HVALA građanima Sarajeva!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tap3ah75

#1 HVALA građanima Sarajeva!

Post by tap3ah75 »

Zahvalio bih se građanima grada Sarajeva, omladini najviše, što su nas pripazili preksinoć dok smo provodili noć na otvorenom.

Hvala za silnu hranu, sendviče, voće, slatkiše .... pa hebote žena nam baklavu donijela.

Hvala bračnom paru koji nam je donio pun gepek čaja i kafe u pola noći ... nudili su nam da uđemo u auto da se zgrijemo malo.

Hvala stanarima okolnih zgrada koji su puštali ljude da u haistorima prespavaju

Hvala za tolpe napitke ..... hvala onoj maloj simpatičnoj ekipici omladine što su onu flašu maksuzije pronijeli i podijelili sa nama.

Hvala komunalcima što su dva puta u toj noći, u kasnim satima došli i čistili za nama ... nijedan nije bio mrgud i rondao što u trećoj smjeni mora to čistiti.

Hvala radnoci na održavanju čistoće iz Binga na iskrenoj podršci.

Hvala silnim šoferima što su nam sirenama davali podršku.

Hvala i ostalim inernet korosnicima koji su dijelili, šarovali .... komentarisali.

Ajde hFala i Dubiozi u krnjavom sastavu i Dini Šaranu.

Izvinite za ono smeće na kraju - jbga.
KraljicaIzJajca

#2 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by KraljicaIzJajca »

Kako je prošao vaš dogovor sa EP?
FunkyzeitGames

#3 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by FunkyzeitGames »

Jeste li bar izganjali šta?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by un1ted »

aBd da "izganjate" i duple stvari koje trazite. Ja nemam nista protiv da pomognem plaćanjem više struje :bih:
Nierika

#5 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by Nierika »

Šta bi na kraju? I šta će dalje se dešavati?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by Truba »

Vama hvala na mogucim redukcijama i nestancima struje i grijanja
Zbog cega?
Uhljeba iz admjjistracij
1000x1500 puta broj mjeseci pa godina
problemnatravunu

#7 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by problemnatravunu »

A ja bih zaista cijenio da kolega @tap3ah75 (on je valjda rudar)
sada iz svoje vizure napiše šta je zapravo bio povod za ove zadnje prosvjede!
Takođe, informacije iz prve ruke tipa:
kakve su plate,
koliko je efektivno radno vrijeme u jami,
koliko ima bolovanja,
šta je sa administracijom u rudniku, kako oni stoje,
jel ima krađe mašina, prevara kod nabavke,
šta je sa repromaterijalom, stalno se to spominje, da ga nema ,
ko se "ugrađuje", ko krade ,
da li im je iko ikada spomenuo da rudnici lagano idu u zatvaranje,
jer su ovi "naši" gore potpisali nešto sa svijetom i Europom....
Eto, ima toga dosta, svaku informaciju od čovjeka unutra bi svi jako cijenili :bih:
jasib

#8 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by jasib »

tap3ah75 wrote: 25/11/2021 10:25 Zahvalio bih se građanima grada Sarajeva, omladini najviše, što su nas pripazili preksinoć dok smo provodili noć na otvorenom.

Hvala za silnu hranu, sendviče, voće, slatkiše .... pa hebote žena nam baklavu donijela.

Hvala bračnom paru koji nam je donio pun gepek čaja i kafe u pola noći ... nudili su nam da uđemo u auto da se zgrijemo malo.

Hvala stanarima okolnih zgrada koji su puštali ljude da u haistorima prespavaju

Hvala za tolpe napitke ..... hvala onoj maloj simpatičnoj ekipici omladine što su onu flašu maksuzije pronijeli i podijelili sa nama.

Hvala komunalcima što su dva puta u toj noći, u kasnim satima došli i čistili za nama ... nijedan nije bio mrgud i rondao što u trećoj smjeni mora to čistiti.

Hvala radnoci na održavanju čistoće iz Binga na iskrenoj podršci.

Hvala silnim šoferima što su nam sirenama davali podršku.

Hvala i ostalim inernet korosnicima koji su dijelili, šarovali .... komentarisali.

Ajde hFala i Dubiozi u krnjavom sastavu i Dini Šaranu.

Izvinite za ono smeće na kraju - jbga.
Dok se ti hvališ, premijer Fadil planinari po Magliću, samo dan nakon spavanja po cesti i pofalićkim haustorima.

