Mislio sam na auta koja sluze za probu i koja su vec presla nekoliko hiljada kilometara i kojima je cijene za desetak hiljada evra manja od potpuno novog auta.
Upravo takvo sam i ja kupio a ono je u Njemackoj mnogo jeftinije nego u Austriji.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Mislio sam na auta koja sluze za probu i koja su vec presla nekoliko hiljada kilometara i kojima je cijene za desetak hiljada evra manja od potpuno novog auta.
golfiista wrote: ↑27/11/2019 16:58 Prica lika ne drzi vodu. Garancija ne podrazumijeva samo motor, kako.on to predstavlja. Tim skupljim servisom placas miran san 7g ili 150k KM, posebno ako se radi o dizelskom motoru. Ako pogledamo cijene u drugim ovlastenim servisima i kvalitet usluge koji nude, ne vidim znacajnu razliku. Hiljadu i jedna prica je iz ASA, Berlijete ili Bunjo servisa. Eto za Evropu drugacija preporuka, pa normalno jbt, porediti taj standard, ceste ili kvalitet goriva i zraka sa nasim je bespredmetno.
Nisam gledao video pa ne znam njegovu matematiku, ali ne znam kako misli uštediti 4000 KM, tj na koji period?Optimist wrote: ↑27/11/2019 17:12 Obrazlozio je da vozi mpi benzinca koji nema na sebi skup kvar, motor pogonjen lancem. Za ustedu od 3000-4000 KM samo na servisu moze popraviti sve eventualnevanredne kvarove koji spadaju pod garanciju.
A da je u racunicu ubacio i druge stvari, tipa diskova i plocica, razlika bi bila jos i veca.
Ima obicno 13. plata.Nadzornik wrote: ↑28/11/2019 00:06Jest ali mi u Austriji zakonski imamo dva puta godisnje i vise nego duplu platu dok toga u Njemackoj nema ili ima ponegdje ali na
dobrovoljnoj bazi sto znaci da poslodavac moze ali i nemora isplatiti bilo sta za urlaubs i Weihnachts geld...
U Njemackoj su samo auta mnogo jeftinija nego ovdje u Austriji zato mnogi kupuju u Njemackoj.
Caka je u kesu,recimo X5 kao moj je za 10.000 evra jeftiniji nego ovdje u Austriji ali auto moras kesirati a ti vidi pa kesiraj 70 ili 80 hiljada evra.
To pije vode za auta do 30 hiljada evra a sve preko toga se neisplati,pogotovo ne za nova auta jer moras pored auta plati jos i carinu ovdje u Austriji.
P.S.Zašto sam napustio KIA SEDMOGODIŠNJU garanciju?
Ima u jacim firmama ali opet po volji poslodavca.
Ne mogu ja kao Austrijanac otici u Berlin i u prvoj banci ili lizing kuci dobiti pare.
Bez obzira na vrstu osiguranja malo ko placa za cijelu godinu,jos manje je onih koji placaju tromjesecno.Rockefeller wrote: ↑28/11/2019 08:53
Dobro, Vollkasko je nesto sasvim drugo od obicnog osiguranja(Haftpflicht). Mene 580€ godisnje izadje na 2.0 motor, 130 ps.
Dok je ovaca bice i vune. Najveci je problem sto mijenjaju i ono sto ne treba, npr filter benzina koji je dozivotni, pa jos polome covjeku i usute se,, pa iridijumske svjecice na 2 godine tj 30 tkm, litar ulja 31.50 KM, cuj prednje plocice 267.
Ni na zapadu nije nista bolje.Rockefeller wrote: ↑28/11/2019 14:00 Ma jebo to kad imas par ovlastenih servisa u cijeloj drzavi pa moras tu ici.
Ispade da ga sad branim al i moju inteligenciju vrijedjas ovako.