Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RATNI zapovjednik HVO-a u Kiseljaku Ivica Rajić, koji je u srijedu pred Haškim sudom priznao krivnju za teške povrede Ženevskih konvencija počinjene tijekom hrvatskobošnjačkog sukoba 1993., u činjeničnoj osnovi sporazuma s Tužiteljstvom je potvrdio da je "Hrvatska sudjelovala u međunarodnom oružanom sukobu na teritoriju BiH".
U dokumentu stoji kako se Ivica Rajić slaže da bi dokaznim materijalom Tužiteljstvo dokazalo izvan svake razumne sumnje sljedeće:
Sve vrijeme na koje se odnosi izmijenjena optužnica (1. listopada 30. prosinca 19993.), u BiH je postojalo stanje međunarodnog oružanog sukoba u kojem je učestvovala Republika Hrvatska kao nezavisna država i njezina vlada, oružane snage i predstavnici u oružanom sukobu protiv bosanskih Muslimana, na teritoriju BiH kao nezavisne države, navodi se u činjeničnoj osnovi. Dodaje kao su zločini počinjeni su tom kontekstu i u vezi s tim konfliktom.
nije upitno, ali je bitno pricati o raznim ublehama dok nam pravi problemi pred ocima iskacu, a mi slijepi....
mislim da se ovakve stvari u vojnoj terminologiji zovu DIVERZIJA - odvlacenje paznje...
uzas....
kome do sada nije jasno ko su sve bili ucesnici u ratu, bolje mu je da prica o sportu i vremenskoj prognozi.
Nas su tukle dvije samostalne, suverene drzave sa obadvije strane, znaci na nasu drzavu bila je izvrsena organizovana agresija od vanjskih vlada i vojske. Bitno je znati, da NIJEDAN bosanski vojnik nije presao drzavnu granicu, niti je jedan metak ispaljen ka istoku ili zapadu. Znam, dosadno, al nije na odmet utvrditi gradivo.
Ze Dijasporo bez gore navedenog ne bi ni mudjahedina bilo.
japaja wrote:Nas su tukle dvije samostalne, suverene drzave sa obadvije strane, znaci na nasu drzavu bila je izvrsena organizovana agresija od vanjskih vlada i vojske. Bitno je znati, da NIJEDAN bosanski vojnik nije presao drzavnu granicu, niti je jedan metak ispaljen ka istoku ili zapadu. Znam, dosadno, al nije na odmet utvrditi gradivo.
utvrdjivanje gradiva je glupost velika kad je situacija ovakva....
bolje bi bilo fokusirati se na ono sto vodje NASE zemlje rade kako bi ponistili gore navedene dokazane teze....
jos malo pa ce prica biti RAT? KAKAV RAT? MA MI SE VOLIMO STA VAM JE....
a nase skole i djeca u njima govore suprotno....
da ne pricam dalje....
japaja wrote:Nas su tukle dvije samostalne, suverene drzave sa obadvije strane, znaci na nasu drzavu bila je izvrsena organizovana agresija od vanjskih vlada i vojske. Bitno je znati, da NIJEDAN bosanski vojnik nije presao drzavnu granicu, niti je jedan metak ispaljen ka istoku ili zapadu. Znam, dosadno, al nije na odmet utvrditi gradivo.
Aj ba ti utvrdjivaj gradivo, al probaj ispocetka i neutralno sagledat sve sto se zbilo. Potom zadrzi komentar za sebe jer ta prica je dojadila i Bogu i narodu. Zar nevidis da imamo drugih problema.
Besparica/Skolstvo/Zdrastvo/ Kriminal/Korupcija/ Itd.
japaja wrote:Nas su tukle dvije samostalne, suverene drzave sa obadvije strane, znaci na nasu drzavu bila je izvrsena organizovana agresija od vanjskih vlada i vojske.
(...)
japaja wrote:Nas su tukle dvije samostalne, suverene drzave sa obadvije strane, znaci na nasu drzavu bila je izvrsena organizovana agresija od vanjskih vlada i vojske.
(...)
ringe ringe rajaaaaa
dos'o cika pajaaaa
jedno jaje muc
a mi djeco cuc
Bitno je znati, da NIJEDAN bosanski vojnik nije presao drzavnu granicu, niti je jedan metak ispaljen ka istoku ili zapadu
Ajde ti sinko malo se informiraj...
Armija BiH nije prešla teritorij ali je teritorij BiH itekako bio zloupotrebljavan za napade na Hrvatsku..Je li se to možda nije znalo?
Odi u Sl.Brod pa pitaj ljude što im znači Motajica...
Ze Dijaspora wrote:Aj ba ti utvrdjivaj gradivo, al probaj ispocetka i neutralno sagledat sve sto se zbilo. Potom zadrzi komentar za sebe jer ta prica je dojadila i Bogu i narodu. Zar nevidis da imamo drugih problema.
Besparica/Skolstvo/Zdrastvo/ Kriminal/Korupcija/ Itd.
Pozdrav.
Vidim i kako rjesavate probleme... a ja sam samo htjeo da bar malim dijelom pripomognem ka boljem skolskom sistemu. Imamo bar list vise u knjizi historije. crno na bijelo ...
nemojte molima vas da generalizirate stvari,zna se ko je sta radio i u koje svrhe,a svima vama kretenima koji traze nekakvu odstetu od strane hrvatske moram reci da ste neizmjerivo glupi,da nije bilo oslobadjanja kupresa,bihaca,mrkonjic grada koji bi vam tada komentari bili,
cijela ova prica s rajicem je farsa jednog ratnog profitera i zlocinca koji nije donio dobrog ni hrvatima a ponajmanje ostalim,zna se sta je on radio za vrijeme rata u srednjoj bosni
no također treba reci da je i plan alije rahmetlije ili sto god vec bio ocistiti srednju bosnu od hrvata i ostalih kako bi tu smjestio bosnjake iz istocne bosne a sve u svrhu stvaranja neke kvazi-drzave sa falsificiranom povijesti o nekom bosanskom naslijedju,bosanskom narodu itd.
bosanstvo cine i srbi i hrvati i bosnjaci kao nesto svima zajednicko-mentalitet,humor...bla bla..a ne samo bosnjaci i floskule alije rahmetlije i ostalih mudjahedinskih ortaka