I ja sam patriot...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

digger

#1 I ja sam patriot...

Post by digger »

U Danasnjem Oslobodjenju, preko citave prve strane, stoji:
Ešdaun je uvrijedio bh. patriote
Organizacioni odbor za obilježavanje druge godišnjice prvog predsjednika Predsjedništva RBiH rahmetli Alije Izetbegovića smatra neispravnom odluku visokog predstavnika da suspenduje odluku o preimenovanju Sarajevskog aerodroma.
Smatram se BiH patriotom i ne vidim da me je Mr. Ashdown gornjim uvrijedio. Naprotiv.

Kako se vi osjecate?
pitt

Post by pitt »

Uvrjedjen......sto nisu pustili jusufa islama u USA :D:D:D
aco trica

Post by aco trica »

I ja sam :)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :oops: Osjećam da mi nikada nećemo progledati :D :D od stida što patriotizam nije ekonomska kategorija za sve patriote .
Međutim , uvrijeđen sam činjenicom da je to uradio državljanin Velike Britanije a ne neko sa ovih zguženih prostora .
Opet ne vjerujem da bi osim onih koji pjevaju a glasa ne puštaju kad pjesma treba da se čuje .........to i učinio :oops:
kekec

Post by kekec »

Smatram se BiH patriotom i ne vidim da me je Mr. Ashdown gornjim uvrijedio. Naprotiv.
Ista stvar mi je zasmetala.
Po njima, BiH patriota je samo onaj
ko u Aliji Izetbegovicu vidi "oca nacije". :?
Nidje veze sa realnoscu, da ne kazem sa mozgom.
danas

#6 Re: I ja sam patriot...

Post by danas »

digger wrote:U Danasnjem Oslobodjenju, preko citave prve strane, stoji:
Ešdaun je uvrijedio bh. patriote
Organizacioni odbor za obilježavanje druge godišnjice prvog predsjednika Predsjedništva RBiH rahmetli Alije Izetbegovića smatra neispravnom odluku visokog predstavnika da suspenduje odluku o preimenovanju Sarajevskog aerodroma.

Kako se vi osjecate?
i ja se smatram patiriotom, te me stoga istinski boli i vrijedja cinjenica da smo danas nista drugo nego rezervat i kolonija ovog istog levata ashdown-a. a to sto smo rezervat i kolonija u velikoj mjeri mozemo da zahvalimo i datom gospodinu po kome se aerodrom ko biva trebao nazvati, njegovoj uvrijedjenoj stranci, i ocajnoj politici koju su vodili zadnjih 15 godina.
digger

#7 Re: I ja sam patriot...

Post by digger »

danas wrote:i ja se smatram patiriotom, te me stoga istinski boli i vrijedja cinjenica da smo danas nista drugo nego rezervat i kolonija ovog istog levata ashdown-a.
Stoji.

I da ti pravo kazem, hebe me se kako se zove. Ali bi kod nas to bilo povezano k'o crijeva. Nista onda ne bi sprijecilo druge da naimenuju aerodrom u Banjaluci "Draze Mihajlovica" ili "R. Karadzica" (ovo bez namjere da vrijedjam ime Izetbegovica). Sta bi onda bilo slijedece?

Jer ako su neki od nas vec toliko bolesne i usijane glave, mozda nam (jos i dalje) treba neko da nas s vremena na vrijeme rashladi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

kekec wrote:
Ista stvar mi je zasmetala.
Po njima, BiH patriota je samo onaj
ko u Aliji Izetbegovicu vidi "oca nacije". :?
Nidje veze sa realnoscu, da ne kazem sa mozgom.
imam dvije opcije:
1. ignorisati onakve izjave
2. pobiti takve izjave argumentima.

Obzirom da smo opciju 2. iscrpili do kraja, a oni se mnoze ko gremlini i sve ih je vie, ne preostaje nam nista drugo do ignorisanje...
Blahy

Post by Blahy »

Jadno i tuzno.

