Dedo Meho bi da radi...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Kwaheri

Post by Kwaheri »

zena21 wrote:Normalna curica, 10,5 godina... Bila je fino obucena juce...

Ma mIRCy, toliko me to sve potreslo da od tuge nisam pitala i upratila neke mozda bitne stvari :roll:
a tek njene oci... :roll: i ona djecija radost, na sitnici.... :) Ljudi...ko moze i kad moze... neka ode sam...
zena21

Post by zena21 »

Tako je... Njima puno znaci i 10KM, i sveska za skolu, i colkolada...

Ja cu definitivno opet otici...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ja sam dobila jos cenera, lagano se puni fond... :D
Pearl

Post by Pearl »

jos juce sam dobila od prijateljice mail za akciju sa linkom na sax;) znaci, siri se vijest po sarajevu.. odaslala sam i ja mail onima koji ponekad pomognu, pa cemo vidjeti...

dogovorila sam se ja jednom neforumasicom da narucimo iz vf-a i posaljemo nani, dedi i Mineli kad se ja vratim.. tako da cemo taman skontati sta je kupljeno i sta treba, da se ne ponavljamo..
k0laps

Post by k0laps »

Na zalost fulila sam prvi termin ali evo sam pokrenula raju u svojoj firmi tako da ce biti nesto i od toga... javit cu kako stvari stoje.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

k0laps wrote:Na zalost fulila sam prvi termin ali evo sam pokrenula raju u svojoj firmi tako da ce biti nesto i od toga... javit cu kako stvari stoje.
nisi nista fulila, tek krecemo :D
zena i zena21 su nas preduhitrile :D
bmx

Post by bmx »

mirci, ne znam je li ti stigla pp, ali imamo jos 20km od jedne moje prijateljice, pa ti javi kad bude trebalo da donesem :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bmx wrote:mirci, ne znam je li ti stigla pp, ali imamo jos 20km od jedne moje prijateljice, pa ti javi kad bude trebalo da donesem :D
stigla PP, ne samo ta, jos ih je par stiglo...
Izgleda da smo dobili, do daljnjeg, donatora za kiriju :)
zoomke, fali mi sad onaj smajo sto place od srece :faraon1:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

mIRCerka wrote:
bmx wrote:mirci, ne znam je li ti stigla pp, ali imamo jos 20km od jedne moje prijateljice, pa ti javi kad bude trebalo da donesem :D
stigla PP, ne samo ta, jos ih je par stiglo...
Izgleda da smo dobili, do daljnjeg, donatora za kiriju :)
zoomke, fali mi sad onaj smajo sto place od srece :faraon1:
:thumbup: :bih:
putujucidzindas

Post by putujucidzindas »

zna li iko koju velicinu pelena dedo koristi?
trebaju li mu/ koristi li/ ima li invalidska kolica?
zena21

Post by zena21 »

Dedo ima kolica ali ih ne koristi... Ne moze sam sjesti u njih, a nana je previse slaba da mu pomogne... Bukvalno boravi 24/7 na jednom kaucu gdje ga ona presvlaci :(

Ne znam koji broj pelena nosi, vjerovatno neke srednje, jer nije krupan
Pearl

Post by Pearl »

zena21 wrote:Dedo ima kolica ali ih ne koristi... Ne moze sam sjesti u njih, a nana je previse slaba da mu pomogne... Bukvalno boravi 24/7 na jednom kaucu gdje ga ona presvlaci :(

Ne znam koji broj pelena nosi, vjerovatno neke srednje, jer nije krupan
kad si spominjala kreme, jel mislis na one kreme protiv rana koje nastaju od dugog lezanja? (ne mogu se sjetiti izraza, zablokirao mozak :()
zena21

Post by zena21 »

Nisam ja spominjala kreme, mozda je neko drugi... Ali pretpostavljam da se radi o tim kremama, jer on nigdje ne mice s tog kauca :(
cnermina

#89 posjeta dedi

Post by cnermina »

Hej kad onda ko ide do dede? Mi smo mislili sutra popodne...Skupili smo nesto para i nesto hrane i tako tih stvari... Pa sta kazete? Kad ko gdje?

nermina
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bile smo kod Dede...taman smo potrefile kad nema ni Nane ni Minele...
:D

Osim sto je rasplak'o i sebe i nas, dedo nam je ispricao sta i kako je bilo...
izmedju ostalog, oni su izbjeglice iz nekog sela kod Cajnica...kao raseljenim licima, njima je neko ministarstvo (valjda ovo za raseljena lica) bilo duzno placati 100KM kirije...however, nasa divna vlast ce naci neku dlaku u jajetu da sto manje ljudi finansijski pomaze (sto Terzica ne sprjecava da podijeli leteci januarski bonus u iznosu od 600.000 KM) pa niti im ko placa kiriju, niti se mogu prijaviti na javnu kuhinju CK....
Nejse, SOS Kinderdorf im je spremio pravi penzionerski paketic i neshto kesha, uz nesto nasheg kesha dadosmo im 220 KM, kirija im je placena za ovaj mjesec, a za ostale smo vec dobili donatora....
A veceras ce nermina da Minelom ici u shopping - prvo knjizara a onda Azel France :D

Ono sto cemo morati da se raspitamo je da li postoji negdje neki uslovniji smjestaj gdje bi dedo mogao u svojim kolicima izaci iz kuce, da mu ne bude prozor jedini vidik 24 sata dnevno...

