HUMANITARNA ORGANIZACIJA

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
saban123

#1 HUMANITARNA ORGANIZACIJA

Post by saban123 »

MOLIM SVE DOBRE LJUDE I PRAVNIKE ZA POMOĆ

Ovako ukratko moju kuću je pogodilo klizište, naime ja i moja porodica se nalazimo u teškoj situaciji materijalnoj situacij živjeli smo u trošnoj kući koja je tokom poplave 2018 god. još više stradala pa sam se ja radi klizišta na kojem se nalazila naša kuća u maju 2018 godine obratio mail-om u HO udruženje za pomoć predstavnici su dušli i snimali su prostorije i slikali gdje živi moja porodica i rekli su da će te slike samo pokazati investitorima a oni HO udruženje dali u javnost snimke i slike moje porodice i djece a stavili stavili su svoje račune od banke naše slike a njima pare idu na njihov račun.Ja sam kasnije nakon nekog vida ucjena dao saglasnost ali prije moje saglasnosti su slike kružile po svim medijima udruženje je skupljalo pare na svoj racun koji je bio postavljen ispod naših slika tako da su svi ljudi uplaćivali novac misleći da pomažu nama a pare su išle na njihov račun.
Da ne oduglovačim pozvan sa bio kod notara radi potpisivanja ugovora za parcelu tada sam pitao notara kako su oni upisani u ugovoru da su dali pare za parcelu kad to nije tačno jer oni su sabrali pare od drugih ljudi koristeći naše slike i naše porodice a sebe su unijeli u ugovor da se dali pare .
1. Ja sam kupac
2.ima prodavac
3.HO UDRUŽENJE JE DAVAOC SAGLASNOSTI
HO UDRUŽENJE nam stavlja zabranu otuđenja i opterećenja bez izričite saglasnosti HO UDRUŽENJA
Bilo je puno problema da sada sve ne navodim .
Nama su obećavali da će kuća što izgrade a što su gradili na osnovu naših slika tako su sabjerali novac i gradili kuću objavljivajući apele postavljjoći naše slike i vide naše porodice a obavezno svoje bankovne račune da pare idu na račun njima e tako su gradili kuću i sagradili .
Problem ponovo nastaje kada su nam dali urbanističku saglasnost i kada smo mi vidili da da su oni upisani kao investitori u urbanističkoj,u glanom projektu su oni investitori,svagdje su oni investitori znači nigdje se mi ne spominjemo to jest ja oni su svugdje investitori .
Samo u rešenju o gradnji piše da se meni odobrava gradnja ,odobrava se šabanu izgradnja stambenog objekta u gradu .... na zamljištu označenom k.č.broj........ k.o. i grad.
znači opet se spominje investitor svagdje ali ne naziv udruženja ni ja nego investitor znači samo investitor .
Znači mi se bojimo kao porodica da oni mogu tu kuću oduzeti putem suda zato što su sebe stavili da su investitori i prijetili su nam da oni mogu tu kuću oduzeti putem suda,znači sebe su stavili da su investitori a gore sam naveo kako su pravili kuću na osnovu naših slika i video maerijala .
Ja imam sve skinuto sa interneta apele sa našim slikama koje su objavljivali čuvam kao dokaz ako dođe do suda.

MOLIM SVE DOBRE LJUDE KOJI SE RAZUMIJU U OVU OBLAST I PRAVNIKE ZA POMOĆ POŠTO SU ONI SEBE NAVELI DA SU INVESTITORI MI SE BOJIMO I IMAMO STRAH DA ĆE NAM ODUZETI KUĆU OD NAŠE PORODICE

MOLIMO SVE DOBRE LJUDE KOJI SE RAZUMIJU U OVU OBLAST I PRAVNIKE ZA POMOĆ

MOLIMO DA NAM POMOGNETE I DA NAM DATE ODGOVOR MOGU LI NAM ODUZETI KUĆU

MOLIMO ZA POMOĆ
Post Reply