Da se živuci nacionalizam Srba i Hrvata ne bi "protresao", treba negirati fakt da je r. Izetbegovic bio istinski patriota i osoba koja svakako zasluzuje i vise od naziva trga/aerodroma. :-?

Bijedan kompromis i mozda dobar povod da se "otvore oci".
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Blahy wrote:Jadno i tuzno.

Da se živuci nacionalizam Srba i Hrvata ne bi "protresao", treba negirati fakt da je r. Izetbegovic bio istinski patriota i osoba koja svakako zasluzuje i vise od naziva trga/aerodroma. :-?

ne radi se o protresanju necijeg nacionalizma....vec se radi o prese*avanju....sam AI je za zivota odbijao da se Titova ulica preimenuje u AI...jer nije htio kult licnosti... i sad se oni nasli pametni...
bolje da su one pare sto su potrosli na dnevnice i vijecanje dali za operaciju malog selvera
Zadig

Post by Zadig »

i ja sam ostao iznenadjen u uvredjen sto na drzavni racun nemre vise obicna raja da narucuje muckalicu, voz, i ljepu brenu za 4 osobe
:D
nego samo neki englez, majku mu, i ono ce nama da zabrani kako da nam se zove poljana za sletanje celicnih ptica...

Eh, dje su ona vremena kad je i obicna raja od drzave drpala, a sada je to pravo rezervisano samo za ove budale gore

ccc....

:roll:
sekiracija

Post by sekiracija »

Napisao bih nesto o ovome sto je ovaj frustrirani namijesnik uradio :shock: ali nemam komentara kao patriota jer ja to nisam nikada ni bio ,ni prema jednoj drzavi(patriji ili parijarsiji) :D
Uglavnom mislim da ovim cinom potpisuje tezu o gradjanskom ratu u Bosni i Hercegovini i ne da izjednacava zrtvu i zlocinca nego ih poistovijecuje.
Neka mu je na cast,a Bosanci ce vec nekako i to izdurati :D
dizZaster

Post by dizZaster »

Za tkz "patriote" citiram naslov komentara Emira Ramica potpredsjednika Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike

DA NIJE BILO ALIJE NEBI BILO BOSNE -
DA NIJE BOSNE NI BOSNJAKA NEBI BILO !

Svi vi koji napadate rahmetliju prvog predsjednika predsjednistva
RBiH Aliju Izetbegovica,reisu-l-ulemu dr. Mustafu ef. Cerica, SDA
itd...svi ste vi kvazipatriote BiH!
Samo da znate Alija Izetbegovic medju prvima se zalagao, da se
u ustav RBiH uvede BOSANAC kao nacionalna odrednica.
Ali su protiv bili neprijatelji Bosne i Bosnjaka!
Blahy

Post by Blahy »

mIRCerka wrote:

ne radi se o protresanju necijeg nacionalizma....vec se radi o prese*avanju....sam AI je za zivota odbijao da se Titova ulica preimenuje u AI...jer nije htio kult licnosti... i sad se oni nasli pametni...
bolje da su one pare sto su potrosli na dnevnice i vijecanje dali za operaciju malog selvera
Mislim da ovdje nema mjesta patetici i laznom altruizmu. Tema nema veze sa davanjem i pomaganjem djetetu sa kojim eto manipulises.

Tema ima veze sa cinjenicom da glavna saobracajnica u Sarajevu nosi ime diktatora kova JB Tita. Tom logikom ako Tito zasluzuje centralnu ulicu r. Izetbegovic bez daljnjeg zasluzuje naziv citavog grada :)

Salu na str. ne radi se o kultu vec o postivanju a posebno UVAZAVANJU uloge r.Izetbegovica i politike koju je vodio. Siguran sam da moje misljenje kao i misljenje vecine nece promjeniti odluka Ashdowna i zavrsavam rijecima g. Tihica:
Imam osjećaj kao da je neko želio isprovocirati neku ekscesnu situaciju - kaže Tihić i napominje da se ipak nije odustalo od ove ideje.
- Kad-tad će Međunarodni aerodrom Sarajevo dobiti naziv po rahmetli Aliji Izetbegoviću -tvrdi Tihić.
A. M.

