Hvalospjev ljubavi

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bird

#1 Hvalospjev ljubavi

Post by Bird »

#13Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. (2) Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! (3) I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo. (4) Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; (5) nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; (6) ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; (7) sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. (8 Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. (9) Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. (10) A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. (11) Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. (12) Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! (13) A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Daaaa ljubav je divna! :)
Bosanac sa dna kace

Ah da, sjetih se rijeci Gospodina Isusa Krista; ....''blazeni su oni koji ljube''! :)
No_Comment

Post by No_Comment »

Definicija osjecaja ljubavi je ...kada osjetish suze u ocima i blagi bol u grudima na lijevoj strani u predjelu srca...
Svaki rastanak od voljenog bica je bolno iskustvo...pa makar bio i privremen...

:( !
Bosanac sa dna kace

No_Comment wrote:Definicija osjecaja ljubavi je ...kada osjetish suze u ocima i blagi bol u grudima na lijevoj strani u predjelu srca...

:shock:
Uh, kolko ja znam ovo su simptomi infrakta!!! :roll:
No da se mi vratimo temi;
....''blazeni su oni koji ljube''....
lalalaa tralalala.... :-)
No_Comment

Post by No_Comment »

Bosanac sa dna kace wrote:
No_Comment wrote:Definicija osjecaja ljubavi je ...kada osjetish suze u ocima i blagi bol u grudima na lijevoj strani u predjelu srca...

:shock:
Uh, kolko ja znam ovo su simptomi infrakta!!! :roll:
No da se mi vratimo temi;
....''blazeni su oni koji ljube''....
lalalaa tralalala.... :-)
Jesi li siguran u to hahaha...ili iz iskustva...

?
Bosanac sa dna kace

...iz iskustva! :D
Post Reply