I autobuske stanice eksplodiraju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sebilj

#1 I autobuske stanice eksplodiraju

Post by sebilj »

U eksploziji na Palama ima poginulih
Na autobuskoj stanici na Palama jutros se desila eksplozija, a prema prvim informacijama ima poginulih i povrijeđenih, javila je Televizija Republike Srpske (RS).

U policijskoj stanici na Palama su potvrdili da se eksplozija desila i da ima poginulih i povrijeđenih, ali nisu mogli da iznesu više detalja o ovom slučaju.

U toku je policijski uviđaj.
Dori

Post by Dori »

Sad sam i ja cula.....
fantom slobode

#3 Re: I autobuske stanice eksplodiraju

Post by fantom slobode »

sebilj wrote:U eksploziji na Palama ima poginulih
Na autobuskoj stanici na Palama jutros se desila eksplozija, a prema prvim informacijama ima poginulih i povrijeđenih, javila je Televizija Republike Srpske (RS).

U policijskoj stanici na Palama su potvrdili da se eksplozija desila i da ima poginulih i povrijeđenih, ali nisu mogli da iznesu više detalja o ovom slučaju.

Opet su ti ljudi poceli sami sebe da granatiraju i da podmecu te mine po javnim mjestima.Da je 1946 sada bi moj stari rekao da su to ustase uradile, a posto nije, ta organizacija nije ukljucena u ovo krivicno djelo.
Tema u kojoj se radi o nevinim zrtvama ce se pretvoriti u politikanstvo kao u slucaju starice koja bi zapaljena u Sarajevu.Valjda smo to naucili od dragih politicara tipa Radmanovic i slicni.
Za kraj kao i uvijek cu da okrivim Vehabije i to sve, bez obizra na vjeru kojoj pripadaju.(cak su ovi islamske vjeroispovjesti najmanje sumnjivi, a stasau sam vec iskljucio na pocetku mog posta).
Nadajmo se da ce naci prave krivce (ovo je ozbiljni dio posta), da nece opet biti svega tokom istrage.Jos se ne zna koliko mrtvih i ranjenih.
Pa ti putuj autobusom, zato se ja uvijek vozam svojim kolima.Opet po sirotinji, sto nisu aerodrom na Palama minirali.
Dori

Post by Dori »

U eksploziji na Palama poginule dvije osobe

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, u eksploziji koja se dogodila u kafiću na Palama oko 9.20 sati poginule su dvije osobe.

SARAJEVO – U kafiću na autobuskoj stanici na Palama jutros se dogodila eksplozija, a prema prvim informacijama ima poginulih i ozlijeđenih, javila je Televizija Republike Srpske.

Informaciju je potvrdila i glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajavo Danka Tećić.

Eksplozija se dogodila kafiću "Omerta", vlasnika Vlatka Mačara u 9.20 sati. Prema informacijama BHT-a, u eksploziji su poginule dvije osobe.

Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je da su u jutrošnjoj eksploziji na autobuskoj stanici na Palama poginule dvije osobe, dok je jedna ranjena.

Ona je novinarima izjavila da je jutros u 09.20 sati ispred kafića “Omerta” aktivirana eksplozivna naprava postavljena pod automobil Golf 2 te dodala kako je ozlijeđena osoba prebačena u Klinički centar Kasindo.

Prema neslužbenim informacijama poginuo je vlasnik kafića Vlatko Mačar.

Mačar je, prema neimenovanim izvorima, na koje se poziva Fena, bio pripadnik kriminalnog miljea i u sukobu s Đorđem Ždralom, koji se dovodi u vezu s više ubojstava, koja su se posljednjih godina dogodila na području Istočnog Sarajeva.

Također se navodi da se Mačar prošle godine sklonio u Srbiju, ali da je uhićen u Beogradu, gdje je određeno vrijeme proveo u zatvoru

30.1.2008.
Pincom.info
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Dena wrote:
U eksploziji na Palama poginule dvije osobe

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, u eksploziji koja se dogodila u kafiću na Palama oko 9.20 sati poginule su dvije osobe.

SARAJEVO – U kafiću na autobuskoj stanici na Palama jutros se dogodila eksplozija, a prema prvim informacijama ima poginulih i ozlijeđenih, javila je Televizija Republike Srpske.