:D ;)
Blahy

Post by Blahy »

Osobni stav Gradimira Gojera

Apologeti su se najgrublje poigrali imenom i djelom Izetbegovića

Kako nekome uopće može pasti na pamet da kao reakciju na Ešdaunovu odluku spominje nekog hrvatskog ili srpskog zločinca

Kada je lord Pedi Ešdaun u nimalo lordovskom maniru poništio odluku o preimenovanju Aerodroma Sarajevo u aerodrom Alija Izetbegović i kada je direktno podržao logiku srpskih i hrvatskih nacionalista u BiH, postalo mi je jasno da BiH jeste i za dugo vremena ostaje talac velikodržavnih projekata Srbije i Hrvatske.
Međutim, predmetom mog istupa nije odluka lorda Ešdauna. Ovoga puta pišem o jednoj nelogičnoj usporedbi, koju su ovdašnji apologeti izetbegovićevske politike u trenu "izvukli iz rukava", kao odgovor na ovaj, za mene, uistinu nerazuman akt lorda Ešdauna.
Imenom i djelom prvog predsjednika Predsjedništva BiH poigralo se na najgrublji način, praveći usporedbe koje ne samo da nisu logične, nego nisu ni pristojne... Izetbegović je bio državnik i vođa jedne narodne stranke. Kao takav on je pružio otpor agresiji na državu BiH.
Uspoređivati takvog čovjeka sa čovjekom koji je naređivao napad na državu BiH, sa zločincima koji su i u ovom i u prethodnim ratovima zastupali ciljeve i interese naših istočnih i zapadnih susjeda, koji su zastupali interese paradržava i paramilitarnih organizacija, uistinu je neviđen skandal.
Kako nekome uopće može pasti na pamet da kao reakciju na Ešdaunovu odluku spominje nekog hrvatskog ili srpskog velmožu, bojovnika ili vojvodu, a u svakom slučaju zločinca??!! Takvim usporedbama u stilu: pa Ešdaun ne reagira na ulicu ili most toga i toga, nanosi se ogromna nepravda prema rahmetli Izetbegoviću.
Uspoređivati njega i njegovo djelo sa tamo nekim budacima, pa i tuđmanima, znači skrnaviti Izetbegovićev humanistički angažman. Zato i pišem ove retke, sa sviješću da se gospodinu Aliji Izetbegoviću čini ogromna šteta, upravo u predvečerje godišnjice njegove smrti.
Izetbegović kao čovjek nije zaslužio da bude predmetom ovako niske političke kulture i ovako niskog političkog diskursa kojim trenutno opće ljudi od političkog formata u ovoj zemlji.

Smirivanje nacionalista

Ako će srpski i hrvatski nacionalisti biti "smirivani" ovakvim odlukama visokog predstavnika, ovdje, zadugo, ozbiljnog bh. društva i bh. države biti neće.

Bit će labavih koalicija i saveza, jeftinih nagodbi, pri čemu će najviše trpjeti građani, a najviše dobivati i profitirati nacionalističke vođe, vračevi nacionalšovinističkog mišljenja i užasavajući vulkani mržnje uspostavljene po logici: jedna nacija, jedan vođa, jedna partija...

srž... :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Blahy wrote:
mIRCerka wrote:

Mislim da ovdje nema mjesta patetici i laznom altruizmu. Tema nema veze sa davanjem i pomaganjem djetetu sa kojim eto manipulises.

