Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Forum za humanitarne akcije.
Iman26

#1 Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by Iman26 »

Sutra ujutro u 10,00 h nalazimo se ispred Interexa na Pofalićima, gdje ćemo kupovati namirnice za Zavod. Svi koji žele donirati novac za Zavod, znači mogu to učiniti neposredno prije naše kupovine.
U 11,00 h bit ćemo na mostu Suade i Olge, gdje ćemo sačekati skupljanje donacija odjeće i obuće.

Svi koji žele poći sa nama u Zavod su dobrodošli. Takođe i oni koji su motorizovani i koji bi pomogli u prevozu stvari i posjetilaca do Zavoda.

Svaki put sve naš je više. Budi karika u lancu onih kojima je stalo da pomognu ljudima kojima je pomoć zaista potrebna!!!

Pruži ruku i budi drug!

Vidimo se ujutro!

P.S. Za sva pitanja i nejasnoće možete nas kontaktirati na mailove koje ćete naći na linku ispod, ili na broj mob: 061/359-601.

http://budidrug.blogger.ba/
teAMICA

#2 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

Opet IDEMO U PAZARIĆ
Subota, 06.12.2008 u 10:00 ispred Interex-a na Pofalićima; u 11:00 na mostu Suade i Olge
Nalazimo se ispred Interex-a na Pofalićima u 10:00 h gdje ćemo kupovati namirnice za Zavod. Svi koji žele donirati novac za kupovinu, mogu nas naći na parkingu ispred Interex-a par minuta prije 10:00 h. Prepoznat ćete nas bez problema - kad ugledate grupu (mladih) ljudi, koji trčkaraju tamo-amo, prenose kese iz auta u auto, raspoređuju ko s kim ide i kako, znat ćete da smo to mi... Dati marku, dvije ili pet, nije ofirno, zato nemojte da vas mali iznos vašeg doprinosa spriječava u činjenju dobra!

U 11:00 h na mostu Suade i Olge, sačekat ćemo sve oni koje žele donirati odjeću i obuću (sve ono što vam bezveze stoji u ormaru, ne nosite i ne treba vam, nekome iz Zavoda za štićenike doma Pazarić itekako će dobro doći). Očistite ormare, sve im može dobro doći, osim odjeće i obuće možete spremiti i posteljine, peškire, itd.

P.S. Ako niste u prilici doći ujutro i dati svoj doprinos našoj akciji, onda zasigurno možete prenijeti informaciju dalje svojim prijateljima...
teAMICA

#3 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

Situacija je dosta ozbiljna, molim sve koji mogu da pomognu na bilo koji način... Radi se o skoro 400 štićenika, svaka pomoć je dobrodošla
nokia6170

#4 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by nokia6170 »

podrzavam akciju
sapati srca

#5 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by sapati srca »

nokia6170 wrote:podrzavam akciju
Ja cu pokusati doci i ici s vama, a ako ne budem mogao ici, donijecu pomoc...
Ovo je veliko i lijepo sto radite i nadam se da ce odziv biti veliki...
teAMICA

#6 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

sapati srca wrote:
nokia6170 wrote:podrzavam akciju
Ja cu pokusati doci i ici s vama, a ako ne budem mogao ici, donijecu pomoc...
Ovo je veliko i lijepo sto radite i nadam se da ce odziv biti veliki...
Hvala unaprijed...
ako mognete osjecajte se pozvanim da idete s nama u Pazaric (imamo 2 kombija, ali ne znamo ima li mjesta za sjedenje... Bit ce i auta valjda ;-) ), da zajedno podijelimo stvari sticenicima. Oni se jaaakooo obraduju kad im dodje neko, taman im nista ne donijeli! Upravo sada im treba odnijeti malo radosti i veselja, danas im je jako tuzan dan... Idem na dzenazu meni i njima jako drage osobe, dugogodisnje radnice :(
teAMICA

#7 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

"Obradujmo štićenike za praznike!
Dragi naši, još jedna humanitarna akcija je pred nama. Ukoliko u vama postoji mrvica humanosti, osjećaja za drugog i volje da pomognete, znajte da to možete učiniti na nekoliko načina. U Zavodu je trenutno situacija izuzetno teška, tako da će svaki prilog biti od velikog značaja.

Znači, kao i svaki put, skupljamo odjeću, obuću, igračke i novac kojim kupujemo hranu, higijenske potrepštine, pelene... Svako od nas u ormarima ima nešto što ne nosi, što mu ne treba... Vaš stari džemper, trenerka, hlače ili čizme nekome će jako dobro doći. Neke igračke koje skupljaju prašinu i koje čuvate ni sami ne znajući zašto, izmamit će osmijeh jednog bolesnog djeteta kojem je osmijeh jako potreban. Nemojte misliti kako će vaš skromni prilog biti ofiran i kako od njega nema nikakve pomoći. Svaki komad odjeće, svaka marka - znači punije kese i pakete koje vozimo u Zavod. Znači radost 380 štićenika, čija egzistencija zavisi isključivo od ljudi dobre volje i njihove pomoći.

