Pa priča se da je ulema raspravljala o meshu po staklenim mestvama dok su neprijatelji napadali grad... Uglavnom, naša posla.Kroksica wrote:Meni je ludilo kad se ulema digne oko ovako trivijalnih stvari. Nemaju ljudi drugog posla.
Hz Omer Tv serija
-
pospanko2
#51 Re: Hz Omer Tv serija
- stam
#52 Re: Hz Omer Tv serija
dok muslimani raspravljaju o banalnim stvarima,zidovi imaju tenk kojem rakete ne mogu nista....pospanko2 wrote:Pa priča se da je ulema raspravljala o meshu po staklenim mestvama dok su neprijatelji napadali grad... Uglavnom, naša posla.Kroksica wrote:Meni je ludilo kad se ulema digne oko ovako trivijalnih stvari. Nemaju ljudi drugog posla.
-
theTruePath
#53 Re: Hz Omer Tv serija
Gledam ovog glumca koji je glumio hazreti Aliju,tacno mi izgleda nekako plemenit i "poseban",valjda jer ga navikao vidjeti kao Hazreti Aliju
ne mogu ih zamisliti u diskotekama i haramu
-
pospanko2
#54 Re: Hz Omer Tv serija
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/princ ... /130305095stam wrote:dok muslimani raspravljaju o banalnim stvarima,zidovi imaju tenk kojem rakete ne mogu nista....pospanko2 wrote:Pa priča se da je ulema raspravljala o meshu po staklenim mestvama dok su neprijatelji napadali grad... Uglavnom, naša posla.Kroksica wrote:Meni je ludilo kad se ulema digne oko ovako trivijalnih stvari. Nemaju ljudi drugog posla.
I šta da im čovjek kaže? Njihova ulema ovo sve gleda i odobrava, a nama proizvode stotine profesora šerijatskog prava da nam sole pamet kako demokratija ne valja, već ono njihovo valja... :S
-
NoWayOut
#55 Re: Hz Omer Tv serija
Ako se ko sjeca filma Pod zastavom Muhammeda saws, u tom filmu nisu se prikazivali likovi Poslanika saws, njegovih zena, cetverice halifa, i jos nekih drugova Poslanika saws i tada je ulema bila slozna da je to zabranjeno i nisu se prikazivali njihovi likovi. Sada je doslo do promjene misljenja odredjene skupine ucenjaka koji ne vide nista lose u tome, a evo ovaj klip o glumcu koji je glumio Aliju r.a. vec pokazuje opravdanost strahova skupine ucenjaka koja je zabranjivala prikazivanja jer sada ti glumci postaju "evlije" zato sto su glumili Aliju, Omera, Ebu Bekra itd jer ljudi su skloni pretjerivanju zbog svog neznanja u vjeri. Molim Allaha dz.s. da ne dodje do toga, jer ovaj projekat je dosta dobro uradjen i dobar je dawetski potez za upoznavanje islamskih velikana.
-
NoWayOut
#56 Re: Hz Omer Tv serija
Omer, radijallahu anhu, krenuo je do Šama. S njim na putovanju bio je Ebu Ubejde. Na putovanju su imali samo jednu devu na kojoj su se s vremena na vrijeme smjenjivali. Pred samim ulazom u Šam na Ebu Ubejdu je došao red da jaše, a na Omera, halifu muslimana, da vodi devu. Omer je sišao sa deve, skinuo obuću i prebacio je preko ramena, uzeo za povodac deve i poveo je naprijed. Ebu Ubejde mu reče: ''Vođo pravovjernih! Zar da ovako postupiš?! Šamljani, stanovnici Šama, iskupili su se da te dočekaju, a ti u ovakvom stanju?!“ Omer, radijallahu anhu, uzvrati mu: ''Uf, Ebu Ubejde! Da mi je to neko drugi rekao mimo tebe, ne bi mi bilo krivo! Mi smo bili narod poniženi, pa nas je Allah uzvisio islamom! I kada god budemo tražili ponos u nečemu drugom mimo islama, mimo onoga čime nas je Allah uzvisio, neka znamo da će nas Allah poniziti!“stam wrote:dok muslimani raspravljaju o banalnim stvarima,zidovi imaju tenk kojem rakete ne mogu nista....pospanko2 wrote:Pa priča se da je ulema raspravljala o meshu po staklenim mestvama dok su neprijatelji napadali grad... Uglavnom, naša posla.Kroksica wrote:Meni je ludilo kad se ulema digne oko ovako trivijalnih stvari. Nemaju ljudi drugog posla.
