Dedo Meho bi da radi...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

Nermina, posto ces da osmotris Minelu, javi nam please kolika je, pitali su me vec kolika je, ako neko nadje neke garderobe, da joj i to ponesemo...

ima ljudi koji nemaju novca da izdvoje, ali bi da pomognu na neki nacin...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ukratko, danas je bila BHT kod dede, bice u cetvrtak u 8 na Tv...
Minela je sa Nerminom, odose u knjizaru kupiti radne sveske koje joj nedostaju, pa na frizuru...
Nermina, hvala :-D
SaraLe

Post by SaraLe »

zena21 wrote:Dedo ima kolica ali ih ne koristi... Ne moze sam sjesti u njih, a nana je previse slaba da mu pomogne... Bukvalno boravi 24/7 na jednom kaucu gdje ga ona presvlaci :(

Ne znam koji broj pelena nosi, vjerovatno neke srednje, jer nije krupan
Zeno :)
Raspitaj se dali bi mu od neke pomoci bile stake?
SaraLe

Post by SaraLe »

SaraLe wrote:
zena21 wrote:Dedo ima kolica ali ih ne koristi... Ne moze sam sjesti u njih, a nana je previse slaba da mu pomogne... Bukvalno boravi 24/7 na jednom kaucu gdje ga ona presvlaci :(

Ne znam koji broj pelena nosi, vjerovatno neke srednje, jer nije krupan
Zeno :)
Raspitaj se dali bi mu od neke pomoci bile stake?
Tek sad sam vidjela, da su mu obe noge amputirane :(
plimpi

Post by plimpi »

sta se desava sa minelom i dedom? i ja bih da pomognem, vec sam svima poslala email na svoja 3 accounta :) i na blog objavila. mirci koliko si ti upucena u desavanja? jel komplikovano naci njihovu kucu? jel im nesto specijalno treba da se jos niko nije sjetio?
maya_p

Post by maya_p »

Evo i mene privuce ova tema...mogu li ikako da pomognem...moze li se nesto novaca poslati postom, posto sam ja malo dalje od Sarajeva?
cnermina

#107 minela

Post by cnermina »

eh dragi moji humanitarci. Bila sam sa minelom u knjizari, kupile smo knjige koje su joj trebale, sveske, pernicu, vodne bojice i tako testvari za skolu. onda smo prosetale ferhadijom i to joj je bio veliki dozivljaj jer nikad nije bila u tom dijelu grada :( ali dusa draga zato zna za svaku bolnicu u gradu. iz auta mi je samo to pokazivala ''eno vojne bolnice... agore se ide prema kosevo bolnici...gore sam ja lezala kad sam imala upalu pluca...'' Ali me srce zabolilo kad smo prolazile pored hrasnog i kad mi rucicom pokaza na zgradu ''Tu sam ja zivjela kad sam bila mala... i tata me htio jednom kroz prozor izbaciti... tako to on kad se napije...'' :x buhuhuuhuhu
Vodila sam je kod frizera. Koji je samo to dozivljaj bio :) Kad je zavrsila pitala me je hocemo li opet doci sutra. to joj je bio prvi put u zivotu da ide kod frizera.inace je sisaju komsije i ona to mrzi. NAkon frizera otisle smo kupiti cevape za njih troje, i onda kuci. OStavile smo kolace i bascarsiju za drugi put :) Ljudi njima hitno treba telefon. Mirci i ja kad smo bile zatekle smo dedu samog, i pricao nam je kako je ozednio ali nije mogao nikoga zovnuti, pa je jadnog postara kad je dosao zamolio da udje i dohvati mu vode... Jedan moj drug mi je dao njegov stari mobitel, ali izgleda da ne radi :( Pa ako neko ima nesto sto ne koristi, molimvas da se javi. ja sam im danas kupila ultra start paket, pa im mozemo kupovati i slati dopune.

I ono sto je definitivno prioritet, sto je mirci vec rekla, a to je da im nadjemo neko drugo mjesto da zive. Ono gore je katastrofa.on ne moze nigdje mrdnuti, jer su stepenice i brda okolo, pa ne mogu kolica, gazdarica ih nije prijavila, pa su ih skinuli i sa narodne kuhinje...

Ako neko ima neki prijedlog...

eto sorry sto se raspisah... ali ovo je vec postalo licno... tako da eto znaci nije sve u doniranju para. nego minelu za rukicu, pa se prosetati sa njom... Ja sam mislila je voditi u kino sad za vikend ima ono u opstini novi grad... Pogadjate-nije nikad bila u kinu... PA eto ako anm se neko hoce pridruziti...

