Hyundai Sonata 98-00 god?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Fordas

#1 Hyundai Sonata 98-00 god?

Post by Fordas »

Zanimaju me iskustva vlasnika ovih automobila. Imam jednu solidnu ponudu za jednog povoljnog benzica 98-99 god pa me interesuje kakvo je auto, je li udobna, stabilna, kvari li se cesto i jesu li skupi djelovi za nju? Koliko recimo kosta 'veliki servis' te neki obicni djelovi tipa lafeta, lezajeva...
Hvala unaprijed :D
Bakir1

#2 Re: Hyundai Sonata 98-00 god?

Post by Bakir1 »

nisam je imao ali koliko znam motor je mitsu znaci provjerena tehnika sto se tice nekih ostalih dijelova znam iz price da je musicava sa eletronikom i to je to.
kada vec pitas o rezervnim dijelovima i odrzavanju istog biti cu slobodan da ti dam jedan prijateljski savjetu vezi sa voznjom nekih auta koji nisu vw.
dijelova kad trebas slabo ih ima ili ih nigdje nemai ziv se smoris dok ih nadjes,ali na tvojoj strani su mnogi faktori pocevsi od toga da za malo para dobijes puno auta,od opreme,komfora i tako tih stvari.
rizik kradje nula ili ravno nuli,ostavis gdje hoces bez bulumente alarma,zedera,multi onog multi ovog.
relativno jeftino odrzavanje samo u slucaju da je auto prije tebe bio redovno odrzavan i pazen,nemoj apsolutno nemoj kupovati auto koji je neko odrzavao nikako ili slabo.moje zlatno pravilo cistoca automobila ti govori sve o vlasniku istog,ako je zanemaren po pitanju cistoce zanemaren je po pitanju svega ostalog.
kao neko ko ima i istovremeno vozi i odrzava japanca,koreanca i svabe,smatram da neces uopste pogrijesiti u izboru automobila ;-)
ps lud je onaj ko za auto iz 90 da iste pare ko za auto iz 99 ili 00
maxell_sarajevo

#3 Re: Hyundai Sonata 98-00 god?

Post by maxell_sarajevo »

Jednom mom prijatelju riknula letva volana i morao cekati mjesec dana iz Azije da dovuku jer nemaju ovdje na servisu tih dijelova, rijec je o Santa Fe-u starom dvije godine, a Hyundai kao auto nije los udobar, stabilan, nema neku veliku potrosnju goriva, uglavnom solidno auto.
Fordas

#4 Re: Hyundai Sonata 98-00 god?

Post by Fordas »

Hvala vam na savjetima, provjerit cu te neke informacije a to sto kazes Bakire za auta iz 90-ih si apsolutno u pravu.
Post Reply