Informaciju je potvrdila i glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajavo Danka Tećić.

Eksplozija se dogodila kafiću "Omerta", vlasnika Vlatka Mačara u 9.20 sati. Prema informacijama BHT-a, u eksploziji su poginule dvije osobe.

Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je da su u jutrošnjoj eksploziji na autobuskoj stanici na Palama poginule dvije osobe, dok je jedna ranjena.

Ona je novinarima izjavila da je jutros u 09.20 sati ispred kafića “Omerta” aktivirana eksplozivna naprava postavljena pod automobil Golf 2 te dodala kako je ozlijeđena osoba prebačena u Klinički centar Kasindo.

Prema neslužbenim informacijama poginuo je vlasnik kafića Vlatko Mačar.

Mačar je, prema neimenovanim izvorima, na koje se poziva Fena, bio pripadnik kriminalnog miljea i u sukobu s Đorđem Ždralom, koji se dovodi u vezu s više ubojstava, koja su se posljednjih godina dogodila na području Istočnog Sarajeva.

Također se navodi da se Mačar prošle godine sklonio u Srbiju, ali da je uhićen u Beogradu, gdje je određeno vrijeme proveo u zatvoru

30.1.2008.
Pincom.info

Rekoh ja da su vehabije, ali ovaj put pravoslavne vjeroispovjesti, eventualno neki free lancer, onako usput, da podsjeti na pravila vjere.A i auto je onako tipicno nase, golf 2, sta dalje reci.
shuriken

Post by shuriken »

bit ce interesantno vidit hoce li biti svjedoka
ako znamo sta znaci Omerta
xon_sa

Post by xon_sa »

Omerta mu dosla glave...

Al ovo nije terorizam, ovo je samo bombaski napad, znamo vec zasto :roll:
Dori

Post by Dori »

Update
Ekspolzija potresla Pale: Ubijeni Mačar i Vlaškić

Mačar je, prema neimenovanim izvorima, bio pripadnik kriminalnog miljea i u sukobu sa Đorđem Ždralom, koji se dovodi u vezu s više ubojstava, koja su se posljednjih godina dogodila na području Istočnog Sarajeva.

PALE - U eksploziji koja se jutros dogodila na autobuskoj stanici na Palama poginuli su Vlatko Mačara i Milan Vlaškić s Pala, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo.

U eksploziji je teško ranjen Rade Magazin iz Bratunca, koji je prebačen u bolnicu Kasindo.

Jutros u 9.20 sati ispred kafića “Omerta”, smještenom u sklopu autobuske stanice na Palama, aktivirana je eksplozivna naprava postavljena pod automobil “golf”.

Mačar je bio vlasnik kafića “Omerta”.

Policija je priopćila da je automobil pod koji je postavljena bomba ukraden u sarajevskom kantonu, a očevici su potvrdili da su dijelovi automobila razbacani u prečniku od 50 metara.

Mačar je, prema neimenovanim izvorima, bio pripadnik kriminalnog miljea i u sukobu sa Đorđem Ždralom, koji se dovodi u vezu s više ubojstava, koja su se posljednjih godina dogodila na području Istočnog Sarajeva.

Također se navodi da se Mačar prošle godine sklonio u Srbiju, ali da je uhićen u Beogradu gdje je određeno vrijeme proveo u zatvoru.

30.1.2008.
Pincom.info
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ma kakvi kriminalci... :D sad ce se to svalit na vehabije... :D

a radmanovic ce obici ucviljene porodice ovo autokradica i dilera :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Vlatko mi je bio poznanik, isli smo zajedno u osnovnu skolu.
Zao mi je momka, ostade dvoje male djece, ali je i sam znao u kakvu se igru upleo i da se iz te igre tesko izlazi.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

chuchumbamayumbe wrote:Vlatko mi je bio poznanik, isli smo zajedno u osnovnu skolu.
Zao mi je momka, ostade dvoje male djece, ali je i sam znao u kakvu se igru upleo i da se iz te igre tesko izlazi.
tesko se izlazi, ali se zato lako leti...u vazduh.
saviola

