Humanitarci Ameri

Post Reply
oportunist

#1 Humanitarci Ameri

Post by oportunist »

Culi ste ili citali o nesebicnoj pomoci USAF-a i premjestanju djelova snaga USMC ,koje nesebicno chinucima dostavljaju humanitarnu pomoc ,( a Ramsveld kaze da nezna gdje da je dostavljaju ), na podrucja koja su pogodjena tsunamijem .Neke (islamske) drzave pogodjene tom “elementarnom” nepogodom u posljednje vrijeme su pocele da cackaju sa uranijumom i plutonijumom ili odavno cackaju mecku, pa konatam sta ce ispasti na kraju od djeljenja tamnosmedjih najlon vrecica sa M&M bombonicama .......sta ce uzeti za uzvrat , nesta se veliko iza brda valja kad su jedinice koje “dopremaju” pomoc povucene iz Iraka , s obzirom da znamo da je Irak jedno “stabilno” podrucje sta je to u sred rata tako vazno u tom smecu koje je ostalo iza tsunamija ???????????????? da se moraju dizati jedinice koje su odavno u crvenom statusu.
winetou

Post by winetou »

Eto i zemljotres je zavjera :lol:
oportunist

Post by oportunist »

i ti odape strijelu sa punim tvojim intelektualnim punjenjem
JBT

Post by JBT »

Prije rata sretoh jarana, prodaje lubenice. Pazarni dan, a do 10 nije nista prodao. Kazem mu da uzme jednu, dobru pa da je da za cetvrtinu cijene prvoj osobi koja naidje. Da time razbije zlu kob. Tako on i uradi. Nidje jedna starica i on joj dade lubenicu za 1/4 para. Morao je i chep izvaditi da pokaze da se ne radi o prevari, a lubenica ne moze biti bolja. Starica napravi par koraka pa stade, malo razmisli, vrati se, ostavi lubenicu, uze pare i skoro trceci pobjeze.
Nekim ljudima ne treba pomagati. Nikome ne treba pomagati dok pomoc ne zaishte.
winetou

Post by winetou »

Ne zamjeri, ali mogli su Indonežani i odbiti tu pomoć. Indija koja je takođe prilično nastradala je odbila primati pomoć iz inostranstva.
oportunist

Post by oportunist »

Nije tema pomoc , nego sta se desava pod krinkom pomoci .... ,
winetou

Post by winetou »

Ah :D pa zavjera naravno :-)
oportunist

Post by oportunist »

Stavljam delises na glavu moj winetu, a ruka ti drhti , imam utisak da drkas
margareta

Post by margareta »

oportunist wrote:Stavljam delises na glavu moj winetu, a ruka ti drhti , imam utisak da drkas
:-) oportunisto stimulativno djelujes na njega :( :-) :(
winetou

Post by winetou »

I šta kažeš sprema se okupacija Indonezije nakon što su Ameri izazvali tsunami :-)
margareta

Post by margareta »

oportunist wrote:Nije tema pomoc , nego sta se desava pod krinkom pomoci .... ,
:( ono sto se samo zescim retardosima moglo desiti OPORTUNISTO :(
margareta

#12 Re: Humanitarci Ameri

Post by margareta »

oportunist wrote:Culi ste ili citali o nesebicnoj pomoci USAF-a i premjestanju djelova snaga USMC ,koje nesebicno chinucima dostavljaju humanitarnu pomoc ,( a Ramsveld kaze da nezna gdje da je dostavljaju ), na podrucja koja su pogodjena tsunamijem .Neke (islamske) drzave pogodjene tom “elementarnom” nepogodom u posljednje vrijeme su pocele da cackaju sa uranijumom i plutonijumom ili odavno cackaju mecku, pa konatam sta ce ispasti na kraju od djeljenja tamnosmedjih najlon vrecica sa M&M bombonicama .......sta ce uzeti za uzvrat , nesta se veliko iza brda valja kad su jedinice koje “dopremaju” pomoc povucene iz Iraka , s obzirom da znamo da je Irak jedno “stabilno” podrucje sta je to u sred rata tako vazno u tom smecu koje je ostalo iza tsunamija ???????????????? da se moraju dizati jedinice koje su odavno u crvenom statusu.
Nas narod VJERUJE u NEVJEROVATNO npr. u vidovitu djemilu & comp. te hodjine zapise i sl. ALI NE VJERUJE U ONO STO GA U OCI BODE !
Ma nemam zivaca da im interpretiram "astralne pojave" :(
oportunist

Post by oportunist »

Američki vojnici dijele pomoć stanovništvu Ačija. U ovom dijelu Indonezije je poginulo preko 94.000 ljudi. zasto bas u tom dijelu su ameri ??? evo jedan clanak pa da iskoristim Vasa misljenja.

Indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono, samo nekoliko mjeseci nakon stupanja na dužnost stoji pred skoro nerješivim problemom. Indonezija je kao rijetko koja država pogodjena posljedicama katastrofalnog zemljotresa i talasa koji je uslijedio nakon toga. Što je još gore: katastrofa je pogodila uglavnom region u kome ionako već desetljećima bjesni gradjanski rat i u kome su 2003. godine na osnovu uvedenog ratnog stanja ugašene civilne institucije društva. To što je nekoliko nedjelja uoči nesreće i lokalni guverner završio iza rešetaka zbog korupcije, pokazuje da postoji još jedan dodatni problem u svim indonezijskim provincijama.
Sadašnje političko stanje otežava rad medjunarodnih humanitarnih organizacija. U većini regiona Indonezije postoje lokalne partnerske organizacije koje sada saradjuju sa medjunarodnim aktivistima. U Ačiju to nije slučaj. Jedina organizacije koja tamodjeluje i ima logistiku i infrastrukturu jeste indonezijska armija. Vojska se još od 1976. godine sukobljava sa pokretom Slobodni Ači, u tim borbama je do sada poginulo 12.000 ljudi.
Stoga je za novog predsjednika situacija prilično teška. Od svog stupanja na funkciju je Yudhoyono je stalno isticao da se za Ači i druge krizne regione mora pronaći mirno rješenje, dakle ne vojno, na čemu su radili njegovi prethodnici. Neke informacije koje stižu iz kriznog regiona govore o tome da su vojne akcije nastavljene, suprotno predsjednikovom pozivu na primirje nakon katastrofe.
Nakon trideset godina diktature vojska u Indoneziji još uvijek predstavlja politički faktor. Stoga je Yodhoyono povukao pravi potez kada je odlučio da ukine ratno stanje u Ačiju, otvorio granice provincije i dozvolio medjunarodnim organizacijama da nesmetano rade. Time je medjunarodna javnost nakon godina izolacije dobila pristup ovom području. To će i pobunjenicima i državnoj armiji donekle sputati ruke. Yodhoyono je tako ponovo uspostavio primat politike nad vojskom.
S obzirom na razmjere katastrofe u Ačiju može se očekivati da će se posljedice poplave i zemljotresa biti brzo ublažene. Bez obzira na to što su kamere svjetskih medija uglavnom koncentrisane na turističke centre u Tajlandu i Šri Lanki, u Ačiju su bile i još uvijek su aktivne i indonezijske i medjunarodne humanitarne organizacije. Ova katastrofa je ipak pokazala da postoje i neke granice. Kada bi i postojao sistem za rano upozorenje od cunamija on uopšte ne bi pomogao Indoneziji. Nakon zemljotresa je talasu iz okeana trebalo samo nekoliko minuta da dosegne obalu. Ni najbolje organizovan krizni menadžment ne bi mogao spriječiti katastrofu.
Pred nama stoje godine obnove. Provincija Ači, koja se desetljećima bori za nezavisnost pri tome mora spoznati da sama, bez pomoći izvana, neće biti sposobna da preživi. Ukoliko ova katastrofa završi političkim sporazumom za okončanje gradjanskog rata, ako preživjelo stanovništvo spozna da je dio multietničke države Indonezije, i ako milioni dolara pomoći ne završe u džepovima korumpiranih političara - onda predsjednik Yudhoyono može reći da je dobro obavio posao.
Sybille Golte
ulicar

Post by ulicar »

Mozda zato sto je tamo poginulo 94000 ljudi i zato sto je tamo pomoc najpoterbnija? Koja je zavjera arapskog svijeta da daju onako mizernu pomoc MUSLIMANIMA u Indoneziji?
AlJazeera wrote: Added to Kuwait's $10 million, the United Arab Emirates' $20 million and gas-rich Qatar's $10 million, the total pledges by the four oil producers reached $70 million, compared to some $500 million a day in oil revenues.

