Pozdravljam sve dobre ljude.
Evo prelistah dosta na podforumu “humanitarne akcije” i obradovan sam činjenicom da zaista ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći akcije koje se ,nažalost, pokreću svakodnevno.Naime, primjećujem nedostatak organizacije u svemu.
Na temi posvećenoj Asmiri imali smo par prijedloga o tome da se otvori neka fondacija ili bilo kakav ustroj koji bi nam pomogao da novčanu i drugu pomoć šaljemo uz minimalno truda jer , realno , to je ono što mislim da treba ostvariti većini forumaša koji imaju volje da pomognu ali nemaju ili vremena, ili su daleko itd.
Česta su pitanja “gdje da pošaljem, ima li kakav račun, gdje da dođem, kome da se obratim “ itd.
@Morti i ja smo se sastali prilikom one prve akcije sakupljanja za Asmiru i zbog vremena kojeg obojica nismo imali veoma kratko smo porazgovarali o tome. Najbitnije je, a može se to fala Bogu primjetiti evo na forumu, da imamo volju da pomognemo i da nas ima
Par forumaša je već spominjalo nešto na ovu temu ali nažalost nije bilo baš tako uspješno.
Krećem se u takvim krugovima da bi mogao “natjerati” neke firme da recimo nekim iznosom ili čak u robi pomognu akcije svaki mjesec, ali za to je potrebna institucija koju ćemo ako Bog da da i napravimo. Dakle, ja njima ne mogu sad reći “eh de vi meni dajte te pare i ja ću tako i tako ..”
nego predstaviti im plan i način na koji mogu pomoći , bez neke muke oko transakcija novca i sl.
Dijasporaca ima ,vjerujem,solidan broj koji bi učestvovao. I naravno tu smo i mi .. domaći
Prijedlog je da prvo malo razmotrimo ovo i pobacamo sve ideje koje imamo vezane za ovo pa da vidimo šta i kako možemo.
To može biti u okviru foruma, a i ne mora. Forum možemo, ako to nije problem, koristiti kao srestvo informiranja,obavještavanja itd.
Posvetimo se onima koji imaju manje sreće u životu od nas. Usmjerimo malo ideje, konstruktivne komentare , energiju na kraju krajeva na ovo .. a ne samo na politička, religijska, filozofska prepucavanja, ko je pokro' državu, odakle ovom pare .. odakle onom jahta itd.
Sve se može kad se hoće ... pa budimo baš mi lafovi u srcu i pokažimo i ovim sebičnim ološima na vlasti da neće ubiti merhamet koji mi Bosanci vijekovima nosimo u sebi, pokažimo da smo veći ljudi od njih ...
Pozdrav!