Humanitarna akcija navijaci Heartsa za sirocad BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisnicko ime

#1 Humanitarna akcija navijaci Heartsa za sirocad BiH

Post by Korisnicko ime »

Navijaci skotskog Heartsa iz Edinburgha (sa kojim je Zeljo igrao prije par godina u kvalifikacijama Kupa UEFA) su juce pokrenuli akciju prikupljanja novca koji bi omogucio da se odredjeni broj djece bez roditelja iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa njihovim starateljima, doveli u Edinburgh kao gosti Heartsa. Djeca i njihovi staratelji bi se druzili sa igracima, navijacima i clanovima uprave kluba a i bili bi na jednoj utakmici Heartsa. Vlasnik kluba, litvanac Romanov je takodje podrzao ovu akciju...
Mislim da je ovo jedna fantasticna akcija ljudi koji, na kraju krajeva, nisu ni po cemu obavezni da pomognu nasoj nesretnoj djeci a ipak to cine...za razliku od mnogih u BiH...
Svaka im cast!
Posto sam clan njihovog foruma zahvalio sam im se danas u ime nas bosanaca...nadam se da ce se, kada se ova akcija realizira, i nadlezne institucije sjetiti da im se zahvale...
I zvanicni site kluba je prenio ovu vijest (koja je, kao sto sam vec rekao, pokrenuta na drugom siteu, onom navijaca Heartsa). Ovdje je link sa zvanicnog sitea...
http://www.heartsfc.premiumtv.co.uk/pag ... 01,00.html
Edin H.

Post by Edin H. »

Respect :D
Post Reply