ce Republika Srpska nestati? Vodju te “antidejtonske zavjere” banjalucka politicko-medijska carsija je prepoznala u Sulejmanu Tihicu, Izetbegovicevom stranackom nasljedniku i trenutno predsjedavajucem drzavnog Predsjednistva. Cuvari casti i ugleda Republike Srpske - a njih je, sa mentalnog stanovista, zabrinjavajuce veliki broj - optuzuju Tihica kao inicijatora promjene Ustava Bosne i Hercegovine. Oni to paranoicno desifruju kao unitarizaciju zemlje, a zapravo je rijec o ukidanju entiteta, koji ovu drzavu cine komplikovanom, skupom i, na kraju, nenormalnom. Koliko god bila prirodne i logicna, Tihiceva inicijativa, najavljena prije dva mjeseca, ima i jednu objektivnu manu: tesko da postoji bolji detonator za ponovno aktiviranje srpskog nacionalizma s ove strane Drine. A kako u oktobru predstoje novi lokalni izbori, istrajavanje na ustavnoj rekonstrukciji zemlje bila bi voda koja bi iz Sarajeva potekla pravo na taj mlin. Izazivanju “dejtonske sudbine”, kojoj je Bosna i Hercegovina izrucene prije skoro devet godina, protivi se i medjunarodna zajednica, pa je Tihic u zapocetoj partiji politickog saha vec izgubio jednog pjesaka. Zato je on u medjuvremenu svoje zahtjeve reducirao na promjenu entitetskih simbola: grba, zastave, himne i drzavnih slava u Republici Srpskoj, te grba i zastave Federacije. Ali, duh je vec izasao iz boce. Javna rasprava koja je u utorak odrzana pod institucionalnim krovom drzavnog Parlamenta potvrdila je da promjena ustavnog uredjenja Bosne i Hercegovine ima sve vise pristalica. Njenom kantonizacijom na principima na kojima se ujedinjuje moderna Evropa zivot bi postao normalniji, laksi i bolji. Mnogima je mozda sumnjivo sto se u drustvu koje udara u bubnjeve ustavnih promjena nasao i HDZ. A stvar je prosta kao pasulj. Vodeca hrvatska stranka ne zeli da Hrvati zive u federalnom braku, a da se istovremeno Republika Srpska ponasa kao slobodna udavaca koja mnogo cesce motri na Beograd nego na Sarajevo. Ali ako je to jedini razlog sto se HDZ punom snagom zalaze za ukidanje Federacije, prizeljkujuci zamjenu entiteta kantonima sa etnickom vecinom, rezultat tog posla bio bi ravan nuli. Sigurno je da ucesnici sarajevske rasprave imaju razlicite karte u dzepu. Rano je za konacan zakljucak o stepenu njihove saglasnosti. Cinjenica da je prakticno otvorena debata o trenutno najslozenijem pitanju bosanskohercegovackog drustva dobitak je sama po sebi. Naravno, predstavnici Srba nisu dosli. Umjesto da raspravi prisustvuje makar iz licne radoznalosti, Dragan Kalinic je poslao depesu: Vecerajte, Srbe ne cekajte! Ne spadam medju one koji su suvise ozbiljno shvatili njegovo ratnohuskacko upozorenje Sulejmanu Tihicu. Naime, prema dijagnozi bivseg hirurga, komplikacije nastale ukidanjem Republike Srpske izazvale bi rat u cijelom regionu. Zavrsnica Kaliniceve poruke Tihicu predstavlja tipican predizborni blef: “Republiku Srpsku je stvorio srpski narod i branice je srpski narod”. Pozivajuci Srbe da brane ono sto su stvorili, Kalinic radi ono sto mu je dosudjeno. Njegovo je da, dokle god to bude moguce, odrzava u zivotu tekovine genocidne politike svog saborca i ratnog lidera Radovana Karadzica. Ali, da vidimo sta je to sto su Srbi stvorili i sto je, po doktoru Kalinicu, dostojno njihove smrti? Protjerali su ili pobili gotovo sve nesrpsko stanovnistvo, svoje komsije Bosnjake i Hrvate, granice Republike Srpske obiljezili masovnim grobnicama, a nju samu pretvorili u carstvo ljudske bijede i zapustenosti, nasilja i organizovanog kriminala, utociste ratnih zlocinaca i okorjelih ubica. Taj nacisticki poduhvat regrutovao je ogroman broj ljudi, od psihopata pustenih iz zatvora i frustrirane rulje, do generala bivse JNA, novinara, pisaca i njihovog zajednickog psihijatra, onog sto je davnih godina u Sarajevo dosao sa Durmitor planine. Zato je drustvo patriota koje danas predvodi Dragan Kalinic tako veliko. Oni brane Republiku Srpsku od demokratije i boljeg zivota, od vladavine zakona, od svakog pokusaja da se njeno ljudsko smece pokupi lopatama i smjesti tamo gdje treba. Linije njihove odbrane su stabilne. Nije ni cudno. Pokazite mi jedan jedini tekst koji je objavljen u nekom od tamosnjih listova i magazina, a u kojem se izricito kaze da je Republika Srpska nastala na zlocinu i samo na zlocinu. Nema ga. Kosovski mit stajao je Srbe istorijskog kasnjenja od bar stotinu godina. Na cijenu mita o Republici Srpskoj jos nije stavljena tacka. Boze pravde!

