dawn_upon_dawn wrote:
hem me ne privlaci psihoogija, hem joj bas plaho i ne vjerujem, ali imali bi oni dijagnozu i za ovakav moj stav
strong man indeed, jeste mozda klise, ali stariji muskarci jesu psihicki jaci, ne bih se slozila sa argumentom koji su i cesto nametali - da su komplikovaniji. mnogo sam glavobolje imala oko komplikovanosti i izgubljenosti vrsnjaka i mladjih.
naravno da je, kad ti se naravno vec jednom svidi - a jos naravnije da nije dovoljno da samo bude stariji da mi se svidi

- sve na njemu interesantno. mozda ja u svom slucaju znam pomalo i zasto: on uglavnom zna sta hoce, razlicite varijante toga sto je htio najvjerovatnije je vec imao u zivotu ( a ovdje mislim, zaista, na sve aspekte zivota i komunikacije udvoje) i uzevsi sve u obzir - zainteresiran je za mene. jednostavno, osjecam se da je hipoteticni ulazak u njegov zivot plod zrele i bitne odluke i... to je dobar osjecaj. naravno, nije uvijek tako, ali i to se osjeti.
a ne vjerujes mi je li?

neka neka, pisem i to u tefter
a u odgovor na temu, ja spadam u kategoriju onih koje su uvijek privlacili oni malo stariji....dok sam bila dosta mladja ta razlika je bila nekih 5-6 godina (sto nije malo kad ti je 15-16), a onda se lagano povecavala....mislim da cesto to nije imalo veze s godinama nego s nivoom zrelosti koji je cesto isao pod ruku s godinama, a i sa zivotnim iskustvom....prvu dugorocnu vezu sam imala sa nekim ko je bio 11 godina stariji od mene (meni je bilo 17)....
srednje 20te sam provela za vrsnjakom, i onda nakon toga je nastupio mix...tek u kasnim 20tim sam "upoznala" sta znaci izlaziti s nekim mladjim

znaci oprobani su svi dijelovi spektruma....
sta sam naucila iz tog iskustva? sve se moze kad se hoce, ali ocigledno postoji tip, karakter zena koje privlace stariji muskarci....onako hronicno

ja volim mentalni, intelektualni izazov, i ne tvrdim da ga ne mogu naci medju vrsnjacima ali nekako statisticki gledano zbog obicno duzeg staza zivotnog iskustva, sa onim malo starijim postoji veca vjerovatnoca da cu to i dobiti....isto tako, ako je neko blizi godinama mom tati nego meni, ne znam bi li tu barkala

to mi je vec onako malo frojdovski