Forumasi,
Da li je neko od vas imo iskustva sa Hyndai accent-om?
Hyndai accent
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Sarajevski
#2 Re: Hyndai accent
imao ja, sa modelom prije ovog aktuelnog. tri godine. sta te konkretno zanima?
-
sarajevonekad
#3 Re: Hyndai accent
Interesuje me kakvi su modeli mladji od 5-6 godina, karakteristike i isplativost kupovine.
-
Sarajevski
#4 Re: Hyndai accent
iskustvo sa tri hjundai modela, accent matrix i sada i30
prvo lose strane - accent je prelagano vozilo, tako da ocekuj ljuljanje, pogotovo u brzoj voznji i priliko prolaska pored kamiona. benzinci fino idu, ali vole popit i malo su polijeni prilikom preticanja. drugo, fabricke gume odmah prmojeni, ne valjaju nekoj stvari, bolji je cak i na sava gumama
dobre strane - ima ih puno puno vise. najvaznija je pouzdanost, mi smo sluzbeno presli sa 4 hjundaija oko 400 hiljada kilometara i nikada ni sa jednim nismo imali problema.
matrix zezao samo jednom zbog loseg goriva. accent ima dosta opreme, dobro ide, ima i dosta mjesta za 4 putnika, ali je potvrd, kao da je radjen u njemackoj i sjedala mu bas nisu za dugog puta. intervali medju servisima su dugacki, mada je servis pomalo skup, mi smo svoje odrzavali kod bilija na vracama.
uglavnom, za tu cijenu sasvim korektno auto. ispizdit ce te buka na visim brzinama, ali naviknes se. pogotovo sa dobrim cd-om u autu
eto ako treba jos sta pitaj
prvo lose strane - accent je prelagano vozilo, tako da ocekuj ljuljanje, pogotovo u brzoj voznji i priliko prolaska pored kamiona. benzinci fino idu, ali vole popit i malo su polijeni prilikom preticanja. drugo, fabricke gume odmah prmojeni, ne valjaju nekoj stvari, bolji je cak i na sava gumama
dobre strane - ima ih puno puno vise. najvaznija je pouzdanost, mi smo sluzbeno presli sa 4 hjundaija oko 400 hiljada kilometara i nikada ni sa jednim nismo imali problema.
matrix zezao samo jednom zbog loseg goriva. accent ima dosta opreme, dobro ide, ima i dosta mjesta za 4 putnika, ali je potvrd, kao da je radjen u njemackoj i sjedala mu bas nisu za dugog puta. intervali medju servisima su dugacki, mada je servis pomalo skup, mi smo svoje odrzavali kod bilija na vracama.
uglavnom, za tu cijenu sasvim korektno auto. ispizdit ce te buka na visim brzinama, ali naviknes se. pogotovo sa dobrim cd-om u autu
eto ako treba jos sta pitaj
-
whow
#5 Re: Hyndai accent
Rentao Accenta onog prosle generacije prije dvije tri godine i presao sa njim mislim 2000 km . Ocjena : nedovoljan -1 . Licno ovo auto ne bih preporucio ni dusmanu. Ako namjeravas sa njim na auto put obavezno ponesi bocu aspirina jer je buka pri obrtajima vecim od 3000 rpm jednostavno nepodnosljiva. Auto je prelagano , osjecaj voznje je katastrofalan kao da vozis autobus a ne malo auto . Materijali su izuzetno nekvalitetni a limarija je potpuna katastrofa. Dizajn je prica za sebe i nije ga potrebno komentirati .Motor je slab ali izdrzljiv , transmisija je ok.. Sve u svemu trenutno na trzistu polovnih automobila postoje bar 5-6 vozila u istoj cjenovnoj grupi koji su mnogo kompletniji od Accenta.sarajevonekad wrote:Forumasi,
Da li je neko od vas imo iskustva sa Hyndai accent-om?
- chuchumbamayumbe
#6 Re: Hyndai accent
Vidim spominjete da je Accent prelagano auto, zar se to ne da riješiti sa dvije-tri vreće cementa!?

- M.O.S-
#7 Re: Hyndai accent
chuchumbamayumbe wrote:Vidim spominjete da je Accent prelagano auto, zar se to ne da riješiti sa dvije-tri vreće cementa!?
jel ovo zezancija ili...
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Hyndai accent
Nije ba zezancija, nego rješenje za "lahkog" accenta.M.O.S- wrote:chuchumbamayumbe wrote:Vidim spominjete da je Accent prelagano auto, zar se to ne da riješiti sa dvije-tri vreće cementa!?
![]()
![]()
![]()
![]()
jel ovo zezancija ili...![]()
![]()
Dugo sam vozio Opel Omegu, karavan, zadnja vuča. Ha dođe oktoMbar ja dvije vreće cementa nazad iznad točkova, nema gdje nije izlazila.
Što je više natovarim to bolje ide.
Ha ja!
Potrošnja!? Sitnica...
-
mirz@
#9 Re: Hyndai accent
Prije par mjeseci, vozio sam novog Hyundai Accenta, rent-a-car u Grčkoj, vozao sam ga oko mjesec dana, presao oko 2500 km, auto jeste tvrd, gori je od Golfa, ali sto se tiče izdrzljivosti i pouzdanosti je sasvim ok, ja sam ga stvarno forsirao do maksimuma, takodjer sto se tice prostora, moze se zaista komotno sjediti. Materijali u unutrasnjosti su malo losije izrade, pretvrda plastika, i da ima odvratnu sivu boju u unutrasnjosti. Ali sve u svemu mislim da za svoju cijenu daje sasvim dovoljno. Ne znam kakvi su oni modeli prije ovog novog, zaista nisam imao iskustva.