Gojko BERIC

Autor: morti Poslano: 17. jun. 2004. 23:35
a čuj...biće bolje,jednog dana...

Autor: JBT Poslano: 17. jun. 2004. 23:39
Uobicajeno predizborno prepadanje je pocelo. Mozda su malo poranili, ali su garant osjetili neku napetost u zraku, nepovoljno strujanje, pa su se ipak odlucili da startuju malo ranije ovaj put. Da ne bi bilo iznanedjenja.
Sad ce SDA napadati a SDS ce se braniti. I sebe a i narod. Od bauka. Od SDA. A SDA ce se pravo "potruditi" da unisti R. Srpsku. Iz petnih zila. A narod ce ih podrzati glasovima na izborima. Pa kad prodju izbori onda ce se sve smiriti. A Tihic ce zadihan reci da su, eto, sve pokusali ali nisu uspjeli. Ne dozvaljava medjunarodna zajednica.
Ali, akobogda, bit ce jos izbora a sa njima i jos novih, mozda odlucnijih i uspjesnijih pokusaja za ujedinjenje drzave.
SDS ce biti podrzan glasovima u RS da bi se odupro "zestokim napadima" pomahnitale Alijine (iako je mrtav ipak je prijetnja) armade na "suverenitet i integritet" vjekovne R. Srpske. I onda kad se smiri, kad izbori prodju, pocet ce prepricavanja, u kafanama sa americkim nazivima zagrijanih fijaker-sporetima na drva, o jos jednoj pobjedi, o herojskom otporu, ugrozenog srpskog naroda. Pobjedi ostvarenoj sa SDS-om na celu i uz dirigentsku (skrivenu) palicu, najveceg Srbina na svetu, Dr R. Karadzica.
HDZ se ne mora puno truditi. Njemu je u Hrvata pobjeda sigurna.
I na kraju ce opet sve ovce biti na broju (sretne sto su se ili trudile da pobjede ono zlo prijeko, ili sto su se odbranile od onog zla prijeko) i vuci siti (u foteljama i sa novim platama).

JBT: poruka modifikovana dana: 17. jun. 2004. 23:40; prepravljeno ukupno 1 puta
Fair Life

Post by Fair Life »

margareta wrote:...Bez obzira mladi il' stari SDA su banditi , lopovi , nacionalisti i destruktori svih ljudskih vrijednosti iz milion + 1 razlog
Apsolutno te ne shvatam. Koliko komentara - toliko kontradiktornih stavova.