Eh da, nana ce morati na svoju trecu operaciju uskoro... :( ali borbena je to zena...
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:Bile smo kod Dede...taman smo potrefile kad nema ni Nane ni Minele...
:D

Osim sto je rasplak'o i sebe i nas, dedo nam je ispricao sta i kako je bilo...
izmedju ostalog, oni su izbjeglice iz nekog sela kod Cajnica...kao raseljenim licima, njima je neko ministarstvo (valjda ovo za raseljena lica) bilo duzno placati 100KM kirije...however, nasa divna vlast ce naci neku dlaku u jajetu da sto manje ljudi finansijski pomaze (sto Terzica ne sprjecava da podijeli leteci januarski bonus u iznosu od 600.000 KM) pa niti im ko placa kiriju, niti se mogu prijaviti na javnu kuhinju CK....
Nejse, SOS Kinderdorf im je spremio pravi penzionerski paketic i neshto kesha, uz nesto nasheg kesha dadosmo im 220 KM, kirija im je placena za ovaj mjesec, a za ostale smo vec dobili donatora....
A veceras ce nermina da Minelom ici u shopping - prvo knjizara a onda Azel France :D

Ono sto cemo morati da se raspitamo je da li postoji negdje neki uslovniji smjestaj gdje bi dedo mogao u svojim kolicima izaci iz kuce, da mu ne bude prozor jedini vidik 24 sata dnevno...

Eh da, nana ce morati na svoju trecu operaciju uskoro... :( ali borbena je to zena...
moje drustvo se upravo organizuje za kupovinu potrepstina nani i dedi.. recite sta bi mu trebalo, a da niste kupili (ili da nema u dovoljnim kolicinama), da se ne ponavljamo :s

ja cu svakako kad se vratim sa drugom rajom da se organizujem - da mu kupimo pelena i neke kreme provit dekubitisa, posto pretpostavljam da ce hrane biti... jel neko saznao koju velicinu pelena dedo nosi?
Ivy

Post by Ivy »

MiVci rasplaka me bona...trebaju li Mineli igracke?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:MiVci rasplaka me bona...trebaju li Mineli igracke?
Ne trebaju, treba njoj vise odjece, dijete raste kao iz vode...
Cuj ne trebaju, trebaju, ali to se dijete ne igra, ona skace i radi oko dede i nane...
Ivy

Post by Ivy »

Mirci moglu li naruciti nesto preko VF-a (online) da se tebi dostavi na adresu pa da ti odneses? Htjela bih pomoci ali to je jedini nacin cini mi se?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:Mirci moglu li naruciti nesto preko VF-a (online) da se tebi dostavi na adresu pa da ti odneses? Htjela bih pomoci ali to je jedini nacin cini mi se?
ako ti imas svoj account, mozes ti poslati direktno njima
Meho Srna
Buzimska 6
Buca Potok
Sarajevo
(buzimska je skretanje lijevo nakon Avde Buca 280 i nesto)
Ivy

Post by Ivy »

Evo recimo imaju zimske jakne za djevojice na snizenju ali nema velicina da se izabere...ne kontam?! Jesi ti ikad narucivala, ja nisam ali evo sam otvorila racun...

http://www.vfkomerc.ba/prodavnica.do?id ... 80&level=5 (recimo ova pink jakna, ali nema velicina da se naruci?)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:Evo recimo imaju zimske jakne za djevojice na snizenju ali nema velicina da se izabere...ne kontam?! Jesi ti ikad narucivala, ja nisam ali evo sam otvorila racun...

http://www.vfkomerc.ba/prodavnica.do?id ... 80&level=5 (recimo ova pink jakna, ali nema velicina da se naruci?)
ma za to se ne brini, vodi je nermina danas u shopping, Snizenje u Azelu, a izbor je mrak, bice svega...
Ivy

Post by Ivy »

OK, haj skontacu nesto. Joj joj joj, tuga me ubi zbog ovakve situacije! :( :( :( :( :( :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:OK, haj skontacu nesto. Joj joj joj, tuga me ubi zbog ovakve situacije! :( :( :( :( :( :(
Mene tuga dotukla kad mi Dedo Meho poce pricat i mom dedi, ne znajuci da mi je to dedo...
prica kako su ljudi nekad radili, kako se s pjesmom islo na posao, i kaze "gledam ti ja neki dan onu emisiju o rudarima, i tako prikazase i ovo jednog sto mu je familija iz sela do mog.." i rece dedino ime...
da sam mogla kako, u dzep bi ga strpala i kuci odnijela...
chinese_water

Post by chinese_water »

Joj Mirci... ti bi trebala biti milioner!
Svaka ti cast, potrudim se u toku ove sedmice da odnesem nesto dedi
Post Reply