Opet ja...prestajem...

cujemo se :)
konyan

Post by konyan »

Ja sam planirao voditi svoju malu rodicu u pozoriste mladih na predstavu "Zaljubljeni krokodil" sad u nedjelju. Ako nikad nije bila u kinu, pretpostavljam da nikad nije bila ni u pozoristu :( .

Ako zelis mozda da je vodimo zajedno u pozoriste.. :D Jos jednom, zao mi je sto vam se nisam mogao pridruziti u ponedjeljak.
nadia

Post by nadia »

Provjericu za vikend za mobitel, vjerovatno imam kuci neki malo stariji, lai ne vjerujem da im je bitno, nek stoji ukacen u struju. Javim u ponedeljak ako nadjem, nadam se da nije kasno..
cnermina

Post by cnermina »

dogovoreno za pozoriste, a za mobitel nikad nije kasno... sto prije to bolje...

n
cnermina

#111 stake!!!

Post by cnermina »

Hej SaraLE, je li jos uvijek stoji ponuda za stake? Ja isla veceras do njih i dedo je odusevljen idejom o stakama. JEdna noga mu jeste skroz amputirana, ali druga je 'samo' do pola stopala, tako da ima petu na koju bi se i mogao oslanjati... A veeeeelika mu je zelja barem malo izaci na zrak. I sa stakama ce ici potesko, jer je na tu ziva rana, ali malo po malo... Pa hajde mi se molim te javni da skontamo za stake. Ja sam mu obecala to sto prije odnijeti...
I je li iko ista saznao za neki stan/kucu? TO je isto prioritet. Gore je stvarno kriticno...

Eto ja sam mu danas odnijela pelena, kremu za ono nesto sto se stvori od sjedenja, i dala mu nesto para sto se skupilo za lijekove (zamislite a mora i lijekove placati), jucer su mu neki donijeli namirnica za kucu...

Eto Konyan, sa Minelom sam dogovorila za nedjelju da idemo u pozoriste. Odusevljena je naravno :) Eto ako neko jos hoce- bujrum...

pozz
SaraLe

#112 Re: stake!!!

Post by SaraLe »

cnermina wrote:Hej SaraLE, je li jos uvijek stoji ponuda za stake? Ja isla veceras do njih i dedo je odusevljen idejom o stakama. JEdna noga mu jeste skroz amputirana, ali druga je 'samo' do pola stopala, tako da ima petu na koju bi se i mogao oslanjati... A veeeeelika mu je zelja barem malo izaci na zrak. I sa stakama ce ici potesko, jer je na tu ziva rana, ali malo po malo... Pa hajde mi se molim te javni da skontamo za stake. Ja sam mu obecala to sto prije odnijeti...
I je li iko ista saznao za neki stan/kucu? TO je isto prioritet. Gore je stvarno kriticno...

Eto ja sam mu danas odnijela pelena, kremu za ono nesto sto se stvori od sjedenja, i dala mu nesto para sto se skupilo za lijekove (zamislite a mora i lijekove placati), jucer su mu neki donijeli namirnica za kucu...

Eto Konyan, sa Minelom sam dogovorila za nedjelju da idemo u pozoriste. Odusevljena je naravno :) Eto ako neko jos hoce- bujrum...

pozz
Naravno da vazi :)
Imas PM 8)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nermina, :faraon1:
Ivy

Post by Ivy »

Kudos imenjakinjo! Svaka cast! :)
cnermina

Post by cnermina »

Hej Mirci pitao je dedo za tebe ;) Puno te je pozdravio...Svi oni

pozz

p.s.

Pozdrav mojoj imenjakinji :D
SaraLe

Post by SaraLe »

Poslane stake i mob. :)
Ivy

Post by Ivy »

SaraLe wrote:Poslane stake i mob. :)
Svaka cast SaraLe. Kudos! :-D

PS. Ukoliko neko ima slike akcije, sa dedom, nanom i/ili Minelom nek mi posalje na PM ili email. Pozdrav iz Bostona!
maya_p

Post by maya_p »

cnermina wrote:Hej Mirci pitao je dedo za tebe ;) Puno te je pozdravio...Svi oni

pozz

p.s.

Pozdrav mojoj imenjakinji :D
Nermina posto se ti sa njima vidjas cesto evo ja ti sutra posaljem na PM jednu dopunu i ti im dopuni kredita nek imaju...bar nesto od mene za pocetak. Moze li?
cnermina

Post by cnermina »

Primljene stake i mob :) Sutra cu im to odnijeti. Pa eto od sutra cete ih moci i nazvati na 062 907 932. Eto ako neko bude htio da provjeri kako su i sta im treba...