U ovome boldiranom lezi problem muslimana, jer su Kuran bacili za ledja, a prihavtili se drugih vrijednosti. Muslimani se ismijavaju sa Sunnetom Poslanika saws, a dive se praksi i djelima nevjernika, danas muslimani ismijavaju svoje ucene i ne daju im njihovo pravo i polozaj koji im pripada u drustvu, a dali su to mjesto pjevacima, glumcima, serijama itd E to su razlozi sto muslimani nemaju pistolj a kamoli tenk esselamu alejkum.
-
theTruePath
#57 Re: Hz Omer Tv serija
U pravu si,Alija,Omer,Ebu Bek i Osman su prebitne licnosti da bi ih bilo ko glumio.Evo kazem ne smeta serija,trebala nam je jedna ovakva u vremenu kad zapad siri dezinformacije o poslaniku a.s i ashabima r.a.Da obicni ljudi vide o kakvim se ljudima radiNoWayOut wrote:Ako se ko sjeca filma Pod zastavom Muhammeda saws, u tom filmu nisu se prikazivali likovi Poslanika saws, njegovih zena, cetverice halifa, i jos nekih drugova Poslanika saws i tada je ulema bila slozna da je to zabranjeno i nisu se prikazivali njihovi likovi. Sada je doslo do promjene misljenja odredjene skupine ucenjaka koji ne vide nista lose u tome, a evo ovaj klip o glumcu koji je glumio Aliju r.a. vec pokazuje opravdanost strahova skupine ucenjaka koja je zabranjivala prikazivanja jer sada ti glumci postaju "evlije" zato sto su glumili Aliju, Omera, Ebu Bekra itd jer ljudi su skloni pretjerivanju zbog svog neznanja u vjeri. Molim Allaha dz.s. da ne dodje do toga, jer ovaj projekat je dosta dobro uradjen i dobar je dawetski potez za upoznavanje islamskih velikana.
ja se samo nadam da ovo nece postati previse "cesto" jer eto meni bi bilo cudno da vidim glumce kako recimo sad glume u nekom nemoralnom filmu,a znam da su obicni ljudi i daleko od ashaba r.a.Ovakve serije i filmove treba raditi s VELIKOM paznjom,i s najboljom ulemom kao "vodice"
Ali plasim se da idemo sve "blize" ka poslaniku a.s,,prije su se pravili filmovi o drugim ashabima ali o 4 pravednih ne,sad se snimila serija gdje se prikazuju sva cetvorica.Hocel doci dan kad ce i poslanika a.s prikazati? znam da to sunnije nece,ali sijje o tome pricaju...siguran sam da ce oni to uradfiti.Posebno sad poslije ove serija,koja je po njima "cirkus" jer svi znamo njihov stav
- Kroksica
#58 Re: Hz Omer Tv serija
Ja fakat ne kontam kako bi neki Musliman mogao idealizirati glumca kad se ni Poslanik ne smije idealizirati. Ovo ulemsko dizanje je sramota, ja bih ih banovala. 
- fatamorgana
#59 Re: Hz Omer Tv serija
Bar na sedam dana,Kroksica wrote:Ja fakat ne kontam kako bi neki Musliman mogao idealizirati glumca kad se ni Poslanik ne smije idealizirati. Ovo ulemsko dizanje je sramota, ja bih ih banovala.
- Kroksica
#60 Re: Hz Omer Tv serija
Sta fali sto ih neko glumi? Upravo to sto je neka raja uvjerena da su prevelicanstveni da ih neko glumi dovodi do idealiziranja njihovih licnosti.theTruePath wrote:
U pravu si,Alija,Omer,Ebu Bek i Osman su prebitne licnosti da bi ih bilo ko glumio.
- Kroksica
#61 Re: Hz Omer Tv serija
Ma kakvi! Permanent ban na IP adresu.fatamorgana wrote:Bar na sedam dana,Kroksica wrote:Ja fakat ne kontam kako bi neki Musliman mogao idealizirati glumca kad se ni Poslanik ne smije idealizirati. Ovo ulemsko dizanje je sramota, ja bih ih banovala.
- fatamorgana
#62 Re: Hz Omer Tv serija
Pa tar je tol'ko loše urađena ta serija?Kroksica wrote:Ma kakvi! Permanent ban na IP adresu.fatamorgana wrote:Bar na sedam dana,Kroksica wrote:Ja fakat ne kontam kako bi neki Musliman mogao idealizirati glumca kad se ni Poslanik ne smije idealizirati. Ovo ulemsko dizanje je sramota, ja bih ih banovala.