Image
"Ljepote Maglića nikada nije dosta. Planina sa najvišim vrhom, kapa Bosne i Hercegovine. Tu sam danas postavio zastavu jer zaslužuje da se vijori na svakom pedlju jedine nam domovine", napisao je Novalić na svom FB profilu
tap3ah75

#9 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by tap3ah75 »

Ako ima neko sa foruma da je slučajno bio, donio nam šta ... počastio ... neka se javi da mu se zahvalim, porukicom, eventualno počastim pićem kad nudem navraćao u SA.

Ne bih odgovarao na gornja pitanja - ne nam ja pouzdano sve te podatke - ja sam mali crnac .... a vidim i da je zaključana ona tema o zanimanju Rudar. Da ne ode ovo u tom pravcu.
MMM1977

#10 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by MMM1977 »

vjeshalica

#11 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by vjeshalica »

Black swan wrote: 25/11/2021 12:26 Vama hvala na mogucim redukcijama i nestancima struje i grijanja
Zbog cega?
Uhljeba iz admjjistracij
1000x1500 puta broj mjeseci pa godina
imas vojkovice pa nek ti Mily obezbedi bolje sJutra
prof.

#12 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by prof. »

tap3ah75 wrote: 25/11/2021 14:20 Ako ima neko sa foruma da je slučajno bio, donio nam šta ... počastio ... neka se javi da mu se zahvalim, porukicom, eventualno počastim pićem kad nudem navraćao u SA.

Ne bih odgovarao na gornja pitanja - ne nam ja pouzdano sve te podatke - ja sam mali crnac .... a vidim i da je zaključana ona tema o zanimanju Rudar. Da ne ode ovo u tom pravcu.
Pa reci nam za platu, te podatke imaš - zašto pričate da je 570 kada je veća? I zašto je problem da se plaća po radnom učinku, i ja bih da dobijem punu platu a da odradim samo pola norme 😁
kuli1961

#13 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by kuli1961 »

Koliko sam uspio da pratim medijska izvjestavanja, sustina problema je u novom pravilniku (valjda o platama?) koji predvidja da se "startna"/osnovna plata sa dosadasnjih cca 800 KM skine na nekih 560-injak KM.
Ako je tako, smatram da je strajk opravdan. Istina, jasno je i da se namnozila i administracija, vrlo je vjerovatno da ima i kradje, nestanka repromaterijala i vrlo vjerovatno svega ostalog sto spominje forumas@problemnatravunu.
No sama okolnost snizavanja osnovne plate- ako je medijska vijest tacna, je sama po sebi dovoljna za strajk. Nije li zanimanje rudara vrlo opasno, ako ne i najopasnije, uslovi rada nikakvi, zastitna oprema nikakva, masinerija vjerovatno zastarjela (iz doba Alije Sirotanovica). Vrlo je lako moguce i da je neko sa "vrha" nesto dogovorio sa "nekim", ali izgleda da se kola lome po obicnom covjeku, rudaru, komoratu.. kako to obicno i biva. (riba smrdi od glave, ali se cisti od repa)
Ne znam kako vi, no ja sam uvodni post clana @tap3ah75 -a shvatio zaista kao cin zahvale LJudima (sa velikim LJ!) Sarajeva, koji su im tu noc ucinili makar malo laksom.
problemnatravunu

#14 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by problemnatravunu »

tap3ah75 wrote: 25/11/2021 14:20 Ako ima neko sa foruma da je slučajno bio, donio nam šta ... počastio ... neka se javi da mu se zahvalim, porukicom, eventualno počastim pićem kad nudem navraćao u SA.

Baš zato bi volio čuti od tebe,
dakle ono šta znaju "mali crnci", šta se priča...ne mora to bezuslovno ni biti tačno sto posto,

ali zanimljivo je čuti razmišljanja i saznanja običnog rudara :thumbup:

A ti kako hoćeš...
programerAnel

#15 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by programerAnel »

Ili se plaši napisati svoje mišljenje jer konta osudit će ih raja. Oni inače sve preko sindikata idu.
dek

#16 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by dek »

Zašto niste počistili smeće iza sebe?
Mislim, barem to kao zahvalnost.
prof.

#17 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by prof. »

dek wrote: 26/11/2021 13:27 Zašto niste počistili smeće iza sebe?
Baš tako, ostavi iza sebe smeće a onda se zahvaljuješ komunalcima što su počistili 🙄
KraljicaIzJajca

#18 Re: HVALA građanima Sarajeva!

Post by KraljicaIzJajca »

dek wrote: 26/11/2021 13:27 Zašto niste počistili smeće iza sebe?
Grad je prljav svaki dan, to vam ne smeta? :D
Post Reply