Ukoliko želite biti dio ove akcije, učiniti nešto plemenito za osobe kojima plemenitost znači opstanak - pridružite nam se!
U subotu 06.12. u 10h nalazimo se ispred Interex-a na Pofalićima, gdje ćemo sačekati one koji žele donirati novac. Zatim u Interex-u kupujemo namirnice. Svako od vas može biti prisutan i pomagati u kupovini.
Nakon kupovine, u 11h idemo na most Suade i Olge, gdje ćemo sačekati priloge sa odjećom, obućom, igračkama... Dođite i donesite razlog za prazničnu radost štićenika!
Svi koji žele, mogu s nama u Zavod Pazarić, gdje polazimo oko 11:40h. Možete pomoći i tako što ćete svojim autom povesti stvari ili posjetioce za Zavod - prevoz nam je uvijek itekako dobrodošao.

Za sva pitanja, nejasnoće i dogovore, slobodno nas nazovite na brojeve:

061/ 359-601 i

061/ 390-480

Pruži ruku i budi drug! Prelijep je osjećaj, vjerujte...

Napomena: mnogi ne znaju da u Zavodu žive osobe od 3 godine, pa nadalje... Što znači da nije nužno donirati samo dječije stvari... Nećete pogriješiti sa odjećom i obućom za sve uzraste.

Vidimo se u subotu! "

(preneseno sa):
http://budidrug.blogger.ba/
teAMICA

#8 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

I bili mi u Pazariću...
akcija prošla dobro, kombi (veliki) je bio pun stvari - tone odjeće i obuće, kupljenih namirnica i pelena. Ali kao što već rekoh, najveći sevap je bio otići tamo i družiti se sa štićenicima. Grlili su nas i neprekidno pričali pitajući kad ćemo opet doći.
Hvala svima koji su učestvovali u ovoj akciji, hvala jednoj mladoj majci koja svaki put donese novac, hvala svim onim divnim ljudima koji su išli danas (bilo je 5-6 auta i kombi), hvala jednoj forumašici koja je išla s nama...
:kiss: :kiss: :thumbup:
Pearl

#9 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić" - 7.02.2009

Post by Pearl »

Subota, 7. februar 2009. godine, posjeta Zavodu Pazarić

pazaric1-300x2001Imamo još jednu priliku da pokažemo koliko brinemo o onima kojima je to potrebno.

U subotu, 7.2.2009, grupa studenata predvođena Eminom Džanko, još jednom ide u Pazarić, da posjete Zavod za osobe sa posebnim potrebama. Ovaj Zavod pruža svojim štićenicima porodicu i dom, a mi smo tu da im sve to malo uljepšamo druženjem, zabavom, pa ponekad i zaplačemo.

U Zavodu nisu samo djeca i omladina.. stanovnici Zavoda su svih starosnih dobi od 3-60 godina…

Ako imate vremena i volje da s njima posjetite Zavod u Pazariću, ili im pomognete u realizaciji ove akcije, termini i plan su slijedeci:

Plan za subotu - 7. Februara:
- sastanak u 10:00h ispred INTEREX-a na Pofalićima - odakle će se ići u INTEREX i na HECO pijacu kako bi se kupila hranu i druge potrebštine koje će se odnijeti u Pazarić (Emina prethodno kontaktira odgovorne ljude u Zavodu da sazna sta im je najpotrebnije).

- 11:00h na mostu Vrbanja (parking Vilsonovog šetališta) - odakle će se krenuti u Pazarić sa kupljenim i skupljenim stvarima, te nekoliko duša učiniti sretnim

Organizatori će biti odjeveni u majice sa natpisom “PRUŽI RUKU BUDI DRUG”, tako da ćete ih moći odmah prepoznati.

Više informacija, slike i komentare o prijasnjim akcijama pomoci Zavodu Pazarić, možete potražiti na http://budidrug.blogger.ba/

Eminu Džanko možete direktno kontaktirati na tel: 061 390 480
teAMICA

#10 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

Ako ste mobilni i slobodni u subotu, pozivamo vas da nam se pridružite u akciji, nadam se (najavljeno je) da će biti dosta ljudi pa da ne ostane neko bez prevoza. Mi imamo jedan kombi za stvari ali ne bih voljela da iko ostane zato što nije više bilo mjesta... :( Zato dragi moji vozači i vozačice nadam se da ćete nam se pridružiti :-) (a i oni koji to nisu su dobrodošli)
Ima više na http://www.facebook.com/event.php?eid=49370621665
bpsang

#11 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

spremio sam dvije ipo kese od 150 litara garderobe, ako ko hoce sa mnom bujrum
budalica22

#12 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by budalica22 »

100_KA wrote:spremio sam dvije ipo kese od 150 litara garderobe, ako ko hoce sa mnom bujrum

hvala ti punoo... dolazis li na most suade i olge?
super bi bilo kada bi imao i prevoz jer smo s tim uvijek knap :D

pozdrav!!!

