Oplakah!Otac moje kćeri, Nenad Veličković, Bosanska knjiga, [color=#0000BF]2000.g[/color]. wrote:- Tata, jelde da se ne smije jesti lijevom rukom?
- Smije, ko to kaže da se ne smije?
- Djeca.
- Otkud im to?
- Učili na vjeronauci.
- I šta su im rekli, zašto se ne smije?
- Zato što kad neko jede lijevom rukom, smeta onome ko jede desnom.
- A šta ako svi ljudi za stolom jedu lijevom rukom, a samo jedan desnom?
- Ne znam.
- Neki od najvećih ljudi su bili ljevaci.
- Koji?
- Mikelanđelo. On je napravio najljepšu i najveću crkvu na svijetu. I Leonardo je bio ljevak. I Pikaso. I Ajnštajn. I Rafael. I Direr. I Ešer. Džimi Hendriks. Kurt Kobein. Robert Plant. I Pele. Čarli Čaplin! I onaj što je glumio Budu. I onaj ko je napisao Alisu u zemlji čuda. I Toma Sojera. I Bil Klinton je ljevak.
- E, njega znam!
- Normalno. I ja sam znao svog predsjednika kad sam bio prvačić. A smije li se pisati lijevom rukom?
- Smije, ali će slova uvijek biti ružna.
- Baka piše lijevom rukom, i ja nikad nisam vidio ljepša slova.
- A zašto onda efendija kaže da će biti uvijek ružna slova?
- Zato što on u to vjeruje.
- Može li se vjerovati u nešto što nije istina?
- Može. Više od hiljadu godina su ljudi vjerovali da se Sunce okreće oko Zemlje. I spaljivali su svakoga ko je govorio drugačije.
- Kako spaljivali?
- Fino. Nalože vatru, svežu čovjeka, i zapale ga.
- Ko je to radio?
- Ljudi koji su branili vjeru od jeretika.
- Šta su to jeretici?
- To su ljudi koji misle da je važnije imaš li šta da jedeš nego kojom rukom jedeš.
- Ja mislim da je to ružno.
- Koje?
- Zapaliti nekoga zato što govori istinu.
- Ružno je zapaliti bilo koga zbog bilo čega.
- A zašto neko vjeruje u nešto što nije istina?
- Zato što su ga tako naučili kad je bio mali.
Pedagogija: naučiti dijete koje plače nad mrtvim leptirom, da kolje, kad odraste, životinje i ljude?
- Ja volim što sam dešnjak.
- Ja volim što lijepo crtaš i pišeš.
I Bil Klinton je ljevak
- 8. sekretar SKOJ-a
#1 I Bil Klinton je ljevak
Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 03/11/2008 16:12, edited 1 time in total.
- awekenings
#2 Re: I Bill Klinton je ljevak
dobar skroz ...
......

- JThomas
#3 Re: I Bil Klinton je ljevak
i ja sam ljevak 
- 8. sekretar SKOJ-a
#4 Re: I Bil Klinton je ljevak
Jesi li munafik/j(h)eretik ili sviraš ''naopaku'' gitaru?JThomas wrote:i ja sam ljevak
Bude li gužva za hastalom?
- pekarce
#5 Re: I Bil Klinton je ljevak
Pa bula je mojoj sestri na času vjeronauke rekla da ljevaci nisu muslimani i šta treba da dijete od svojih 8,9 g. da misli o tome, još kada se doda činjenica da joj je brat ljevak?
Jedino što sam sebe morao natjerati da režem desnom, jer kada bih to radio lijevom, papir bi se savijao..Neki će se prepoznati u ovome..U kojem sam ja onda postotku munafik?

- adella
#6 Re: I Bil Klinton je ljevak
moj sin je ljevak, doduse ne ide na vjeronauku pa ne znam kako bi efendija gledao na njega da ide. nek je on meni ziv i zdrav. 
- samson
#7 Re: I Bil Klinton je ljevak
pekarce wrote:Pa bula je mojoj sestri na času vjeronauke rekla da ljevaci nisu muslimani i šta treba da dijete od svojih 8,9 g. da misli o tome, još kada se doda činjenica da joj je brat ljevak?Jedino što sam sebe morao natjerati da režem desnom, jer kada bih to radio lijevom, papir bi se savijao..Neki će se prepoznati u ovome..U kojem sam ja onda postotku munafik?
![]()
- JThomas
#8 Re: I Bil Klinton je ljevak
kakvi su to mračnjaci, bog te...pekarce wrote:Pa bula je mojoj sestri na času vjeronauke rekla da ljevaci nisu muslimani i šta treba da dijete od svojih 8,9 g. da misli o tome, još kada se doda činjenica da joj je brat ljevak?Jedino što sam sebe morao natjerati da režem desnom, jer kada bih to radio lijevom, papir bi se savijao..Neki će se prepoznati u ovome..U kojem sam ja onda postotku munafik?