Post by saviola »

kakve ba vehabije, to je samo 6. runda obracuna kriminalaca iz i.sarajeva
:roll:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

saviola wrote:kakve ba vehabije, to je samo 6. runda obracuna kriminalaca iz i.sarajeva
ja vec gore rekoh, to su Vehabije ali pravoslavne veroispovesti.Za sve su krive Vehabije!!!!Bez obzira na vjersku orjentaciju, makar bili i a-teisti.
saviola

Post by saviola »

fantom slobode wrote:
saviola wrote:kakve ba vehabije, to je samo 6. runda obracuna kriminalaca iz i.sarajeva
ja vec gore rekoh, to su Vehabije ali pravoslavne veroispovesti.Za sve su krive Vehabije!!!!Bez obzira na vjersku orjentaciju, makar bili i a-teisti.

ne kontam zasto uopste spominjete vehabije... nidje veze :-)

ovde je bar jasno ko dan o cemu se radi
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Mahir je sreo Almu i sjetio joj se familije....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Te Pale su postale leglo kriminalaca.

Ovi 'nasi' su mila majka.
d2

Post by d2 »

ja mislim da smo mi najbolji ali iza hrvata posto su oni najbolji u svemu na svijetu, mi smo odmah najbolji iza njih.
nostalgicar

Post by nostalgicar »

d2 wrote:ja mislim da smo mi najbolji ali iza hrvata posto su oni najbolji u svemu na svijetu, mi smo odmah najbolji iza njih.
Naravno,oni su vatreni,a mi imamo vode za bacanja...ima da ih zagasimo za godinu dana...
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

ma nije lahko, nije...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

saviola wrote:
fantom slobode wrote:

ne kontam zasto uopste spominjete vehabije... nidje veze :-)

ovde je bar jasno ko dan o cemu se radi
jasno je bilo i kad su ona tri ciganska skota zapalila staricu, pa su opet po srbiji i rs kukali o ugrozenosti srba... :x

pa et' sad odma da kazem: mi smo digli u zrak te degenerike mamu im jebem dilersku
cyprus

#21 Re: I autobuske stanice eksplodiraju

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:
sebilj wrote:U eksploziji na Palama ima poginulih

Opet su ti ljudi poceli sami sebe da granatiraju i da podmecu te mine po javnim mjestima.Da je 1946 sada bi moj stari rekao da su to ustase uradile, a posto nije, ta organizacija nije ukljucena u ovo krivicno djelo.
Tema u kojoj se radi o nevinim zrtvama ce se pretvoriti u politikanstvo kao u slucaju starice koja bi zapaljena u Sarajevu.Valjda smo to naucili od dragih politicara tipa Radmanovic i slicni.
Za kraj kao i uvijek cu da okrivim Vehabije i to sve, bez obizra na vjeru kojoj pripadaju.(cak su ovi islamske vjeroispovjesti najmanje sumnjivi, a stasau sam vec iskljucio na pocetku mog posta).
Nadajmo se da ce naci prave krivce (ovo je ozbiljni dio posta), da nece opet biti svega tokom istrage.Jos se ne zna koliko mrtvih i ranjenih.
Pa ti putuj autobusom, zato se ja uvijek vozam svojim kolima.Opet po sirotinji, sto nisu aerodrom na Palama minirali.
Ja bih samo upito ovog lika. O čemu ti pričaš? :-)
saviola

Post by saviola »

kazu da je u bolnici umro i onaj treci sto je bio povrijeđen... isto nevina zrtva :sad:
tech10

Post by tech10 »

Neka zovnu onog kanadskog konja Mekenzija da im pomogne da odrede pravac.
"Sta je ovo komsija, svi pucaju. :D
Last edited by tech10 on 31/01/2008 15:52, edited 1 time in total.
saviola

Post by saviola »

tech10 wrote:Neka zovnu onog kanadskog konja Mekenzija da im pomogne da odredepravac.
"Sta je ovo komsija, svi pucaju. :D

kakav ba pravac, daljinski aktivirano :-)
tech10

Post by tech10 »

Moze on i to , strucnjak je to, hebo mater svoju. :-D
Last edited by tech10 on 31/01/2008 16:18, edited 1 time in total.
Post Reply