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/ ... 0036B6.htm
Zar ne mislis da je to veca zavjera, pustiti MUSLIMANE da umiru, nego poslati $350 miliona dolara pomoci?
AlJazeera wrote: Australia on Wednesday led the table of major governmental pledges -- including loans and grants-- by promising $ 764 million. It was followed by Germany's $668 million, Japan's $500 million and the United States' $350 million.
Amerika sama je poslala pet puta vecu pomoc nego cetiri najbogatije arapske zemlje! Zasto ne pricas o toj zavjeri?

oportunist wrote:Američki vojnici dijele pomoć stanovništvu Ačija. U ovom dijelu Indonezije je poginulo preko 94.000 ljudi. zasto bas u tom dijelu su ameri ??? evo jedan clanak pa da iskoristim Vasa misljenja.
oportunist

Post by oportunist »

>>Amerika sama je poslala pet puta vecu pomoc nego cetiri najbogatije arapske zemlje! Zasto ne pricas o toj zavjeri? <<

Prvi put kad mi budu platili ja cu pisati ..i postaviti temu ovdje da cujem vase misljenje ..... dovoljno iskreno ?????
a ako tebe licno interesira mogu ti napisati zasto! Naravno moje vidjenje .
ulicar

Post by ulicar »

Znaci tebi je placeno da pises o tome da je Amerika izazvala tsunami da bi poslala vojsku u Ace?

Ko ti placa da pises o tome? Jel' to direktiva IVZ-a? Tebi su Boga mi, avom mozak oprali :(

Amerika je sama poslala 5 puta vecu pomoc nego najbogatije arapske zemlje. To je zavjera, pustiti MUSLIMANE da umru, ili da ih spasavaju "kauri".
oportunist wrote:>>Amerika sama je poslala pet puta vecu pomoc nego cetiri najbogatije arapske zemlje! Zasto ne pricas o toj zavjeri? <<

Prvi put kad mi budu platili ja cu pisati ..i postaviti temu ovdje da cujem vase misljenje ..... dovoljno iskreno ?????
a ako tebe licno interesira mogu ti napisati zasto! Naravno moje vidjenje .
Toozla

Post by Toozla »

ne kontam na sta ciljas....zavjera....da bih bar malo razumio sta je tvoja poenta, morao bih znati sta je dugorocni strateski USA interes u tom regionu, a ja ne znam....ako ti znas, podjeli to sa nama, pa cemo tome dodati trenutno ponasanje US vojnih snaga i probat' cemo zakljuciti jesil' u pravu ili ne....
oportunist

Post by oportunist »

Gdje si ti procito o tome daj link ako imas , ja samo pisem o sadasnjoj politickoj situaciji u pogodjenim podrucima. A IVZ me nece tamo nisam podoban , nego saberi se i ako nemas neku ideju ili misljenje o Indoneziju i Susilo Bambang Yudhoyonoo nefoldaj ,a libo te ko me placa.
Mislis da bi dzaba sjedio do ova doba i naprdjivo na forumu da imam ideju. Mozak mi je stao.
ulicar

Post by ulicar »

I ja samo pricam o politickoj situaciji u pogodjenim podrucjima. Ache je bila jedna od rijetkih provincija Indonezije koja je bila striktno muslimanska i u kojoj je vecinom sve radilo "na serijatski". Sada, kada je tsunami pogodio Aher, arapske zemlje su dale pet (5) puta manju pomoc za te ljude, nego "najveci djavolov sluga" Amerika.

Kako kaze Atwan, editor Al-Quds Al-Arabi
"Mi Arapi smo propalice u miru, kao sto smo gubitnici u ratu. Mi smo pali svaki ispit demokratije i ljudskih prava, a sada se pripremamo da padnemo i test iz humanizma"
oportunist wrote:Gdje si ti procito o tome daj link ako imas , ja samo pisem o sadasnjoj politickoj situaciji u pogodjenim podrucima. A IVZ me nece tamo nisam podoban , nego saberi se i ako nemas neku ideju ili misljenje o Indoneziju i Susilo Bambang Yudhoyonoo nefoldaj ,a libo te ko me placa.
oportunist

Post by oportunist »

Ma u to me je stvar neznam nista a svasta se desava , slijed desavanja je fuj... zavjere nikakve nema , ko je to pomeno , poanta je politicka situacije prije tsunamija , sad i poslije ..i "legalni" humanitarni dolazak i ostanak vojnih snaga na tudjoj teritoriji i zasto .......
najbolje je prespavat u svakom slucaju toozla hvala...........
Post Reply