SA-X Humanitarna Akcija

Forum za humanitarne akcije.
Locked
Pooll

Post by Pooll »

Moze edu, imam ja i broj telefona, samo moram iskopati, ja sam mislio jucer otici jer mi je blizu, ali stvarno nisam stigao
edu

Post by edu »

je li to na carsiji negdje?
Pooll

Post by Pooll »

jeste, ulica Halači, ako ti nije usput, ne moras se muciti otici cu ja ovih dana...
edu

Post by edu »

nije mu usput ali nema veze..otici cu..pa javim sta saznam...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Vodenjak wrote:
Eh, da znas sto ne znas... :-) :)

Ali, dovoljno je da ti kazem da te nisam pogresno razumio i da se potpuno slazem sa tvojim stavovima koje sam ranije citao o vecini nasih koji su vani...

Kazem - vecini, ne svima!

Toliko :)
dosta price, trkom na pijacu, kupuj pa salji FEDEXom :D
pitt

Post by pitt »

Bolje pare poslati pa vi kupite sta zena kaze da joj je najpotrebnije :?
morti

Post by morti »

Mojne začatavanja...
Ajd na planiranje...
Pooll pomenu da se treba sve završit prije 15 juna,slažem se...
Dalje,ajmo...ko šta zna?...ko ima neku ideju?...koliko ćemo ustvari dati para?...i tako to...
pitt

Post by pitt »

Daj koliko mozes....svaki dinar je vrijedan.
Ja cu gledat da posaljem pare do Ivy pa kad ona stigne u SA nek ih prilozi. Ako je jos neko od "amera" zainteresovan nek se javi.
edu

Post by edu »

nadam se da cu sutra doci do informacije sta im je najpotrebnije...
Pooll

Post by Pooll »

Nek da koliko ko moze... necemo odredivati fiskno nista...

hajde edu pa nam javi...
clone033

Post by clone033 »

mislim da za pocetak treba odrediti datum i mjesto okupljanja, jer u tom slucaju imamo neki deadline i onda sve ide brze, a zatim trebamo definisati da li cemo organizovano kupovati ili ce svak za sebe donositi sta misli da moze pomoci.
Predlazem da napravimo spisak stvari koje trebaju i dogovrimo se ko ce sta kupiti, npr. 10-ak ljudi nek kupi ulje, 10-ak 5 ljudi brasno ili secer, i onda da to sve skupimo na jednom mjestu i urucimo tetki, ali opet bez slikanja i publiciteta.
edu

Post by edu »

clone033 wrote: ali opet bez slikanja i publiciteta.
naravno..pa nismo politicari...
:D :D :D

nastojat cu da danas ranije izadjem s posla pa da odem do kuhinje i provjerima sta je najpotrebnije..iako..sta god da donesemo nece biti visak..al' kontam..ako im je frka s uljem bolje da to kupimo nego vocnu salatu (je li ono mircy predlozi vocnu salatu? :? .. :-) :-) :-) )...
Pooll

Post by Pooll »

Recimo 5.6, Nedjelja?

Ako je rano, onda 12.6, takodjer Nedjelja?

___

Mozda je najbolje odluciti se za jednu, dvije namirnice... sad vam kazem ulje sigurno ide, ako trose svaki dan 30 litara... uhar bi bilo da skupimo pola tone ;)
Pooll

Post by Pooll »

Mirci, jesi mislila na an ananas ili na mjesanu salatu? :P

___

Onda, 5.6, nedjelja, jer bi svima trebalo odgovarati, kuhinja radi svaki dan... jelde?

Treba jos samo odrediti mjesto i sat, ako cemo tada kupovati hranu, trebamo upregnuti i aute, naci se negdje gdje je zgodno i obaviti to. Naravno prije toga cemo obavijestiti tetku.... najbolje vrijeme je kad zavrsi sa pravljenjem i podjelom obroka... znaci popodne... eto jedva cekam da to sve fino obavimo... ;)
frozen

Post by frozen »

Ima li dogovora na vidiku??? Konkretno kad, šta, kako...da ne palamudimo do besvijesti. Ovo mi se čini kao najbolja akcija koju su forumaši mogli napraviti, nahraniti ljude kojima je to zaista potrebno. Samo da ne pređe u dopisivanje od kojeg neće biti ništa.

Mislim da nećemo pogriješiti sa uljem, brašnom, šećerom i namirnicama koje nisu lako kvarljive, a esencijalne su za pripravljanje gotovo svakog jela... Svaka žena zna šta joj je potrebno za pripremanje jela, osobito ako je u ratu pravila od "ništa" nekakav ručak...