- Kroksica
#63 Re: Hz Omer Tv serija
Serija je OK ali nisu udure ovi sto se bune protiv nje.fatamorgana wrote:
Pa tar je tol'ko loše urađena ta serija?
- fatamorgana
#64 Re: Hz Omer Tv serija
Ma ko bi svima ugodio, to ne može ni sami .....Kroksica wrote:Serija je OK ali nisu udure ovi sto se bune protiv nje.fatamorgana wrote:
Pa tar je tol'ko loše urađena ta serija?
-
theTruePath
#65 Re: Hz Omer Tv serija
A tebi prva 4 nista ne znace? citavom ummetu znace,i kad gledas film uzivis se u sve to i kasnije te glumac asocira na recimo hazreti AlijaKroksica wrote:Sta fali sto ih neko glumi? Upravo to sto je neka raja uvjerena da su prevelicanstveni da ih neko glumi dovodi do idealiziranja njihovih licnosti.theTruePath wrote:
U pravu si,Alija,Omer,Ebu Bek i Osman su prebitne licnosti da bi ih bilo ko glumio.
i uz to,bas su ih dotjerali onako kako ih ljudi obicno zamisljaju
Hazreti Ali

Hazreti Omer
- Kroksica
#66 Re: Hz Omer Tv serija
Ko kaze da mi ne znace? Ljudi bili prva generacija Muslimana, mos mislit koji kingovi.theTruePath wrote:
A tebi prva 4 nista ne znace? citavom ummetu znace,i kad gledas film uzivis se u sve to i kasnije te glumac asocira na recimo hazreti Alija
i uz to,bas su ih dotjerali onako kako ih ljudi obicno zamisljaju
Hazreti Ali
Hazreti Omer
A sta fali ako ih zamislim ovako? Zamisljala sam ih isto ili slicno i prije serije pa se niko nije bunio. Bas ih lijepi glumci glume.
-
theTruePath
#67 Re: Hz Omer Tv serija
Bili su cetiri pravedne halife,poslanikovi drugovi,ljudi kojima je dzennet obecan
- Kroksica
#68 Re: Hz Omer Tv serija
Jesu, pa?theTruePath wrote:Bili su cetiri pravedne halife,poslanikovi drugovi,ljudi kojima je dzennet obecan
-
theTruePath
#69 Re: Hz Omer Tv serija
Evlije,neke sijje obozavaju Aliju,tako to moze iciKroksica wrote:Jesu, pa?theTruePath wrote:Bili su cetiri pravedne halife,poslanikovi drugovi,ljudi kojima je dzennet obecan
pa pogledaj krscane sta uradise od Isusa
- Kroksica
#71 Re: Hz Omer Tv serija
Sijje obozavaju Aliju i bez serije. Krsacni od Isusa napravili idola a Muslimani to ne smiju, ako si naprave onda nisu Muslimani. Eto i to smo rijesili. Zbog cega onda ban na seriju ako je vecinom napravljena u informativne svrhe u korak sa vremenom?theTruePath wrote:Evlije,neke sijje obozavaju Aliju,tako to moze iciKroksica wrote:Jesu, pa?theTruePath wrote:Bili su cetiri pravedne halife,poslanikovi drugovi,ljudi kojima je dzennet obecan
pa pogledaj krscane sta uradise od Isusa
- Kroksica
#72 Re: Hz Omer Tv serija
Nisu nista jos. Cekaju da se napravi serija u kojoj je Alija glavni lik pa da porede.nasa wrote:Sta sije kazu na seriju?
(za one koji se cude - salim se)
-
theTruePath
#73 Re: Hz Omer Tv serija
Iran zabranio seriju ,medjutim neke sije iz komsiluka je gledaju,svidja im se,,ovo je ekstra sredstvo za sirenje sunni islama medju siitskom rajomnasa wrote:Sta sije kazu na seriju?
-
theTruePath
#74 Re: Hz Omer Tv serija
Alija r.a ima dobru ulogu u seriji,serija nije toliko o Omeru r.a,samo je naziv takav,svi se "tretiraju"Kroksica wrote:Nisu nista jos. Cekaju da se napravi serija u kojoj je Alija glavni lik pa da porede.nasa wrote:Sta sije kazu na seriju?
- Kroksica
#75 Re: Hz Omer Tv serija
Ama SALIM SE. Ccc!theTruePath wrote:Alija r.a ima dobru ulogu u seriji,serija nije toliko o Omeru r.a,samo je naziv takav,svi se "tretiraju"Kroksica wrote:Nisu nista jos. Cekaju da se napravi serija u kojoj je Alija glavni lik pa da porede.nasa wrote:Sta sije kazu na seriju?