Vjerovatno najefikasniji nacin skupljanja novcanih sredstava za humanitarne akcije je telefonski poziv na taj i taj broj i doniranjem npr. 2km.
E tu se javlja veliki problem. Nas Telekom prihvata pozive samo sa fiksnih i mobilnih tel. koji su na pretplati. Pozivi sa ultre se ne primaju, a sigurno da je takvih korisnika najvise. Fiksni telefoni su, uglavnom, neprikladni svakome ko ne zivi sam.
Tehnicke mogucnosti Telekoma sigurno nisu problem, jer ne bi primali pozive za bingo i sl.
Dakle, gdje je zapelo u Telekomu ?
Humanitarni br. i Telekom ?
-
Vertigo
Mirci... mene interesuje zasto se ne primaju donacije sa ultre, a takvih korisnika je barem 80%, dok uplate za Bingo i sl. idu bez problema.
Ovo pisem zato jer sam uvjeren da bi se broj poziva, u najmanju ruku, uduplao.
Isto tako, ne bi bilo potrebno cekati dva mjeseca, jer se te 2km skidaju odmah sa kredita.
Dalje je do administracije BHT.
Ovo pisem zato jer sam uvjeren da bi se broj poziva, u najmanju ruku, uduplao.
Isto tako, ne bi bilo potrebno cekati dva mjeseca, jer se te 2km skidaju odmah sa kredita.
Dalje je do administracije BHT.
-
jasminasab
Njima da je stalo do toga da nekome olaksaju ne bi u startu cjepidlacili oko naknadne naplate. Da ne pricam o procentu koji uzmu sebi. Fuj!
-
didgeridoo
#5 Re: Humanitarni br. i Telekom ?
zapelo je u tome da korisnik ne smije dva puta platiti PDV (jednom kad kupi ULTRA dopunu i drugi put kad nazove humanitarni br.). znaci zakonska je regulativa.registrovan wrote:Vjerovatno najefikasniji nacin skupljanja novcanih sredstava za humanitarne akcije je telefonski poziv na taj i taj broj i doniranjem npr. 2km.
E tu se javlja veliki problem. Nas Telekom prihvata pozive samo sa fiksnih i mobilnih tel. koji su na pretplati. Pozivi sa ultre se ne primaju, a sigurno da je takvih korisnika najvise. Fiksni telefoni su, uglavnom, neprikladni svakome ko ne zivi sam.
Tehnicke mogucnosti Telekoma sigurno nisu problem, jer ne bi primali pozive za bingo i sl.
Dakle, gdje je zapelo u Telekomu ?
-
didgeridoo
nidje vezeatko wrote:Zapelo je u tome sto kad dopunis 10 KM ti si telekomu platio 10 KM u startu dakle oni su ti vec prodali uskugu i naplatili je unaprijed, e sad ako ti nazoves i doniras 2 KM oni od svojih para trebaju dakle da dodaju 2KM na humanitarni racun.