Ponekad je bolje presutjeti nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju. Cini mi se da postiras veliki broj postova samo iz razloga da bi "otupila ostricu zadatoj temi". Upravo ovo "OČUVANJE VITALNIH NACIONALNIH INTERESA" je krinka pod kojom se rade pljacke drzave i priprema teren za podjelu Bosne i Hercegovine. Kakvi su to "vitalni nacionalni interesi". Da li su to oni interesi koje ne mozes ostvariti u slucaju da zivis na prostoru BiH gdje predstavnici tvog naroda nisu na vlasti. Svako svome, a ti ako si na pogresnoj lokaciji - bad luck. Jadno i cemerno.

Gdje i kako da ostvare svoja prava (interese) osobe koje su anacionalne ? Oni koji jednostavno ne zele da pripadaju ni jednom od tri sludjena naroda. Da se uzdaju u zagrobni zivot i da svoja prava zahtijevaju od gospodina Boga ? Ma, hajde ...

Kad se budu zagovarala gradjanska prava i slobode to ce biti u ineresu svih bez obzira na mjesto gdje zive, bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjersku opredjeljenost.

A ovako uz ove zastitare vitalnih nacionalnih interesa magare ce sigurno da crkne do zelene trave.

I molim te ne razvodnjavaj temu - nije vino.
margareta

Post by margareta »

POKUŠAT ću nači svoj post odranije , kao demanti tvojim navodima.
Uporno pokušavam DOKAZATI da od "ČUVARI VITALNIH NACIONALNIH INTERESA " BAŠ POD TOM PAROLOM OTIMAJU NARODU SVE NARODNE TJ: LJUDSKE VRIJEDNOSTI : SVE SLOBODE
SVA PRAVA - RAD
DOSTOJANSTVO i UGLED u SVIJETU
LIČNO DOSTOJANSTVO
MATERNJI JEZIK I GOVOR
OGRANIČENO KRETANJE - VIZE
OBEZBIJEDILI SU NARODU BIJEDU U KORIST SVOJIH
NESAGLEDIVIH BOGATSTAVA
TI "NACIONALNI INTERESI" SAMO
I SAMO SU U INTERESU LOPOVA; MAFIJE
NACIONALNI INTERES JE KRINKA ILI ŠUPLJA PRIČA
KOJOM SE NARODU PRODAJE BIJEDA ; NEIMAŠTINA, NARKOTICI,
UBISTVA, BOMBAŠKI NAPADI, PLJAČKE I RAZBOJNIŠTVA
Fair Life

Post by Fair Life »

margareta wrote:POKUŠAT ću nači svoj post odranije , kao demanti tvojim navodima.Uporno pokušavam DOKAZATI da od "ČUVARI VITALNIH NACIONALNIH INTERESA " BAŠ POD TOM PAROLOM OTIMAJU NARODU SVE NARODNE TJ: LJUDSKE VRIJEDNOSTI : ...
Ja cu ti pomoci.
margareta wrote:...Bez obzira mladi il' stari SDA su banditi , lopovi , nacionalisti i destruktori svih ljudskih vrijednosti iz milion + 1 razlog
margareta

Post by margareta »

Željela sam reči da nacionalisti imaju milion +1 korist od tzv."čuvanja naših vitalnih interesa" a NAROD
samo jedan interes - da ČUJE
al i ne da prepozna šta stoji iza te nadasve za BIH i njene građane opasne parole iza koje se krije trgovina drogama, ubistva, magla, bijeda i siromaštvo, manipulacije, mahinacije, novčana kriminalne transakcije,
prodaja i trgovina bijelim robljem - ljudima, prostitucija, prodaja organa, i milion koristi za NACIONALISTE narodu koji im vjeruje i OČEKUJE OD ČUVARA "NACIONALIZMA" DA IM POMOGNE A UPRAVO
N*A*C*I*O*N*A*L*I*S*T*I*
SU JEDINI KRIVCI ZA SVA ZLA KOJA SE NARODU "SLUČAJNO" DOGAĐAJU
ALI KRIVI SU ONI KOJI
ŠUTE I MULE MIREĆI SE SA
"SUDBINOM" KOJU IM NACIONALIZAM PRUŽA
= PROPAST
grbavica70