Tema ima veze sa cinjenicom da glavna saobracajnica u Sarajevu nosi ime diktatora kova JB Tita. Tom logikom ako Tito zasluzuje centralnu ulicu r. Izetbegovic bez daljnjeg zasluzuje naziv citavog grada :)

Salu na str. ne radi se o kultu vec o postivanju a posebno UVAZAVANJU uloge r.Izetbegovica i politike koju je vodio. Siguran sam da moje misljenje kao i misljenje vecine nece promjeniti odluka Ashdowna i zavrsavam rijecima g. Tihica:
Imam osjećaj kao da je neko želio isprovocirati neku ekscesnu situaciju - kaže Tihić i napominje da se ipak nije odustalo od ove ideje.
- Kad-tad će Međunarodni aerodrom Sarajevo dobiti naziv po rahmetli Aliji Izetbegoviću -tvrdi Tihić.
A. M.

:D ;)
daleko od toga da ja MANIPULISEM bolesnim djetetom...
ja samo pokusavam skrenuti paznju na ONO STO JE SVARNI PROBLEM nase zemlje...
boli mene peta kako ce zvati aerodrom...ja sam za to da se zavrnu rukavi i da se nesto napravi...a vidim niko se nije potrudio da bilo sta napise za POMOC...
a kad treba prosipati demagogiju, brabonjati o politici, i filozofirati, tu ste mi najaktivniji...
ali neka, ima ko sudi o svemu...
znas i sam na sta mislim...
btw, Tihic moze pricati sta hoce, ali dok ne bude imao mooda da nesto ucini, ovu zemlju ce voditi paddy, petrich i ostali...
FYI, Tito je ipak zadrzao svoju ulicu... :)
avicena

Post by avicena »

Blahy wrote: Salu na str. ne radi se o kultu vec o postivanju a posebno UVAZAVANJU uloge r.Izetbegovica i politike koju je vodio.
:thumbup:
kekec

Post by kekec »

Nema ovdje manipulacije. Ovo je jasna poruka i poziv, da se odgovorni u ovoj drzavi manu "preseravanja" i da se posvete pitanjima boljeg i kvalitetnijeg zivota ljudi u ovoj drzavi, a mali Selver je, nazalost, odlican primjer. :sad:
Tema ima veze sa cinjenicom da glavna saobracajnica u Sarajevu nosi ime diktatora kova JB Tita.
Zvati Tita diktatorom, moze samo teski nacionalista ili neko ko je vrlo mlad. A kaze se: "Mladost- ludost" :D
Kada dodje to "kad- tad", AI ce biti zaboravljen jer zivot danas fura vrlo brzo. Ono sto je bilo juce vec je zaboravljeno, a tek ono od prije 15-tak i vise godina... :) Prije ce neki naredno Odbor traziti da se aerodromu da´ime Sulejmana Tihica. :D
kekec

Post by kekec »

avicena wrote:
Blahy wrote: Salu na str. ne radi se o kultu vec o postivanju a posebno UVAZAVANJU uloge r.Izetbegovica i politike koju je vodio.
:thumbup:
Danas se vide rezultati te politike. Jad i cemer. :-?
avicena

Post by avicena »

I Husein K. Gradaščević bio zaboravljen na ovim prostorima, pa se danas sjetili da mu mezar prenose u Bosnu!
avicena

Post by avicena »

kekec wrote:
On kriv?
danas

Post by danas »

jel' ove politike? :roll:

Image
avicena

Post by avicena »

danas wrote:
jel' ove politike? :roll:

Image
A koji izbor je imao? Ratovati do posljednjeg djeteta protiv njih dvojice ili krenuti diplomatskim putevima?
Toozla

Post by Toozla »

avicena wrote:
kekec wrote:
On kriv?
....nije kriv za posljedice rata ali zato nikako ne moze izbjeci odgovornost za posljedice mira.....
avicena

Post by avicena »

Toozla wrote: ....nije kriv za posljedice rata ali zato nikako ne moze izbjeci odgovornost za posljedice mira.....
Šta bi ti učinio u tom momentu? Kako rekoh, ratovao kao Palestinci, Čečeni.....
Post Reply