HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Profil za pisanje

#3001 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Profil za pisanje »

NediM17 wrote:
Profil za pisanje wrote:Trebam raditi drugi servis na sportage, ovaj na 30.000 km.
Rajlovac trazi 600 KM. Nije malo.

Remex TZ nije više zastupnik. Zna li neka sta se desilo?
Nazovi Kantic Tesanj pa pitaj posto je. Vjerujem da se isplati otici. :)

Dobra usteda kod Kantica, preko 100 KM. Kome se isplati zbog lokacije.
hladan.preminger

#3002 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by hladan.preminger »

bitanga_sa_otesa wrote:trose se brze zadnje i na nekim tezim automaticima sa zadnjim pogonom :thumbup:
a to je fazon kod mene, nikako mi nije bilo jasno da trošim dva seta nazad a jedan naprijed.
Gray

#3003 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Gray »

Pisao sam Kantiću i poslali su mi okvirne cijene, računam da je ušteda oko 100-150 KM, ako mi budu sve radili redovan servis+svjećice+zadnje disk pločice, a samo na redovnom servisu je razlika oko 80 KM.

Kontam da odem jednu subotu, povedem ženu i djecu i da za razliku para napravim izlet, možda prespavam tamo negdje u nekom etno selu ili nešto :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3004 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sime_cipol »

Samo vi ofirajte po forumu, prije ce se desiti da Kantic digne cijene nego ovi iz Rajlovca spuste :D
NediM17

#3005 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

@Profil za pisanje & Gray

I jos mozete biti sigurni da vam nece nasuti fus ulje u motor kao ovi u Rajlovcu koji su u autu u garanciji nasuli neku polusintetiku nigdje veze i masno je naplatili.

Dobijete Total koji po katalogu ide u vas motor, filteri OE.
golfiista

#3006 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

NediM17 wrote:@Profil za pisanje & Gray

I jos mozete biti sigurni da vam nece nasuti fus ulje u motor kao ovi u Rajlovcu koji su u autu u garanciji nasuli neku polusintetiku nigdje veze i masno je naplatili.

Treba pisati centrali KIA vezano za te servise, razlike u cijenama, fuš uljima i slično. Da vidimo kakav je odgoovor. Mada, ja sam pisao vezano za garanciju kod prohrđavanja, svugdje u Svijetu je garancija na prohrđavanje 12 godina, samo u zemljama balkana 7, dok garanciju na lak daju 5 godina, što je iznad prosjeka. Nisam dobio odgovor...još.
NediM17

#3007 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Gray wrote:Pisao sam Kantiću i poslali su mi okvirne cijene, računam da je ušteda oko 100-150 KM, ako mi budu sve radili redovan servis+svjećice+zadnje disk pločice, a samo na redovnom servisu je razlika oko 80 KM.

Kontam da odem jednu subotu, povedem ženu i djecu i da za razliku para napravim izlet, možda prespavam tamo negdje u nekom etno selu ili nešto :D
Ma sranje je sa ovim Vrandukom. Sve sto dobijes na mostu izgubis na cupriji. Ali eto ima nekih duzih alternativa pa ko voli nek izvoli.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3008 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by bitanga_sa_otesa »

hladan.preminger wrote:
a to je fazon kod mene, nikako mi nije bilo jasno da trošim dva seta nazad a jedan naprijed.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sime_cipol

#3009 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sime_cipol »

lavic wrote:Ma hebo mali motor generalno, to je glupost... za mene sve ispot 2.0 nisu motori.

A sad ce garant napadi, sta ce ti ti, gdje ces ga voziti....
Nedavno Isao sa drugom Golf 6 1.6 TDI do ZG. Potrošnja 6.5-7 litara. Vidiš da se muci od 100-150 i u drzanju tempa.
Kod brata 159 2.4 20v sa 210 KS na istoj dionici slicno trosi. Moooozda pola litra vise.
U gradu je već druga prica.
nedims

#3010 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by nedims »

Gray wrote:Pisao sam Kantiću i poslali su mi okvirne cijene, računam da je ušteda oko 100-150 KM, ako mi budu sve radili redovan servis+svjećice+zadnje disk pločice, a samo na redovnom servisu je razlika oko 80 KM.

To ja radim godinama...i osjecam se jako dobro kod Kantica u odnosu na sarajevski servis gdje mi treba u pravilu apaurin.
I jos jedna stvar...Dobio si cijenu koja se daje po pravilima sluzbe (ono sto pise u knjizici) ... ali, kada dodjes na servis onda ces saznati sta se bas i ne mora zamjeniti i toliko ces imati manji racun. Naglasio bi da je to posten servis u kojem, nema sanse, da budes prevaren. To je moje cetverogodisnje iskustvo. I ja treba da idem na ovogodisnji servis...ali cu ga prolongirati za osmi mjesec kada ce, nadam se, napraviti obilaznicu oko Vranduk tunela. I nije los izlet, malo Jelah, malo Tesanj i svi ce biti zadovoljni. Predlazem ti voznju tj. brzinu u skladu sa oznakama uz cestu ... i tada ces definitivno biti zadovoljan.
nedims