Trebam jos kupiti/nabaviti gume za stake, i punjac za nokiu...

Sto se tice ultra dopune- dobiju 10KM uz start pajet, i ja sam im uzela jos deset. Ako hoces mozes im poslati dopunu, ali mozda je bolje malo kasnije...

a za slike- gledacu ja da slikam, cim aparat popravim... Nesto mi display nije ok...Pa cim bude nesto ja saljem.

pozz svima

N
konyan

Post by konyan »

Vodili smo jucer Minelu na predstavu u pozoriste mladih.
Svasta mi je ispricala. Ima mamu koja se preudala kad je njoj bilo 3 godine i ostavila je sa dedom i nanom. Mama zivi sa novim muzem i troje nove djece negdje na Alipasinom na C fazi. Ponekad je posjeti, ali da brine o njoj/njima.. to bas i ne.. (kako mi se cini). Ima tu i neki dajdza i tetak.. Koliko im ko pomaze, ne znam..

Nermina, koliko sam vidio na stakama imaju gume, ali eto provjeri da li trebaju nove.

Dedo kaze da jos uvijek ne moze da ustane na lijevu nogu, jer je rana jos uvijek prilicno svjeza, a po svemu sudeci daj boze da ce ikako moci bez neke proteticke cipele bilo kako, jer mi ne djeluje kao da moze odrzati ravnotezu bez prstiju (prednje polovice stopala).
nadia

Post by nadia »

Telefon je znaci neko prije mene donio, zao mi je sto sam zakasnila,a li bitno je da je dedo dobio telefon, mene zovite ako bude trebalo nam nekom drugom...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nadia wrote:Telefon je znaci neko prije mene donio, zao mi je sto sam zakasnila,a li bitno je da je dedo dobio telefon, mene zovite ako bude trebalo nam nekom drugom...
sacuvaj telefon, zatrebace nekome sigurno :D

Nermina, javilo mi se jos dvoje ljudi koji bi da ucesvtuju novcano koliko mogu, pa cemo se cuti ovih dana dok udarim taj reket :D
s tim da su oni rekli da mi odlucimo kako cemo podijeliti novac izmedju njih i nane Fatime...

sto se stana tice, po belaju nista nasla nisam..jos :D
cnermina

Post by cnermina »

Hej super. Eto Mirci javni mi se kad budes mogla. Neki su ljudi jos skupili 7-8 kesa pelena, igracaka, odjece... Pa sam im i to sinoc odnijela (vise sam domaca gore, i s komsijama se pozdravljam hahahaha).

Vidis Konyan, ta proteticka cipela, to nije losa ideja. Ali to sve s vremenom, jer je rana jos uvijek ziva, i ne vjerujem da se sad ista moze raditi.

Minelica je nesto bolesna- kaslje i nekad ima temperaturu. Nana i dedo se zale da nece da jede, a i mi se uvjerismo juce. Sat vremena smo je ubjedjivali da pojede kolac ili nesto, i na kraju nista... Pa ne znam sta da joj radimo po tom pitanju...

Eto pozdrav svim mojim humanitarcima
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:Hej super. Eto Mirci javni mi se kad budes mogla. Neki su ljudi jos skupili 7-8 kesa pelena, igracaka, odjece... Pa sam im i to sinoc odnijela (vise sam domaca gore, i s komsijama se pozdravljam hahahaha).

Vidis Konyan, ta proteticka cipela, to nije losa ideja. Ali to sve s vremenom, jer je rana jos uvijek ziva, i ne vjerujem da se sad ista moze raditi.

Minelica je nesto bolesna- kaslje i nekad ima temperaturu. Nana i dedo se zale da nece da jede, a i mi se uvjerismo juce. Sat vremena smo je ubjedjivali da pojede kolac ili nesto, i na kraju nista... Pa ne znam sta da joj radimo po tom pitanju...

Eto pozdrav svim mojim humanitarcima
dijete svakako treba odvest na sistematski...
Nermina, imas li koga u zdravstvenim institucijama, da vidimo koliko bi kostao sistematski (posto mi se cini da MInela nema knjizicu) i kad bi je mogli dovesti?
Da ja ne dizem pare od ljudi prije toga...
cnermina

Post by cnermina »

Ja sam na putu do subote, pa poslije skontamo nesto za taj sistematski. Konyan joj je uzeo septolete i neke lijekove pa se nadam da ce to pomoci sa grlom i prehladom za pocetak...

Eto pa se cujemo jos

pozz
Post Reply