Post by grbavica70 »

Jarane, dobronamjeran savjet : okani je se, jer ces prije ili kasnije biti u situaciji da je posaljes u tri p.m...vidis da cura ne zna gdje udara...Inace ti je ona "majka" sina koji jedva ceka da se cetnicima napije krvi ( njen post), dok bi cerku ( koju iznenada ima takodje :D ) JEDINICU ( zaboravila da ima i sina :lol: , takodje njen post) ubila kada bi se udala za ne - muslimana...Imas posla sa mitomankom, koja je prosla sva ratista i stradanja, od Ljubljane do Skoplja.
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Fair Life,
odlican i istinit prilog Zije Dizdarevica.

Sa tvojom konstatcijom se isto slazem 100%.

Negdje sam vec davno napisao da mislim da je teritorijalna podijela BiH negdje vec davno zacrtana i dogovorena izmedju bivsih komunista iz svih naroda. Razlika je jedina u tome sto su se oni danas transformirali u tkz vjerske i nacionalne lidere a nikako u BiH patriote.

Kao sto si i sam rekao zna se da su od pocetka rata pa sve do danas Srbija i Hrvatska bile za podjelu BiH. Falio im je samo partner i punomoc politicara koji zastupaju Bosnjacki narod. Za tu priliku su muslimanima i ukinuli iz ustava narodni i nacionalni identitet Bosanci a slozili im identitet Bosnjaci. Tim potezom je pripremljen teren za teritorijalnu podijelu na tri (3) rezervata. Za srpskohrvatske rezervate nema problema jer oni imaju namjeru u buducnosti ta svoja dva prikljuciti Srbiji odnosno Hrvatskoj.

Najopasniji je rezervat koji prave Bosnjaci muslimanskom odnosno Bosanskom narodu i naciji. Zasto? cilj tih politicara je ako dodje do konacne podijele da taj rezervat stave pod totalnu vjersku kontrolu do totalnog teritorijalnog nestanka tog rezervata. Takav vjerski rezervat kriscanska evropa kao takvog nece prihvatiti a mladi intelektualci ce da pobjegnu iz njega na Zapad. Znaci takav rezervat je osudjen na drzavnu i toritorijalnu propast u buducnosti iz mnogih razloga.

Srbija i Hrvatska po mom misljenju rade strateski pametno, planski i konsekventno u razbijanju i dijeljenju BiH kao jedinstvene drzave. Da bi to u potpunosti i odradili bio im je potreban legalitet Bosnjackih politicara da im ovi potpisu u ime muslimanskog naroda njihove namjere sto se i desava cijelo vrijeme. Mislim da su ubaceni vec odavno izdajnici medju bosnjacke politicare koji trebaju da odrade stvari za Srbiju i Hrvatsku kao i njihove satelite u BiH. Primjer: Sacirbegovic priznao tkz "rs" i sl.

Mislim da gradjani iz Bosanskohercegovackog naroda i nacije nebi smjeli davati vise punomoc - legalitet (svojim glasovima na izborima) takvim izdajnickim politicarima koji ce ih odvesti do konacne podijele i nestanka BiH kao drzave. Gradjani bi morali da traze svaki put referendum kada su u pitanju razne inicijative nekih Bosnjackih politicara (citaj izdajnika) suverene i nepodijeljene BiH.

Isto tako je jako vazno da se pod hitno u BiH Ustav upise konstitutivni bosanskohercegovacki narodni i nacionalni identitet kao i da se gura tuzba u Hagu za agresiju i genocid. Ove dvije stvari ako prodju i ako ne budemo izdani negdje na putu od Bosnjackih politicara imamo sve sanse da spasimo BiH kao suverenu i nepodijeljenu drzavu.