![]()
ali ne, hajmo mi njih uvesti i u obdanište, djecu od kolijevke treba naučiti neke stvari
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#9 Re: I Bil Klinton je ljevak
ti si lijen, odes fino i kupis MAKAZE ZA LJEVORUKE i nece se papir savijati...pekarce wrote:Pa bula je mojoj sestri na času vjeronauke rekla da ljevaci nisu muslimani i šta treba da dijete od svojih 8,9 g. da misli o tome, još kada se doda činjenica da joj je brat ljevak?Jedino što sam sebe morao natjerati da režem desnom, jer kada bih to radio lijevom, papir bi se savijao..Neki će se prepoznati u ovome..U kojem sam ja onda postotku munafik?
![]()
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#10 Re: I Bil Klinton je ljevak
Tuspas mene.
Joj kakvu raju imam...osim @JThomasa.

- vee-jay
#11 Re: I Bil Klinton je ljevak
8. sekretar SKOJ-a wrote:Oplakah!Otac moje kćeri, Nenad Veličković, Bosanska knjiga, [color=#0000BF]2000.g[/color]. wrote:- Tata, jelde da se ne smije jesti lijevom rukom?
- Djeca.
- Otkud im to?
- Učili na vjeronauci.
- Ne znam.
- Koji?
- Mikelanđelo. On je napravio najljepšu i najveću crkvu na svijetu. I Leonardo je bio ljevak. I Pikaso. I Ajnštajn. I Rafael. I Direr. I Ešer. Džimi Hendriks. Kurt Kobein. Robert Plant. I Pele. Čarli Čaplin! I onaj što je glumio Budu. I onaj ko je napisao Alisu u zemlji čuda. I Toma Sojera. I Bil Klinton je ljevak.
- E, njega znam!
- Normalno. I ja sam znao svog predsjednika kad sam bio prvačić. A smije li se pisati lijevom rukom?
- Može. Više od hiljadu godina su ljudi vjerovali da se Sunce okreće oko Zemlje. I spaljivali su svakoga ko je govorio drugačije.
- Kako spaljivali?
- Ko je to radio?
- Šta su to jeretici?
- To su ljudi koji misle da je važnije imaš li šta da jedeš nego kojom rukom jedeš.
- Koje?
Pedagogija: naučiti dijete koje plače nad mrtvim leptirom, da kolje, kad odraste, životinje i ljude?
- Ja volim što lijepo crtaš i pišeš.![]()
![]()
ovakve stvari bi trebale da budu obavezna lektira po vrticima i skolama
- shipak
#12 Re: I Bil Klinton je ljevak
i ja sam ljevak
jooooj šta nas je
ali ja sve radim desnom, osim što jedem i pišem lijevom. (teniski reket npr držim desnom
)
jooooj šta nas je
ali ja sve radim desnom, osim što jedem i pišem lijevom. (teniski reket npr držim desnom
- maybelline
#13 Re: I Bil Klinton je ljevak
Ma dajte, jludi, to je bolesno! Zasto bi neko bio ili ne bio musliman samo zato sto je ljevak??? I ja sam ,sa svojih 25 godina u guzici od jednog rodjaka vehabije imala vrlo snazan prijedlog da bih trebala postati desnjak!!! Mislim, nidje veze... Sta sa ljudima sa određenim invaliditetom pa ne mogu koristiti desnu ruku, nego samo lijevu, jesu onda i oni nemuslimani?pekarce wrote:Pa bula je mojoj sestri na času vjeronauke rekla da ljevaci nisu muslimani i šta treba da dijete od svojih 8,9 g. da misli o tome, još kada se doda činjenica da joj je brat ljevak?Jedino što sam sebe morao natjerati da režem desnom, jer kada bih to radio lijevom, papir bi se savijao..Neki će se prepoznati u ovome..U kojem sam ja onda postotku munafik?
![]()
Last edited by maybelline on 05/11/2008 15:07, edited 1 time in total.
-
lamija_SA
#14 Re: I Bil Klinton je ljevak
Ja nisam lijevak!
Ali zar nije dokazano da su lijevoruki ljudi inteligentniji ili tako nešto,sposobniji za obavljanje određenih zadataka od drugih?
Ali zar nije dokazano da su lijevoruki ljudi inteligentniji ili tako nešto,sposobniji za obavljanje određenih zadataka od drugih?
- maybelline
#15 Re: I Bil Klinton je ljevak
Ne znam bas je li dokazano, ali cinjenica je da su mnogi poznati ljudi tokom historije bili ljevaci. Cini mi se da su umjetnici uglavnom ljevaci...
- vee-jay
#16 Re: I Bil Klinton je ljevak
ahmm
raja tema ustvari nije "biti ljevak" nego "biti drugaciji" 
- maybelline
#17 Re: I Bil Klinton je ljevak
vee-jay wrote:ahmmraja tema ustvari nije "biti ljevak" nego "biti drugaciji"
Smatram da treba poticati raznolikost od malena, iako to zna biti i tesko.