#3011 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by nedims »

golfiista wrote:
NediM17 wrote:@Profil za pisanje & Gray

Treba pisati centrali KIA vezano za te servise, razlike u cijenama, fuš uljima i slično. Da vidimo kakav je odgoovor. Mada, ja sam pisao vezano za garanciju kod prohrđavanja, svugdje u Svijetu je garancija na prohrđavanje 12 godina, samo u zemljama balkana 7, dok garanciju na lak daju 5 godina, što je iznad prosjeka. Nisam dobio odgovor...još.
Pisao sam u Ljubljanu...ovih dana slusam da su otpustili nekoliko servisera i jos nekoga (nemam tacnu informaciju) ... sto znaci da se nesto desava, ali sto god da urade ja idem kod Kantica. To je kao da idem kod bitange ovde u Sarajevu :D :-) ... nadam se da se bitanga nece ljutiti sto ga spominjem
Optimist

#3012 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Optimist »

sime_cipol wrote: Nedavno Isao sa drugom Golf 6 1.6 TDI do ZG. Potrošnja 6.5-7 litara. Vidiš da se muci od 100-150 i u drzanju tempa.
Kod brata 159 2.4 20v sa 210 KS na istoj dionici slicno trosi. Moooozda pola litra vise.
Cudno mi je da je bio toliki prosjek na tom motoru obzirom da ima duze prenosne odnose od 1.9 TDI kojeg je zamijenio.
Ista relacija sa 1.9 TDI u vise razlicitih vozila i potrosnja je uvijek bila 5.5-6 litara.
Jedne prilike sam isao sa Octaviom 2.0 TDI i 150ks, i prosjek prema boardu je bio 5.1 litar. Isti stil voznje kod svih automobila. Veci motor je manje trosio.
sime_cipol

#3013 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sime_cipol »

Optimist wrote:
sime_cipol wrote: Nedavno Isao sa drugom Golf 6 1.6 TDI do ZG. Potrošnja 6.5-7 litara. Vidiš da se muci od 100-150 i u drzanju tempa.
Cudno mi je da je bio toliki prosjek na tom motoru obzirom da ima duze prenosne odnose od 1.9 TDI kojeg je zamijenio.
Ista relacija sa 1.9 TDI u vise razlicitih vozila i potrosnja je uvijek bila 5.5-6 litara.
Jedne prilike sam isao sa Octaviom 2.0 TDI i 150ks, i prosjek prema boardu je bio 5.1 litar. Isti stil voznje kod svih automobila. Veci motor je manje trosio.
Ma sporo ubrzava, duze drzis pun gas da dodjes do zeljene brzine upravo zbog dugih omjera. Ili ga vratis u nizu, sto opet negativno utiče na potrošnju. Rekoh, svaka čast za potrošnju, kao da smo vozili 6cil motor :lol:
Da je 6lit ne bih rekao nista, ali skoro 7 :roll:
Throttle

#3014 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Throttle »

Da nije službeni golf :lol:
Gray

#3015 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Gray »

nedims wrote:

To ja radim godinama...i osjecam se jako dobro kod Kantica u odnosu na sarajevski servis gdje mi treba u pravilu apaurin.
I jos jedna stvar...Dobio si cijenu koja se daje po pravilima sluzbe (ono sto pise u knjizici) ... ali, kada dodjes na servis onda ces saznati sta se bas i ne mora zamjeniti i toliko ces imati manji racun. Naglasio bi da je to posten servis u kojem, nema sanse, da budes prevaren. To je moje cetverogodisnje iskustvo. I ja treba da idem na ovogodisnji servis...ali cu ga prolongirati za osmi mjesec kada ce, nadam se, napraviti obilaznicu oko Vranduk tunela. I nije los izlet, malo Jelah, malo Tesanj i svi ce biti zadovoljni. Predlazem ti voznju tj. brzinu u skladu sa oznakama uz cestu ... i tada ces definitivno biti zadovoljan.
I ja čekam da se to odradi. Po board computeru mi je sada servis ali KMAG kaže da ima 1000 KM tolerancije, pa ću i ja malo sačekati bar jos nekoliko sedmica da odem. Mislio sam na jezero jelen prespavati, napravim dvodnevni izlet za iste ili malo vise para nego u Sarajevu.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3016 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by corolla02 »

vauvau

#3017 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Profil za pisanje wrote:
vauvau wrote:
Profil za pisanje wrote:Trebam raditi drugi servis na sportage, ovaj na 30.000 km.
Rajlovac trazi 600 KM. Nije malo.

Remex TZ nije više zastupnik. Zna li neka sta se desilo?
Pa šta bi ti, da oni tebi plaćaju? Stisni zube i nagni se inače ništa od garancije
Izgleda imas iskustva sa niginjanjem.
Pa vi ovdje plačete i kmečite kme kme natrtila vas kija natrtio vas hjundaj, zato nagni se kao što su vas i naučili
NediM17

#3018 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Odlazak ratnika, povratak marsala. Povratio se u velikom stilu. :lol:
vauvau

#3019 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Gdje je logika kupiš auto s garancijom od 7 godina i onda nemaš za održavanje već kupuje po internetu kineske dijelove i vozi pola dana do servisa
I plin naravno ugradi :-)
Throttle

#3020 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Throttle »

:lol:
vauvau

#3021 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Pa ja
Smije se tamo nekome što mijenja hrđavi diskovi a ono bi primio u paksu da mu je marku jeftinije :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3022 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

Visoćak racionalan , pa ja.... :mrgreen:
vauvau

#3023 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

konektovan wrote:Visoćak racionalan , pa ja.... :mrgreen:
Fukara u duši
Bakir1

#3024 Re: HYUNDAI & KIA all about