I BiH konja za trku ima.

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
osa

#1 I BiH konja za trku ima.

Post by osa »

Evo jednog primjera uspješne bih kompanije, daj bože da bude više ovakvih.

Sarajevski Kiseljak postao je ponosni dobitnik prestižne međunarodne nagrade „Superior Taste Award“. Međunarodni institut za kvalitet i okus (ITQI) iz Brisela nagradio je prirodnu mineralnu vodu Sarajevski kiseljak prestižnom nagradom Superior Taste Award za izvrstan okus i superioran kvalitet.

U današnjem svijetu, gdje je zbog velikog broja proizvoda sve teže privući potrošača i pridobiti njegovo povjerenje, ova je nagrada svojevrsna garancija i potvrda da se proizvod koji nosi znak Superior Taste Award po svom okusu i kvaliteti stvarno na tržištu.

Nagrada za izvrstan okus i superioran kvalitet uručena je predsjedniku Uprave, gospodinu Tomislavu Sliškoviću na svečanoj ceremoniji koja je krajem mjeseca održana u Briselu, u organizaciji International Taste & Quality Institute.

Prirodna mineralna voda Sarajevski Kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. Tako prirodna i kristalno čista, sa prirodno izbalansiranim odnosom minerala, puni se najsavremenijim tehnologijama bez vanjskih utjecaja.

Sarajevski kiseljak d.d., najstarija, najveća i najmodernija punionica mineralne vode u BiH sa tradicijom punjenja dužom od 117 godina i lider u proizvodnji mineralne vode u BiH, učvrstio je svoju lidersku poziciju zahvaljujući prvenstveno visokom i prepoznatljivom kvalitetu mineralne vode, ali i stalnoj modernizaciji i unapređenju proizvodnje i poslovanja. U posljednjih sedam godina u te namjene uloženo je više od 25 miliona eura.

„Ovo je samo još jedna potvrda izvrsnosti i kvalitete prirodne mineralne vode Sarajevski kiseljak. Posebno nas raduje što nam ovo priznanje stiže iz Brisela, od strane poznatog međunarodnog instituta. Međunarodna priznanja ovakve vrste otvaraju nam nove mogućnosti za promociju i izvoz naše jedinstvene prirodne mineralne vode visokog kvaliteta.“ izjavio nam je predsjednik Uprave Sarajevskog Kiseljaka, gospodin Tomislav Slišković.
klixober

#2 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by klixober »

Joj naslova.Ispade da je to jedina uspjesna kompanija.
d2

#3 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by d2 »

vlasnik kiseljaka je vec godinama hrvatski Agrokor.
chuchumbamayumbe

#4 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by chuchumbamayumbe »

Meni licno Sarajevski kiseljak ne odgovara, ima previse natrijuma i nekako mi je slankast, nadima me, sta ja znam...
Odnedavno sam poceo da cugam Tuzlanski Kiseljak i stvarno je dobar, a ima 10x vise magnezijuma i 5x manje natrijuma od Sarajevskog.
Ne sporim da je Kiseljak los, daleko od toga, ali mislim da u BiH ima puno zdravijih i boljih mineralnih voda.
Ali para vrti i to je to.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#5 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by karabaja-x »

dobro to ba, al cojece to dodje ko neki prirodni resurs, daj sta da mi napravimo, izumimo, proizvedemo razumijes, kako tu u tim stvarima stojimo, ja mislim da i ne stojimo vec smo se naguzili
zastoqsviram

#6 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by zastoqsviram »

karabaja-x wrote:dobro to ba, al cojece to dodje ko neki prirodni resurs, daj sta da mi napravimo, izumimo, proizvedemo razumijes, kako tu u tim stvarima stojimo, ja mislim da i ne stojimo vec smo se naguzili
ma daj covjece sta ti je...
http://www.youtube.com/watch?v=t4BhwUByhGw
osa

#7 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by osa »

ma poanta je da je nagrađen izvorni bih proizvod, uopće nije bitno tko je vlasnik i kome okus navedene mineralne vode odgovara ili ne odgovara, nekoliko brandova na svjetskoj razini, može izmjeniti sliku o bih, i učiniti da se o njoj počne pričati s stajališta ekonomije, a ne nacionalizma, rata i sl. nebuloza.
Pietje_Bel

#8 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by Pietje_Bel »

Moze li neko ovdje postirati one projekte koje se rade u Zenici? Cup sam da se Zenica gradi punom parom. :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9 Re: I BiH konja za trku ima.

Post by Bobi »

Pietje_Bel wrote:Moze li neko ovdje postirati one projekte koje se rade u Zenici? Cup sam da se Zenica gradi punom parom. :roll:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewforum.php?f=28
Post Reply