P.S.

ako vas vise o akciji zanima, slusajte sutra radio 202 od 10:00 gostuju organizatori..
bpsang

#13 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

budalica22 wrote:
100_KA wrote:spremio sam dvije ipo kese od 150 litara garderobe, ako ko hoce sa mnom bujrum

pozdrav!!!

P.S.

ako vas vise o akciji zanima, slusajte sutra radio 202 od 10:00 gostuju organizatori..
Moze nije problem za sad idem sam u koloni, koliko ce nas ici sopstvenim automobilima ne znam, ali ima mjesta
teAMICA

#14 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

100_KA wrote:
budalica22 wrote:

pozdrav!!!

P.S.

Moze nije problem za sad idem sam u koloni, koliko ce nas ici sopstvenim automobilima ne znam, ali ima mjesta
Bićemo ko' svatovi :D
Jedva čekam sutra vidjeti njihovu sreću kad se pojavimo!
:thumbup:
bpsang

#15 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

moramo i cigara kupiti to im je najmilije kad im doneses
bpsang

#16 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

Bili smo u Pazariću !
evo ja sada molim organizatora da mi se javi na pp da nekako dostavim CD sa slikama da bi vi mogli to postaviti na Blogg.
Ako se raja slazu mozemo i ovdje al ja to ne bih, bez odobrenja organizatora,za sada samo dvije slike

Image
jedan od kombija punih robe bila su dva

Image
teAMICA

#17 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

Bilo super, skupili dosta stvari i namirnica (zahvaljujem se HAVANA forumašu koji mi je dao novac a nije mogao ići s nama - kupili tonu salama za te pare :-) ),
bilo dosta ljudi, mnogima prvi put da idu s nama. E, onda kad smo došli nastao je dernek, pjevali smo i plesali sa štićenicima :D S nama su išli i Kice, Amel, Rizo Ruža, Gogi (7 UP)...
Hvala još jednom svima koji su na bilo koji način učestvovali u akciji i slike stižu uskoro!
bpsang

#18 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

mozda malo kasno razmisljam o jednom poklonu nekom, ali nezavisno da se pokusamo udruziti i sastaviti jedan kompjuter i donirati ga nekome kome je neophodno potreban, nekom ko nije u mogucnosti priustiti sebi tu stvar,ali komp mora ici u prave ruke, momentalno posjedujem monitor crt 17" u potpuno ispravnom stanju, ko ima ostale koponente,a zeli ga pokloniti,mogli bi to odraditi za nekoga
HAVANA

#20 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by HAVANA »

Ja imam printer i scaner
budalica22

#21 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by budalica22 »

u Pazaricu je ta oprema potrebna..

jer imaju razne radionice od tkanja i modeliranja do tehnike raznorazne..

prosli put smo nosili neku racunarsku opremu, i vidjela sam u kakvom je stanju njihov kabinet.. racunari su mislim najvise Pentium 1...
znaci super bi im pomogla ta donacija...
bpsang

#22 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

ja vec javio
http://dobro.ba/?p=731
al.ako bude potrebno reci cu im da smo odlucili za Pazaric da doniramo moj monitor i eventualno cijeli PC,ako uspijemo sataviti komplet racunar, javite mi da budemo u kontaktu.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#23 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by Big Boy »

Kao koordinator Dobar.PC humanitarne akcije ispred udruzenja altruista DOBRO, mogu ponuditi dva racunara kao donaciju za Pazaric.

Molim da mi se neko iz ekipe koja ide u Pazaric javi na e-mail: [email protected] radi daljeg dogovora i organizacije.
bpsang

#24 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by bpsang »

dobro !
Kome sad da ustupim monitor.
Dobar.pc ili nekom drugom, molim da mi se neko javi ili da stupim u kontakt sa dobar.pc ,pa da njima ustupim ,a oni bi ostalo donirali gdje treba
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#25 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by Big Boy »

Dva Dobar.PC racunara su predata grupi koja redovno ide u Pazaric pa ce ti racunari stici na svoje odrediste kad oni ponovo budu isli u posjetu zavodu za osobe sa posebnim potrebama - Pazaric.

:thumbup:
Post Reply