Humanitarni koncert za Dinu Osmanbegovića

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
foreigndude

#1 Humanitarni koncert za Dinu Osmanbegovića

Post by foreigndude »

Zdravo narode,

Pošto sumnjam da sam ja jedini Sjevernoamerikanac koji redovno posjećuje ovaj forum, pokušaću ovu humanitarnu akciju promovisati i ovdje.

Moja grupa iz Detroita pravi humanitarni koncert 1. maja. Ako ima neko u blizini da može doći i uveličati ovaj događaj, bili bismo zahvalni. Da ne duljim, dopustite nam par minuta vaseg vremena da vam objasnimo situaciju u kojoj se nalazi Dino Osmanbegovic, dvatesetosmogodisnji (28) programer iz Klivled-a, Ohajo.
Poslije civilnog rata u Bosni i Hercegovini, koji je razorio citavu zemlju, Dino i njegova familija su se nasli u Klivlend-u, Ohajo u SAD-u nakon sto su izgubili sve osim jedno drugo. U Ameriku su dosli 1997 godine nadajuci se nekom boljem zivotu i buducnosti. Ali, taj Americki san je propao kad je Dinu njegov otac nasao na podu u kupatilu. Bez i jednog izgubljenog momenta, nakon sto su pozvani, hitna pomoc iz lokalne bolnice je bila na sceni i Dinu su odmah prevezli u glavnu bolnicu. Nakon kraceg vremena, i par testova, doktori su ustanovili da Dino ima tumor na mozgu koji je bio uzrok napada.

Doktori su ga stavili na Stereoide, ali zvanicna dijagnoza nije bila ustanovljena. Nakon toga dino je imao jos par napada i njegov zivot od tada nije isti. Kao rezultat njegove bolesti Dino pati gubitka kratkotrajne memorije, legalno nesmije da vozi ili da ima posao, i izgubio je zdravstveno osiguranje. Njegova majka je morala da prestane da radi da bi u zadnje vrijeme mogla da se brine o Dini. Danas, dvije i po godine poslije prvog mozdanog napada, doktori jos uvijke nemogu zvanicno da odluce sta Dino ustvari ima na mozgu.

Trenutno ga doktori tretiraju za mozdani tumor i Multiplu Skrelozu (Multiple Screlosis). Jedna stvar je sigurna, tumori su se razmnozili toliko duboko u njegovom mozgu da ni biopsija, a kamoli operacija, nisu opcije jer bi mu ugrozile zivot. Posto konvencionalni tretmani ne pomazu, Dinina familija se okrenula za pomoc od Dr. Stanislav R. Burzynski, koji je specijalista za mozdane tumore i rakove koji se nalazi u Hjuston, Teksas-u. Tretman u privatnoj Burynski klinici traje godinu dana i kosta od 100,000 do 150,000 Americkih dollara, sumu koju porodica Osmanbegovic nije u stanju da obezbjedi za spas Dininog zivota.

Zato molimo sve koji mogu da doniraju koliko su u stanju da odvoje da bi se obezbjedila dovoljna suma za Dinin tretman. Jos jednom, molimo sve za pomoc da se spasi mlad zivot i zahvaljujemo se svima na pomoci i podrskama.
U svrhu promocije ovog dogadjaja, grupa Valter iz Detroita je obradila pjesmu "Ozdravi mi ti" (Gibonni) i za istu napravila ovaj promo video:

Vise informacija:

http://www.HELPDINO.info
http://www.valterdetroit.com
Post Reply