BTW, kako u zadnje vrijeme nisam često na forumu, molim Vas da mi na mail javite šta ste se dogovorili, please...

[email protected]
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

frozen wrote:Ima li dogovora na vidiku??? Konkretno kad, šta, kako...da ne palamudimo do besvijesti. Ovo mi se čini kao najbolja akcija koju su forumaši mogli napraviti, nahraniti ljude kojima je to zaista potrebno. Samo da ne pređe u dopisivanje od kojeg neće biti ništa.

Mislim da nećemo pogriješiti sa uljem, brašnom, šećerom i namirnicama koje nisu lako kvarljive, a esencijalne su za pripravljanje gotovo svakog jela... Svaka žena zna šta joj je potrebno za pripremanje jela, osobito ako je u ratu pravila od "ništa" nekakav ručak...

BTW, kako u zadnje vrijeme nisam često na forumu, molim Vas da mi na mail javite šta ste se dogovorili, please...

[email protected]
i prosli put smo se dopisivali unedogled, pa smo sproveli akciju bez problema :D
@Pooll, ananas i breskva je zakon :D
Pooll

Post by Pooll »

:D

Svi koji zele biti obavijesteni neka ostave mail, obecavam da nikoga necemo zaboraviti ;)

furam sad...

Bajdvej, prvog dana kad smo se poceli dogovarati za akciju, mirci, kad smo imali kojincidenciju da pisemo u isto vrijeme... ugledah te na pauzi, tj ja sam bio na pauzi a vjerovatno i ti :D ne skonta me ti :D
frozen

Post by frozen »

Ostavila mail, hvala puno... Još jednom vas molim da mi javite.
edu

Post by edu »

Pooll wrote::D

Svi koji zele biti obavijesteni neka ostave mail, obecavam da nikoga necemo zaboraviti ;)

furam sad...

Bajdvej, prvog dana kad smo se poceli dogovarati za akciju, mirci, kad smo imali kojincidenciju da pisemo u isto vrijeme... ugledah te na pauzi, tj ja sam bio na pauzi a vjerovatno i ti :D ne skonta me ti :D
i ja sam bio na pauzi..ni mene ne skonta..pih..kakva kojincidencija...

:D :D :D
Ivy

Post by Ivy »

Meni je ok 5.6. Pitt i ja cemo se dogovorit a imam i neke ponude na email. U svakom slucaju ko zeli da ponesem sredstva u Bosnu i licno ih urucim (tj kupimo namirnice) nek posalje email na [email protected]

Btw, putujem iz USA :)

Ivy
ofsajd

Post by ofsajd »

Ivy wrote:Meni je ok 5.6. Pitt i ja cemo se dogovorit a imam i neke ponude na email. U svakom slucaju ko zeli da ponesem sredstva u Bosnu i licno ih urucim (tj kupimo namirnice) nek posalje email na [email protected]

Btw, putujem iz USA :)

Ivy
pozdrav ekipa,
super vam je ova akcija, podrzavam 100%.
ja sam trenutno u engleskoj, i necu biti u sarajevu najvjerovatnije do kraja juna..tako da bih ja poslao lovu..ne znam je li bolje da posaljem Ivy, ili nekom u Sarajevo? Ako necete otvarati poseban racun, onda mogu poslati na neciji privatni racun. (mogao bih mozda i western unionom, ali oni otimaju na provizijama, pa nek to ostane kao zadnja varijanta)
u svakom slucaju, pratim ovu temu, pa sta god dogovorite...
Pooll

Post by Pooll »

Super, znao sam ja da ce se odazvati dosta ljudi...

edu kako bi danas?

Hajde, cujemo se sutra!
morti

Post by morti »

Jao,ljudi,ja sam praaaaaaaavo naložen za ovo...

Ajmo,ajmo,ajmo,ajmoooooooooooooooooooooo!!!

vidim da se dijele emailovi radi obavještavanja,pa evi i moj(da popunim prostor;):

[email protected]
Vodenjak

Post by Vodenjak »

morti wrote:Jao,ljudi,ja sam praaaaaaaavo naložen za ovo...

vidim da se dijele emailovi radi obavještavanja,pa evi i moj(da popunim prostor;):

[email protected]
Lijepo i uctivo zamoljavam da se ni moj mail ne zaboravi :)

[email protected]
Ivy

Post by Ivy »

Vodenjak wrote:
morti wrote:Jao,ljudi,ja sam praaaaaaaavo naložen za ovo...

[email protected]
Lijepo i uctivo zamoljavam da se ni moj mail ne zaboravi :)

[email protected]
Pisses li ti ovo Pooll? :)

Vodolijo dobar ti hi-mejl :D
Locked