Normalno da uz ove dvije stvari trebamo paralelno gurati naprijed i ekonomiju da nebi doslo do totalnog kolapsa ekonomskog sistema. Jer cilj i jeste ovih politicara da nista i ne funkcionise u domenima politike, ekonomije itd. Na taj nacin gradjani postaju siromasniji svakim danom, gube volju za brigu o politici i samim tim su lak plijen da sutra prihvate bilo kakve inicijative i podijelu BiH.
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 31/08/2004 13:55, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

margareta wrote:Željela sam reči da nacionalisti imaju milion +1 korist od tzv."čuvanja naših vitalnih interesa" ...
Oprosti mi velikodusno jer ja samo citam sta je napisano i iz toga vjerovatno proizlazi moje nerazumijevanje tvojih tekstova.

Obecavam da cu od sada "razbacivati grah" s ubjedjenjem da ce mi on pomoci da saznam i ono sto drugi misle ili "zele reci".

Pozdrav !
Last edited by Fair Life on 31/08/2004 13:43, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

Fair Life

Moga prethodnika obilazim, dovoljno sam ga vrijeđala ranije kao kontra reakcija. Sada iz MOJE teme možeš vidjeti koliki sam ja "pobornik" nacionalizma.Na žalost svi se raspravljaju sa ovim degenom i peru mu oprani mozak , a moju temu "slučalno" su obišli ili se zezali na razne primitivne varijante.
Last edited by margareta on 31/08/2004 15:27, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:
margareta wrote:Željela sam reči da nacionalisti imaju milion +1 korist od tzv."čuvanja naših vitalnih interesa" ...
Oprosti mi velikodusno jer ja samo citam sta je napisano i iz toga vjerovatno proizlazi moje nerazumijevanje tvojih tekstova.

Obecavam da cu od sada "razbacivati grah" s ubjedjenjem da ce mi on pomoci da saznam i ono sto drugi misle ili "zele reci".

Pozdrav !
SAVRŠENO me više ne zanima ni tvoje gatanje ni grbavičko pranje i ispiranje iscentrifugiranoga mozga!
Ja se borim za djecu , znači za ŽIVOTE a vi za IDEALE.
ODZDRAV
Fair Life

Post by Fair Life »

grbavica70 wrote:Jarane, dobronamjeran savjet : okani je se, jer ces prije ili kasnije biti u situaciji da je posaljes u tri p.m...
Savjeti ove vrste mi nisu potrebni. Davnoooooooo sam postao punoljetan. Zaboravio sam i kad sam prve sijede dobio.
margareta

Post by margareta »

Očito da ovdje , što je za očekivati "volonterski" rade i destruktivno djeluju grane igrančice SDA i SDS stranačkih luđačkih učmalih od prljavštine unajmljenih "mozgova"i retoričara.

HRABRO naprijed - ja sad moram da idem, pa udružite iza leđa svoje jadne kukavičke snage.

"stranačka tehnička podrško" za koliko ste NOVACA i za koliko GLADNE I JADNE DJECE I MAJKI đavolima "duše" prodali......
margareta

Post by margareta »

Fair Life wrote:
grbavica70 wrote:Jarane, dobronamjeran savjet : okani je se, jer ces prije ili kasnije biti u situaciji da je posaljes u tri p.m...
Savjeti ove vrste mi nisu potrebni. Davnoooooooo sam postao punoljetan. Zaboravio sam i kad sam prve sijede dobio.

......nisam baš sigurna ali misli da imaš pravo da si zaboravio na "mnogo "toga prvoga jer........
.......čini mi se da se znamo i da si dovoljno star............
stariji od mene oko 3 god.
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:Očito da ovdje , što je za očekivati "volonterski" rade i destruktivno djeluju grane igrančice SDA i SDS stranačkih luđačkih učmalih od prljavštine unajmljenih "mozgova"i retoričara.

HRABRO naprijed - ja sad moram da idem, pa udružite iza leđa svoje jadne kukavičke snage.

"stranačka tehnička podrško" za koliko ste NOVACA i za koliko GLADNE I JADNE DJECE I MAJKI đavolima "duše" prodali......
Post Reply