Haj da i ja jednom uzmem da malo sjeckam onako kako to često rade "neutralni"
Harise, Harise... (MOLIM?

)
Problem i jeste u tome sto svi mi koje prozivas u dijaspori nismo bili dijaspora ´92! (NE RADI SE O KLASICNOJ PROZIVCI JER NAJVECI BROJ ONIH KOJI SU OTISLI NISU OTISLI OD DOBRA, NATJERANI SU OVAKO ILI ONAKO, PROBLEM JE SAMO STO SE ONI KOJI SU OTJERANI PONASAJU KAO SNAGE UN-a U SARAJEVU .... ZA CITAV RAT NISU SKONTALI KO TO PUCA PO SARAJEVU SA OKOLNIH BRDA

.... E TAKO I VI....COVJEK KADA CITA STO PISETE STEKNE DOJAM DA VAS JE NA PRVOM MJESTU OTJERALA SDA PA TEEEEEK TAMO NEGDJE ZA VASE NEDACE JE KRIV SDS .... AKO, AKO .... SVEZACETE I TO JEDNOM)
A mnogi od nas su prije te godine i te kako upozoravali sta bi se moglo desiti! (A KAO DA VAS JE NEKO OZBILJNO SASLUSAO FASISTICKI STAMPEDO KROZ BiH BI BIO IZBJEGNUT

.... PA DE KAZITE STA JE TREBALO DA URADIMO PA DA SE NE DESI STO SE DESILO? )
Mnogi su se istinski trudili da urade sta su mogli da se zapjenjeni nacionalni lidercici smire (PA NIJE PJENA SVIMA JEDNAKO NA USTA FRCALA .... CAS KAZETE DA JE ALIJA BIO NAIVNI TELAC KOJI NIJE VEZE IMAO STA RADI A CAS JE ALIJA ISTI K'O I RAŠO .... PA HAJ SE JEDNOM ODLUCITE STA JE VISE), spuste na zemlju i pocnu sa normalnim dijalogom prije nego uvuku ljude u krvoprolice. (A BTW ISPADE KAO DA JE BILO MOGUCE CETNIKU RECI DA JE JAKO RUZNO TO STO SU PLANIRALI DA URADE .... I ONI BI DOSLI TOBE I SVE BI BILO OK ... I INACE SU JAKO TOLERANTNI I UVIDAVNI

)
Ali njima se tad nije moglo ni prici... (PA ZNAM DA NIJE, NE MOZE NI SADA .... I ZATO I SERETE TAMO GDJE NEMA SANSE DA PO PRKNU DOBIJETE)
Njihova nadmenost, njihova bahatost, njihovo razmetanje njihovim "demokratskim duhom", njihova opijenost vlascu, odvela je milione nevinih ljudi u pakao! (NISAM ZNAO DA SU MILIONI U PITANJU ...ALI DOBRO, KAZES DA SI PRAVO INFORMISAN .... JOS SE INFORMISI KOLIKO IMA SVE SKUPA INSANA U BiH .... PA MI KAZI KOJOM TO MATEMATIKOM DODE DO MILIONA U PAKLU....A I TO KO JE KOGA I KOLIKO U PAKAO VODIO JE ZA POSEBNU PRICU I ANALIZU)
I prije nego mi ti ili neko od tvojih pocne o tome KO je to uradio, hocu samo da znas da puno bolje od tebe znam STA je uradila SDA do maja ´92. na podrucju cijele Bosanske Krajine gdje je zivjelo preko 500 000 nesrba! (NIJE PROBLEM U TOME STO TI ZNAS STA JE URADILA, PROBLEM JE U TOME STO TI VEZE NEMAS STA NIJE URADILA, I U SVOJ TOJ NEMOCI I PISES TO STO PISES)
Ako iko, onda krajisnici ne mogu reci, ako imalo pameti imaju, da su imali ISTA od "pravedne borbe za Bosnu i Hercegovinu pod vodjstvom Alije i stranke mu"! Bolio je Aliju qrac za krajinom! To je pokazao masu puta i prije i u toku rata a vala i svojim potpisom u Dejtonu!
(A TI KAO POTPISAO NE BI?!

... OTJER'O BI ADMINISTRACIJU SAD-a U PIZDU MATERINU, HRAKN'O SLOBU, FRANJI ZVEKN'O SAMARCINU, SJEO NA AVION, VRATIO SE U BiH, ZGURAO SRBIJU DO ZEMUNA ITD..ITD.... MA VEZE TI NEMAS ...... MI JESMO IMALI SNAGE ZA KRATKOTRAJNA OFANZIVNA DEJSTVA ....MEDUTIM SAMO LUD COVJEK MOZE MISLITI DA BI MI IZDRZALI PUNI OTVORENI SUKOB SA SRBIJOM .... TO DA SE DESILO SVI BI MI BILI SA VAMA TAMO NEGDJE)....
Kad se samo sjetim, samo nekoliko dana prije nego su cetnici poceli da nas pale, ubijaju i zatvaraju u logore, preko radija su se SDA-ovski djudjani kurcili cak i prijetnjama Srbima da ne pokusavaju nista jer ce ih oni, eto, sjebati! (A DA SE OVI NISU KURCILI ONDA CETNICI NE BI PALILI, KLALI, SILOVALI, UBIJALI .... )
A mi dotle, ko pilici samo cekamo da se do zuba naoruzani cetnici izvrate na nas! ( A STO SI CEKAO, ZAR NISI SPADAO U GRUPU DALEKOVIDIH KOJI SU SVE ZNALI? )
I izvratili su se!
MA SVE SE SVODI NA ISTO ... TUDIM K..... JE LAKO TUCI GLOGINJE A SVOJ U PAMUKU DRZATI .... JABALA VAS TA FILOZOFIJA .... ETO VAS K'O USANOVIC IZ NOGOMETNOG SAVEZA ....