gonic zmajeva wrote:Da li je neko kupio novu Elantru ili je ovo iskljucivo drustvo KIA
Ovih dana imaju finu akciju i za 26 900 km dobijes novu Elantru 1,6 127hp. Izgleda da sam nakon oblijetanja oko Passata 8, Insignije starih 3-4 godine ipak odlucio za HYundai pa me zanima ima li iko kakvih iskustava
Sticajem nekih okolnosti, pomalo umoran od "buhica" evropskih proizvodzaca, te nakon dugog razmisljanja kupim ja tu Elantru prije nepune dvije godine. Zelio sam upravo "konfekcijski" auto koji je prije svega pouzdan, zelio sam atmo benzinac i tu klasu auta jer mi je neka sredina za moje potrebe (vozim se uglavnom sam, a po potrebi mogu komotno 4 putnika stati unutra). Jedan od kriterija je bio i to da bude prilicno nezanimljiv za druge, da ne strahujem od kradje itd.
Dilema je bila Corolla ili Elantra, to su jako slicna auta, u 5 deka, odluka pala na Elantru zbog podrske za LPG ukoliko bih se odlucio za isti.
Iskustva - nakon skoro 70.000 km nisam ni sijalicu promijenio a kamoli sta drugo. Cak ni disk plocice.
Potrosnja na otvorenom - samo ako ga silujes ili brze vozis po autoputu ide preko.6 litara, sve ostalo je ispod 6. Ima jako dobru aerodinamiku.
Grad 9 do 10 litara, Sarajevo.
LPG vozdra, ne treba mi za tu potrosnju jer mi je 90% km vanjska voznja.
Udobnost - vrlo dobra za tu klasu.
Motor se na leru bukvalno ne cuje, cak i na nizim okretajima vrlo malo.
Unutrasnjost - ima plastike, ali ne one koja se guli kao banana nego one koja traje. Instrument tabla je mekana, ako nego voli da je gladi

.
Ja sam kupio onaj malo bolji paket, ima dual klimu i manji display pa to sve solidno izgleda.
Vanjski izgled - tako tako, iz nekih uglova je lijepo auto a iz nekih nije. To mi ne igra ulogu, nisam ga kupio radi sela nego radi sebe.
Kao i svaki atmo, ako hoces brzu voznju moras u visoke obrtaje.
Neko gore rece u saljivom tonu da se radi o promasenom autu, da, to najbolje pokazuju prodajni rezultati

Naravno, ne treba gledati samo u BiH.
Eto, to su ti moja iskustva, s time da moram podvuci i to da mi je to mozda 30-ti auto u zivotu (ne da mi se sada brojati) i da prelazim puno km godisnje pa su ta iskustva relevantija (nadam se) od vecine sa foruma. I, moram i to spomenuti, nemam kompleksa po tom pitanju. Ako kupujes auto radi sela odmah ga zaobidji, vecina ce ti se smijati
Sve u svemu, mislim da je to dobra kupovina. Ipak bih birao malo jaci paket opreme, mislim da je taj akcijski prilicno go sa opremom. Ili se varam ?
Sretno !