I Jusuf Islam, nekada poznat kao Cat Stevens, je sumnjiv

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ragib

#1 I Jusuf Islam, nekada poznat kao Cat Stevens, je sumnjiv

Post by ragib »

Image
Image
Kako javlja Associated Press avion koji je isao za Washington iz Londona je u utorak preusmjeren za Maine kada je ustanovljeno da je u avionu Jusuf Islam, nekada poznat kao Cat Stevens, a koji se nalazi na listi onih koje U.S. vlasti tretiraju kao rizik za svoju bezbjednost.
"Avion je vec bio u letu kada je ustanovljeno da Jusuf Islam jeste na toj listi", izjavila je Nico Melendez, glasnogovornik za Transportnu Sigurnosnu Agenciju."Avion su oko 3 poslije podne sacekali federalni agenti na Mine Bangor Internacionalnom Aerodromu."
Jedan od federalnih zvanicnika, koji se nije zelio predstaviti, je potvrdio da je u pitanju Jusuf Islam.
Zvanicnici su objasnili da je Jusuf Islam star 56 godina bio prepoznat od strane sistema koji unaprijed provjerava informacije o putnicima posto su sve avi-kompanije duzne da llistu putnika dostave prije svog sletanja na Americko tlo. Agencija za sigurnost avio-saobracaja je zatim obavjestena i oni su naredili preusmjeravanje leta prema najblizem aerodromu, izjavili su zvanicnici.
"On je bio ispitan i uskraceno mu je da udje u USA zbog razloga nacionalne bezbjednosti," izjavio je glasnogovornik agencije Denis Murfi. On je dodao da ce covjek biti poslat nazad prvim mogucim ljetom.
Islam je rodjen kao Stephen Georgiou, a uzeo je ime Cat Stevens kao umjetnicko ime i imao je seriju hitova tokom 60 i 70...
On je napustio svoju muzicku karijeru u kasnim 70im i promjenio je ime u Jusuf Islam posto mu je bilo pojasnjeno od strane tradicionalnih muslimanskih ucenjaka da je njegov nacin zivota i rada zabranjen u Islamu. Jusuf je kasnije postao ucitelj i propagator za svoju vjeru Islam, a takodje je formirao i cjelodnevnu Islamsku skolu u Londonu 1983....
Last edited by ragib on 23/09/2004 00:11, edited 2 times in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

ma ja, brada je opasnije oruzje nego nindjina katana i zvjezdano nebo surikena
:( sad bi se lady d'arbanville prevrnula u grobu :(
MilanT

Post by MilanT »

Ameriku hvata paranoja pa čine gluposti,kao hapšenje Cat Stevensa.
bosniaque

Post by bosniaque »

ma znaju oni dobro da je on obicni covjek da od njega ne prijeti opasnost, nego sta hoce da kazu sa tim, hoce da kazu da je svaki musliman nema veze bio taliban ili tako zvani terorista opasan, to je vise da sto vise ponize muslimane! :x
ragib

Post by ragib »

Zato ce nevjernike Bog poniziti
Kwaheri

Post by Kwaheri »

MilanT wrote:Ameriku hvata paranoja pa čine gluposti,kao hapšenje Cat Stevensa.
Prošle godine, u posjetu BiH je dolazio neki glasnogovornik Bijele kuce...kao da razgovara s građanima BiH i malo im objasni vanjsku politiku SAD :D ... to je bila neka turneja po zemljama gdje ima muslimana, a BiH je bila posljednja destinacija.. On se u svom uvodnom izlaganju potrudio da objasni kako SAD nemaju nista protiv muslimana, te da nam objasni sta je vazno americkim građanima, malo o ekonomiji, malo o teroristima i bla bla bla... Nakon tog monologa, uslijedio je kao dijalog s gostima :-) ... A uvazeni seir-vaiz je napomenuao da mu gosti iznesu svoje zabrinutosti u vezi s vanjskom politikom SAD, ako ih imaju, a on ce ih proslijediti svojim nadleznim.. ( :zzzz: ) I onda je uslijedilo pitanje jedne gosce na tom skupu...nisam sigurna da cu citirati... "Nakon sto ste nam objasnili to sto je vazno americkim građanima a odnosi se na stabilnu ekonomiju i zastitu americkog nacina zivota, te potrebu za sigurnoscu, zabrinuta sam, i mislim da nisam sama u toj zabrinutosti, s obzirom na posljednje reakcije vlade SAD-a...da potreba Vlade SAD-e da svojim građanima osigura ekonomsku stabilnost prelazi u pohlepno osiromasavanje drugih drzava, legalizovanu krađu prirodnih resursa drugih (samo da ne poraste cijena nafte koju uzorni građanin SAD-e mora platiti na benzinskoj pumpi), moja zabrinutost se proteže i na brigu za sigurnost americkog nacina zivota, jer ukoliko ta zabrinutost preraste u paranoju, koliko ce vrijediti nacin zivota i sam zivot građana koji nisu amerikanci? Koliko ce proci da se trupe SAD ne stacioniraju na svetim mjestima muslimana, recimo Mekke, ili u glavnim gradovima zemalja EU? " ... u sali se cuo odobravajuci smijeh posjetilaca, a glasnogovornik Vlade SAD je rekao: " Zao mi je sto to cujem jer nista u vansjkoj politici SAD ne naslucuje takvo nesto. Ali moram pripomenuti da je iste argumente koristio Osama bin Laden, da bi opravdao svoje teroristicke napade..." :? Ona ga glasno prekinula i rekla..."Ne povezujte me s tim...jer dobro znate da to sto govorite nema veze s postavljenim pitanjem...u stvari, nisam ni ocekivala posten odgovor...izrazila sam svoju zabrinutost...izvolite je prenijeti vasim nadleznim" On je jos nesto pokusavao objasniti, sugerirajuci da SAD nece nikada ugroziti druge, ni prava drugih :x ...Na to je moderator tog "dijaloga", sluzbenik americke ambasade u BiH obavijestio pristune mogu pristupiti koktelu i da je dijalog zavrsen...
Neko iz mase glasno je upitao...treba li doticna ocekivati poziv za posjetu Kubi...