- _veleposlanik
#18 Re: I Bil Klinton je ljevak
ja sam ljevak
ponosan iako su mi govorili da je to shejtanska ruka 
razmisljao sam o tome zasto nauka tvrdi da smo ljevaci ovako
pametni. kroz svoj primjer, ja sam sa vrlo malo godina, mozda 2 ili 3, uzeo svoju prvu olovku u ruku i poceo sharati. to je bila lijeva. mogao sam pogrijesiti i uzeti desnom
... jer, do skora, tesko je bilo biti ljevak kada su roditelji tu intervenisali, "ispravljali krivu vodu" prema tradicionalnim uvjerenjima. ako je pak, neko uspio ostati ljevak, znaci da je sam od sebe krenuo za olovkom, sto moze itekako biti kljucni faktor za buduci razvitak intelekta. analogno: ako od malih nogu pocnes shutati loptu, zna se u cemu si dobar 
razmisljao sam o tome zasto nauka tvrdi da smo ljevaci ovako
- ja.neron
#19 Re: I Bil Klinton je ljevak
8. sekretar SKOJ-a wrote:Oplakah!Otac moje kćeri, Nenad Veličković, Bosanska knjiga, [color=#0000BF]2000.g[/color]. wrote:- Tata, jelde da se ne smije jesti lijevom rukom?
- Djeca.
- Otkud im to?
- Učili na vjeronauci.
- Ne znam.
- Koji?
- E, njega znam!
- Kako spaljivali?
- Ko je to radio?
- Šta su to jeretici?
- Koje?
![]()
baš mi je drago vidjeti da ima neupučenih(evo ispravke) ljudi pa malo malo eto ih postave nešto što ne znaju i nisu nikog pitali da im objasni
kod Muslimana desna strana ima prednost nad lijevom jer šejtan sve radi lijevom ... ima još radi čega je desna strana u prednosti nad lijevom,
Last edited by ja.neron on 05/11/2008 17:28, edited 1 time in total.
-
pogresna
#20 Re: I Bil Klinton je ljevak
Ljevoruka i ponosim se tim!!! 
Obavezno pročitajte ovu knjigu(Otac moje kćeri)...puna ovakvih je prostih ali mudrih razgovora
Meni jedna od dražih........
Obavezno pročitajte ovu knjigu(Otac moje kćeri)...puna ovakvih je prostih ali mudrih razgovora
Meni jedna od dražih........
- maybelline
#21 Re: I Bil Klinton je ljevak
ja.neron wrote:8. sekretar SKOJ-a wrote:Oplakah!Otac moje kćeri, Nenad Veličković, Bosanska knjiga, [color=#0000BF]2000.g[/color]. wrote:- Tata, jelde da se ne smije jesti lijevom rukom?
- Djeca.
- Otkud im to?
- Učili na vjeronauci.
- Ne znam.
- Koji?
- E, njega znam!
- Kako spaljivali?
- Ko je to radio?
- Šta su to jeretici?
- Koje?
![]()
baš mi je drago vidjeti da ima glupih ljudi pa malo malo eto ih postave nešto što ne znaju i nisu nikog pitali da im objasni
kod Muslimana desna strana ima prednost nad lijevom jer šejtan sve radi lijevom ... ima još radi čega je desna strana u prednosti nad lijevom,pametnom jedna dosta
Malo je neukusno ljude nazivati glupima, a opet ponavljam, sta sa ljudima koji od rodjenja imaju neku manu pa mogu koristiti samo lijevu ruku? Jel i tu sejtan vlada?
- ja.neron
#22 Re: I Bil Klinton je ljevak
desna ima prednost šminkerice, ako ne može koristiti desnu nije rečeno daje grijeh koristiti lijevu ruku ...
- maybelline
#23 Re: I Bil Klinton je ljevak
Ok, ali ja opet ne vidim zasto djecu treba kritikovati i ispravljati ako pocnu pisati lijevom rukom? Zar nije bitnije, pa i u Islamu, kakav je covjek, a ne koju ruku koristi??
- Jara
#24 Re: I Bil Klinton je ljevak
Makaze su izum Leonarda Da Vinčija...koji je bio ljevak...pa ih je napravio ono k'o sebi...ergo, prve makaze su bile za ljevoruke!mIRCerka wrote:ti si lijen, odes fino i kupis MAKAZE ZA LJEVORUKE i nece se papir savijati...pekarce wrote:Pa bula je mojoj sestri na času vjeronauke rekla da ljevaci nisu muslimani i šta treba da dijete od svojih 8,9 g. da misli o tome, još kada se doda činjenica da joj je brat ljevak?Jedino što sam sebe morao natjerati da režem desnom, jer kada bih to radio lijevom, papir bi se savijao..Neki će se prepoznati u ovome..U kojem sam ja onda postotku munafik?
![]()
-
popajic
#25 Re: I Bil Klinton je ljevak
sad "skonto" sto su mi od malena govorili da sam sejtan !Mislio nemiran i to...ni u snu nisam pomislio da je ruka u pitanju@ja.Neron
kod Muslimana desna strana ima prednost nad lijevom jer šejtan sve radi lijevom