hyundai coupe

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
peksin123

#1 hyundai coupe

Post by peksin123 »

E ovako, jako mi se svidja Hyundai coupe, treca generacija, auto je u pogledu vanjskog izgleda extra (bar meni) ali nisam se nikada vozio u njemu tako da me zanimaju misljenja osoba koje su posedovale ovaj model ili su se vozila u njemu. Takodje me zanima koja im je realna cena (2003 godiste ili 2002, koliko sam upucen oni su se poceli prodavati krajem 2002 ali nisam bas siguran).

Auto planiram uzeti za nekoliko meseci( dok skupim para za ovaj luksuz) a dosada sam video jednu zanimljivu ponudu na netu http://autopijaca.ba/index.php?vozilo=1 ... view=64635
a skoro sam video jednog da se prodaje 2003 godiste 1.6 16v, 74000km, nesto malo tuniran koji kosta 12700

Btw nevezano za ovo cuo sam nesto da ce se ukinuti zakon o uvozu automobila do 7 god starosti, pa me interesuje da li ima kakve istine u tome.
dimu

#2 Re: hyundai coupe

Post by dimu »

auto je sasvim ok, izgleda dobro izvana, unutra je dobar, ali ne znam koliko ti je to bitno, to je sportski auto i unutra je pravo skucen... pod tim ne mislim nista lose, nego kazem za prosjecnog vozaca to je skuceno, za nekoga ko voli takva auta odlicno...

za cijenu ti ne znam reci kako se krecu, ali nisu sigurno nesto preskupi s obzirom na to da svi znamo koja auta ovdje drze cijenu :lol:
malizeleni

#3 Re: hyundai coupe

Post by malizeleni »

Ovo auto na slici ima americku registaciju izgleda. Mozda je stara slika...

Samo auto je dobro, lagano, pravo dobro ubrzava, mada je kao sto je recheno prije, pravo tijesno unutra. Mana ovog auta je sto trosi strasno puno.
dottore

#4 Re: hyundai coupe

Post by dottore »

je ne bih uzeo ovaj autic...
za 13 hiljada, trazi nesto drugo
whow

#5 Re: hyundai coupe

Post by whow »

Ono cime hyundai osvaja trziste jesu cijene .Naravno druga strana medalje je to sto shodno discount politici ove kompanije prodajana vrijednost vozila sa Hyundai insigniom takoder strahovito opada. Hyundai Coupe se u sjevernoj Americi prodavao pod znackom Tiburon te se umjesto Hyundaievog bedza na vozila stavljalo slovo T za Tiburon sto oslikava relativno losu reputaciju i rejting marke medu auto entuzijastima u sportskom segmentu. Obzirom da sam imao priliku voziti ovo vozilo naglasio bih da kao prvo ovo i nije sportsko vozilo kao sto to sugerira sam oblik . Kvaliteta materijala je slabija od konkurencije , unutrasnjost je neprakticna za svakodnevnu upotrebu i limarija ne izgleda bas bog zna sta. Ono sto sam ja licno primjetio kod Hyundai vozila je da nako 5 godina koristenja vecina vozila sa H oznakom izgledaju gore nego 20 godina stari golfovi ; ljusti im se lak , boja gotova i da nema nikakvoga sjaja , limarija odlazi a mislim da ova auta i struktruralno nisu napravljana na nekoj visokoj razini. Mehanika ima je pouzdana tako da tu nema nekih iznenadenja ali nema niti uzbudenja. Ja licno mislim da taj Coupe o kome razmisljas stvarno nije vrijedan paznje . Vidim auto je Americki mada su u biti Europski i Americki modeli identicni. Da skratim to auto izgleda sportski ali nije i ako ti treba auto za sminku onda ga uzmi . Ako hoces auto pouzdano da u njemu mozes voziti vise od jedne osobe , pretljag , auto koje te nece razocarati i sa kojim ces moci u Janauaru da se vozis uz Bistrik ili Dalmatinskom kupi Golfa , Astru , Octaviu ili neko drugo "domace auto" made in Germany . Jest da su ova auta konfekcija ali su zato dokazana a Hyundai ostavi amerikancima kojima je cijena odlucujuci faktor.
malizeleni

#6 Re: hyundai coupe

Post by malizeleni »

Mogu ti rechi da hyundai od prije 5 godina nije isti kao i danas. Ovi I10 20 30 su prave zvijerke sa crdi motorima, bash sam sada ljetos vozao i20, fakat su dobro sklopili auto.

Image

Jos da je ugrabiti kako ovaj novi modle :)
whow

#7 Re: hyundai coupe

Post by whow »

malizeleni wrote:Mogu ti rechi da hyundai od prije 5 godina nije isti kao i danas. Ovi I10 20 30 su prave zvijerke sa crdi motorima, bash sam sada ljetos vozao i20, fakat su dobro sklopili auto.

Image

Jos da je ugrabiti kako ovaj novi modle :)
Tacno je da se kvaliteta gotovo svih vozila , a ne samo Hyunadaia , popravila u posljednjih pet godina. To je u velikom djelu uslovljeno razvojem tehnologije , koristenjem novih materijala ,usavrsavanjem proizvodnje , strucnosti ,itd. Dakle pomaci su napravljeni u citavoj industriji tako da u tome kontekstu Hyundai po mom misljenju jos uvijek jednako kotira naspram konkurencije. Hyundai i dalje pokusava da bude jeftiniji od konkurencije u cemu je relativno uspjesan ali ne bez ustupaka kada su u pitanju kvaliteta materijala , vrhunska tehnologija , itd. Hyundaijev Genisis je dobar primjer da dobro auto ne moze bit jeftino. Genisis je Hyumdaijev iskorak u vise srednju klasu , neki cak tvrde i visoku- luxury klasu ali je i cijene od $ 50 000 CAD odgovarajuca. Mislim da kupci koji planiraju da skrse 50 000 dollara sigurno imaju na umu neke druge marke a ne hyundaia. Uglavnom ne kazem da je lose ali nije po mom ukusu.
Post Reply