...samo me podsjetilo...paranoja...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

zena wrote:
MilanT wrote:Ameriku hvata paranoja pa čine gluposti,kao hapšenje Cat Stevensa.
Prošle godine, u posjetu BiH je dolazio neki glasnogovornik Bijele kuce...kao da razgovara s građanima BiH i malo im objasni vanjsku politiku SAD :D ... to je bila neka turneja po zemljama gdje ima muslimana, a BiH je bila posljednja destinacija.. On se u svom uvodnom izlaganju potrudio da objasni kako SAD nemaju nista protiv muslimana, te da nam objasni sta je vazno americkim građanima, malo o ekonomiji, malo o teroristima i bla bla bla... Nakon tog monologa, uslijedio je kao dijalog s gostima :-) ... A uvazeni seir-vaiz je napomenuao da mu gosti iznesu svoje zabrinutosti u vezi s vanjskom politikom SAD, ako ih imaju, a on ce ih proslijediti svojim nadleznim.. ( :zzzz: ) I onda je uslijedilo pitanje jedne gosce na tom skupu...nisam sigurna da cu citirati... "Nakon sto ste nam objasnili to sto je vazno americkim građanima a odnosi se na stabilnu ekonomiju i zastitu americkog nacina zivota, te potrebu za sigurnoscu, zabrinuta sam, i mislim da nisam sama u toj zabrinutosti, s obzirom na posljednje reakcije vlade SAD-a...da potreba Vlade SAD-e da svojim građanima osigura ekonomsku stabilnost prelazi u pohlepno osiromasavanje drugih drzava, legalizovanu krađu prirodnih resursa drugih (samo da ne poraste cijena nafte koju uzorni građanin SAD-e mora platiti na benzinskoj pumpi), moja zabrinutost se proteže i na brigu za sigurnost americkog nacina zivota, jer ukoliko ta zabrinutost preraste u paranoju, koliko ce vrijediti nacin zivota i sam zivot građana koji nisu amerikanci? Koliko ce proci da se trupe SAD ne stacioniraju na svetim mjestima muslimana, recimo Mekke, ili u glavnim gradovima zemalja EU? " ... u sali se cuo odobravajuci smijeh posjetilaca, a glasnogovornik Vlade SAD je rekao: " Zao mi je sto to cujem jer nista u vansjkoj politici SAD ne naslucuje takvo nesto. Ali moram pripomenuti da je iste argumente koristio Osama bin Laden, da bi opravdao svoje teroristicke napade..." :? Ona ga glasno prekinula i rekla..."Ne povezujte me s tim...jer dobro znate da to sto govorite nema veze s postavljenim pitanjem...u stvari, nisam ni ocekivala posten odgovor...izrazila sam svoju zabrinutost...izvolite je prenijeti vasim nadleznim" On je jos nesto pokusavao objasniti, sugerirajuci da SAD nece nikada ugroziti druge, ni prava drugih :x ...Na to je moderator tog "dijaloga", sluzbenik americke ambasade u BiH obavijestio pristune mogu pristupiti koktelu i da je dijalog zavrsen...
Neko iz mase glasno je upitao...treba li doticna ocekivati poziv za posjetu Kubi...

...samo me podsjetilo...paranoja...
Dobro mu je odgovorila, svaka cast! Jebote sta oni misle, da su civilizaciju izmislili! :x :-?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Soul_Sista wrote: Dobro mu je odgovorila, svaka cast! Jebote sta oni misle, da su civilizaciju izmislili! :x :-?
;-)
Post Reply